Tiedot suoraan sääasemasta serverille?

Aloittaja kerroin, keskiviikko, 20.06.2012, 20:51

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

kerroin

Voi elämän kevät siun kanssais :D

Ootko muuten minkä ikänen hemmo (oletan että et oo naine) ?

weatherc

#51
Lainaus käyttäjältä: kerroin - torstai, 28.06.2012, 17:25
Voi elämän kevät siun kanssais :D

Ootko muuten minkä ikänen hemmo (oletan että et oo naine) ?

Eikun olen realisti.
Jokaisessa projektissa kuuluu ottaa selvää kustannuksita jota se aiheuttaa sekä mitä siihen tarvitaan että se toimisi ja sen jälkeen katsoa onko se sopivaan hintaan toteutettavissa.
Sääaseman roudaaminen tois puol maapalloa ei todellakaan ole ilmaista, maksaa jo Saksastakin melkein mainitsemasi 40€.
Se että Kiinalainen myy sääaseman hintaan 40€ ei tarkoita että se on toimitettuna Suomeen siihen hintaan. Viimeistään Suomen tulli muistaa kyllä sopivalla lisämaksulla.

Se mitä ajan takaa on että kannattaisi ottaa selvää nuo todellisina numeroina ettei tee koko projektia turhaan kun huomaa että asemakohtainen hinta onkin kalliimpi kun "kaupasta ostettuna".

En ole nainen eikä ikäni kuulu sinulle.

kerroin

Joka projektissa kuuluu ottaa selvää kustannuksista... <G>

Mistäköhän mie näitä hintoja sitten muualta vetelen kun tarjouksista? Tuliko ees mieleen?

Ja mitä noihin siun muihin tuossa edelle heittämiin serveri-vaatimuksiin jms. tulee, niin miten kukaan voi kommentoida mitään sellaista mitä ei vielä ole speksattu ?

No sellainen henkilö tietenkin, joka on aina ja kaikkea vastaan. Ei se ole realisti vaan se on pessimisti.

Ootko koskaan miettiny, miks siun elämässä ei oikein tahdo hirveesti tapahtua tai yleensä asiat epäonnistuu?

Ei kyllä mie oon nyt "done" tämän jutun kanssa täällä.

Ei kato jaksa tätä juupas-eipäs-väittelyä enää.

TÄä on niin turhaa niin turhaa...

Heippa

weatherc

Koska se on aika oleellinen osa tuossa että mihin hintaan sellaisen LC:n saa esmex Kiinasta (tai mistä sen hankkiikin) eli tuleeko sille hintaa kuinka paljon kun kaikki maksettu. Ettei huomaa loppupelissä että siitä tulikin (huomattavasti) kalliimpi kun "kaupasta ostettuna" (mutta ilman lisäpalikkaa).

Snowi

Hienoa, että joku jaksaa nähdä vaivaa tälläisen systeemin kehittämiseen, mutta epäilen tästä tulevan kuitenkin aika marginaalinen juttu vaikka projekti onnistuisikin hyvin. Itselle ei tulisi kysymykseenkään jättää PC:ta pois välistä, koska omaan käyttöön se on välttämätön. Mutta jos kelpaa pelkkä sääasema ja vain sellainen peruspaketti, niin sellaiseen tuollainen ratkaisu olisi oikein passeli.

Itse en lähtisi sääasemia hankkimaan, vaan antaisin käyttäjälle mahdollisuuden valita tuettujen asemien listasta omansa. Muuten pakotettaisiin asiakas ottamaan paketin mukana tuleva sääasema.

Tuhansia käyttäjiä en usko tuollaisen koskaan saavuttavan, mutta kyllä joitain kymmeniä saattaisi olla, mahdollista jopa yli sadankin jossain vaiheessa. Mutta jos tätä haluaa kehittää eteenpäin ja saa lopullisen version valmiiksi, niin kannattaa lähteä mahdollisimman maanpinnalta eli todennäköisesti puhuttaisiin kymmenistä käyttäjistä, ellei sitten laajenna toimintaa selvästi myös ulkomaille.

Kymmenien käyttäjien hallinnointi menee vielä webhotellissa, mutta kun käyttäjiä alkaa olla enemmän, niin silloin alkaisi tekemään jo tiukkaa. Mutta toki ensin lähtisi webhotellista ja sitten virtuaaliserveristä jne. Täten kustannuksetkin nousisi jatkuvasti, mutta tällöin tulojen täytyisi luonnollisesti kattaa menot.
Webhotellissa serverin ylläpito olisi sinällään helppoa, että serverin päivitykset sun muut asiat olisi palveluntarjoajan vastuulla. Mutta jos haluaa pelkän serverin ilman tukea, niin silloin tulisi kyllä lisähommaa aika lailla lisää. Joten siihen täytyisi löytää oikeat henkilöt sitä asiaa hoitamaan.

Tiedän, että tälläisille laitteille olisi kysyntää, vaikka siitä tuskin tulisi jättimenestystä. Joten toivottavasti saat jotain kehiteltyä ja mahdollisesti pistää tännekin sitten viestiä mitä olet saanut aikaan :)

kerroin

#55
Arvon Pessimistit!

$35 Ethernet-RaspberryPi-Linuxlauta ja £59 sääasema (tarjoushinta)

Eli tässä ei ole erillistä PC:tä, EIKÄ edes vättämättä tarvita web-hotellia, vaan tiedot saadaan ulos suoraan asemalta:

http://www.dragontail.co.uk/weather_text1.php

Eli tätä tässä juuri olen tarkoittanut. Itselleni juuri se mitä haen.

Berryllä muuten teen omanikin. Laudalle tulossa myös vähän muutakin juttua...

Aika aktiivista touhua Briteillä näissä asioissa: http://www.dragontail.co.uk/weather_stations.php

btw.
Hyvinhän tämä projekti tuntuu "kusevan kintuille"...

J.Jäntti

#56
Lainaus käyttäjältä: kerroin - torstai, 28.06.2012, 17:46
Ja mitä noihin siun muihin tuossa edelle heittämiin serveri-vaatimuksiin jms. tulee, niin miten kukaan voi kommentoida mitään sellaista mitä ei vielä ole speksattu ?

weatherc:n näkemystä ei tule ottaa poikkiteloin idean eteen heittäytymisenä, vaan asioina, joita ehdottomasti kannattaa ottaa huomioon. Webhotellit, näin esimerkiksi, eivät spekseissään ihan kaikkea kerro edes kysyttynä, vaan siellä saattaa olla rajoituksia ns. konepellin alla, joita katsellaan (vaikka yhtäaikaiset TCP-yhteydet) ja ne rajat kun paukkuu, sivu putoaa nurin ilman sen kummallisempia varoituksia. Tämän weatherc on itse kokenut ja minä olen sen sivustakatsojana nähnyt. Siinä on joutunut maksamaan ihan dedikoidusta serveristä selvästi suurempaa rahaa, kuin shared-tyyppisestä serveristä, jotta vastaavankaltaista volyymia voi vastaanottaa.

weatherc puhuu kokemukseen pohjautuvilla tiedoilla - hänen kohdallaan me emme ole tekemisissä minun kaltaiseni kotiserverillä yli 70 sääaseman yhteisösivustoa pyörittävän henkilön kanssa, vaan koko Pohjoismaiden harrastaja-sääasemat kattavan yhteisön tietoja pyörittävän henkilön kanssa, joten kokemusta ja taitoa on paljon. Jo pelkästään tämän vuoksi kommentointi jopa speksaamattomaan asiaan on tervettä ottaa huomioon ihan positiivisessa valossa, sillä siinä vaiheessa, kun speksaus todella alkaa, on hyvä olla olemassa edes joitakin raja-arvoja ja tietoja - muussa tapauksessa pettymyksiä - todella syviä sellaisia - voi olla tiedossa.

Lainaus käyttäjältä: kerroin - torstai, 28.06.2012, 17:46
No sellainen henkilö tietenkin, joka on aina ja kaikkea vastaan. Ei se ole realisti vaan se on pessimisti.
Ootko koskaan miettiny, miks siun elämässä ei oikein tahdo hirveesti tapahtua tai yleensä asiat epäonnistuu?

Ei kyllä mie oon nyt "done" tämän jutun kanssa täällä.

Ei kato jaksa tätä juupas-eipäs-väittelyä enää.

TÄä on niin turhaa niin turhaa...

Siis hetkinen nyt...
Sinä rekisteröidyit tänne ja lähdit ideoimaan julkisesti järjestelmää - periaatteessa eräänlaista protokollamuunninta, jolla on potentiaalia mullistaa sääasemien liittämistä Internetiin. Me innostuimme asiasta, halusimme avustaa sinua asiassa ja aloimme olemaan mukana miettimässä mitä kaikkea tämä voisi sisältää ja mitä mahdollisuuksia, ongelmia ja asioita kannattaa ottaa huomioon projektissa.

Kun visiosi sisältöä tarkasteltiin objektiivisesti, vedit kuuluisat herneet mutta tulit takaisin. Nyt kun asiaa puitiin lisää ja esitettiin jälleen objektiivinen näkemys, vedit uudelleen kuuluisat herneet ja nyt en tiedä oletko tulossa takaisin enää.

Mitä loppujen lopuksi odotit? Sitäkö, että kaikki olisivat koko ajan kanssasi samaa mieltä asiasta ja apu tarkoittaa sitä, että kaikki keskusteluun osallistuvat ovat pelkkiä jees-miehiä? Siinä tapauksessa projektisi onnistunut läpivienti vie pidemmän aikaa kuin itse toivot.

Nyt, kun todennäköisesti lähdet toiselle sääfoorumille esittämään näkemystäsi, ota täältä edes opiksesi se, että pitkän kokemuksen omaavat henkilöt - joita saatat kohdata - jos ovat ideoitasi vastaan, eivät yritä sokeroida sanomisiaan ja kaunistella totuutta, jos he näkevät vaaran, että projektille voi käydä jotain ikävää. He yrittävät auttaa sinua lankeamasta vanhimpaan projektipäällikön kiroukseen - putkinäköön.

Kukaan ei tällä foorumilla ole toisen ideaa tahallaan vastaan, vaan täällä tahdotaan auttaa aina kun pystytään. Jos esitetty asia tuntuu sinusta pessimistiseltä niin kokeilepas kerran vaikka tätä: Sen sijaan, että itse leimaat henkilön pessimistiksi ja viittaat foorumille kintaalla, esitäpä tällainen kysymys takaisin: "Miten sinä hoitaisit tämän asian?" tai "Kerro minulle mikä näkemyksessäni kaipaisi korjausta.".
Ei varmasti ole vaikeaa ja antaa tännekin kuvan avoimesta, positiivisesta henkilöstä, joka arvostaa näkemystä ja etenkin joka siitä voisi projektissaan hyötyä. Saatu vastaus saattaa yllättää ja mahdollistaa mm. saadun vastauksen asettamisen oman näkemyksen rinnalle - saatat yllättyä, kuinka paljon se voikaan jalostaa alkuperäistä projektisuunnitelmaasi.

Mutta jokainen on yksilö - jos et halua edes yrittää ottaa vastaan erilaisia mielipiteitä ja hyötyä niiden tuomasta näkökulmasta, olkoon niin.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

kerroin

#57
Ja höpö höpö.

Kun annoin tänne oman emailini niin sain runsaasti yhteydenottoja ja arvaappa mitä siellä päiviteltiin ja mikä porukoita vitutti täällä finwx:llä ?

Se että täällä on muutamilla kavereilla niin negatiivinen asenne kaikkeen että eivät yksinkertaisesti viitsi/halua täällä kirjoitella ja osallistua keskusteluihin. JA SAMAA SANON MINÄKIN.

Toivottavasti TE muutamat täällä nyt opitte myös, että kun jatkossa joku ehdottaa jotain mielenkiintoista ja kehityskelpoista, vaikka siinä puutteita olisikin, niin otetaan asiat positiivisemmalla asenteella ja ymmärretään se, että mikä menee yli oman hilseen ja osaamistason, niin ei sitä systemaattisesti kannata alkaa kieltämään ja moukaroimaan. Aina löytyy joku joka on vahvempi.

Jokainen joka lukee tämän threadin alusta loppuun, niin aivan varmasti huomaa mitä tässä tarkoitan.

Ja mitä kokemukseen ja osaamiseen tulee, niin mainittakoon nyt sitten vihdoin tähän se, että itselläni on noin 30v kokemus erilaisten sulautettujen tiedonkeruu yms. järjestelmien toteuttamisesta (suunnitellut kokonaisuuksia, harddista ja vääntänyt softaa) mitä erilaisimmissa sovellutuksissa. Eräässäkin toteutuksessa suunnittelin ja kehitin itse pohjat tietojenkeruujärjestelmään missä YHDELLÄ TAUSTAJÄRJESTELMÄLLÄ hoidettiin yli 10 000 mobiilisti ja langattomasti toimivasta sulautetusta laitteesta tietojen keruu ja ohjaus. Joten TIEDÄN VARSIN HYVIN, miten tälläiset järjestelmät tulee rakentaa jotta ne toimii ja skaalautuu.

Täällä puhutaan vakavissaan 10-20 clientin maksimeista per serveri jotta hohhoijjaa.

Ja kun tässähän ei ollut tarkoitus alkaa mitään tiedonkeruuta edes järjestelemään vaan hallinnointiin liittyviä juttuja. Sitten jatkossa jotain muuta tarjontaa kun porukat niitä keksii ja on kysyntää...

Mutta aikuisten oikeesti voitanee nyt tämä kakan jauhaminen lopettaa ja siirtyä elämässä eteenpäin ?
Toki kirjoittakaa vastauksia tähän tms. mutta en enää ota osaa tähän keskusteluun koska tämän on nyt tehty ja nähty.

Toivottavasti tästä threadista jotain irtoaa niille, jotka hakevat tietoa tälläisen edullisen, internetissätoimivan sääaseman tekemiseksi.

Koittakaahan jaksella

weatherc

#58
Kuka tässä threadissä jauhaa p*skaa?
Hyvä kerroin, tuolla aseneteellasi tyrit vain projektisi ennenkuin se edes on alkanut.

En ole missään vaiheessa ollut projektiasi vastaan vaan nostanut esille mahdollisia ongelmia mitä voi tulla vastaan.

TCP/client-rajoitus on fakta niin webhotellissa kuin virtuaalilla. Kun x ip-numero alkaa kiikkumaan hosterin listoilla turhan tiheään, ja varsinkin jos se ei tapahdu siihen tarkoitetulla FTP-protokollalla, se vetää piuhat seinästä tilistäsi alta aikayksikön, ja hyvässä lytyssä kertomatta yhtään mitään. Tämä ei tarvi edes olla että olisi liikaa yhteyksiä kyseisestä ip-numerosta vaan jo riittävän tiheä yhteys riittää. Huomaat sen sillä että systeemisi on nurin eikä hosteri suostu sitä enään avaamaan ilman välittömiä muutoksia.
Ja nuo rajat tulee koko ajan alaspäin.

Tämän tapainen "liian tiehän yhteyden" takia ulosheitto webhotellista on tapahtunut jo puolen tusinalle sääasemalle tällä foorumilla sekä muualla, ei vain minulle. Tämä siis yhdellä sääasemalla.

Toinen vastaantuleva mahdollinen rajoitus on ajastetun skriptin käyttö, esim datan keruuta varten asemalta. Esinnäkin cron ei tunne tiheämpää ajoa kuin 1 minuutti. Eikä moni hosteri salli edes sitä vaan tihein sallittu ajotiheys voi olla varttikin. Tiedän, voit ajaa sitä loopissa. Noh, jos hosteri huomaa että x scripti on jatkuvasti ajossa, se blokkaa sen oitis koska niillä on myös rajoitukset sitä varten.

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: kerroin - perjantai, 29.06.2012, 14:11
Kun annoin tänne oman emailini niin sain runsaasti yhteydenottoja ja arvaappa mitä siellä päiviteltiin ja mikä porukoita vitutti täällä finwx:llä ?

Ja taasko se alkaa... Kuule .jpg or didn't happen; Näitä tyhjiä yksisuuntaisia väitteitä siitä, että "ollaan käyty sähköpostikeskusteluja asiasta ja luetun mukaan ihmetelty asennetta tai sisältöä tai henkilöitä yksilöinä, jne." on täällä nähty aiemminkin. Aina se on päättynyt siihen että ollaan lähdetty ovet paukkuen palaamatta koskaan. Et siis ole ainoa laatuasi tällä saralla, mutta annan sinulle mahdollisuuden olla ensimmäinen, joka näyttää väitteet toteen.

Foorumin asennetta voidaan aina muokata, mutta muutosta ei synny, jos täällä esitetään julkisesti täysin todistevajaita väitteitä.

Lainaus käyttäjältä: kerroin - perjantai, 29.06.2012, 14:11
Se että täällä on muutamilla kavereilla niin negatiivinen asenne kaikkeen että eivät yksinkertaisesti viitsi/halua täällä kirjoitella ja osallistua keskusteluihin. JA SAMAA SANON MINÄKIN.

Ja silti kaikista väitteistäsi huolimatta tänne liittyy jäseniä jotka ovat kaikki tervetulleita, osa liittyy FinWX:n jäsenasemiksi ja keskustelee hyvässä hengessä täällä, kiittäen foorumin hyvää henkeä. Tämä on foorumienemmistön mielipide asiaan.

Jos ei halua tai viitsi ottaa osaa keskusteluun, ei ole yhtään asian yläpuolella muussa kuin omassa mielessään, koska ei siten joko halua tai viitsi ottaa kantaa ja mahdollisesti yrittää muuttaa näkemystä ja perustella asiaa - vain pelkästään kyräillä itsekseen ja väitetysti keskenään sähköpostitse. Jos mielestänne tässä foorumissa on jotain perustavaa laatuapielessä, voitte aina perustaa omankin foorumin jossa asioista keskustellaan - sitä ei kukaan ei ole estämässä ja ehkä avaa mahdollisuuksiakin. Ei koskaan tiedä ellei yritä.

Lainaus käyttäjältä: kerroin - perjantai, 29.06.2012, 14:11
Toivottavasti TE muutamat täällä nyt opitte myös, että kun jatkossa joku ehdottaa jotain mielenkiintoista ja kehityskelpoista, vaikka siinä puutteita olisikin, niin otetaan asiat positiivisemmalla asenteella ja ymmärretään se, että mikä menee yli oman hilseen ja osaamistason, niin ei sitä systemaattisesti kannata alkaa kieltämään ja moukaroimaan. Aina löytyy joku joka on vahvempi.

Jokainen joka lukee tämän threadin alusta loppuun, niin aivan varmasti huomaa mitä tässä tarkoitan.

Astuit tuossa juuri omaan kuoppaasi.
Jos kerran haluat, että asia käsitellään haluamallasi tavalla, ole valmis valottamaan asiaa huomattavasti enemmän ja purkamaan yksittäisiä asioita vaikka alkutekijöihinsä jotta kaikki asiat aukeavat lukijoille oikealla tavalla. Silloin näkemyseroja syntyy vähemmän ja ajamasi projekti saa paljon enemmän asioita, joista keskustella. Lyömällä pessimisti-leiman skeptikon otsaan ei ole omiaan korjaamaan näkemyseroja. Jokainen joka lukee tämän threadin objektiivisesti ja neutraalilla asenteella varmasti huomaa myös tämän asian.

Lainaus käyttäjältä: kerroin - perjantai, 29.06.2012, 14:11
Ja mitä kokemukseen ja osaamiseen tulee, niin mainittakoon nyt sitten vihdoin tähän se, että itselläni on noin 30v kokemus erilaisten sulautettujen tiedonkeruu yms. järjestelmien toteuttamisesta (suunnitellut kokonaisuuksia, harddista ja vääntänyt softaa) mitä erilaisimmissa sovellutuksissa. Eräässäkin toteutuksessa suunnittelin ja kehitin itse pohjat tietojenkeruujärjestelmään missä YHDELLÄ TAUSTAJÄRJESTELMÄLLÄ hoidettiin yli 10 000 mobiilisti ja langattomasti toimivasta sulautetusta laitteesta tietojen keruu ja ohjaus. Joten TIEDÄN VARSIN HYVIN, miten tälläiset järjestelmät tulee rakentaa jotta ne toimii ja skaalautuu.

Ehkä. Nyt puhuit vain omasta hallitsemastasi osaamissektorista, joka on loppujen lopuksi mitäänsanomattoman ohut siivu siinä suuressa osaamisen kakussa, joka koostuu monesta muustakin osaamisalueesta. Älä koskaan unohda, että tällä(kin) foorumilla on osaamista eri sektoreissa ihan yhtä lailla ja ne ovat vuosimääristä riippumatta ihan yhtä olemattomia siivuja. Se ei oikeuta sinua hermostumaan, jos joku ei ymmärrä suoralta kädeltä mitä teet. 30 vuotta jollain osaamisen alalla on erittäin kunnioitettava saavutus. Siihen nykymaailmassa harvat pystyy ja ne jotka pystyvät, ovat yleensä pelanneet korttinsa jollain tavalla muita paremmin. Yleensä se mahdollistaa myös ymmärtämään, että joku ei välttämättä ole aina kanssasi samalla aaltopituudella siinä mitä haluat joltain järjestelmältä. Silloin yleensä yritetään katsoa, miten asia saataisiin selitettyä toisella tavalla ja korjata mahdolliset näkemyserot. Tätä et tehnyt tässä Threadissa kertaakaan, vaan välittömästi olit leimaamassa toista mielipiteen vuoksi.

Lainaus käyttäjältä: kerroin - perjantai, 29.06.2012, 14:11
Täällä puhutaan vakavissaan 10-20 clientin maksimeista per serveri jotta hohhoijjaa.

Ja sekö oikeuttaa käyttäytymään kokemusvuosiisi nojautuen toisia kohtaan alentuvasti?
Tulitko tänne vakavissasi keskustelemaan uudesta hienosta järjestelmästä, jos et edes halua yrittää opastaa kokemuksesi tuoman tiedon myötä muita? Ehkä et vain osaa. Ehkä oletkin vain harrastaja, jolla on jäänyt asiantuntijan rooli päälle ja nyt kun alkaa totuus paljastumaan, ylpeys estää olemasta rehellinen. Niitäkin on täällä käynyt, joten et ole uniikki siinäkään asiassa.

Lainaus käyttäjältä: kerroin - perjantai, 29.06.2012, 14:11
Mutta aikuisten oikeesti voitanee nyt tämä kakan jauhaminen lopettaa ja siirtyä elämässä eteenpäin ?
Toki kirjoittakaa vastauksia tähän tms. mutta en enää ota osaa tähän keskusteluun koska tämän on nyt tehty ja nähty.

"Aikuisten oikeesti"?? En ole kenenkään 30 vuoden kokemuksen omaavan henkilön nähnyt tai kuullut käyttävän tuota sanaa. Nyt alkaa olemaan usko väitteisiisi aika huonolla pohjalla.

Lainaus käyttäjältä: kerroin - perjantai, 29.06.2012, 14:11
Toivottavasti tästä threadista jotain irtoaa niille, jotka hakevat tietoa tälläisen edullisen, internetissätoimivan sääaseman tekemiseksi.

Kuten Threadissa itse jo osoitit, olet keksimässä vain pyörää uudelleen (Sääasema + Raspberry Pi). Lykkyä tykö kilpailuun ja näkyvyyteen.

Lainaus käyttäjältä: kerroin - perjantai, 29.06.2012, 14:11
Koittakaahan jaksella

Sitä samaa sinullekin, kerroin. Kiitos, että kävit piristämässä kaikkien päivää asiantuntevilla ja ystävällisellä, aurinkoisella ja auttavalla asenteellasi. Suosittelen sinulle varauksetta tätä palstaa, kun haluat hakea samalla asenteella olevia asiantuntijoita projektillesi.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------