Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

WS 2801

Aloittaja Jussa, sunnuntai, 16.10.2011, 19:33

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

systeemi

Lainaus käyttäjältä: Kapad - lauantai, 10.12.2011, 13:56
Hei,
hommasin juuri ws2801 aseman ja haluaisin säätiedot nettiin.
Kotisivuni on kotinet.comissa, 50 mt tila, riittääkö jos pitää sivut mahd. yksinkertaisena?
Olisiko jollain rautalankaohjeita miten ja millä ohjelmilla homma toimii.
WD on ilmeisesti maksullinen ohjelma, onko wuhu ainut ilmainen vaihtoehto?
Kokeilin jo asentaa wuhun mutta muuta en osaa tehdä. ftpllä saan tiedostot siirrettyä kotisivulle.

Kyllä se WD helpoin on. Itse värkännyt wuhulla ja itse tehnyt loput kotisivua varten, tietenkin foorumin avustuksella. Cumulus yksi vaihtoehto paitsi ettei taida toimia ws2801:llä.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

Snowi

WD:lla saisi varmasti tiedot nettiin, mutta aloittelijalle se ei todellakaan helpoin tapa ole. Sen verran sekava WD:n käyttöliittymä on ja sitten jos custom tageja haluaa käyttää, niin se menee sitten vähän erikoisesti. Helpoin varmaan olisi se Cumuluksen valmissivu, mutta jos se ei riitä, niin silloin WD on hyvä vaihtoehto.

Kapad

cumulus riittäisi mainiosti mutta toimiiko se ws2801 kanssa? Saisiko HWstä luettua tiedot?

Snowi

Niin joo se voi olla, että Cumulus ei tue tuota asemaa. Siinä tapauksessa se ei tietenkään käy päinsä. Joku Cumulusta käyttävä osannee varmaan asiaa valaista tarkemmin.

Jussa

No niin, eli asema on nyt ollut käytössä reilun vuoden päivät, takuu meni umpeen muutama viikko sitten. Yllättäen alkoi laitteisto temppuilee. Ensin tuulimittarin kohdalla keskusyksikössä näyttää akun varaustilan heikoksi, vaikka lukemat tulee näytölle normaalisti ja kuso kulkee. No tämä on pieni harmi. Sen jälkeen sisäkosteus meni mykäksi, tämäkin on pieni harmi. Tämän perään sisälämpötilan mittaus meni mykäksi, tämäkin on vielä pieni harmi. Viimeisimpänä on ilmanpaine alkanut reistailee, eikä lukemaan voi oikein enää luottaa, sahaa edestaas ja näyttää liian alhaista painetta. Tämä on jo harmittavaa koska tuo tieto menee jo sääsivustolle. Tätä vauhtia alkaa loppumaan nuo mittaussuureet. Se mikä ihmetyttää, on että luulisi ulkona olevat anturit olevan herkempiä vioille, vaan näyttää tuo sisällä oleva keskusyksikkö olevankin se vikaherkin. Muilla ollut ongelmia?

Seurataan tilannetta..

iccb

Oma 2801 on nyt toiminut melkein puolitoista vuotta jo ja isompia ongelmia ei ole ollut. Itselläni noi patterin varaustasomittarit eivät tuossa heavy weatherissa ole lainkaan koskaan pudonneet alaspäin, mutta joskus oli yhteysongelmia ja pientä muutakin ongelmaa yhteyksissä. Nämä alkoi sitten toimimaan kun vaihdoin patterit ulkoyksikköön sekä sisäyksikköön.... Tuota voisit koittaa vielä?...

Jussa

Lainaus käyttäjältä: iccb - maanantai, 05.11.2012, 22:00
Oma 2801 on nyt toiminut melkein puolitoista vuotta jo ja isompia ongelmia ei ole ollut. Itselläni noi patterin varaustasomittarit eivät tuossa heavy weatherissa ole lainkaan koskaan pudonneet alaspäin, mutta joskus oli yhteysongelmia ja pientä muutakin ongelmaa yhteyksissä. Nämä alkoi sitten toimimaan kun vaihdoin patterit ulkoyksikköön sekä sisäyksikköön.... Tuota voisit koittaa vielä?...

Patterit on kyllä uusittu hiljan sisälle ja ulos. Voishan tuota kuitenkin testata.

Jussa

Mykistävää ;D Uudet patterit keskusyksikköön ja kaikki toimii. Miten tuota ei älynnyt kokeilla, no kait sitä luuli kun hiljan olen patterit uusinut, että ei voi vielä lopussa olla. Kyselin jo neuvoa tuolta liikkeestä mistä ostin ja saman neuvoivat :)

Naruskan Ukka Matinpoika

Paristoissa taitaa nykymarkkinoilla olla seassa paljonlaisesti sutta ja sekundaa. Joissain paristokäyttöisissä vehkeissä paristojen kuuluisi kestää vähimmillään kuukausia ja vuosiakin, mutta tässäkään asiassa kaikki ei ole kuin ennen.

Noissa sääasemavermeissä ulkolämpötilassa olevilla paristoilla elinkaari kait lyhenee jo lämpötilavaihtelujen perusteella. Sinne kun asennat sekundan, niin toiminta-aika saattaa olla lyhyt kuin kanan lento.

KärSään Heikki lahjoitti aikanaan Ukalle semmoisen hienon mittarin, jolla paristot kykenisi mittaamaan. Ei vain riitä Ukalla aina mittaamisiin älli, kun se mittari on niin hemmetin monimutkainen ja hieno. Tähän mittaustarkoitukseen saattaisi olla tumpelomittarikin, jollaisen Ukkakin saattaisi laittaa, kunhan joku viisaisi.

Ja voisihan tänne laittaa myös laatumerkit noissa paristoasioissa, ettei sääasemat teni mokoman asian takia... :o Onkohan halpaa ja hyvä paristoa vielä keksittykään?  ???

www.naruska.com

Jussa

Mulla oli kyllä kalliit paristot asemassa, merkkipatterit. Sen vuoksi en osannut vikaa niistä hakea. No seuraavana taitaa ulkoyksikön patterit sitten olla kohta vaihdettavissa. Laitoin sinne samasta paketista uudet patterit nyt syksyllä, vaan jos yhtä heikosti kestävät niin.. Taitaisi olla parempi vaihtaa jo ennakkoon.