En kyllä keksi ensimmäistäkään laitetta mikä tuota taajuutta pystyisi sotkemaan, tässä ei lähimmän 300m etäisyydellä ole yhtään naapuria, ja talossa itsessään ei langattoman lähiverkon +langattoman internet-yhteyden (wimax 3.5ghz) lisäksi muita langattomia laitteita ole kuin tv:n yms kaukosäätimet ja logitechin langaton hiiri (mx1000 laser). Muutaman kilometrin päässä on toki linkkimasto johon on asenneltu laitteita millä ne siirtäävät 3g:n 900 verkon datasiirtoa linkkien välillä, mutta tuskimpa senkään siirtotaajuus tuon lähelle osuu.
Jos talossasi ei ole yhtään sellaista laitetta, sääasema poislukien, joka toimii 866-868MHz:n taajuusalueella ja lähimmät naapuritalot ovat yli 300m, häiriölähde saattaa olla myös paikallinen (monitori, PC:n virtalähde, laitteen tuulettimet, jne.). Logitechin langaton hiiresi ei ole spesifikaatioiden mukaan lähelläkään tuota taajuusaluetta (27MHz), joten sen osalta syytteet voidaan hylätä.

Jos mahdollista, kannattaa kokeilla USB-jatkojohtoa, jolla etäisyyttä lähetinpalikan ja koneen välillä voidaan lisätä. Varmaa nimittäin on se, että kilometrien päässä olevalla radiomastolla ei varmasti ole mitään tekemistä itse häiriön kanssa, muutoin tuollaisien laitteiden palautusprosentti olisi lähempänä sataa.
Ensimmäisellä kerralla kun tuo sadekippo jumittui ni se oli kyllä huoneessa missä ei kauheasti tuota luonnonvaloa ollut, sillonhan se ei enää automaattisesti käynnistynyt. Senjälkeen olen sen pitänyt talon eteläseinustalla olevan ikkunan edessä, mistä se sitten ite osasi herätä takasin eloon.
Tuota idle/stop tilaa lähinnä mietin, että voiko se kytkeytyä silloinkin päälle jossei mittariin tule vettä/mittari on hämärässä tilassa, ilman että siitä olisi virta vähissä. Nimittäin pattereillahan ei ainankaan virranpuutetta ole, mittasin nuo akut silloin kun tuon sääkipon kanssa tappelin ja jännite oli 1.6v.
Idle-tilalta tuo kuulostaa perin vahvasti, jos laite ymmärsi herätä itse eloon ilman, että sinun tarvitsi suorittaa täysresetointia sille (mikä olisi Stop-tilalle ominainen piirre).
Kuten aiemmin kirjoitin, idle-tilaan laite putoaa automaattisesti, jos akun jännite putoaa riittävän alhaiseksi. Se, mikä tilan liipaiseva kynnysjännite on, ei lue missään. En pitäisi sitä erikoisena asiana, jos laite putoaa idle-tilaan yön pimeimpinä tunteina, kun ilmatkin ovat vielä kylmät. Sitä en tiedä, miten laite reagoi idle-tilassa sateeseen. Jos keinuvipu liikahtaa laitteen ollessa idle-tilassa, herääkö se asiasta ilmoittamaan vai ottaako se sen vain tietoihinsa ja purkaa sen keskittimelle ja siitä konsolille kun kenno on saanut jännitteen riittävän ylös. Tällaisia perustavaa laatua oleviin kysymyksiin ei oikein tahdo vastausta löytyä. Jos idle-tilassa laite ei reagoi sateeseen lainkaan, eikä sitä jälkikäteen pura, voi tarkkuuden tällöin kyseenalaistaa aika voimakkaastikin. Stop-tilaan tuo laite ei putoa, ellet sitä itse siihen laita, tai jos aurinkokennolle ei ole tullut minkään sortin valoa vuorokauteen, muutoin sen pitäisi olla maksimissaan idle-tilassa, jolloin lukemat menevät ymmärtämäni mukaan viivoiksi.
Noita mittausaikoja kun olen tuossa katsellut niin ne on jollaintapaa riippuvaisia tuulen voimakkuudesta, tänään nyt kun on ollut lähes tyyntä (alle 1m/s) niin tuossa sääasemassa vilkahtaa hetkellisesti noiden mittaus-anturoiden "yhteys merkki" noin 12-14 sekunnin välein. Ja muina päivinä kun tuota tuulta on ollut 2-3-->m/s niin nuo yhteysvalot ovat olleet kokoajan päällä ja tuo tuulen nopeus on päivittynyt n. 4 sekunnin välein.
On todennäköistä, että nuo mittausnopeudet vaihtelevat tuulen nopeuden mukaan ja jos näin on, se näyttäisi seuraavan WS-sarjan sääasemille tyypillistä kaavaakin. Onko jokaiselle laitteelle (sademittari, tuulimittari ja lämpötila/kosteusmittari) omat yhteysmerkkinsä tuossa konsolissa, vai onko se koko tuon mittauskaluston yhteinen?
Pc-ohjelmistolla laitoin alunperin datan loggauksen asemaan/ohjelman historiatietoihin 1 min välein ja nyt eilen siirtäessäni sen tallennusvälin 5 min niin totesin, että tuo yhteys on alkanut toimimaan hiukan paremmin. Voisikohan tuo aseman ja koneen välisen yhteyden piiputtaminen jotenkin johtua sen aseman muistin täyttymisestä?
Kuulostaa aika oudolta, jos tallennusväli on asetettu viiteen minuuttiin ja piiputtaminen on vähentynyt. Oletan siis, että tuolla tarkoitat sitä, että kommunikaatio on parantunut, muttei korjaantunut kokonaan.
Sikäli, kun luin La Crossen vastaavan sääasemakonsolin tietoja, muistipaikkoja säädatalle pitäisi olla 1797 kappaletta ja kyseessä on kiertopuskuri, eli kun kaikki 1797 muistipaikkaa on säädatalla täytetty, vanhin data poistetaan, kun uusin kirjoitetaan sisälle. PC-ohjelma, kytkeytyessään sääasemakonsoliin kiinni, kysyy laitteelta, onko sillä dataa purettavaksi ja aloittaa datan keruun muistipaikoista, samalla tyhjentäen sen.
Jos datan keruuväli oli aiemmin kerran minuutissa, muisti täyttyisi kokonaan likimain vuorokaudessa ja kuudessa tunnissa (29,95 tunnissa). Nyt, kun asetit lukeman viiteen minuuttiin, asetit sen myös samalla konsolille. Kun PC-ohjelma ei ole dataa suoraan hakemassa, riittää konsolin puskurimuisti keräämään dataa 149,75 tuntia, eli lähes viikko (hieman päälle 6 vuorokautta).
Tässä on jo pitemmänaikaa pyörinyt mielessä semmoisen pienen hybridivoimalan rakennus idea, joten lähinnä siitä tämä koko sääasema-ideakin sitten lähti. pitäis vielä jostain vaan metsästää joku sarjassamme pirun pitkä tolppa minkä päähän tuon tuulimittarin nostaisi.
Langattomuudesta on etua siinä, ettei kaapeleita ja niiden asennuksia, sekä salamasuojausta tarvitse miettiä, mutta olet nyt kuitenkin kokenut langattomuuden yhden negatiivisista lainalaisuuksista ja se on juuri tuo antureiden linkkijänteen pysyminen kasassa ja häiriöherkkyys. Jos joudut tappelemaan sääaseman antureiden kanssa pitkäänkin saadaksesi uskottavia ja luotettavia mittauksia ja joudut koko ajan olemaan vahtimassa sääasemaasi, voi koko langattoman asennuksen helppous lyödä äkkiä katkerasti näpeille katkeran pettymyksen muodossa.
Mittausten saannin varmuuden nimissä esimerkiksi itse suosin kaapelilla varustettuja sääsemia yli kaiken. Sain tarpeekseni langattomista sääasemista talvella, kun niiden paristot eivät kestäneet liki -20°C lämpötiloja, vaan lukemat alkoivat olemaan utopistisia ensin ja lopulta ne loppuivat kokonaan, kun paristo kertakaikkisesti hyytyi. Aurinkokennoilla varustettuja antureita ei silloin vielä ollut, kuin Davis Instruments:n laitteissa ja niiden hintaluokka oli silloin vahvasti harrastuksen aloittelijan budjetin ulottumattomissa.