Tutkassa ongelmia

Aloittaja teutari, maanantai, 17.05.2010, 21:44

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

teutari

Tutka on nyt totaalisesti rampa. >:(
95%:sti antennin etelä puolen salamoista piirtyy kartalla heijastuksina jonka vuoksi koitin kaapelia vaihtaa eri pituuksiin siis lyhyempiin kun tuo alkuperäinen oli 50m mutta ei niistä tuntunut ainakaan olevan apua, olivat cat5e.
Antenni on nyt maankamaralla ja sitä on tullut taluteltua monta päivää pitkin tonttia eri paikkoihin mutta sama juttu ei apua.

Mistäs tuota vikaa lähtis parsimaan..., onko antenni kaput vai kortti?

Häiriösalamatkin ilmestyi taas kesän iloksi kuvioihin, alla kuva siitä kun kaikki on totaalisesti päin hanuria joten eipä paljon viitsi uppia pitää päällä. :(

weatherc

Autsh, ihmettelinkin mitä sitä vaivaa...

Oletko kokeillut näitä klassisia:

- vaihda kortti toiseen koneeseen
- vaihda pci-kortin paikkaa 8koneen sisällä
- aja kaikki boltekin ajurit ulos ja uudelleen sisään


Snowi

Todella inhottava juttu  :(.
Itsekin ihmettelin mikä tutkallesi on tullut, kun tulee usein seurattua myös sitäkin.

Ongelmassa en valitettavasti osaa auttaa, sen verran uusia nämä tutkat minulle vielä ovat, mutta voi hyvinkin auttaa jokin weatherc:n antamista vinkeistä.
Toivottavasti vika ei kuitenkaan ole pahempi ja saat tutkan taas takaisin peliin.

weatherc

Ei ole sääsivujen päivä tänään ollenkaan...kts. salon omaa osastoa...

Snowi

Lainaus käyttäjältä: weatherc - maanantai, 17.05.2010, 23:02
Ei ole sääsivujen päivä tänään ollenkaan...kts. salon omaa osastoa...

Näköjään iskenyt sinnekin sitten joku "sääsivupöpö". Näyttäisi olevan ainakin ukkostilastot vähän sekaisin.
Toivottavasti kuitenkin löydät sen tietokannan.

weatherc

ootko muuten teutari pistänyt postia Boltekille ja kysässyt mistä tuo voi johtua?

teutari

Eilinen ilta meni taas tuon tutkaongelman mietiskelyssä niinkuin monta muutakin iltaa tässä on viimeaikoina vierähtänyt ja tuli tehtyä nuo kaikki klassiset toimenpiteet ja kaikenlaista muutakin räpläämistä mutta eipä niistäkään minkäänlaista apua sitten löytynyt. :(
Eipähän tuossa ongelman korjaamisessa paljon noita vaihtoehtoja ole jonka vuoksi laitoin illan päätteeksi varaosatilauksen Englantiin että saisin tutkan takaisin toimintakuntoon.
Engelsmannit olivat tänään päivällä laittaneet sähköpostia että olivat pistäneet varaosapaketin tulemaan kohti määränpäätä. ;D
Nyt odotellaan tilpehööripaketin saapumista ja toivottavasti nuo Islannin tuhkapilvet pysyisivät sen aikaa aisoissa että paketti pääsisi liukkaasti tulemaan.

teutari

Uutta tavaraa tuli UK:sta mutta eipä tunnu helpotusta tuovan tuohon mystiseen ongelmaan...., pkele!
Sääkoneesta revin suoletkin pihalle jonka jälkeen kasasin sen uudestaan mutta mitäpä se auttaa kun sama pirun ongelma on tuossa Vista koneessa.

Ylilennot tapahtuu tutkan takapuolelta n. 70-200 astetta että jotain ihmeellistä tässä tuntuu nyt olevan?
Antenneja olen repotellut maan ja taivaan välillä, yhtä pyöritellyt pitkin tonttia 50m kaapelin päässä ja toista 15m kaapelilla ilman minkäälaista vaikutusta ongelmaan.

Kaapeleita on sisällä rapsittu aika liuta pois että sääkamerakin on vielä pimeenä mutta noita UPSeja en ole vielä koittanut sammuttaa joten nekin täytyy vielä pistää joku päivä untenmaille kun jossain tuolla viron suunnalla on jotain meininkiä.

Minkälaisen kentän tuommoiset useat laajat sähköistetyt hevosaitaukset tekevät kun ne sijaitsevat tuolla tutkan itä suunnalla?
Ongelmathan alkoivat suunnilleen niihin aikoihin kun nuo konimuskaakkimukset pääsi laitumille.

Tässä on tullut nyt monta viikoa tapeltua tuon pkeleen ongelman kanssa että kohta alkaa roinaa lentämään ikkunasta pihalle. >:(

Snowi

En pysty edes täysin kuvittelemaan mitä kaikkea olet yrittänyt, jotta saisit tutkan taas kuntoon. Sitten kun se miljoonien yrityksien jälkeenkään ei toimi, niin en yhtään ihmettele, jos on lentänyt tavara jos toinenkin.
Kuulostaa kyllä todella hämärältä, jos tutkan toinen puoli toimii ja toinen ei. Yks päivä jo katoin että olit saanut tutkan toimimaan, sen verran hyvin näytti salamat piirtyneen. Se taisi sitten olla juuri tuo toimiva puoli.

Yksi vaihtoehtohan olisi, että joku toinen toisi oman tutkansa vertailtavaksi. Itse olisin voinut hyvinkin tuoda silloin kun tutka oli vielä sisätiloissa asentamattomana, mutta nyt katolla ollessaan joutuisi purkamaan tuon viemäriputkihärdellin jos haluan tutkan ulos.
Tai sitten jos viet oman tutkasi jonnekin aivan eri paikkaan asuinpaikastasi. Silloin tosin joutuisit ottamaan PCI-kortinkin koneesta ja liittämään toiseen koneeseen, mutta nopsasti se varmasti hoituu.
Tällä tavalla pystyisit ainakin varmistamaan johtuuko vika ympäristöstä vai tutkasta.

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: teutari - maanantai, 31.05.2010, 21:52
Minkälaisen kentän tuommoiset useat laajat sähköistetyt hevosaitaukset tekevät kun ne sijaitsevat tuolla tutkan itä suunnalla?
Ongelmathan alkoivat suunnilleen niihin aikoihin kun nuo konimuskaakkimukset pääsi laitumille.

En itse olisi yllättynyt, vaikka tuo hevosaitaus olisi syyllinen tuohon.
Onko sen aitauksen ympärillä sähköpaimen tai muu vastaava?

Entäpä ne häiriöt: Tulevatko ne tasaisin väliajoin ruudulle, vai ovatko yliampumiset täysin satunnaista? Entäpä itse aitaus: Kuinka lähellä tai kaukana se on tutka-antennistasi?

Oletko kokeillut kytkeä NexStormissa Noise Sensitivity-asetusta High:lle tai Very High:lle ja lisänä vielä "Discard artificial noises"-lisäfiltterin?
Oletko testannut, onko vaikutusta, jos Squelch on asetettu 1:een?

Lainaus käyttäjältä: teutari - maanantai, 31.05.2010, 21:52
Tässä on tullut nyt monta viikoa tapeltua tuon pkeleen ongelman kanssa että kohta alkaa roinaa lentämään ikkunasta pihalle. >:(

Voin uskoa, miten turhauttavaa tuo on. Hauskuus on todellakin kaukana siinä vaiheessa, kun ukkoskausi on vasta alkamassa ja tutkalaitteisto alkaa näyttelemään keskisormeaan. Mitkä osat tilasit ja vaihdoit tutkaasi, muuten?
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------