NWN:än tuleva päivitys

Aloittaja weatherc, perjantai, 29.10.2010, 11:29

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Tässä jo "ikuisuuksia" työn alla ollut päivitys NWN:ään alkaa pikkuhiljaa hahmottumaan ;)
Sekalaisten pikku fixausten lisäksi on uutukaisina tulossa
- yr.no-sääennuste. Googlekartan pallukkaan tulee tuore ennuste (seuraavat 3 ennustetta) jokaiselle asemalle/paikkakunnalle.
- käppyrät. viime 14 päivän tiedot käppyrämuodossa
- sadelayeri. Googlekarttaan saa GFS-dataan perustuva sade/lumisade-layerin. Ainakin toistaiseksi se on Saksalaista perua (nwn:llä oma kopio siitä) ja näyttää GFS-ennusteesta +6 tuntia olevan kartan.

Nämä löytyy kaikki omalta NWN-sivulta, joka toimii myös testipenkkinä. Mm. ennusteet ei löydy vielä kaikille asemille

Lisäksi on testissä ollut, ja hyvällä menestyksellä, Liikenneviraston tiesää-data/kamera osasto. Testissä ollut käytössä vain yksi asema (Kilpisjärvi/E8) koska halusin testata mm. kuin hyvin päivitykset toimivat ym. mutta hyvin on toiminut. Ideana on lisätä niitä sopiviin kohtiin sillä tyylillä että: jollei ole wxasemaa lähistöllä (esim lappiin), asemalla oltava sekä säädataa että kamera ja kameran kuva kohtalainen, maisemakamerakuvat etusijalla ;)  

Nämä kaikki tulee myös usermapsien käyttöön päivityksen myötä (mitään varsinaista julkaisupäivää ei vielä ole). Itse asiassa usermapsit on se mikä tekee joistakin asioista pikkasen haasteelliset, jos olis vain yksi paikallinen versio ei olis mitään ongelmaa rakennella kun pystyis rakentaa sen MySQL:ään suoraan mutta usermapseihin pitää myös saada data liikkumaan... ;)

weatherc

#1
No niin, nyt on yr.no-ennusteet lähes kaikilla asemilla Googlekartan pallukassa, pari näytää uupuvan vielä ;D
Näkyy seuraavat 3 ennustetta eli esim. aamu/päivä/ilta, skripti hakee tuoreen xml:än yr.no:lta tunnin välein.

Vaihdoin myös aseman säätilan ikoni-settiä Dotvoid-ikoneiksi jolloin ovat samaa sarjaa ennusteen kanssa.

Sitten heräsi kysmys, pitäiskö laittaa ennusteet myös tiesää-pallukoihin? Tosin niitähän on toistaiseksi vaivalloiset 1 kpl mutta jos niitä saadaan lisää stragetigisiin kohtiin niin vois olla aika mielenkiintoista saada ennuste myös kaupan päälle... ;)
Teoriassa ennusteet saisi myös metar/synop-pallukoihin mutta se vaatii aika paljon näpertelyä ennen sitä koska silloin pitäisi kaikille noin 300:lle aktiivisille metar/synop-asemalle ensin määrittää lähin "yr.no-paikkakunta", joten se ei ihan heti tule ;)

EDITTIÄ Ja ennenkuin edes kerettiin miettimään idea loppuun se oli jo lisätty, nyt tiesääpallukassakin ennuste (tosin tällä hetkellä se odottaa että datafilu päivittyisi). Samalla generoitiin siitä vähästä tiesäädatasta mitä saatavilla myös ikoni joka joko on pouta (puolipilvinen) tai sade (olomuoto on joko lunta tai vettä lämpötilan mukaan), tosin siten että siitä tulee kuu kun aurinko laskee  ;D

teutari

Hienolta näyttää mutta mikäs mahtaa olla kun mulla IE ja Chrome nakkaa nuo sivu-/ala vierityspalkit mutta FF näyttää ilmeisesti niin kuin pitäis?

weatherc

Eeh...Voi tyhmät IE:t ja kumppanukset jotka ei tajua normaalia html:ää  >:(
Näköjääs se oli nakannut ennusteen taustankin valkoiseksi..hmmm...

weatherc

#4
Fixattu :)
Nyt on IE:lle väännetty rautalangasta että "tämä laatikko kuuluu olla transparentti!" kun ei muuten tajua.  ;D
Testattu IE8:ssa.
Samalla pieneni ennusteikonit 5 pixelillä ihan varotoimenpiteenä jotta ei noita viertyspalkkeja tulisi koska totuus on se että kyseinen laatikko on aika ahdas pystysunnassa koodin suhteen.


weatherc

Käppyrätkin fixattu, nyt toimii myös muilla domainella kun nordicweather (silkeborg asensi joten päästiin testaamaan)  ;D

Snowi

Heh heh, kyllä toi IE osaa olla tyhmä ja näköjään välillä muutkin selaimet  ;D. FF on kyllä esimerkillinen noissa asioissa ja sille on mukava teyhdä koodia, mutta IE:n kanssa joutuu tapella lähes aina. Onneksi tuo IE9 korjaa tilannetta, mutta ongelmana ovat ihmiset, jotka käyttävät vielä jopa IE6:sta tai IE7:aa. Niiden käyttö pitäisi kieltää lailla  ;D

Uusi NWN näyttää kyllä erinomaiselta. Itse tykkäsin varsinkin tuosta sääennusteesta, mutta on siinä paljon muitakin hyviä ominaisuuksia; esimerkiksi eri vaihtoehdot tuolle lämpötilalla, kuten tuulen suunta ja nuo sääikonit. Käyriä olenkin jo jonkun verran käyttänyt nordicweatherin kautta, varsinkin silloin kun on halunnut vertaa omia tietoja muiden asemien tietoihin  :)

weatherc

#7
Noni, nyt se puskettu W3-validaattorinkin läpi onnisetuneesti  ;D
Niitä virheitä oli aikamoinen nippu ekalla yrityksellä, tosin lähinnä & = &-juttuja, korjaukset nwn.main.php:ssä  ;D

LainaaHeh heh, kyllä toi IE osaa olla tyhmä ja näköjään välillä muutkin selaimet  Virnistää. FF on kyllä esimerkillinen noissa asioissa ja sille on mukava teyhdä koodia, mutta IE:n kanssa joutuu tapella lähes aina. Onneksi tuo IE9 korjaa tilannetta, mutta ongelmana ovat ihmiset, jotka käyttävät vielä jopa IE6:sta tai IE7:aa. Niiden käyttö pitäisi kieltää lailla
Totta. Tuo iframe-jutska oli kyllä aika tyypillistä IE:tä, ei tullut ikinä edes mieleen että IE puskee sen ulos valkoisella taustalla jollei erikseen sille kerro että pitää olla väri x/läpinäkyvä.
Itse olen ainakin ottanut sellaisen linjan IE:tten suhteen että testaan sillä versiolla joka on koneessa (tällä hetkellä IE8).
Pitäis varmaan kehittää joku infoboxin tapainen joka kertois vierailijalle jos ei ole sitä versiota että päivttäis reikäjuustonsa vähän vähemmän reikäiseen juustoon. IE6:han voisi jo tulkita turvallisuusriskiksi, noin lievästi sanottuna ;) 

Snowi

No niin nyt löytyy uudistunut NWN myös Klaukkalan sääaseman sivuilta  ;D.
Hienosti näyttää toimivan ja asennus oli todella simppeli, eikä mitään säätöjä tarvinnut tehdä. Tosin itse tein vain pari taustavärisäätöä css:aan ja siinä se  :)

Snowi

Korjaus tuohon yhteen viestiini, että olihan tuossa vanhassakin versiossa nuo vaihtoehdot lämpötilalle. Ei ole vain tullut niitä käytettyä ja tässä uudessa sattui silmään tuon säätilan uudet selkeät ikonit, joiden avulla näkee näppärästi vallitsevan sääolosuhteen. Sääolosuhdetiedot otetaan varmaankin konsolin lähettämistä tiedoista, joten saattavat näyttää välillä vähän väärin, mutta pääosin näyttävät lähelle oikeeta sääolosuhdetta.