Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

29.07.2010

Aloittaja weatherc, torstai, 29.07.2010, 15:57

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Pientä aktiviteetin lisäystä havaittavissa Suomen eteläpuolella, joskin todella pientä ainakin vielä.

FMI on lätkäissyt orannssin ukkosvaroituksen eteäläiseen Suomeen sekä Länsi-Suomen eteläosaan sekä keltaisen (yli 20mm/h) sadevaroituksen samalle alueelle sekä keltaisen ukkosvaroituksen osaan Lappia.
Estofex on lätkäissyt 1. tason varoituksen kattaamaan koko Suomen sekä 2. tason osaan Lappia, lähinnä kovien tuulien takia mutta myös mahdollisten rakeiden takia. On kerrankin aika reilusti tekstiä (Etelä-)Suomesta heillä  ;)

Pingispallon kokoisia rakeita oli IS:än mukaan satanut Torniossa  :o

Täällä on ainakin ruvennut tuulemaan aika reilusti.

J.Jäntti

Jälleen odotetaan ukkosia saapuvaksi.
ESTOFEX on potkaissut Suomeen korkeimmillaan 2-tason varoituksen (kuva liitteenä).
Varoitus ulottuu entisestä Oulun läänistä Lapin läänin eteläosiin. Se on annettu koskien suurikokoisia rakeita ja tornadoja/trombeja.
Suomi on Lapin läänin äärimmäistä pohjoisosaa lukuunottamatta kokonaisuudessaan 1-varoitusaluetta ja varoituksen syynä on vaaralliset tuulenpuuskat ja tornadot/trombit.
15% salamointivyöhyke myötäilee 1-varoitusaluetta ja kattaa käytännössä koko Suomen.

GFS:n 06z-ajo povaa ukkosen mahdollisuuksia lähinnä Oulun läänin länsiosaan ja Lapin läänin eteläosaan. Iltaa myöten ukkosen mahdollisuus kasvaa Etelä-Suomen läänin länsiosan rannikolla, sekä Länsi-Suomen läänin äärimmäisessä kaakkoisosassa, sekä Seinäjoen lähialueella. CAPE-lukemat pyörivät etelän 600J/kg Lapin läänin hulppeisiin 2000J/kg:n lukuihin.

Mitä tulee salamointiin, ainoa alue toistaiseksi löytyy Sodankylästä luoteeseen. Muualla ei juurikaan ukkosta esiinny, ainakaan vielä.
FMI Testbed kärsii taas kerran merellisistä heijastuksista. Majakkalinjan liepeillä majailee taas sadealue, jokaa venyy ja aaltoilee miten sattuu.

Kannelmäen sääasemalla ilma on taas kerran odottavalla kannalla. Lämpötila keikkuu hellerajan yläpuolella ja kastepiste on taas odottavan tukalat +17°C. Tuuli hieman helpottaa tukaluuden tunnetta, mutta tilanne pysyy muutoin muuttumattomana. :P
Aurinko paistaa ja taivaalla liikkuu repaleisia yläpilviä. Toistaiseksi mikään ei viittaa siihen, että ukkosta edes esiintyisi tällä alueella tämän päivän aikana.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

Sanni

Nyt on alkanu etelään kasaantua pilviä. Pari kunnon kumpupilveä ja höttöistä pilveä siinä päällä. Kasilta näyttäisi se ukkoskuuro tulevan sadetutkan mukaan Uudellemaalle. Aika näyttää, miten se sitten oikeasti menee.

teutari

Kaukaista mörinää kuuluu Viron suunnalta. ;D

Sanni

Täällä tuo sadan metrin päässä oleva Hakunilantie pitää niin pahaa mökää kulkuvälineineen että mä en kuule paljoa yhtikäs mitään. Kumpupilviä kyllä tänne jo näkyy. Tänään se tulee, aivan varmasti. Siis ukkonen.

teutari

Kuulostaa siltä että sieltä tullaan tosissaan kun 20 sekunnin välein hakataan patarumpua tosissaan. ;)

Sanni

Epis pepis kepis. Miksei tänne tuu? Ääääää, en alaaaaa! =D

SkyMan

FMI:n sadetutka näyttäisi Säkylän olevan tulilinjalla, kamera valmiiksi, olutpullo auki ja kaikki sähkölaitteet vahvistimia, tietokoneita ja televisioita myöten kiinni pistorasiaan ukkosta houkuttamaan ;D.

Sanni

Lainaus käyttäjältä: SkyMan - torstai, 29.07.2010, 19:37
FMI:n sadetutka näyttäisi Säkylän olevan tulilinjalla, kamera valmiiksi, olutpullo auki ja kaikki sähkölaitteet vahvistimia, tietokoneita ja televisioita myöten kiinni pistorasiaan ukkosta houkuttamaan ;D.


No niin! Tulilinjalla on myös Uusimaa sadetutkasta päätellen. Sadealue lähenee ja lähenee. Minäkin korkkaan, tosin absolutistina taidan pitäytyä jääteessä ja tupakoissa.

teutari

Muhkeita pilviä lipuu sääaseman ohi. ;D