Vantage Pro 2 sademittari

Aloittaja MikkoMac, keskiviikko, 17.10.2012, 09:43

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Leka

Lainaus käyttäjältä: peltiman - keskiviikko, 06.11.2013, 21:05
Puhdistin vielä nuo keinun "kupit" niissä oli yllättävästi levän näköistä töhnää.(ollut 1,5 vuotta käytössä) Ei paljoa mutta kuitenkin. Tämän operaation jälkeen alkoi keinahdella samalla vesimäärällä kumpaankin suuntaan. Sitten sateen jatkuessa aloin säätämään niitä ruuveja. Loppu tuloksena käänsin kumpaakin ruuvia 3 kierrosta auki päin. Nyt näytää aika lähelle samaa marketti mittarin kanssa. Onko nämä säädöt pysyneet paikallaan kun kerran on säätänyt. Vai tarvitseeko niitä ropata tietyin väli ajoin uudestaan? Seuraavaa sadetta mielenkiinnolla odottaen. ;D
Kiikku ja ämpäri tulee puhdistettua useita kertoja vuodessa, vaikka sääasema ei ole missään kaupunkiympäristössä.

Aika paljon jouduit säätämään niillä ruuveilla, omassa riitti reilu kierros. Muilta foorumeilta luettuna keskimääräinen virhe on Davisin sademittauksessa ollut luokkaa 5-10% alakanttiin. Säätöruuvien yksi täysi kierros vaikuttaa n.6% mittaustulokseen ja ainakin oma sadekiikku on pysynyt säädöissään hyvin.

Ennen säätöä täytyy tietty varmistaa että sademittari on varmasti suorassa.

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

Argonex

Meillä äskeisessä rankkasateessa marketin vesimittari näytti 10mm ja davisin aseman mielestä satoi 7.6mm aika iso heitto mun mielestä. Mitenkäs tuota sademittaria oikein kalibroidaan?
Kun kiekuu uljas kukko laella tunkion, niin tietää joka ukko, sään muutos tulos on. Voi tulla poutaa sadetta, voi tulla pakkas sää, voi myöskin käydä niin että entiselleen jää

weatherc

Rankkasateissa menee osa ohi enkä menis kalibroimaan laisinkaan sen perusteella. Pikemmin sitten vasta jos reilulla tasaisella/hiljaisella sateella on suuria eroja.

Vertailuna, maanatain sade täällä jossa kellarikin lainehti anto oma Davis hikiset 16 mm. Mutu-tuntuma on että ainakin tuplat olisi oikeampi. Sitä vettä tuli kun saavista sen vartin verran.

Leka

Lainaus käyttäjältä: weatherc - sunnuntai, 25.05.2014, 21:51
Rankkasateissa menee osa ohi enkä menis kalibroimaan laisinkaan sen perusteella. Pikemmin sitten vasta jos reilulla tasaisella/hiljaisella sateella on suuria eroja.
Samaa mieltä.
Tässä ohjeet sademittarin kalibrointiin, sivulla 6 ;)
Molempia säätöruuveja (säätöruuvien sijainti sivulla 2) täytyy säätää saman verran, säätöön tarvitaan 5mm kiintoavain.

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

Leka

#14
Lainaus käyttäjältä: Leka - perjantai, 08.11.2013, 18:09
...ja ainakin oma sadekiikku on pysynyt säädöissään hyvin.

No ei ole enää >:(
Tuossa eilisen sateen aikana ihmettelin markettimittarin 11mm sadetta vs. Davisin 7,8mm ja eikun tänään tarkastamaan kiikun toimintaa. Kiikku oli jostain ihmeen syystä muuttunut reilusti toispuoleiseksi, vaikka kippo on suorassa ??? Kiikun toinen puoli tarvitsi yhteen keikautukseen 6,2ml vettä ja toinen 3,1ml :o Säädöt riittivät juuri ja juuri siihen että sain molemmat puolet osapuilleen tasapainoon (n.4,25ml/puoli). 2mm sadetta tulee n.42,5ml vettä sadeämpäriin laskettuna ja 10x testattuna, joten tarkkuus riittänee.

Toinen puoli kiikusta keinahtaa paljon kevyemmin kuin toinen, joten onko se pe*#&¤een kiikun akseli sittenkin kiero >:(

Tulipahan samalla vedettyä kippoon uusi kerros UV-suojaa ja PTEF:ää sisältävää venekiilloketta, toimii hyvin ;)

Edit: Laskuvirhe ;)

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

Leka

#15
Noniin, tämänpäiväisten sateiden perusteella näyttää hyvältä kalibroinnin/kiikun toiminnan suhteen :) Molemmat markettimittarit näyttävät 7 ja 7,5mm puoleenväliin sadekertymää ja Davis 7,2mm.

Suosittelen muillekin kiikun tarkastusta ja mahdollista kalibrointia ajoittain. Injektioruiskut eivät maksa apteekissa juuri mitään ja High-End kalibroijat hankkivat tietysti byretin ;)

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

uskela

tuli kanssa tänään kalbroitua kiikku ja sen seurauksena ruuvasin molempia ruuveja yhden kierroksen auki.
Kalibroinnissa kaadoin puoli desiä vettä jonka pitäisi vastata n.2,4mm sadetta.
nyt jännitettään seuraavaa sadetta että kuinka paljon heittoa on markettimittariin (viimeksi oli n.10%)
Sääasema Hämeenkyrö, uskela
http://koti.mbnet.fi/vp2