Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kevät 2011

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, tiistai, 01.03.2011, 15:47

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Naruskan helmikuun keskilämpötilaksi muodostui loppulitviikissä -19,8 astetta. Keskiarvomittauksessa ei ole mukana sääaseman tämän talven ennätys -40,7 astetta, kun Wunderin laskentaan ei mahtunut mukaan kuin -40,0 astetta rajoittimen iskettyä mittalaitteistoon. Kiitoksia vielä Päällikölle rajoittimen poistamisesta. Tänä keväänä tuskin enää liikutaan -40 asteen kylmemmällä puolella. Ukalle käy kaikki, kunhan ei ensimmäisenä hilippasta viidenkympin rajoittimelle  ;).

www.naruska.com

weatherc

Perttelin datat Helmikuulta...

Kuukausi oli ylivoimaisesti kylmin Helmikuu aseman historiassa, -10.2°:lla. Se ei ihan riittänyt aseman kylmimmäksi kuukaudeksi joka on viime vuoden Tammikuu. FMI Kärkkään 1970-2000 verrattuna kuukausi oli 4.5° kylmempi kun normaalisti.
Alimmaksi tuli uusi asemaennätys -26.3°.
Tänä talvena ollaan oltu peräti 14 päivänä alle -20 joka on myös uusi ennätys metrimitalla. Mainittakoon että vuosina 2008 ja 2009 ei oltu alle -20 kertaakaan.

Lämmitystarvetta tuli lyhyestä kuukaudesta huolimatta yli 800°. Tämä oli kolmas 800 ylitys asemalla. Tämä tietää "kivaa" lämmityslaskuihin kun 2 yli 800° kuukautta tänä talvena eikä se Tammikuukaan mitenkään lämmin ollut (720°).

Snowi

Klaukkalassa Helmikuun tilastot näyttää tältä:

Keskilämpötila: -10,8°C
Alin lämpötila: -27,1°C
Ylin lämpötila: +1,8°C
Lumisademäärä: 24cm
Tuulen matka: 2316km

Kylmä kuukausi tuosta tuli, mutta ei silti yllä viime vuoden tammikuun lukemiin, jolloin keksilämpötila oli tasan -12°C. Alimman lämpötilan ennätys meni rikki, mutta kylmin päivä ja yö ennätykset säilyivät viime joulukuulla. Ilman lämmintä alkua, olisi helmikuusta tullut aseman kylmin kuukausi.
Vihdoinkin saatiin kunnon tauko lumisateista, sillä lunta ei ole täällä satanut 2.5 viikkoon. Ei tarvi olla jatkuvasti kolaamassa tuolla pihalla  :). Helmikuussa tosin tehtiin yhden päivän lumisademäärän uusi ennätys, sillä 8. helmikuuta lunta tuli 15cm. Muuten olikin aika hiljaista lumisateiden osalta.
Kovin tuulinen ei myöskään ollut tämän vuoden helmikuu. Viime 4 kuukautta ovat kaikki olleet tuulisempi kuin helmikuu. Varsinkin pakkasjakson aikana oli pitkä erittäin vähätuulinen jakso. Alku kuussa oli puolestaan kunnon tuulia ja 9. päivä oli ihan kunnon myräkkäkin.

Tästä sitten alkaa kevään odottelu ja selviä kevään merkkejäkin on jo ilmassa. Auringonpaistetta on viime päivinä riittänyt ja lämpötila on noussut lähelle nollaa. Viime vuonna käytiin 21 päivänä nollan yläpuolella ja se verotti heti lumensyvyyttä. Saas nähdä miten tänä vuonna käy. On luvattu kylmää kevättä, mutta ei tästä varmaan mitenkään erityisen kylmä tule. Mielenkiintoista myös nähdä onko nyt tänä vuonna vielä vappuna lunta maassa  ;D. Viime vuonna nimittäin sanoin, että tuo yksi lumikasa ei tuosta sula ennen vappua, mutta niin se vain suli auringon paisteessa.

Snowi

Lainaus käyttäjältä: weatherc - tiistai, 01.03.2011, 16:44
Lämmitystarvetta tuli lyhyestä kuukaudesta huolimatta yli 800°. Tämä oli kolmas 800 ylitys asemalla. Tämä tietää "kivaa" lämmityslaskuihin kun 2 yli 800° kuukautta tänä talvena eikä se Tammikuukaan mitenkään lämmin ollut (720°).

Onko sulla muuten WD:ssa Average/Extremes sivulla lämmitystarvelukemana tuo alkuperäinen 18.3? Mietin vain kun itse muutin lukemaksi tasan 17, joka on Suomessa käytettävä lukema, niin mulla nuo lukemat on jonkin verran alemmat. Jos tuon muuttaa 17:ksi, niin pystyy hyvin vertailemaan muihin lämmitystarvelukuihin omia lukemia. Tosin sulla tuota dataa on selvästi pidemmältä ajalta kuin minulla ja niiden kaikkien muuttaminen vastaamaan 17 lukemaa voi kestää jonkin verran  :). Mutta silleen sen saa aika helposti, kun vain miinustaa 1.3 kaikista päivälukemista.

weatherc

LainaaOnko sulla muuten WD:ssa Average/Extremes sivulla lämmitystarvelukemana tuo alkuperäinen 18.3?

On juu  ;D

weatherc

Ihmeen hiljaa taas täällä Suomen puolella talvesta ja sen jekuista, noh, lahden toisella puolelta kuuluu seuraavaa, että kaikki liikenne Merenkurkussa, ei vaan RG-Linen purkki Vaasan ja Uumajan välillä joka ei saa lähetä mihinkään ilman jäämurtajan apua, pysäytetään mitä todennäköisemmin huomenna turvallisuusysitä toistaiseksi. :o

Jussa

Täällä jännätään meneekö pakkasputki poikki, lähelle nollaa kyllä taidetaan mennä. Tuossa noita NWN:n lämpötiloja seuraillut, niin pohjanmaalla näkyy olevan jo 6 astetta lämmintä. Tuntuu hieman korkeilta nuo lukemat, kun viralliset asemat ei näytä kuin muutamaa lämpöastetta tai nollaa. Onkohan asemien lämpötilasensorit liikaan auringossa vai mikä tuon selittää?

Snowi

Tänään on ollut kunnon t-paitakeli, sen verran lämmin tuolla ulkona on. Sain vihdoinkin vaihdettua muutaman pihalampun lamput. Kokeilin vaihtaa niitä viimeksi -20 asteen pakkasessa, eikä meinannut saada lamppujen kupuja irti, joten nyt lähti sitten vähän helpommin  :)


weatherc

LainaaTuossa noita NWN:n lämpötiloja seuraillut, niin pohjanmaalla näkyy olevan jo 6 astetta lämmintä. Tuntuu hieman korkeilta nuo lukemat, kun viralliset asemat ei näytä kuin muutamaa lämpöastetta tai nollaa. Onkohan asemien lämpötilasensorit liikaan auringossa vai mikä tuon selittää?

Osittain kyllä. Se on NWN:än yksi perusongelmista eikä niitä tahdo millään saada karsittua ulos muuta kun poistamalla asema. Nyt kun katsoo nwn:än karttaa niin näyttää aika ok:lta paitsi pari 9 asteen asemaa jotka selvästi auringon lämmittämiä.

Mikä ihmeen kylmä paikka tämä sitten on? Täällä "vain" 1.9 kun naapuriasemat hilluu 4-5 asteessa?  ;D

J.Jäntti

Sinne paineli kylmääkin kylmempi Helmikuu ja tältä näyttävät FinWX Helsinki-42:n kaikki Helmikuut:

2006: Ylin: + 2,3°C, Alin: -21,4°C, Keskilämpötila: - 7,3°C, Sademäärä:  0,0mm
2007: Ylin: + 2,2°C, Alin: -23,8°C, Keskilämpötila: - 8,7°C, Sademäärä: 18,8mm
2008: Ylin: + 5,9°C, Alin: -10,3°C, Keskilämpötila: + 0,4°C, Sademäärä: 17,3mm
2009: Ylin: + 2,6°C, Alin: -12,2°C, Keskilämpötila: - 3,7°C, Sademäärä:  3,8mm
2010: Ylin: + 0,3°C, Alin: -22,4°C, Keskilämpötila: - 9,2°C, Sademäärä: 14,7mm
2011: Ylin: + 1,3°C, Alin: -26,6°C, Keskilämpötila: -11,4°C, Sademäärä: 11,2mm

Kuten nähtävissä on, kuluneen vuoden Helmikuu näytti kaikille muille Helmikuille närhenmunat. Sääaseman kylmyysennätys vuodelta 2007 murskattiin 2,8 asteella ja keskilämpötilan alin ennätys vuodelta 2010, 2,2 asteella. Keskiarvoa ei juurkiaan hetkauttanut edes hetkellinen suojan puolella käynti mikä selittynee osaksi sitä, että kyseinen lukema oli vain hetkittäinen. Kuten aikaisempina kuukausina, sademäärät eivät ole vertailukelpoisia keskenään, koska sademittarilla ei ole lämmitystä. Sademäärät ovat lähinnä nollan yläpuolella tapahtunutta lumen sulamista, jonka sademittari on rekisteröinyt.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------