Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Sadelukemat liian matalat

Aloittaja weatherc, perjantai, 01.06.2012, 21:03

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Snowi

Oon nyt vähän seuraillut tilannetta kaikkien omien asemien osalta ja pannut merkille, että suurin osa asemista on mitannut hyvinkin vertailukelpoisia lukemia FMI:n lähialueiden asemien kanssa. Toki pieniä eroja on suuntaan ja toiseen, koska etäisyyttä saattaa asemien välillä olla useita kilometrejä. Varsinki juuri asennetut asemat näyttävät sateet erittäin hyvin. Oikeastaan vain Klaukkalan asema on näyttänyt paikoin liian alhaisia lukemia.

Nyt tuosta Klaukkalan aseman asennuksesta on aika tarkalleen kolme vuotta ja en ole putsannut sadeämpäriä vielä kertaakaan. Tässä alueella on vielä ongelmana vilkas Klaukkalantie, joka kulkee noin 50 metrin päässä asemasta. Nimittäin jo rakennusten ikkunoisata huomaa sen, että tuosta tiestä tulee sellaista pientä mustaa likaa aikanaan. Tänään putsasin sadeämpärin, tai oikeestaan vaihdoin tilalle uuden kahdella eri vahalla vahatun ämpärin  :). Tein myös testejä pienillä pisaroilla tuon vahatun ja Klaukkalan aseman vanhan ämpärin kanssa ja ero oli aivan selkeä. Tosin kyllä sen jo käsituntumaltakin tiesi, niin karkean ja tahmeen tuntuinen tuo vanha oli.

Pisaratesteissä tuo kahdella eri vahalla vahattu ämpäri toimi satakertaa paremmin kuin tuo likainen. Vähän pienemmätkin pisarat valuivat pikku hiljaa kohti aukkoa, mutta tuossa tahmeassa likaisessa ämpärissä isommatkin pisarat saattoivat ensin hajota pinnalla ja jättää siihen sellaisen pienen vesivanan, joka ei suinkaan jaksanut mennä reikään asti. Varsinkin kesällä nuo vanat kyllä haihtuvat pois jos jäävät tuolla lailla siihen pinnalle matelemaan liikkumattomana.

Nyt putsasin ja vahasin tuon likaisen ämpärinkin ja siitä tuli aivan erilainen. Itse epäilen tuosta tulleen ne suurimmat erot sateissa ja nyt pitääkin seurata miten vahattu ämpäri pärjää. Ensin käytin tuollaista Sonaxin nanovahaa, joka putsaa ja vahaa samalla kertaa. Toinen vaha oli UV-suojattu pitkäkestoinen venevaha, joka jättää likaa ja vettä hylkivän pinnan. Tuo vaha pitäisi valmistajan mukaan kestää sääoloja ja olla erittäin pitkäkestoinen. Jos se on veneisiin tarkoitettu niin silloin luulisikin kestävän :).

Mutta pitää tosiaan seurata miten tuo vahattu ämpäri nyt pärjää ja mielenkiinnolla katsoa miltä ämpäri näyttää ja tuntuu esim. vuoden päästä, että vaikuttaako vahasuoja vielä silloinkin. Tosin Klaukkalan aseman olosuhteet on tuon tien takia vähän erilaiset koska tuo tiepöly ja -lika jättää vuosien saatossa likaisemman pinnan kuin normaalisti.

weatherc

Edelliset pari sadetta meni jo aika hyvin täällä, Davis jäi ruuvausten jälkeen ehkä 10-15% alle vertailukipon joka nyt majailee ihan Daviksen saavin kyljessä kun sain sen kiilattua tolpan ja saavin reunan väliin. On kun nakutettu sinä.

Tuo kipon pinnan putsaus on yksi joka tarvis muistaa tehdä ainakin kerran vuodessa, sinne kertyy kummasti sellaista pientä nöhtää pintaan vaikkei oma nyt minkään suuren tien varrella ole ollutkaan eikä mitään savupiippu-teollisuuttakaan tahikka satamaa ole lähimaastossa.

weatherc

Tuli muuten mieleen, nyt kun saatiin sadetiedot myös tiesää-asemilta niin saatiin myös uusi vertailukohde sadelukemille  :D
Omassa tänään 1.0 mm, Liikenneviraston lähiasemilla pikkasen vajaat 1 mm. :)

Jippe

Lainaus käyttäjältä: OPEx - lauantai, 06.10.2012, 22:02
Testasin Davisin kiikkua aiemmin ja se on epätasapainossa. Säätövara loppuu toiselta puolelta. Heitto on 1ml. No tämän päivän lorotustestin mukaan suht ok kuitenkin.

Kymmenen sarjan testi, ruiskulla suoraa kiikkuun.

   3,39      3,67
   3,29      4,96
   3,39      4,52
   3,50      4,20
   3,64      4,77
   3,51      4,60
   3,40      4,55
   3,30      4,25
   3,60      4,46
   3,70      4,29
      
ka.3,472ml           4,427ml


Nostetaan vanha aihe ylös  :)

Sademittarin kalibrointi menossa ja ruiskulla sain lähes samanlaisen sarjan mitattua. (toinen puoli 3.2-3.6 ja toinen 4.2-4.5)
Sitten laitoin vettä viisi kertaa 50ml ja joka kerralla tuloksena 2.0mm sadetta. Joku ei nyt täsmää?
Osat on pesty, vahattu ja vaaterissa.

uskela

itse olen huomannut saman ilmiön että toinen puoli kiikusta vaatii enemmän vettä kuin toinen ja säätäminen ei vaikuta tietyn pisteen jälkeen enään mitään :o.
Mulla on säädetty 50ml vettä näyttämään vähintään 2,2mm sadetta (tehdasasetuksilla näytti 2,0mm)
Sääasema Hämeenkyrö, uskela
http://koti.mbnet.fi/vp2