Sademittarin kalibrointi Vantage Pro2 Wireless

Aloittaja OPEx, lauantai, 06.10.2012, 09:47

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

OPEx

Moi

Kalibrointi on ollut täälläkin mielessä. "Tippapullon" rakentelu on tehty. Laskelmat pitäisi olla ok, eli 1mm sateessa suppilon läpi kulkee vettä 21,37 ml.

Miten voin laskea veden suppilon läpi, siten että tieto ei mene tilastoihin saakka? Yksinkertainta on varmaan irroittaa sadekipon piuha, mutta tuntuu tyhmältä laskea kiikun kolahduksia. Onko mahdollista saada lukema konsolin kautta ja saada jotenkin tyhjennettyä kalibrointidata testin jälkeen?



T. Olli

weatherc

Ei taida oikeen olla muuta kun napsia sen piuha irti tai sitten poistaa dataloggerin mutta silloin katoaa myös loggerissa olevat datat enkä tiedä miten kalibrointidata vaikuttaa kun sen laittaa takaisin sen lisäksi että loggeri muisti tyhjenee.

OPEx

No niin kiltisti kuuntelin kiikun pauketta.

Tiputin veden läpi n. 20mm/h voimakkuudella, 10mm ja 20mm satseilla.

Laskennalinen määrä 10mm > Davis 10,4mm ja 20mm > Davis 19,6mm. Taidan pysytellä nykyisissä säädöissä.

Snowi

Itselläkin vähän tuntuu siltä, että välillä ollaa erittäin lähellä niitä "oikeita" lukemia ja välillä taas jäädään niistä. Semmoinen mututuntuma, että hiljaisilla sateilla jäisi sadetta rekisteröimättä. Mutta kuten tuolla toisessakin threadissa sanoin, niin pitää hankkia tohon rinnalle vaikka pari kolme erilaista sademittaria, niin eiköhän niiden avulla tulla jo aika paljon viisaammaksi :)

weatherc

Samoilla linjoilla Snowin kanssa että mutu on että vaihtelee aika reilusti tuo tarkkuus, tosin täällä fiilis on toisinpäin että hitaalla satella olisi paremmat tulokset kuin tuulisella/rankalla sateella.

Lähinnä surkuhupaisin tapaus oli yksi ukkostyylinen kuuro tuossa jonkin aikaa sitten, vettä tuli kun aisaa ettei edes talon syöksytorvet tahtoneet pysyä perässä ja piha lainehti vesilätäköitä. Mitä Davis kertoili, juu, 0.8mm tai jotain siihen tyyliin. Silloin ei kyllä voinut muuta kuin nauraa.

Snowi

Lainaus käyttäjältä: weatherc - lauantai, 06.10.2012, 21:07
Lähinnä surkuhupaisin tapaus oli yksi ukkostyylinen kuuro tuossa jonkin aikaa sitten, vettä tuli kun aisaa ettei edes talon syöksytorvet tahtoneet pysyä perässä ja piha lainehti vesilätäköitä. Mitä Davis kertoili, juu, 0.8mm tai jotain siihen tyyliin. Silloin ei kyllä voinut muuta kuin nauraa.

Tuo kuulostaa jo aika valtavalta heitolta  :o. Itselle ei ole vielä noin käynyt, eli yleensä kun taivaalta tulee vettä kuin aisaa, niin hyvin äkäseen myös Davis sitä silloin rekisteröi. Rankat sateet tuntuukin olevan ihan hyvin hallussa, mutta sitten nuo heikot tihkusateen tapaiset saattaa tehdä niin, että menee vaikka 30-60min ennen kuin tulee ensimmäinen 0.2 lukema. Tosin tihkusateen aikana vettä ei muutenkaan paljoa tule, mutta kyllä tuo kiikku pitäisi mielestäni vähän aikaisemmin siihen reagoida ja vähän enemmän rekisteröidä.

WeatherFox

Lainaus käyttäjältä: Snowi - sunnuntai, 07.10.2012, 19:48

Rankat sateet tuntuukin olevan ihan hyvin hallussa, mutta sitten nuo heikot tihkusateen tapaiset saattaa tehdä niin, että menee vaikka 30-60min ennen kuin tulee ensimmäinen 0.2 lukema. Tosin tihkusateen aikana vettä ei muutenkaan paljoa tule, mutta kyllä tuo kiikku pitäisi mielestäni vähän aikaisemmin siihen reagoida ja vähän enemmän rekisteröidä.

Minä taasen olen hämmästellyt tänä kesä Daviksen mittaustarkkuutta kaikenlaisissa sateissa. Niin tihku- kuin rankkasateissa mittaustulos on vastannut miltein aina vertailevaa ampäri tai heikommisaa sateissa saavi mittausta. Ainoa tilanne jossa on tullut suurempaa heittoa on ollut aurinkoiset ilmat, jolloin sade kipon musta pinta on sen verran lämmin, että sen pinnasta tapahtuu heikolla sateella runsaammin haihtumista ja  tosiaan tihkusateella sinne saavin pohjalle tulee todella vähän sitä vettä.

weatherc

LainaaTuo kuulostaa jo aika valtavalta heitolta. Itselle ei ole vielä noin käynyt, eli yleensä kun taivaalta tulee vettä kuin aisaa, niin hyvin äkäseen myös Davis sitä silloin rekisteröi.
Mä sitä silloin seurailin kuistilta käsin joten näin/kuulin kiikun keinahdukset ja ne piti kyllä kutinsa konsolin lukemaan nähden. Ihmettelinkin että minne se vesi sieltä saavin pohjalta oikeen katoaa kun ei kiikkuun tule, silloin oli aatos että roiskahti ohi vaikka tuo Daviksen reunus onkin aika jyrkkä.
Mutta tämän viikkoinen "monsuuni" jossa vettä ei silleen hirveen rankasti tullut (pitkään ja paljon kylläkin) eikä edes koko ajan tuullutkaan vaan sade tuli "suoraan alas" eikä siltikään mitään uskottavaa liikettä ollut siinä vaan Prisma-mittari meni menojaan Davikseen verrattuna.

Nuo tihkusateet olen pitkälti antanut olla omassa arvossaan koska ensimmäisen keinahduksen ajakohtahan riippuu myös siitä onko kiikussa kuinka paljon vettä pohjalla sateen alkaessa, sehän voi olla tyhjä tai muutaman pisaran vajaa keinahdus ja kaikkea siltä väliltä.
Ja siihen lisäksi se mainittu haihdunta ennenkuin se edes tippuu siihen kiikkuun.