Sääkamerasta taas

Aloittaja Espoo, lauantai, 06.08.2011, 22:56

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Espoo

Kyllä se minunkin pitäisi joku kamera laittaa, usb kyllä houttelisi yksinkertaisuutensa takia eniten.
Siihen vaan tarvitsee jopa 10 metriä johtoa, 5 metriä ei taida ainakaan riittää.

- HD kamerat?
- Mahdollisimman pieni.
- Kameran suojaamiseen ideoita, joku rasia ja ei siis isoja koteloita.

Naruskan Ukka Matinpoika

Ukan "kakkoskamera" on Logitech 9000. Sen kotelointivihje halogeenilapun kuoriin löytyy kuvineen sääsivujeni teknisistä tiedoista. Siihen on täällä Naruskalla asennettuna 2x12 metriä USB signaalinjatkajakaapeleita ja ohjelmistona pyörii Wherejames. Kaapeli taitaa olla parikymppiä kipale, tarkkaan en muista.

Sisäkäyttöön tarkoitettu alle satasen em. kamera on pyörinyt moitteettomasti lämmittämättömässä kotelossaan ulkona ja se on nähnyt pakkasta alimmillaan reippaat -40 astetta. En tiedä, onko vain hyvä yksilö kysymyksessä, mutta hyvin on rallattanut ja säädöt pelanneet sisältä koneelta. Hintalaatusuhde ei ainakaan Ukan mielestä voi kovin paljon parantua.

KärSään Heikillä on samanlainen. Siellä on ollut jotain häikkää, jonka varsinaista syytä ei Heikki ehkä vieläkään ole selville saanut, mutta häikkä saattaa olla muualla kuin kamerassa.

Tuolta kotisivuiltamme näet Logitechin kuvaa, www.naruska.com . Ylempää kamerakuvaa sinne ja sääsivuille lähettää Vivotek 7160, mutta se painii hieman eri hintaluokassa ja toimintaperiaatteetkin taitavat poiketa.

Logitechiltä on saattanut tulla jo uusiakin vermeitä markkinoille, koska aikaa on hankinnastani kulunut jo vuosia. Jos samanlaisen vielä markkinoilta löytää, niin ainakin kannattaa harkita.  ;)

www.naruska.com

ARu

Ois myös sääkamera hankinnassa, mutta kun ei ole oikein tietoa noista systeemeistä, kun on vanhemmissa keskusteluissa puhuttu noista reitittimistä. Jos hommaan ip kameran riittääkö toimiakseen pelkkä wlan adsl modeemi vai tarviiko kamera reitittimen toimiakseen?

angle

#3
Lainaapelkkä wlan adsl modeemi vai tarviiko kamera reitittimen toimiakseen?
Usein tuo on tai saattaa olla yksi ja sama laite.

Ip kamerathan sisältää oman html palvelimen ja niihin otetaan yhteyttä IP soitteella. IP kameroissa on usein myös sisäänrakennettuna erillaisia toimintoja kuten liikkeentunnistus ja intervalli kuvaus, jotka sitten lähettävät kuvan eteenpäin esim. sähköpostiin tai FTP:llä verkkokansioon. Jossain malleissa pääsee myös vaikuttamaan eteenpäin lähetettyjen kuvien nimeämiseen. Eli tyyliin aina sama nimi tai sitten esim. aikaan perustuva nimeäminen. Itsellä on kaksi IP kameraa, eikä kummaskaan voi vaikuttaa kuvien nimeämiseen ja taas mutkistaa kotisivulle lähtevän kuvan lähettämistä. Aina samanniminen tiedosto olisi helpompi saattaa näkyville.

No tässä vähän alkuun jotain mitä tähän aikaan tulee enää mieleen. :-X

Edit.
No täydennänpä vähän ajatuksiani. Tuolla mutkistumisella tarkoitan, että pitää laittaa esim. sääkoneeseen joku ohjelma pyörimään, joka kaappaa sen kuvan ja lähettää kotisivulle muokattuna ja uudelleen nimettynä. Toinen vaihtoehto on laittaa kotisivulle suora "on demand" osoite kamerakuvaan. Mahdollisiin liittymisiin eri verkostoihin sitten ehkä tuo "on demand" osoite taas käy.