Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Testissä ukkoset

Aloittaja weatherc, perjantai, 15.06.2012, 18:16

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Tämä oli niin hullu idea että oli pakko kokeilla onnistuuko :P ;)

NWN:än testikartalla on nyt testissä ukkossolut ;D
http://www.nordicweather.net/test/Nordic2.php, valitse alimmasta kartta-namiskasta "Thunder"

Homma on täysin raakadata-pohjainen eli luetaan NSStorms.txt ja laitetaan ikoni kehiin :)

NWN siirtyi myös lukemaan NSStorms.txt-filua TracReport.txt sijaan. Eli jos sulla ei ole NSLog asennettuna, suositus on että asenna se ;)



systeemi

Minunkin aseman saat ottaa mukaan jos haluat. Pitäisi laittaa nwn-kartta itsellekkin takaisin käyttöön.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

weatherc

LainaaMinunkin aseman saat ottaa mukaan jos haluat. Pitäisi laittaa nwn-kartta itsellekkin takaisin käyttöön.
Korjasin just tuossa asemasi infoja joten itse asema näkyy kyllä (pukkaa vaan jäämään varoituskolmioiden taakse piiloon). Laitatko vaikka YV:nä tulemaan tutkan urlin (vaikkapa NSStorms.txt).

jamo

Hyvältä näyttää! Lisäehdotus? Sehän näyttää tutkan nimen tuossa salamaikonissa, olisiko mahdollista saada samaan aikaan näkymään vaikka x sinne missä itse tutka sijaitsee?

jamo

weatherc

Lainaus käyttäjältä: jamo - perjantai, 15.06.2012, 19:01
Hyvältä näyttää! Lisäehdotus? Sehän näyttää tutkan nimen tuossa salamaikonissa, olisiko mahdollista saada samaan aikaan näkymään vaikka x sinne missä itse tutka sijaitsee?

Tarkoitatko että kartalle ilmestysi X aseman kohdalle kun se on havainnut solun (ja vaikka palleroon sen nimi)?
Se pitäisi kyllä onnistua.
Tämä eka testi oli vain pikatesti jonka koitin saada toimintaan ennenkuin nuo lapin ukkoset katoaa, on helpompi muokata kun tietää että itse systeemi toimii :)

Toinen idea on että Synop/Metarithan ainakin pitäisi raportoida ukkosiakin, nekin voisi laittaa näkösälle kun niin tekevät koska nehän ovat "juuri siinä" silloin.

jamo

Lainaus käyttäjältä: weatherc - perjantai, 15.06.2012, 19:55
Tarkoitatko että kartalle ilmestysi X aseman kohdalle kun se on havainnut solun (ja vaikka palleroon sen nimi)?

Kun vie hiiren salama -ikonin kohdalle, niin sehän näyttää id:n ja tutkan joka sen on havainnut. Samalla kertaa se voisi näyttää missä se tutka sijaitsee.

jamo

weatherc

LainaaKun vie hiiren salama -ikonin kohdalle, niin sehän näyttää id:n ja tutkan joka sen on havainnut. Samalla kertaa se voisi näyttää missä se tutka sijaitsee.
Nimenhän se kertoo jo, joka samlla paikkakunta.
Nyt en tiedä onnistuisko että se näyttäis myös ikonin. Itse aseman data sitä varten kyllä olisi suoraan napattavissa...

J.Jäntti

Tuo on varsin toimiva ratkaisu, kun nuo solut näkyvät tuolla tavalla kartalla. Mielestäni tuo on aivan loistava kokonaisuus.
Vielä hienommaksi tuo menisi, jos nuo havaittujen solujen ID:t olisivat samat kaikilla asemilla, jolloin sen paikkaa voitaisiin tarkentaa, kun useampi asema havainnoi saman myräkän.

Hienosta ajatuksesta huolimatta se ei ole toteutuskelpoinen ihan "tosta noin vaan" - mahdollisesti jopa ei ollenkaan: NexStorm tökkää solulle ID:n käyttäen jotain matemaattista kaavaa,  joten samalle solulle tulee joka asemalla täysin eri ID, vaikka olisivat täydellisesti kalibroitu. Kartalla se sitten näkyy äkkiä kasana salamaikoneita eri ID-tunnuksilla. Vikaa tuossa ratkaisussa ei ole kuitenkaan, vaan se on jossain määrin NexStormin omaa järjestelmää parempikin, kun siinä näkyy usean tutkan tiedot samassa kartassa havainnon tehdyn aseman tiedon lisäksi. Se mahdollistaa tutkan tarkkuuden tarkistuksen helposti. :)
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

Idea tuon kartan takana normi visitorin kannalta on juuri se että laittamalla kaikki solut samalle kartalle näkee missä on aktiviteettiä. Laittamalla tutkan nimen pallukkaan pystyy sitten suunnistamaan "oikealle" tutkasivulle :)
Kuten Laiho jo sanoi, mitään sellaista dataa NexStorm ei puske ulos jolla saisi kahden eri tutkan ilmoittamat samat solut linkitettyä yhteen, id:t kun ovat täysin erit.

Tutkaoperaattorin kannalta taas porkkanana on saada kalibroinnit mahdollisimman hyväksi jolloin solujen hajonta kartalla vähenee. Käytännössähän täysin yks-yhteen osuviin soluihin eri tutkien välillä ei ikinä päästä vaikka kuinka haluttais.