Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

22.07.2010

Aloittaja weatherc, torstai, 22.07.2010, 14:20

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: weatherc - torstai, 22.07.2010, 21:48
Niinpä... Ainut ongelma Meteoalarmin (eli Suomen osalta FMI:n) varoituksissa on se että joko pitää näyttää kaiken tai ei mitään mikä ihan luonnollista kun "datan lainauksessa" on kyse, eli sieltä ei saa seuloa pois mitään.
Itse seulosin heti pois ainakin keltaiset sade- ja ukkosvaroitukset joissa molempien osumisprosentit tänä kesänä pyöreä 0, eikä edes lähiseudulla ole ollut mitään.

Täysin ymmärrettävää ja tietyllä tasolla valitettavaa Meteoalarmin kannalta, sillä heidän tietonsa tulevat FMI:ltä ja datan välikäden muokkaus rikkoisi käyttöoikeuttasi heidän dataan. Tuntematta sen enempää tuota tapaa, jolla tuota dataa tuolla julkaistaan, tuntuu vähän siltä, että se on jonkinsortin täysautomaattinen julkaisualusta, johon on määritelty tietyt tasot, jonka arvojen ylityttyä napsahtaa tietyn värinen varoitus ja nyt valtaosaan maassa arvot ylittyivät oranssille tasolle. Kaikki on kuitenkis spekulointia parhaasta päästä. FMI sen enempää kuin Meteoalarm tuskin paljastaa, miten heidän systeeminsä toimii.

On täälläkin tuota keltaista ukkosta tarjottu ilman vastinetta ja muistaakseni kerran oli ukkosta ilman varoitusta. Ihminen tuskin noin karkeaa virhettä tekee.

Lainaus käyttäjältä: weatherc - torstai, 22.07.2010, 21:48
Lainaus käyttäjältä: J.Laiho
Eli suomeksi: Sää on vaarallista. Epätavallista meteorologista ilmiötä on ennustettu. Vaurioita ja uhreja voi tulla. Pysy erittäin tarkkana ja seuraa tarkempaa, meteorologisen tilanteen ennustusta. Ole selvillä riskeistä jotka voivat olla väistämättömiä. Seuraa viranomaisten antamia mahdollisia tiedotteita.

Sää vaarallista? Lähes selkeä ja lähes tyyni keli vaarallinen? Jep...  ;D

Jospa tuo vaarallisuus ei ole se pointti, vaan se, että epätavallista meteorologista ilmiötä on ennustettu. ;D
Onhan se (omasta mielestäni) epätavallinen meteorologinen ilmiö, että tällaisella kosteus- ja lämpötarjonnalla niin maan tasolla, kuin meressä eivät ukkoset vain käynnisty tai jos käynnistyvät, heittävät heti veivinsä merellä tai vähän isomman järven päällä.

Tälläkin hetkellä, auringon laskettua noin tunti sitten ja meteorologisen vuorokauden vähitellen vaihtuessa, on kaikkialla ollut hiljaista. Aktiviteetti on salamatutkassa täysin olematonta, sadetutkassa ei näy mitään muuta, kuin meren aiheuttamia heijastusvirheitä. Kannelmäen sääasemalla lämpötila on pudonnut hellerajan alapuolelle, mutta on edelleen yli +20°C ja kastepiste on noussut epätoivoisen +19°C tuntumaan. Itä-etelä-horisontista on mahdotonta päätellä onko pilvistä vai ei, mutta ensituntuma on, että päällä on paksuhko pilvikerros. Länsi-pohjoinen-horisontti kertoo totuuden: Pilviä on sisämaan suunnassa jonkin verran, mutta rannikolle päin tultaessa pilvisyys muuttuu enää utuiseksi yläpilveksi ja lopulta katoaa kokonaan. 12z-mallinnusajo Kannelmäkeen on tyly: AvCAPE ei nouse, kuin juuri ja juuri 175J/kg tasolle, puoleenyöhön mennessä sekä SBCAPE ja MLCAPE risteävät keskenään ja romahtavat. Lukemat Lifted Indexin suhteen ovat sellaiset, että "WTF" on ensimmäinen lyhenne, joka mieleen juolahtaa. Ensin se laskee kello 06:00 Suomen aikaa asti -2:een ja sitten pomppaakin nollan yläpuolelle kolmessa tunnissa niin äkkiä, että jäljelle ei jää kuin viiva, joka putoaa graafin lattian läpi.

Ainoa asia, joka puhuttelee epävakauden läsnäolosta, on tuuli. Salamointiaktiviteetti päättyi Itä-Suomen ja Lapin lääneissä auringon laskettua, kuten oli odotettuakin.
Tätä vuorokautta on jäljellä alle puoli tuntia. Ukkosten puolesta väite ja varoitukset olivat silkkaa roskaa.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------