Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

NWN testaa nopeampaa datapäivitystä

Aloittaja weatherc, tiistai, 29.12.2009, 21:10

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Testaan NWN:ssä miten nopeampi datapäivitys toimii, vanhassa ajastuksessa datat kerättiin joka 10:s minuutti nyt se on joka 6:s minuutti. Samoin päivittyvät karttasivujen datafilut nyt joka 6:s minuutti. Katsotaanpas miten toimii.

Datan keruu ja prossesointi on NWN:ssä erillään toisistaan. Pääsyy tähän on se että joskus yhteydet asemien datatiedotoihin pätkii tai kestää kauan. esimerkkinä että normaalisti datan haku kestää 0.03 ja 0.2 sekunnin välillä per asema. Joskus, ilman mitään näkyvää syytä, voi ykstittäisen tiedoston haku kestää jopa 15 sekuntia. Tämä on aina ollut se heikoin lenkki koko NWN:än prosessissa mutta sille ei ole oikeen mitään tehtävissä.
Tästä syystä datan keruu on jaksotettu 2 osaan, ensin ensimmäiset 100 asemaa ja sitten loput. Raja osuu siten että ykkösosassa on Tanskan, Suomen sekä muutama Norjan asema ja toisessa sitten loput. Raakadata kerätään sellaisenaan tiedostoon jota sitten prossessointiskripti käyttää. Näin ei yhden osan keruu "kaada" koko systeemiä vaan se on vaan sen osan data joka ei sillä kierroksella päivity.

NWN:än datakeruun suurin kulmakivi on koko ajan ollut settä jos yhteen osaan sattuu monta "hidastelijaa" tulee php-skriptin ajon aikarajat vastaan eikä se ikinä "valmistu". Viime aikoina sitä ei ole pahemmin ollut mutta eilen illalla oli taas jossain häikkää kun yhden osan keruu kesti "vaivalloiset" kolme minuuttia, normi on 15 sekuntia.

Tarkoitus on vielä kehittää tuota lisää... ;)