Palvelimen päivitys

Aloittaja weatherc, lauantai, 28.01.2012, 15:04

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Snowi

Myös Klaukkalan tiedot eivät NWN:aan päivity ja sama homma näyttäisi olevan erittäin monella muullakin asemalla, itseasiassa ainakin kaikki omat asemat ovat jämähtäneet NWN:ssa paikoilleen ja näyttävät lukemia eiliseltä päivältä todennäköisesti. Lukemat ovat edelleen samat mitä ne oli tuossa viime yönä yhden paikkeilla :)

weatherc

LainaaMyös Klaukkalan tiedot eivät NWN:aan päivity ja sama homma näyttäisi olevan erittäin monella muullakin asemalla, itseasiassa ainakin kaikki omat asemat ovat jämähtäneet NWN:ssa paikoilleen ja näyttävät lukemia eiliseltä päivältä todennäköisesti. Lukemat ovat edelleen samat mitä ne oli tuossa viime yönä yhden paikkeilla
Klaukkala näyttää NWN:ssä samaa -11.6 mitä sun bannerikin ;)

Snowi

Jaahas löytyi sitten syy tollekin  ;D. Katsoin NWN:aa saapalvelu.fi domainin aseman kautta ja siellä oli kaikissa lukemat eiliseltä illalta. Menin tarkistamaan cache-kansiot ja näköjään oli niissäkin menneet chmod-oikeudet 755:ksi, vaikka pitäisi olla 777. No nyt vaihdoin kaikki muuttuneet oikeudet oikeiksi ja toivottavasti lähtee kohta toimimaan :). Klaukkalan asemalla tosiaan näyttäisi olevan täysin oikeat ja reaaliajassa olevat tiedot.

weatherc

LainaaKatsoin NWN:aa saapalvelu.fi domainin aseman kautta ja siellä oli kaikissa lukemat eiliseltä illalta. Menin tarkistamaan cache-kansiot ja näköjään oli niissäkin menneet chmod-oikeudet 755:ksi, vaikka pitäisi olla 777
Mulla oli nwn:än cache-kansiossa samntapaista ongelmaa eilen, se heitti 644:sen kaikille datafiluille, tosin jsonit näytti kylläpäivittyvän ok kunhan dataa oli  ;D

weatherc

#14
Suomussalmen Hossakin saatu takaisin linjoille samalla pistäen uusiksi NWN:än tämän talven aliiman lämpötilan -37.7:llä  ;D
Toplistoja korjailen kunhan ensin näen että "jekuttavat" asemat pysyvät linjoilla ettei tarvi moneen kertaan korjailla ;)

Jussa

Posion aseman tiedot on jämähtänyt näyttämään yöllisiä lukemia, itseasiassa näyttää vissiin suurin osa asemien lukemista olevan kartalla yölliset ???

Jussa

NWN:n kartta jumissa?

Eilisen vuorokauden keskilämpötila -29,1, talven tuntua jo ;D

Naruskan Ukka Matinpoika

Henkalla saattaa hieman olla askaretta taulukkojensa ja karttojensa kanssa. Naruska tosin olisi mieluusti näin talvella Suomen lämpiminkin paikka, mutta ei sentään ihan +18... ;)

Oikeasti täällä näyttää mittari nyt -20 astetta, joka tuntuu inhimilliseltä eteläisempiä miinuslukuja katsellessa.

Henkan askareita saattaa helpottaa se, että koko maassa mennään varmaankin seuraavia päiviä miinuksella. Tsemppiä sinne Pertteliin!

www.naruska.com

weatherc

#18
NWN on taas hereillä :)
Kaipaan myös varsinkin niiden aseminen viime yön alimpia lämpötiloja jotka sopivat toplistalle, eli posta tulemaan vaan niin nakutan ne kantaan ;)
Mulla ei pientäkään hajua mistä se nappas Ukalle tuon +18 asteen lukeman jossain kohtaa mikä seikkaili eilisessä toplistassa.

Tälläinen palvelimen päivtys on pikkasen kaksijakonen asia, toisaalta siinä on pakko pitää varsinkin nettiin päin vaikuttavat softat ajan tasalla jotta tuoreimmat tietoturvapäivitykset ovat kehissä ja toisaalta pätee "if it works, don't fix it" eli hvyin toimivaan ja vakaaseen softaan ei haluaisi kajota.
Juuri sen takia venytin ja venytin sitä päivitystä loppujen lopuksi reiluun puoleen vuoteen.

Käyttäjähallintapaneeli Plesk on jo monesti osoittanut omat jekkunsa eikä yksikään päivitys ole mennyt kuten elokuvissa, ja jälleen kerran se sai muutaman naulan lisää arkkuunsa. Tällä kertaa se kajosi kaiken maailman oikeuksiin ja mm. php-asetuksiin joihin ei missään nimessä saisi kajota koska, kuten nyt, se hajottaa websivuja. Ja tämän se teki kertomatta mitään päivittäjälle tai sivun omistajalle. ..tanan tunarit.
Eikö sitä sitten vois vaihtaa? Ei, koska se vaatisi koko palvelimen alasajon ja rakentamisen alusta, noilla paneeleilla kun on se vika että niiden lonkerot ulottuu lähes kaikkeen, ja pelkästään sen poisto hajoittaisi lähes kaiken eikä mitään takeita ole että saisiko ne mitenkään rakennettua takaisin ainakaan niin että toimisi. Eli ainut toimiva tie siinä on aloittaa tyhjältä pöydältä softien suhteen.

Siinä vaiheessa kun nykyisen dedin 2-vuotinen soppari menee umpeen (8/2012) on tarkoitus ottaa mietintämyssyyn mitä sen kanssa tehdään, vaihtoehtoja on kaksi, joko jatkaa sillä tai ottaa uuden tehokkaammaan I7-quad-coren nykyisen amd dual-coren sijaan ja (samalla halvemman koska H:lla on uudet palvelimet kehissä) ja siirtää sivut sinne. Jos otetaan uusi niin yksi asia on satavarma, Pleskiin ei edes vilkastais. :)

Asiaa tulen pohjustamaan siten että tässä jossain kohtaa nappaan pikku VPS:n ja koitan siirtää Pleskin käyttäjien tiedot mahdolliselle paneeliehdokkaalle (niitä on pari) ja katsoa että onnistuuko "niinkun ohjeissa lukee", jos niitä on. :)
Jos onnistuu helposti esim Pleskin backuppia käyttäen niin se avaisi myös mahdollisuuden tehdä nykyiselle dedille remontin jossa Plesk lentäisi hevon kuuseen vaikka olenkin aika lailla I7-palvelimen kannalla tuossa syssymmällä. :P

Naruskan Ukka Matinpoika

Kiitoksia Henkalle, nyt näyttäisi taas hommat pelittävän! Korjailin asemankorkeudenkin taulukkoon nyt niihin Maanmittauslaitoksen mittaustuloksiin nojaten.

Muita virheitä en pikavilkaisulla taulukoista löytänyt, mutta KärSään asema esiintyy tukaluustaulukossa, vaikka se varmasti oli ja on kymmenen kylmimmän joukossa tältä vuorokaudelta.

Nyt onkin syytä olla vermeet vireessä, kun pakkasennätyksiä saattaa olla vireillä siellä ja täällä.  ;) :D

www.naruska.com