Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Sää-serverit

Aloittaja weatherc, perjantai, 13.06.2008, 22:23

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Impivaaran isäntä

Lainaus käyttäjältä: weatherc - perjantai, 13.06.2008, 22:23
...pakettiin tarvittaessa ettei tarvi ottaa uutta pakettia, cronjobit päällä ja enemmän kun yksi sql-tietokanta ja cronjobit niin että voit itse

Yritin etsiskellä tietoa mitä tuo cronjob oikein tekee. En tullut hullua hurskaamaksi, ilmeisesti jotain automaattisia toimintoja. Mikäs sitten mahtaa olla crontab?

Hiukan rautalankkaa, jos viitsit? :)

Eki


weatherc

Juu, se ajaa skriptin ajastuksella, eli esimerkkinä oman sivun sääverkon masterskripti joka kerää tiedot asemilta, sen ajan cronjobilla 5 minuutin välein ja siten on sivuilla aina tuoretta dataa saatavilla.
Tuossa on se pointti että sen sijaan että kyseinen skripti ajeittais joka kerta kun sivulle tulee vieras (joka voi, mikäli paljon kävijöitä luoda aika paljon rasitusta) niin se ajetaan hallitusti ja siten ei rasitus kasva.

Toiselta kantilta, tuolla tapaa saa esim, tasaisen väliajoin tehtyä jotain, esimerkkinä mulla ja Vaskilla olevat tutka-animaatiokuvat, ne tehdään siten että tasaisen väliajoin otetaan nexstormin kuva, kaapataan siitä haluttu osa, lisätään aika/päivämäärä, sekä tallennetaan uudella nimellä, sekä vanhojen kuvien siirto, tyylillä kuva1:stä tulee kuva2, kuva2:sta tulee kuva3 jne. Tällöin meillä on tuloksena arkisto jossa kuvat otettuna tasaisen väliajoin, joita sitten sivulla näyetään javaskriptillä ja tulee animaatio-efekti :) Tämä ei olis mahdollista js skripti ajettais vaan kun sivulle saapuu kävijä.

Periaatteessa se on sama kun menisin kyseiselle sivulle selaimella 5 minuutin välein, samaa se tekee silloinkin.
Cronjobilla kun sen ajaa niin ei ole päivitys kiinni omasta koneesta/adsl-linjasta vaan se päivittyy jatkuvasti riippumatta mistään muusta kun että serveri on pystyssä.

Toinen vaihto-ehto on ajaa skriptiä WD:llä sen HTTP download-systeemillä, se ajaa samaa asiaa eli lataa kyseisen sivun. Tuotakin olen käyttänyt esimerkiksi pikkukuvien tekoon kuten laidassa oleva webkamerakuva joka päivittyy kerran tunnissa.

Crontab on sama asia kun cron-job, taitaa olla kyseisen palikan nimi jota Apache-serverit käyttää.

Henkka

meteorologi

Mukavaa, että tuollainen skriptikin on olemassa!
Taisi tuo cronjob juuri tuoda mieleen muutaman hauskan idean...

Impivaaran isäntä

Kiitoksia. Nyt avautui asia hieman enemmän.
Tuo crontab tuli esille kun katselin Suncometin serveri ominaisuuksia.