Kirjoittaja Aihe: Sääaseman rakentelua  (Luettu 15458 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

einari

  • Vieras
Vs: Sääaseman rakentelua
« Vastaus #60 : Tiistai, 02.10.2018, 21:08 »
On olemassa tietysti ihmisiä, joilla on käsitys että kirjoitan asioista vasten parempaa tietoa... voi ehkä olla että llmaisen asioita hieman "epätarkasti", mutta onhan se hyvä kun saa fooruille elämää  :D

Tunnustan että olen tietoinen niin Fmi:n käyttämistä kompensaatio- ja vertailusysteemeistä...  onhan siitä hieman tietoa tuolla foorumin uutisessa  myös.. vertailusta..  :D

Pyrin kuitenkin väittämissäni pysymässä  ihan asiaan liittyviin tosiasioihin, ihan huuhaata yritän välttää.. se on sitten eri asia mikä on itsekullekkin se oletettu totuus ::)

Poissa weatherc

  • Ylläpito
  • *****
  • Viestejä: 8046
Vs: Sääaseman rakentelua
« Vastaus #61 : Tiistai, 02.10.2018, 21:23 »
miten ne on sertifioitu nämä amatööriasemat, yhtälailla ne voi olla "soopaa"
voinhan viedä siskontyttärelle vtt:lle netatmoni... joka niitä sertifikaatioita myöntää ympäri-ämpäri maailmaa ;D

Todennäköisesti eivät mitenkään. Ja kyllä, yhtälailla soopaa voivat nekin näyttää.
Ole hyvä vaan ja vie VTT:lle, mutta ei saa pettyä jos tulee "lunta tupaan". Todennäköisesti kuitenkin pitänevät suht paikkansa, siitä pitää huolen asiakaskunta ettei nyt ihan sutta voi olla.

einari

  • Vieras
Vs: Sääaseman rakentelua
« Vastaus #62 : Tiistai, 02.10.2018, 22:07 »
No.. onhan tässä tullut seurattua 3 omaa asemaa ja näitä lähistöllä olevia.. omat on noin 0,0 - 0,4 ° sisällä hieman olosuhteista riippuen,
se porattu asema hieman ehkä nopeammin ragoi kosteuden suhteen. 1 ja 3 sisäyksikkö on samassa huoneessa ja lpt, kosteus, db ja co2 ovat lähes identtiset.. erot noin 1% luokkaa.. puhelimen ja tablen apit tomiii moittettomasti, eikä se widget siellä hostingerin sivuilla tee poikkeusta..
Jostain syystä omien apien tuonti sinne ei oikein onnistu..  kokeilen piahkoin arkku.net juttuua.. ainakin oli halpa domain.. rouvi.fi vain 9 euroa... pitää ottaa aikaa ja perehtyä asiaan.
en tiedä vielä miksi tässä jokin menee metsään... https://github.com/potsky/Netatmo


Poissa Jussa

  • Moderaattori
  • *****
  • Viestejä: 1078
Vs: Sääaseman rakentelua
« Vastaus #63 : Keskiviikko, 03.10.2018, 08:08 »
Nyt en ihan ymmärrä... miksi tuulimittarin pitäisi olla korkeammalla kuin ihmisen aistima tuli, sen voimakkuus ja purevuus..

eri ilmakerroksissa käsittääkseni on aivan erilaiset tuulet ja lukemat...  langaton tuulimittari vaikka 50 tai 100 metrin korkeuteen heliumpallola... lukemat olisivat varmasti aivan eri asia kuin lähellä maanpinnan tasoa.

Eipä nuo virallisten asemien tuulianturit näytä keikkuvn kovinkaan korkealla.... jos on puustoinen tontti.. niin on, se on sen paikan tuulilukema ja miksi sen pitäisi muuksi muuttaa, kysyn vain

Minulla on alusta alkaen ollut tavoite, että en anna ainakaan antureiden sijoittelulla yhtään anteeksi asemani säädatassa. On olemassa viralliset standardit mistä ja miten mikin sääsuure mitataan. Lämpötila 2m maanpinnasta, tuulen mittauksesta muistelen lukeneeni tuon 10m jne. Ainakin tuossa Taivalkosken FMI:n asemalla tuuli mitataan arvioilta 10-12m korkeudesta. Mainostan asemani säädatan olevan virallisen tasoista, joten en tosiaan voi enkä kyllä haluakkaan tinkiä antureiden sijoittelussa.

Käytössäni oleva Davisin laitteistohan on ainakin heidän kertoman mukaan ammattikäyttöön tehty. Davisin asemia on testattu puolueettomissa testeissä ja todettu hyvin paikkansa pitäviksi, täälläkin on ollut linkki testeihin. Vaan vaikka kuinka laitteisto ja anturit olisi laadukkaita, voidaan väärällä sijoittelulla pilata data.