Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Talvi 2012-2013

Aloittaja Jussa, lauantai, 01.12.2012, 09:44

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Snowi

Kevät tuli sitten aika rytinällä, kunhan nyt ei vain loppuisi yhtä nopeasti  :). Aurinkoa on nyt viime päivinä riittänyt ja lämpöäkin ihan mukavasti, alkaa taas olemaan näitä t-paitakelejä  ;D. Klaukkalassa oli tänään +4.8 astetta ja eilen +5.2 astetta, joka on aseman helmikuun lämpimin mitattu lukema.

Naruskan Ukka Matinpoika

Ukan lumimittariin odotetusta metristä puuttuu enää 17 vaivaista senttiä. Hyvin ehtivät tätä päivävauhtia odotukset täyttymään. Matinpäivän ennusteet yhdeksästä lumisateesta ennen kevätkesää jos toteutuvat edes sinne päin, niin hyvin käy. Alku ainakin näyttää hyvältä.

Kovin korkeaa vesiarvoa paksulla lumikerroksella ei taida olla, kun kunnon suvikeli vielä puuttuu. Kevyen oloista on koko määrä maata myöden.

Helmikuu on edelleen puolenkymmentä astetta normaalia lämpimämpi. Se on hyvä juttu, koska lämmityskuluissa säästävät kaikki tasapuolisesti.  ;)

www.naruska.com

uskela

Helmikuun tilastot hämeenkyröstä

min/max lämpötila = -15,3/7,1
keskilämpötila = -2,6
kylmin vuorokausi = -8,1
lämpösin vuorokausi = 2,4
lämmitystarveluku = 587,0
auringonpaistetunteja = 37,4 h
sademäärä = 16,6mm (14-sadepäivää)
max puuska = 12,1 m/s
kuukauden keskituuli = 2,0 m/s
max päivä keskituuli = 4,5 m/s
max solar = 497
max UV = 1,5
max/min ilmanpaine = 1033,4/981,8
Sääasema Hämeenkyrö, uskela
http://koti.mbnet.fi/vp2

Leka

Lyhyesti menneestä helmikuusta Vilppulasta:

Temperature (°C):
Mean               -2,9 (+4,9 °C FMI-norm)
Minimum          -14,1 day 21
Maximum          6,8 day 27

Rainfall (mm):
Total for month  15,6
Wettest day      2,6 day 01
Rain days        16
Dry days         12

Wind (m/s):
Highest Gust     10,8 day 26
Average Speed    0,9

Pressure (hPa):
Maximum          1033,83 day 14
Minimum          980,46 day 01

Suurin lumen syvyys 57cm 12.2

Helmikuu oli lämmin myös öljylämmittäjän näkökulmasta katsottuna, uusi helmikuun löpön minimikulutuksen ennätys on nyt n.203l :) Lämmitystarveluku oli 555 kun se viime vuoden helmikuussa oli 776, viime vuoden helmikuussa oli tosin yksi päivä enemmän karkausvuodesta johtuen.

Tulevasta maaliskuusta saattaakin tulla sitten sen verran kylmä että tulee uusi löpön maaliskuun maksimikulutuksen ennätys :( Huomenna aamulla voidaan myös rikkoa tämän aseman maaliskuuun kylmyysennätys.

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

weatherc

"Lievä" syöksy tulossa ens yönä...

FMI lupailee -17 ja oma WXSIM -13 huomisaamuksi. pakastuminen pitäisi alkaa nyt iltapäivällä....Ja WXSIMin mukaan la-su-yönä 10 senttiä lunta niskaan...

Perttelin helmikuu meni seuraavasti:
Keskilämpö: -2.6° (2.7 yli FMI-norm)
Ylin: +7.8° (uusi helmikuun asemaennätys)
Alin: -16.3° (ei paljoa joulukuuseen roikottamista tuolla lukemalla)

Naruskan Ukka Matinpoika

Naruskan helmikuun keskilämpötila tasan -10 astetta. Se on Ukan neljän vuoden mittaushistorian ylivoimaisesti lämpimin. Kylmimmän helmikuun keskilämpötila toissavuodelta oli -19,8 astetta. Viime vuoden keskilämpötila oli kuusi astetta kylmempi.

Lapin osalta kuulin radiouutisia sen verran, että pitkäaikaisissa FMI:n tilastoissa tämän vuoden helmikuu on parisen astetta keskiarvoa lämpimämpi.

Keskilämpötila lyö kerrankin kättä perstuntuman kanssa. Helmikuussa täällä normaalisti saatetaan hytistä pitkienkin pakkasjaksojen kourissa, mutta tältä vuodelta jää helmikuusta lauhan tuntuinen muisto. Eipä haittaa yhtään, vaikka talven pakkasennätyksiä ei tälle talvelle näyttäisi syntyvänkään Naruskan kairassa. Eipä ole neljääkymppiä hätyytelty missään. Puut säästyvät tuleviin aikoihin, joten liiteriin sataa, kuten kesäsade joidenkin pottulaariin.  ;)

www.naruska.com

Jussa

#226
Sama meininki täällä, helmikuu oli tilastollisesti lauha ja siltä se myös tuntui :) Lauhasta huolimatta, lunta ei juuri sadellut, eikä toisaalta plussaa mitattu kuin aivan loppukuusta, että oli sellainen hyvin tasainen kuukausi. Kuten Ukka tuossa sanoi, puuta säästyi kyllä nyt, kuten teki jo tammikuussa :) Se säästää myös puulämmittäjän selkänahkaa kun varastoon ei sovi tai tarvi tehdä niin paljoa uutta puuta.

Tässä speksejä Taivalkoskelta;
Keskilämpötila -7.7, on 4-5 astetta yli normaalin, ei tarkkaa tietoa normista.
Alin lämpötila -25.1, todella vaatimaton, mm. viime huhtikuussakin mitattiin kylmempää.
Ylin lämpötila +2.2 mikä ei ennätyksiä riko, muistelen joskus föhn-tuulen vaikukutksesta helmikuussa täällä mitatun 7 astetta.

Koko talven (joulu-helmikuu) keskilämpötila oli täällä -11.6.

Maaliskuusta on mahdollisuus tulla helmikuuta kylmempi, ainakin alku on sen suhteen lupaava.

Snowi

Klaukkalassa helmikuun keskilämpötila oli -2.5 astetta. Alin lämpötila oli todella pieni, vain -9.4 astetta (aikaisempina vuosina ollaan menty aina alle -20 asteen) ja ylin +5.2 astetta, joten erittäin lämmin oli mennyt helmikuu.