Naruskan sääkamerakuva vaihtui

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, tiistai, 07.12.2010, 09:24

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Ukan sääaseman kamerakuva kaikille sääsivustoille lähetetään tutusta Karhutunturin suunnasta, eli kamerasta pohjoiseen. Kuva tulee Vivotek IP7161 IP-kamerasta.

Entinen webkamera Logitech 9000 jää toistaiseksi kuvaamaan etelän suuntaan. Ukan suunnitelmissa on kääntää tätä kameraa sopivan tilaisuuden tullen kuvaamaan itään Venäjän Federaation suuntaan. Tämä lähinnä siitä syystä, että idästä nouseva aurinko muodostaa itäiselle taivaalle usein mukavia valoefektejä.

Ukan asemalta on Venäjän rajalle matkaa nelisen kilometriä ja rajavyöhykkeen rajaan reipas kilometri.

Vivotekin ja Logiteghin kamerakuvat ovat vertailtavissa Naruskan Retkeilymajan kotisivuilla linkin http://www.naruska.com/reaaliaikainensaa-alasivu.html kautta samanaikaisesti.

www.naruska.com

teutari

Tuosta Vivon kuvasta.... niin minun mielestäni se kannattaisi pienentää Vivon Configuration-->Audio and video asetuksista 800x600 resoon kun se nyt on 1600x1200.
Plussaa tuosta pienentämisetä on:
+ Kuvaa pystyy käyttämään kotisivulla suoraan tuolla 800x600 resolla eikä sitä tarvitse sen vuoksi koodilla pienentää webkamerasivulle. (mahtuu sivulle)
+ Kuvan koko pienenee valtavasti jos se on 1600x1200 resolla n.200 kilotavua niin se pienenee 800x600 resolla n.70 kilotavuun riippuen siitä paljonko kuvassa on informaatiota.
+ 800x600 reson kuva latautuu sivulle/palvelimelle paljon nopeammin eikä tule tuota pikkuhiljaa kuvan avautumista.

- Miinuksia en löytänyt tuosta toimenpiteestä. ;) ;D

Naruskan Ukka Matinpoika

Teutarin suositusta noudatettu. Vivotekin kuvan yläreunassa olevien tietojen tekstikokoa ei taida pystyä muuten säätelemäänkään?

www.naruska.com

teutari

Lainaus käyttäjältä: Naruskan Ukka - tiistai, 07.12.2010, 19:11
Vivotekin kuvan yläreunassa olevien tietojen tekstikokoa ei taida pystyä muuten säätelemäänkään?
Ei pysty juu muuttamaan, teksti näkyy hyvin aina siinä orginellikuvassa mutta jos kuvaa lähtee pienentämään sivulle niin siitä ei enää ota mitää tolkkua kun suurennuslasilla.

tito

Karhutunturin suunta on parempi kameralle kuin tuo vastakkainen, vaikka eteläsuunnastakin oleva kuva näyttää etelän eläjille miten matalalla aurinko talven keskipäivällä asustelee. Kesällä tuo Karhutunturin suunta taas näyttää millaista kesällä yötön yö on.

Ei voi muuta kuin antaa plus-pisteitä, varsinkin tuo Vivotekin kuva on Logitechiin verrattuna iso askel parempaan.
KärSäässä tuo Vivotek ei vielä kuvia lähettele. ;) ;)

Naruskan Ukka Matinpoika

Taitaa olla siellä KärSään asemalla aika ottaa Vivotek paketistaan pois ja alkaa suunnittelemaan, mihin ilmansuuntaan sen laittaisi kuvaamaan.

Teutari on sopiva mies tiedoillaan johtamaan asennusorkesteria ja Ukka voi Kasperin kanssa laulaa taustakuorossa... ;D ;D

www.naruska.com