Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

14.08.2010

Aloittaja Sanni, lauantai, 14.08.2010, 08:40

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Snowi

Muutamia salamoita näkyi myös Klaukkalassakin ja ihan kohtuullisia jyrähdyksiäkin. Kauheasti en voinut ulkona olla, koska oli juuri sivujen muutto uudelle palvelimelle käynnissä ja se piti saada valmiiksi välittömästi.
Eilen palasin lomilta taas kotiin, joten heti alkuun tuollainen pieni ukkoskuuro piristi mukavasti päivää  :D. Toisaalta tänään olisi ehkä hyvä päivä olla Vuokatissakin, koska Etelä-Pohjanmaalla on jälleen syntynyt ukkosia ja ovat matkalla kohti koillista.

Huomiselta en kyllä paljoa odota, mutta toivotaan silti parasta. Huomenna olen osan päivästä Hämeenlinnassa, joten jos ukkosia tulee niin mieluiten ensin Klaukkalaan ja sitten matkaavat siitä Hämeenlinnaan  ;D

Naruskan Ukka Matinpoika

Naruskan Ukka ja KärSään Heikki saivat tänään iltapäivällä tuta kolmen minuutin ukkoskuuron Naruskalla. Heikki on täällä mustikanpoiminnassa ja on asennellut pieniä sähköhommia siinä sivussa.

Kolme minuuttia riitti meille molemmille. Ukkonen nousi etelän suunnasta lähes varoittamatta aivan Naruskan kylän päälle. Häthätää ehdimme sulkemaan tietokonevermeitä ja muita sähkölaitteita pahimmalta uhalta, kun raju tuuli ja rajuimmasta päästä oleva sadekuuro alkoivat. Salamointia ja kovia jyrähdyksiä ei onneksi kestänyt kaikkiaankaan viittä minuuttia kauempaa aivan Retkeilymajan päällä, kun kuuro nopeasti poistui kylän yli ja paukutteli nopeasti etääntyen.

Kolmen minuutin vesikuuro antoi vettä vähäiset 12 milliä. Mietiskelimme kuuron mentyä ohi, että mahtaisi olla kohta Naruskajoessa märkää riittämiin, jos vettä tulisi tuota tahtia vaikkapa tunnin.

Jotkut näyttävät taas odottelevan huomiseksi ja lähipäiviksi Etelä-Suomeen uusia rytinöitä. Täällä Naruskalla riittää tämä kolmen minuutin näyte.

Sadekuuro ja salamointi eivät vaurioittaneet Naruskan erinomaista mustikkasatoa. Mustikkaa voi vaikka tilata täältä niille alueille, missä kuivuus on satoa rokottanut. Täällä ei aivan saatu tänään kesän järjestyksesään toista hellepäivää, vaan jäätiin vajaa aste hellerajan alapuolelle, jos sinä vielä pidetään tämmöissen intiaanikesän jälkeen kahtakytäviittä astetta.

Täältä tähän.

www.naruska.com

zeizei

Eilisaamun ukkonen tuli todistettua Sipoossa. Kerrankin olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Peltoaukean laidassa olevalta omakotitalon terassilta oli kiva seurata salamoiden näytöstä. Valehtelematta tuli nähtyä n. 30 maasalamaa, joista lähimmät iskivät noin kilometrin päähän.