Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

23.08.2010

Aloittaja Sanni, maanantai, 23.08.2010, 08:07

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Sanni

No niin, tuntuu siltä että nyt on kesän viimeinen rykäys ukkosten suhteen käynnissä. Alustin tämän aiheen, nyt saa joku fiksumpi analysoida estofexin  ;D (Saisivat ukkoset tosissaan tulla nyt kun mullakin on puhelin jossa on überkamera  ;D)

Tatu

Kuulohavainto Vantaan Seutulassa noin kello 12:45  ;D

Sanni

Kuulohavainto myös Hakunilassa, noin kello 13:20. Oltiin just tulossa kaupasta kun tuli vedenpaisumus niskaan ja kuului hirvee rä-tä-tä-tä-tä-tä :D

spege

Johan oli kova jyrinä vajaa tunti sitten Savonlinnassa.
FLC foorumissa nimimerkki Speijo.

Snowi

Klaukkalassa on tullut tänään kaksi suhteellisen voimakasta sadekuuroa. Ensimmäinen oli hetkelliseltä voimakkuudeltaan tämän kesän kolmanneksi voimakkain ja vettä tuli yhteensä 4.8mm, toisen kuuron aikana 1.2mm. Myös tuulet olivat erittäin voimmakkaita ja siitä kertoo sekin, että asema mittasi koko vuoden kovimman tuulenpuuskan nopeuden 13m/s ja keskituulikin oli kovimmillaan 7.3m/s. Testbediä kun katsoin, niin juuri tuo sadealue oli koko Etelä-Suomen yksi tämän päivän voimakkaimpia, ellei jopa voimakkain sadealue. Lämpötilakin laskin kahdella asteella puolen tunnin sisällä.
Salamoita tai jyrähdyksiä ei näkynyt eikä kuulunut, mutta muuten pilvi näytti vähän ukkospilveltä.

Sadepilviä näyttää lännessä syntyvän edelleen, mutta ovat viimeisimmän tiedon mukaan heikentyneet. Kuitenkin sadetta tullee tänään vielä millin pari.
Venäjän puolella Pietarin lähistöllä on tosiaan tänään salamoinut aika runsaanlaisestikin ja muutaman hiljaisen päivän jälkeen on ukkostutka merkinnyt reilut 2000 salamaa tälle päivälle. Lähes kaikki salamat on merkitty Suomen ulkopuolelle.