Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

28.7.2012

Aloittaja J.Jäntti, lauantai, 28.07.2012, 22:32

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

Lohjalla ei ole tehty ensimmäistäkään ukkoshavaintoa.
Uhkaavan mustat pilvet kyllä nousivat etelän suunnalta ja olivat sen näköiset, että "nyt, kuulkaas, alkaa pojat sellainen valoshow, että ilmalangat laulaa ja töpselit poksuu"... ja p***nmarjat.
Menivät kahteen osaan: Toinen koilliseen, toinen itään päin etelän kantilta - eikä sitten mitään kuulunut tai näkynyt.

Salon seutua sen sijaan on rusikoitu salamoilla, kun äksyksi äitynyt ukkoskuuroalue jäi jonkinlaiseen syöttötilaan alueen rannikolla.
Fortum on varautunut sähkönsyötön kanssa taas ongelmiin ukkosten vuoksi, mutta rusikointi ei ole ainakaan havaittavasti sähkönsyöttöä häirinnyt.
Ilma on suorastaan sakean tönkköisen hiostava - juuri sellainen, että ei tarvitse tehdä juuri paljoakaan, että hiki virtaa ja kämpässä on hellelukemat sisällä, kun ulkona on noin +20°C.

12z (15:00 Suomen aikaa) GFS-ennuste Lohjan koordinaatteihin (48h ennuste) sanoo, että luvassa on varsin huikeat 48h: Potentiaalia piisaa koko ajan yli 500J/kg, keskiarvoinen LI-arvokin huitelee -2 ja -3 välissä ja lämpötilakaan ei juuri laske kovin kauas +20°C lämpötiloista.

Tämän perusteella olisi syytä olettaa, että edes kerran jyrähtäisi alueella, mutta uskon sen vasta, kun itse näen ja kuulen.
Kovasti näyttäisi siltä, että jonkinlaista tapahtumaa saattaa tulla yöksi. Täällä ollaan valmiudessa siltä varalta, että puhelinlinja pettää tai sähkönsyöttöön pukkaa suojat tuhoavaa piikkiä.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

Leka

Salon seudulla mukavasti räpsettä ja jos Viron länsirannikolla oleva solu pysyy hengissä suomenlahden yli, niin taitaa rantautua valoshown kera Hangon ja pääkaupunkiseudun väliin myöhemmin.

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

Sanni

#2
Näin se menee!! Meikäläinen kattoo trilleriä ja just jännimmässä kohdassa välähtää salama ja jyrähtää niin perkeleesti. Palaan asiaan taas heti kun olen saanut pääni irti katosta johon hyppäsin säikähdyksen takia. Hitto, mä sain oikeesti paskahalvauksen!!  ;D

No niin, nyt mä sain pääni irti katosta. Tässä rappauksia syljeskellessä voinkin sanoa että ukkonen alkoi täysin äkkiarvaamatta pään päällä eikä mikään varoittanut siitä. Korkeintaan nuo synkähköt pilvet. Muutaman kerran on nyt jyrähtänyt. Muutaman jyrähdyksen kuuroksi jäänee mutta ainakin pelko nukahtamisesta jäi saman tien.  ;D Paikkana itä-Vantaa.

Leka

Rauman ja Huittisten välillä mukavaa settiä menossa. Turku-Helsinki välillä rannikolla hereillä, kohta mennään, taitaa pysyä lätäkön yli hengissä  ;D

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

Sanni

Helsinki kuulee! Tai tässä tapauksessa Vantaa. Nyt muuten jytisöö!

weatherc

Tuosta pyyhkäsi ohi yksi pallero muutaman kilsan päästä :)
Ihan mukavan näköiset oli pilvet livenä, mutta kun koitti fotografeerata niitä niistä tuli ihan liian vaaleita. :P
Liitteenä surkeahkot ruutukaappaukset kännyvideosta otettu tuossa kotvanen sitten tois puol Someron tietä pellon laidalta :)

Leka

Porin ja TRE:n välillä hiippailee yksi mörkö, Hangon ja Turun välillä pitäisi rannikolla loimottaa jo kivasti.

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

Sanni

Aika helkkarin hienoja kuvia kyllä!! Tämä likka painuu nyt unille mutta kuulostelen punkasta jytinöitä. Välähtelee mukavasti täällä.

Jasu

Hirveä rintama tulee yli meren lännestä kohti keskisuomea! Tässä kuvaa
Kulmarauta / 56AI704 / OH8EFI
-: Lokaattoriruutu KP24RV79FH :-

- Baofeng UV-5R
- Intek M-760 PLUS
- Intek H-520 PLUS
- Yaesu VR-120D


Sääasema: Ventus W827