Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Talvi 2012-2013

Aloittaja Jussa, lauantai, 01.12.2012, 09:44

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jussa

No niin, se on allakan mukaankin talvi nyt :) Ja taitaa olla nyt koko suomessa varsin talviset olosuhteet. Hangossa vissiin suurimmat lumensyvyydet; http://ilmatieteenlaitos.fi/saa/hanko?parameter=4&map=weathernow&station=100953 Illalla oli jopa 50cm.

Tähän vois vertailun vuoksi laittaa vuodentakaisen avausviestin, ei tosiaan ole vuodet veljeksiä ;)

Lainaus käyttäjältä: J.Laiho - torstai, 01.12.2011, 14:33
Eivät ole talvet veljiä ei.
Eilen illalla taivas oli tähtikirkas Lohjalla, mutta siitäkin huolimatta lämpötila pysyi visusti +7 hujakoilla.
Vasta yön aikana lämpötila oli alkanut laskemaan niin, että kello 05 oltiin jo nollan alapuolella, mutta vain desimaaleja.

Siitä olen tyytyväinen, ettei talvi ole tässä vaiheessa ollut mitenkään viime vuoden kaltainen, sillä olisin luultavasti saattanut olla kovissakin ongelmissa pihan pitämisessä kulkukelpoisessa kunnossa. Sen sijaan taas jälleen kerran saamme olla lukemassa, kuinka "ilmastonmuutos sitä" ja "ilmastonmuutos tätä", kun nyt ei pamahtanutkaan kymmenen asteen pakkasia ja tullut metriä lunta suuriin asutuskeskuksiin. Ikävämpi juttu on nyt se, että nyt sitä aurauskalustoa uhkaa olla liikaa ja sitä vähennetään seuraavalle vuodelle - jolloin se lumikaaos sieltä taas luultavammin saapuu.

Yhtä kaikki, taas kerran näyttää siltä, että tähän kaamoskauteen ei ole ihan heti valoa tulossa. Joulustakin uhkaisi tulla musta, jos pitkäaikaisiin ennusteisiin on yhtään uskominen. Vähäinenkin lumimäärä olisi tervetullut lähinnä siksi, ettei olisi niin perhanan pimeää kaiken aikaa.  :P

Ainakin Lapin läänin puolella, Naruskan ihmeellisessä luontomaisemassa on valkoista.
Kovin paljoa ei etelämmäksi tarvitsekaan mennä, että valkoinen väri harmaantuu.
Talvea siis odotellessa. Varmaa on se, että lunta tulee koko maahan; Se, koska tämä tapahtuu onkin ihan toinen juttu...

weatherc

Tiesää-asema Enontekiö, Saarikoski pisti talven pohjat kehiin -32.0 asteella.  ;D
Koko NWN:än osalta Norjan puolella oleva Kautokeino pisti vielä paremmaksi -33.1:llä  :)

systeemi

Lainaus käyttäjältä: weatherc - lauantai, 01.12.2012, 12:41
Tiesää-asema Enontekiö, Saarikoski pisti talven pohjat kehiin -32.0 asteella.  ;D
Koko NWN:än osalta Norjan puolella oleva Kautokeino pisti vielä paremmaksi -33.1:llä  :)

Oho melkoiset lukemat tähän aikaan vuodesta.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

Leka


Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

Jussa

Talvea se pitelee, yöllä tuli talven pakkasennätys ja samalla Siekkisen mittauspaikan(mittaukset aloitettu 3/12) ennätys, -28.4  :) Luntakin on tullut nyt niin, että näyttää sangen talviselta.

weatherc

Juuh, varsin tammikuiset -20.5 laitettiin tauluun täällä, takapihan mittari kävi -22.3:ssa. Eikä ollut edes kunnolla selkeätä. Tuossa katselin niin naapuriasema Forssa kävi liki -25:ssä eilen illalla.

Alle -20 lukemat joulukuussahan ei ole mikään kummallisuus edes täällä mutta sitä en tiedä onko kuinka monesti ollut heti alkukuusta :P

Koko NWN:än alin viime yöltä on aika hulppeat -31.1, Norjan Geilo-Geilostolen. Tie/synop-listan -35.5 pitävä Smygehamn on selkeä virhelukema koska paikkakunta on Ruotsin eteläisin kolkka Itämeren etelä-rannalla :P

uskela

joo kylmää piisaa (-23,8 pohjat), toivottavasti ei tule 2010 kaltaista joulukuuta joka on ollut kylmin pirkkalan lentoasemalla mitatuista (1979-). Täällä oli v.2010 joulukuun keskilämpötila -12,1 (pirkkalan lentoasemalla -11,7).
Omalla asemallani muuten talven aikaisin -20 pakkanen on rikottu 29.11.2010 (-23,3).
Sääasema Hämeenkyrö, uskela
http://koti.mbnet.fi/vp2

weatherc

Ennusteet, niin WXSIM kuin FMI heittää nyt härän pyllyä  ;D

Oma WXSIM ennusti eilen illalla yön lämpötilaksi -16 ja -20 oli tulos.
Aamulla tarkistin FMI:ltä iltapäivän ennusteen ja se sanoi -11, -16 oli tulos. Luulis nyt multimiljoona-rahoitteinen virasto saavan piiikkasen paremmat ennusteet aikaseksi edes seuravan 6 tunnin jaksolle, jopa oma parinkympin arvoinen WXSIM sai paremmin osuneet lukemat aikaseksi aamun ennusteessaan :P
Samalla voisivat edes tarkistaa mittareista ennenkuin laativat sen "juuri nyt"-kartan etusivulleen. Kivenkovaa väitti lämpötilaksi -12 tälle kulmalle maata vaikka todellinen vaihteli -14 ja -17 välillä.

SääSami

Turengissa on kylmä ilmamassa jumittunut tänne laakson pohjalle. Kun ei tuulekkaan ei se lähde liikkeelle. Aamulla -25,7 ja nyt -24,2. Päivän ylin oli -19,9  ;D No nyt näkyy etelässä yhtenäistä pilvilauttaa jospa se siitä lauhtuisi.

Jussa

Lainaus käyttäjältä: SääSami - maanantai, 03.12.2012, 17:03
Turengissa on kylmä ilmamassa jumittunut tänne laakson pohjalle. Kun ei tuulekkaan ei se lähde liikkeelle. Aamulla -25,7 ja nyt -24,2. Päivän ylin oli -19,9  ;D No nyt näkyy etelässä yhtenäistä pilvilauttaa jospa se siitä lauhtuisi.

Minä kahtelinkin, että taita olla paikallisesti kylmintä seutua tuo Turenki :) Laaksopaikka kertookin kaikki ;)

Täällä näyttää kansa tulevan taas kylmä yö jos ei mene pilveen kuten kävi viimeyönä, olis muuten varmaan rikottu -30.

Siekkisen "lämpötilan varamittausjärjestelmä" näyttää olevan varsin luotettava. Viimeyön alin Oumanin näyttö täsmälleen sama mitä sääaseman, eli -28.4  :)