Toivomusluu FinWX:n asemakohtaisista tiedoista.

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, lauantai, 26.02.2011, 07:21

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Naruskan Ukka heittää Päällikön mietittäväksi toivomusluun, joka on niin pieni, ettei sen osuessaankaan ainakaan tajua pitäisi viedä. Se ei ainakaan ole Ukan tarkoitus  ;).

FinWX:n sivustolla näkyy erinomaisen hyvin ja selkeästi reaaliaikainen säätila sen jäsenasemilla. Yhtä tietoa kaipaa Ukka, eikä ole kaipuunsa kanssa enää edes ihan yksin. Asian otti eilen puheeksi eräs asemamme säätietoja päivittäin katsastamassa käyvä hyvä tuttu, joka jo parin vuoden ajan kertoo työpäivänsä ja vapaapäivänsäkin alkavan tietokoneella sillä, että vilkaistaan Naruskan säätila. Tämä henkilö, kuten Ukan tiedossa olevat monet muutkin, katsovat ja tallentavat myös sääkuvia Naruskalta. Siihen hommeliin FinWX:n sivut toimivat hyvin ja selkeästi.

Tämä tuttu kaipasi vuorokauden minimi- ja maksimilämpötilaa, joka FinWX:ltä ei näy. Tätä samaa tietoa kaipaa Ukkakin, koska se on tieto, jota esimerkiksi Mummu uteliaisuuttaan kysyy joka aamu. Ukkahan on tietenkin parin vuoden aikana oppinut tämmöisen tiedon hakemaan monesta muusta paikasta, kun ne paikat ovat tiedossa. Myös säätiloista kiinnostuneet ihmiset ovat viimeistään opastettuna näille tiedonlähteille muilla sääsivustoilla löytäneet. Kiitos vaan erikseen esimerkiksi Pertteli-Henkalle.

Ukan aamutoimien ja viimeisten iltayöstä tapahtuvien tarkistuksien kanssa ei kiire päälle pakkaa. Kuitenkin FinWX:n sivu on juuri se sivu, josta aseman pyöriminen helpoin ja nopein on tarkistaa. Pikanäppäinkin Ukan koneessa tällä kohdin on merkitty numerolla 1, jota kait jossain kielialueella uunoksikin kutsutaan. Laiholaaksoon jos data lähtee, niin muutkin osansa saavat. Ja ilmeisen hyvin saavatkin.

Jos Ukalta on mennyt ohi jotain sellaista, missä mahdollisia uudistuksia FinWX:llä on tiedotettu olevan tulossa, niin se menköön Ukan dementian piikkiin. Ukka myös toivoo, ettei Päällikkö saa asiasta Libyan johtajan kaltaista raivaria.  ;) Jos Päällikkö aikoo Kannelmäen parvekkeeltaan pitää asian johdosta Muammarpuheen, niin ajankohta vain pikana tiedoksi, niin ainakin Ukka tulee parvekkeen alle yleisöksi. Ja teen, mitä Päällikkö käskee.


www.naruska.com

J.Jäntti

Ensimmäiseksi kiitän nöyrimmin annetusta sivupalautteesta. Vain niitä antamalla voidaan sivustoa kehittää siihen suuntaan, että niistä käyttäjät hyötyvät. :)
Sitten käydäänkin tämän toivomusluun kimppuun...

Vuorokauden maksimi- ja minimilämpötilojen lukemat olivat Kannelmäki Weather Centerin ja FinWX:n yhteensulauttamisvaiheessa vielä näytillä, mutta niistä luovuttiin, koska FinWX:n myötä sisältö ei enää keskittynyt yhden ainoan sääaseman säätilan kertomiseen, vaan mukaan haluttiin muitakin. Muiden sääasemien mukaantulo puolestaan tarkoitti erilaisten säämittausohjelmien mukaantuloa ja näistä ohjelmista jokainen ohjelma oli erilainen sen suhteen, kuinka paljon mittaustietoja kerättiin ja julkaistiin. Joissakin sääasemaohjelmissa, kuten WUHU:ssa ja Weather Display:ssa mittaustuloksien lisäksi saatiin myös ääriarvot, mutta osissa sääasemaohjelmia tätä tietoa ei ollut saatavilla mistään, eikä sitä myöskään julkaistu.

FinWX:n sääasemien säätietoja julkaistessa piti sivuston pohjalle tehdä kompromissi säätietojen luettavuuden ja datan saatavuuden välillä. Tässä kohtaa oli pakko mennä sen mukaan, mikä kaikilla sääasemilla oli yhteistä: Viimeisimmät mittaustiedot. Mittaustiedot saatiin istutettua asemasta riippumatta samaan sivuston elementtiin, jolloin se pystyttiin pitämään saman kokoisena. Muuttuvalla koolla varustettu sivuelementti ei vielä silloin ollut mahdollista toteuttaa, mutta sen syyt eivät olleet tekniikassa, vaan sivustoa muovaamassa henkilössä itsessään. Kompromissi näkyy tänäkin päivänä kaikkien FinWX-asemien tiedoissa. Ne ovat jääneet viimeisimpien tietojen näyttäjiksi, siitäkin huolimatta, että sääasemaohjelma lähettää datassaan myös ääriarvot.

Naruskan Ukan pyyntö ääriarvojen julkistamisesta on siis täysin perusteltua jo siksikin, että vastaavia pakkaslukemia, kuin mitä kyseisessä paikassa on mitattu, ei joka talvi mitatakaan. Ukka voi kuitenkin huokaista helpotuksesta, sillä hän ei kärsi dementiasta: Tästä asiasta on saatettu täällä foorumilla julkisesti puhua korkeintaan sivulauseessa. FinWX:n ylläpidolla on juuri näille ääriarvojen julkistuksille ollut varaus olemassa jo useamman vuoden, mutta sivuston tämänhetkinen rakenne tekee tämän lisätiedon lisäämisestä äärimmäisen hankalaa puuhaa. Tämän lisäksi kehittämistä ja ideointia hidastaa ja paikoin jopa täysin pysäyttää kaksi FinWX:n ulkopuolista asiaa, joista merkittävin on työpaikan suunnalta tuleva työtaakka.

FinWX:n sivuston 3-versiolle on tehty tähän päivään mennessä yhteensä 273 erilaista muutos- ja korjaustyötä. Kun työpaineet hellittänevät kesään mennessä, pääsen aloittamaan FinWX:n sivuston 4-version muovaamista, ideointia, koodaamista ja testaamista. Ukan toivomusluun mukainen ääriarvojen julkaisu niille FinWX-asemille, jotka tietoa julkaisevat, on näillä puheilla otettu vastaan asiaksi joka lisätään heti, kun 4-version rakentaminen saadaan aloitettua.

Ukan ei missään nimessä tarvitse ajatella kauhukuvia raivostuneesta sivuston ylläpitäjästä. Ymmärrystä ja kärsivällisyyttä minulla on riittämiin ja sivuston tärkein voimavara piilee teissä. Teidän ideoillanne on tässä aina vaikutusta. Kaikki ideat tarkistetaan ja pyöritellään läpi ja katsotaan kuinka ne saadaan istutettua sivuston nykyiseen olomuotoon. Tämän vuoksi pyydänkin kaikilta niin ikään ymmärtämystä ja kärsivällisyyttä. :)
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------