

Minulla on nyt ollut tämä WS2350 asema toiminnassa runsas kuukauden päivät. Ollakseni rehellinen tämä asema näyttää kylläkin hiukan amatöörimaiselta ja jos se toimi yli 12kk niin olen tyytyväinen. Sen elektroniikka, erityisesti liittimet, ja tietotekniikka eivät ole kovinkaan hääppöisiä.
Parisen myrskyä on mennyt täältä yli siinä aikana joten mekaniikka on kylläkin ollut koetuksella. Tuulianturin masto on lasikuituinen ja tuulianturi on noin 3m katon yläpuolella jonka räystäkorkeus on 64 metriä merenpinnasta. Talo on Saaristomeren rannalla ja mitään suojaa tuulelta ei ole joten mekaaniset rasitukset laitteistolle ovat aika kovia, varsinkin talvella. Näen tuulianturin yläparvekkeeltani ja joskus turbulenssi huojuttaa mastoa aika reippaasti. Tosin tuon maston kiinnitys pellitettyyn savupiippuun on tehty pannoilla jotka myöskin "antavat hiukan periksi" pellityksen takia. Tosin tuo huojuntaa ei vaikuta mittaustulokseen. Halusin lasikuitumaston salamariskin takia. Tämä päätös kypsyi kun salama iski taloon kattoon elokuun alussa. Seison juuri yläprvekkeen ovessa kun salama iski ja silloin päätin olla provosoimatta luonnonvoimia. Katolla olevat linkkiasemat saivat vissin hiukan siipeensä siitä salamasta.
Jouduin tekemään kompromissin sadeanturin ja keskusyksikön suhteen, eli laittamaan ne paikkaan mihin on helpohko pääsy. Kun tuo lämpötilaanturi on keskusyksikössä ja seinä mihin se on kiinnitetty on länsi-luoteeseen niin aurinko joskus vaikuttaa lämpötilaan siten että iltapäivä auringossa lämpötilamittaus EI edustaa ilman lämpötilaa. Mutta sen kanssa on vaan elettävä.
Minulla on käytössä tuo Cumulus ohjelma joka kerää tiedot digivirtuaaliseen ympäristöön. Se on toiminnut moitteettomasti vanhassa XP koneessa. Olen kirjoittamassa uudet softat koska haluaisin tilastolliset analyysit ja mahdolisuus kytkeä muita antureita samaan pakettiin sekä parempi grafiikka. Tämä projekti etenee kuitenkin vaikkakin ne leipätyöt hiukan redusoivat vapaa aikaa

Se mikä eniten häiritsee, ainakin tuulimittausta, on signaalikaapelin värähtely. Jos kaapeli värähtelee niin silloin myöskin tuulianturi signaali vääristyy. Joten ensimmäisen viikon aikana jouduin laittamaan tuulianturin signaalkaapelin kunnolla kiinni mastoon sekä kattoon ja ottamaan kaikki "slakki" pois! Sen jälkeen tuulimittarin signaali on ollut virheetön. Joten olkaapa tarkkana WS23XX tuulianturin kaapelin kyynnityksen suhteen!
Tiistaina 18.9.2012, kello hiukan yli 21 olin olohuoneessa. Kuulin miten ikkuna tärisi kunnolla tuulenpuuskasta ja menin tarkistamaan tuulimittaria joka näytti puuskan nopeudeksi 31.8 m/s. Tämä mittaustulos EI ollut haamu koska havainnot tukevat sitä vahvasti. Tätä edellinen päivä (17.9) oli myrskyinen ja suurimmat puuskat olivat 20 - 24 m/s luokka. Airistolla, noin 12 km päässä meistä, oleva FMI:n asema näytti samoja puuskalukemia.