Vantage Pro 2 sademittari

Aloittaja MikkoMac, keskiviikko, 17.10.2012, 09:43

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

MikkoMac

Hei kaikille,

minun puolivuotta vanha Vantage pro 2 (langaton) sadeanturi alkoi eilen temppuilla. Se tuottaa sadetta vaikka ei sadakkaan? Silloin tällöin ilmestyy 0,2mm konsoliin vaikka ei varmasti sada (välillä tunneittain, välillä joku tunti ilman extra "sadetta"). Mitä voisin tehdä?? Aika ärsyttävä piirre  ::)

Terv. MikkoMac

MikkoMac

Alokasmainen virhe. Kiipesin katolle ja yllättäen sademittarin kuppi poulillaan vettä... eli kärääjä tukossa. Hitaasti valutti vettä läpi. Mittari toimi siis oikein

Hävettää vähän :-[

systeemi

Joo enpä heti hoksannut edes ehdottaa, tuota viaksi. Kesällä itsellä oli samoja ongelmia kun linnut käytti sadeämpäriä paskahuussina :D. Ensi kesäksi "paimenpoika" suunnitteilla.

Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

Snowi

Itsellä oli viime kesänä (tai no syksyä se taisi melkein jo olla) Taipalsaaren asemalla samanlainen ongelma. Ihmettelin mikä aiheuttaa tuollaisia tasaisia 0.2mm lukemia ja pyysin talon isäntää tarkistamaan sademittarin. Tukossahan se oli, mutta tosiaan aina noin vajaan tunnin välein tuli tuo 0.2 "sadetta" :)

peltiman

Miten teillä daviksen sadekipot näyttää suhteessa näihin markettien muovisiin sade mittareihin jotka on tikun nokassa?
Itsellä on sellainen tunne että tuo davis näyttää yllättävän paljon vähemmän.. Nyt hain sääaseman tuolta keskeltä peltoa pois ja laiton tohon pellon reunaan. Ovat vierekkäin samalla korkeudella, daviksen asema ja marketin 2e sademittari. Testataan.... Joskus käynyt mielessä että onko mulla jokin asetus tossa asemassa pielessä tai sitten tuolla weatherlinkissä. Kun heittoa on ollut välillä yli 20%. Ja kippo on kyllä ollut puhdas.  Mutta nyt täytyy seurata tarkemmin. Huomennahan sataa vissiin kunnolla.   :)

Leka

Kyllä täällä ainakin pitää Davisin kiikkumittari markettimittarin kanssa kokolailla paikkansa. Olisiko kiikun säätö pielessä? Lisää aiheesta mm. tässä topikissa.

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

peltiman

Joo pistin eilen tosiaa sade mittarit vierekkäin pellon laitaan. Marketti mittari näyttää noin 14mm ja davis 6,7mm. Sade jatkuu... Tuli mieleen että eikö tuo rekisteröi toisen puolen keinahduksia... Täytyy mennä tänään tarkastamaan tilannetta.

Zalama

Reed kytkin rikki ? Kiikun pohjassa on magneetti, ja rungossa pieni reed kytkin. Toimintaperiaate on sama kuin polkupyörän nopeusmittarissa: kytkin on kiinni etuhaarukassa ja pinnassa on kiinni magneetti.
Nuo kytkimet on aika tarkkoja siitä, että magneetti menee tarpeeksi läheltä kytkintä.

weatherc

Tuo Daviksen sadeämpärin tarkkuus on kyllä koko laitoksen heikko kohta, ja luvattoman heikko onkin.

Mulla oli vastaava tilanne jonkin aikaa sitten..
Korjaus vaatis pitkät hermot nimittäin se oli noita pieniä säätöruuveja säätämällä jotka löytyvät kiikun alta käyttäen valmiiksi mitattua vesimäärää koesateena (esim 1mm sadetta/5 keinahdusta). Ensin tietty putsasin laitoksen ja tarkistin että kiikku keinuu OK ja kevyesti.



peltiman

Lainaus käyttäjältä: peltiman - maanantai, 04.11.2013, 09:32
Joo pistin eilen tosiaa sade mittarit vierekkäin pellon laitaan. Marketti mittari näyttää noin 14mm ja davis 6,7mm. Sade jatkuu... Tuli mieleen että eikö tuo rekisteröi toisen puolen keinahduksia... Täytyy mennä tänään tarkastamaan tilannetta.

Puhdistin vielä nuo keinun "kupit" niissä oli yllättävästi levän näköistä töhnää.(ollut 1,5 vuotta käytössä) Ei paljoa mutta kuitenkin. Tämän operaation jälkeen alkoi keinahdella samalla vesimäärällä kumpaankin suuntaan. Sitten sateen jatkuessa aloin säätämään niitä ruuveja. Loppu tuloksena käänsin kumpaakin ruuvia 3 kierrosta auki päin. Nyt näytää aika lähelle samaa marketti mittarin kanssa. Onko nämä säädöt pysyneet paikallaan kun kerran on säätänyt. Vai tarvitseeko niitä ropata tietyin väli ajoin uudestaan? Seuraavaa sadetta mielenkiinnolla odottaen. ;D