Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Toplistat

Aloittaja uskela, tiistai, 20.11.2012, 10:19

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

uskela

Morjesta !

noita toplistoja katsellessani silmiin pisti, että toi ylin tukaluus sarake on aivan turha, kun arvot samat kun ylimmät lämpötilat sarakkeessa.
Ehdotakin että sarakkeeseen pistetään/äänestetään jokin muu mittausdata esim.tuulenjuoksu, solar, kastepiste, sateen voimakkuus tms.
Henkilökohtaisesti minua ei haittaisi vaikka pistettäisiin lisää kokonainen uusi rivi toplistoja !
Sääasema Hämeenkyrö, uskela
http://koti.mbnet.fi/vp2

weatherc

Se on totta että tuo tukaluuslista on aika mitäänsanomaton, muuta kun ehkä paria viikkoa vuodessa, jos sattuu kunnon hellettä.

Noissa listoissa, tai mitä listoja tehdään, on yksi probleema, arvo pitäisi olla saatavilla edes suurilta osalta asemia jotta se antaisi luotettavan kuvan arvosta. Ja oikeastaan vain WUHU/WD/Cumulus ovat ne softat joilta saa kunnon listan arvoja.
Tosin ongelma oli suurempi aikasemmin jolloin vähemmän asemia ja siten yhdenkin softan poistiputtaminen toplistalta olisi tehnyt aukon listaan. Tätänykyään, kaikkine n 300 aseman joukossa on kuitenkin suht vähän muita softia käytössä kuin nuo 3 kaveria.
Cumulus on pitkään ollut ehdoton ykkönen uusien asemien osalta.

Jos halutaan uusi rivi listoja se vaatii 4 uutta arvoa (+ korvaava arvo tuolle tukaluudelle). Eli nyt saa esittää toiveita ;)
Nyt olisi muutenkin hyvä tilaisuus lisätä niitä kun kerran NWN on "remontissa" :)

- Tuulenjuoksu/windrun:sta en tiedä onko sitä saatavilla clientraw/realtime.txt/currdat-filuista. Jos on, voisi olla hyvä ehdokas.
On nimittäin harvinaisen näppärä arvo joka saa aivan liian vähän huomiota.

- Kastepisteen pystyy laskemaan jos on lämpö ja kosteus olemassa joten se ei ole ongelma saada.

- Solar - en tiedä onko meillä kuinka paljon aurinkoantureita. Sitä paitsi silloin tulisi kyseeseen vain VP2-anturit. Ei millään pahalla 1wire sun muita antureita kohtaan mutta luotettavuus on njaaa....

- sateen voimakkuus - olisi mahdollinen

Snowi

Itselle tuli mieleen juuri tuo tuulenjuoksu, tai itse kutsun sitä tuulenmatkaksi, joka mielestäni kieliopillisesti parempi käännös :). Mutta joka tapauksessa se voisi olla aika hyvä vaihtoehto, sillä on varsin informatiivinen tieto.

Kastepistekin on vähän niin ja näin, eniten sitä varmaankin käytetään kesällä ja talvella selvästi vähemmän. Aurinkoarvot eli UV-säteily ja säteilyteho w/m² ovat vähän hankalia siinä mielessä, että niitä tukevia asemia on vielä aika vähän. Sateen voimakkuus voisi olla yksi, mutta se on sellainen arvo missä näkyy mahdolliset virheet välittömästi. Joten en tiedä kuinka luotettavia lukemia sinne tauluun lopulta tulisi sateen voimakkuuden osalta. Tosiaan tuo tuulenmatka olisi itsellä se numero yksi :)

OPEx

Lainaus käyttäjältä: weatherc - tiistai, 20.11.2012, 16:15
- Tuulenjuoksu/windrun:sta en tiedä onko sitä saatavilla clientraw/realtime.txt/currdat-filuista. Jos on, voisi olla hyvä ehdokas.

Realtime.txt-filusta on ainakin saatavilla  >> http://wiki.sandaysoft.com/a/Realtime.txt

T. Olli

weatherc

#4
Lainaus käyttäjältä: OPEx - tiistai, 20.11.2012, 16:30
Realtime.txt-filusta on ainakin saatavilla  >> http://wiki.sandaysoft.com/a/Realtime.txt

Näyttä löytyvän myös clientraw.txt:stä alkaen WD 10.37R Build 26 (18th May 2012)

EDIT: WUHU:sta ei löytynyt mutta löysin average_outdoor_wind_speed_kmh josta sen voisi ainakin teoriassa laskea.

weatherc

LainaaKastepistekin on vähän niin ja näin, eniten sitä varmaankin käytetään kesällä ja talvella selvästi vähemmän
Totta kyllä.

Lainaa
Aurinkoarvot eli UV-säteily ja säteilyteho w/m² ovat vähän hankalia siinä mielessä, että niitä tukevia asemia on vielä aika vähän.
Niin on. Ja loppujen lopuksi arvot olisi aika samoja päivästä toiseen, tosin vaihdellen vuodenaikojen mukaan.

LainaaSateen voimakkuus voisi olla yksi, mutta se on sellainen arvo missä näkyy mahdolliset virheet välittömästi. Joten en tiedä kuinka luotettavia lukemia sinne tauluun lopulta tulisi sateen voimakkuuden osalta.
Ainakin olisi pakko laittaa jonkinlainen katto, muuta siinä olisi aina vaara että kunnon ukkoskuuro jäisi siten koukkuun kiinni. Ja taas jos rajan laittaa liian korkeaksi niin haamusateita saattaaisi ilmestyä listalle.

Snowi

Lainaus käyttäjältä: weatherc - tiistai, 20.11.2012, 16:45
Niin on. Ja loppujen lopuksi arvot olisi aika samoja päivästä toiseen, tosin vaihdellen vuodenaikojen mukaan.

Juu nuo lukemat olisivat aika samoja kaikilla asemilla, joten ehkä vähän tylsähkö valinta. Paitsi silloin kun jossain paistaa kunnolla aurinko kun taas jossain sataa vettä :)

LainaaAinakin olisi pakko laittaa jonkinlainen katto, muuta siinä olisi aina vaara että kunnon ukkoskuuro jäisi siten koukkuun kiinni. Ja taas jos rajan laittaa liian korkeaksi niin haamusateita saattaaisi ilmestyä listalle.

Toi on just tossa vähän hankala. Kesällä saattaa ukkoskuurojen aikaan tulla sellaisia lukemia, jotka jäisivät heittämällä filtteriin kiinni. Silloin taas oltaisiin altiimpia virhelukemille jos filtteria ei ole. Joten vähän hankala tuokin :)

weatherc

Aurinkolukemista tuli mieleen että yks joka voisi olla on joku "Aurinko-kwh" vähän samaan tapaan kun windrun. WD:ssä on joku tämän tapainen customtagi. Ei hajua miten se lasketaan mutta suht helppo toteuttaa olisi tyyliin, jos paistaisi 1000 w teholla tunnin niin 1 kWh.

Toinen olisi se lumesyvyys-toplista jos sen vielä saisi että nollantuisi juhannuksena. Tosin kovin moni ei syvyyttä mittaile mutta se voisi toimia "persuksiin-potkijana" ;)


OPEx

Lainaus käyttäjältä: weatherc - tiistai, 20.11.2012, 18:14
Toinen olisi se lumesyvyys-toplista jos sen vielä saisi että nollantuisi juhannuksena. Tosin kovin moni ei syvyyttä mittaile mutta se voisi toimia "persuksiin-potkijana" ;)

Täällä on varauduttu lumensyyvyysmittaukseen hommaamalla 5m mittalatan.  :)  No pilkoin sen osiin ja annoin broidille 4m, joten parista asemasta tulee mittaustuloksia.

Jussa

Lumensyydet vois kyllä näkyä toplistalla :) Täältä ääni sille!

Itse kun mittailen ja asun suhteellisen lumisella alueella niin miksipä ei ;)