"Ilmaiset" karttapalvelut

Aloittaja weatherc, sunnuntai, 15.04.2012, 20:20

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Perleke.  ;D

NokiaMapsit päivittyi 2.2.0 versioon ja samalla huononi systeemit oikeen olan takaa. Koeajoin sitä NSD-devversiossa eilen ja kerkes vaikka keittää kahvit sillä välin kun oletuskartta latautui.
Syyksi ilmeni 2 asiaa, karttapala-serveri vastasi äärimmäisen hitaasti sekä se että ne eivät enää tule Suomalaiselta palvelimelta vaan UK:stä. Tämä koska ovat integroineet API-kartat sen pääkartan kanssa.
Samalla tuli "appsin" pakollinen rekisteröinti sekä sen mukana latausrajat.
Trialraja (Ilmainen) on 500000 karttalatausta "lifetime". Tämän jälkeen täytyy hankkia Standard-paketti (1M latausta/kk), ja tietenkään hinnasta ei puhuta yhtään mitään.

Noh, entä Googlemapsit?
Vuoden 2012 alusta ollut voimassa 25000 päivittäisen latauksen raja jonka jälkeen ropisee $4/1000 latausta ylittävältä osalta oleva lasku. Ja styylattujen karttojen kohdalla raja on hikiset 2500 latausta.

Että näin.

meteorologi

#1
Mites tuo Openstreetmap?
Isot pojat kertoivat, että palvelun Suomi-kartta päivittyy oikein olan takaa toukokuun alussa.  ;)

weatherc

Lainaus käyttäjältä: Meteorologi - sunnuntai, 15.04.2012, 20:35
Mites tuo Openstreetmap?
Isot pojat kertoivat, että palvelun Suomi-kartta päivittyy oikein olan takaa toukokuun alussa.  ;)

Ei välttämättä suoraan mutta ehkäpä Leaflet jonka kartat perustuu pitkälti OSM:ään: http://leaflet.cloudmade.com/index.html sekä mahdollista styylata karttaa eri väreillä mutta ne ei taas salli "commercial use".
Tosin esim Open MapQuest johon Leafletin saa muokattua käytämään on ilmainen ja raja on 4000 karttapalaa sekunnissa....

http://www.fubra.com/blog/2011/11/24/google-maps-free-alternatives/

weatherc

#3
Tuossa testi Leafletillä: http://www.nordicweather.net/test/nsdG/wxtracker.php
Klikkaa "NokiaMap"-tabia. Mitään actionia kartassa ei ole vaan silkkä kartta vielä. Oikeassa yläkulmassa olevasta mamiskasta voi vaihdella karttatyyliä, kaikki kolme ovat "customkarttoja" josta "Dark" on oma kokeilu heitin editorilla tuolla http://maps.cloudmade.com/editor ;D

Tutkakäyttöön jos ajattelee niin noita paikkakuntia pitäisi nimenomaan saada vähennettyä ja tuon avulla saa niitä muokattua "per taso" jos haluaa ;)
Ja kuten aina, löytyyhän siitä miinuksia(kin), noita maarajoa ei saa pois/muokattua ja aika pliisu kartta kun tasapaksu väri.

systeemi

No joo eihän tuo paha ole tuokaan. Hetken vaatis vain aikaa tottua tuohon tummuuteen.

Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

weatherc

Lainaus käyttäjältä: systeemi - maanantai, 16.04.2012, 00:12
No joo eihän tuo paha ole tuokaan. Hetken vaatis vain aikaa tottua tuohon tummuuteen.

JOS tuolle Leafletin kyytiin lähdetään käyttäen heitin hostaamia palasia ei tuo Dark mikään lopullinen olisi, sitä voi muokata vaikka kuinka ja paljon (paitsi muokata noita pirun bordereita..hrmm..).  :)

Mutta, tein pientä Googlausta aiheesta miten tehdä omat karttapalat jotka voisi hostata itse :)
Löytyy jopa ohjeet sille jossa datana olisi maailmanlaajuinen OSM-data (vaivalloiset 21 GB).
Tällöin voisi Leafletillä ajaa ulos ihka omat palaset eikä mitkään pirun rajoitukset häiritsisi ;D

jamo

Lainaus käyttäjältä: weatherc - sunnuntai, 15.04.2012, 23:47
Tuossa testi Leafletillä: http://www.nordicweather.net/test/nsdG/wxtracker.php


Meikän silmään on hyvän värinen, tuohon kun paukuttaa valkoisia pisteitä niin avot!  :D

jamo

Snowi

Itseasiassa tuo tumma pohjaväri on aivan loistava tossa kartassa. Lisäksi noinkin monipuoliset muokkausominaisuudet kuin mitä tuossa näyttää olevan, olisi erittäin iso plussa. Siitä saisi sitten muokattua omaa silmäänsä miellyttävät karttavärit :). Erittäin iso plussa olisi myös se jos paikkakuntien määrää voi rajoittaa kartalla. Näin saisi karsittua kaikki pienemmät paikkakunnat pois ja kartasta tulisi selkeämpi. Tuo oli yksi niistä ehdotuksista, joita weatherc:lta kysyin Nokian kartan suhteen.

Mutta sitten tuleekin yksi iso miinus ja se on hitaus. Nimittäin on kyllä selvästi hitaampi kuin Nokia Maps. Hermot meinasi mennä kun karttaa zoomaili edes takaisin ja vaihteli eri väriteemoja. Mutta jos karttapohjat saa jotenkin imastua omalle serverille, josta ne sitten ladattaisiin, niin tuon luulisi nopeuttavan karttaa selvästi. Mutta muuten kartta on liian hidas, joten ainoa toivo olisi saada kartat omalle serverille.

weatherc

LainaaMutta sitten tuleekin yksi iso miinus ja se on hitaus.
Täällä se ole mitenkään hidas vaan voittaa Googlet ja Nokiat mennen tullen nopeudessa :)
Syykin on selvä, karttapalat tulevat "If modified"-headerillä eli jäävät myös selaimen muistiin eikä siten ladata jatkuvasti uudelleen.

Lainaaainoa toivo olisi saada kartat omalle serverille
Ei kannata laitaa rahojas likoon tuon suhteen, meinaan 750 GB tila mikä dedillä on pikkupala jos kunnon karttaserveriä haluaa rakentaa ;)
Sen sijaan voisi olla mahdollista proxy-cacheta karttapalat dedille. Pistin kyssäriä Leafletin suuntaan asiasta.

LainaaErittäin iso plussa olisi myös se jos paikkakuntien määrää voi rajoittaa kartalla
Jonkin verran pystyy, tuo mikä nyt on käytössä niin näyttää 2 isointa "paikkakuntaluokkaa" eli pääkaupungit ja kaupungit. Mitään välimuotoa tuohon ei ole.

Laskin muuten piruttain mitä tuo Googlen maksullisuus maksaisi esim. tutkalle, jos laskee 80K latauksen mukaan niin $600, tämä per päivä (Styylattu kartta, 2.5K raja a $8/1K latausta).

Snowi

Lainaus käyttäjältä: weatherc - maanantai, 16.04.2012, 17:51
Täällä se ole mitenkään hidas vaan voittaa Googlet ja Nokiat mennen tullen nopeudessa :)
Syykin on selvä, karttapalat tulevat "If modified"-headerillä eli jäävät myös selaimen muistiin eikä siten ladata jatkuvasti uudelleen.

Kokeileppa uudestaan ihan huvikseen Nokia Mapsia ja tota. Nokia Maps on kuin salama, sillä kaikki näyttäisi latautuvan 0.1 sekunnissa. Katson karttakuvaa ukkostutkan kartan kautta.
Mutta sitten kun kokeilet tota Leaflettia, niin kyllähän se noita tasoja latailee. Jos kokeilet niin, että zoomaat hiiren rullalla nopeasti edes takaisin, niin kartta ei yksinkertaisesti pysy perässä kunnolla. Zoomaat vaikka ensin täysin maksimiin ja sieltä äkkiä pois. Välillä kartta lataa jotakin osaa kuvasta useita sekunteja, mutta jo pelkästään 1 sekunti on liikaa. En jaksa uskoa, että meillä voi olla näin iso ero molemmilla. Se tosin näyttää olevan totta, että Leaflet lataa ne osat nopeammin, jotka on jo aikaisemmin katsonut, mutta sen pitäisi ehdottomasti toimia nopeasti heti välittömästi.
Eli vähän nyt epäilen huijaatko tässä asiassa  ;D.

Voisin itseasiassa ottaa vähän videota molemmista kartoista, jotta eron näkee selvästi. Yhteydessä ei pitäisi olla vikaa, sillä nettiyhteys on kiinteä 24 meganen ADSL.
Muuten oikein loistava kartta, mutta nopeampi se saisi edottomasti olla.