Joko arska muka lämmittää anturia???

Aloittaja veko, maanantai, 20.02.2012, 19:44

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

veko

Aiheutuuko noi kuvan lämpötilakäyrän (sininen lämpötila, punainen kastepiste, vihreä lämpötilan tunne) terävät harjat Auringon säteilylämmöstä? Mittarissa ei ole nyt mitään kunnollista säteilysuojaa, mutta olen ajatellut, että Aurinko ei vielä likimainkaan tähän aikaan vuodesta kykene porottamaan mitään havaittavaa piikkiä anturiin...

weatherc

Kyl se arska alkaa jo lämmittelemään, sen näkee NWN:ssäkin.
Samoilla korkeuksilla Norjassa mitä Eteleä-Suomi on asemia joilla +10 lukemia taulussa kun muilla 0....
Ja täällä se sulatteli kuistin rappusia ihan mukavasti tuossa päivällä.

khyron

Helposti, mulla on yks anturi niin että siihen paistaa aurinko tiettynä hetkenä aamupäivällä ja kun muuten on nollan maissa ni siinä kohtaa on selkee piikki noin seittemän astetta. Ja muistaakseni on aikasemminkin tänä vuonna näkyny vastaavia piikkejä kun aurinko osuu sopivasti.

veko

No on se sitten uskottava... Täytyy siirtää mittari tuohon liiterin seinään varjopaikkaan.

Snowi

Jos anturia ei ole suojattu, niin kyllähän tuo aurinko grillaa anturia sen verran, että ero todelliseen saattaa hyvinkin olla jopa 10-15 astetta.

Auringon vaikutuksen jo nyt huomaa selvästi esimerkiksi Daviksen mustissa osissa, sillä tuulianturi on täysin sulanut lumesta, vaikka sitä eilen tuli 20cm, tai oikeastaan toissa päivänä. Tosin tuulianturille sitä ei varmaan mennyt kauheita määriä tuulen vuoksi, mutta kuitenkin. Myös sadeämpäri ja sen yläpuolella olevat aurinkoanturit olivat tänään jo lähes puhtaita eilisen lumisateen jäljiltä.

Rikuli84

Kyllä täälä e-pohjanmaalla tuo aurinko eilen tuntu lämmittävän. Työmaalla vain huomasi kun oli pihalla ja lumi suli teräksen päältä hiljalleen :) Pitää alkaa seuraamaan tuota omaakin ulkoanturia että kuinka aurinko alkaa siihen vaikuttaa vai saako alkaa rakentaa uutta sääsuojaa heti.