Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Ilmastonmuutos

Aloittaja yka, maanantai, 07.12.2009, 20:58

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

teutari

Putkahti tämäkin aihe taas silmille kun etsiskelin aivan muuta salamyhkäisestä FMI:stä. :)
Alla olevassa blogissa on muutakin mielenkiintoista luettavaa esim. tuo: Ilmatieteenlaitoksen pääjohtajan suuri kansankusetus.

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2012/05/itavaltalainen-torjunta-saahuijaukselle.html

J.Jäntti

Jälleen täysin nappiin osuva kirjoitus asiasta, josta kyllä tiedetään, mutta jonka ääneen sanomisesta joutuu varmasti naulituksi seinään tietyissä piireissä, jotka tietävät asiasta, mutta jotka eivät halua asiasta puhua, jotta tuki ei lähde alta.

Kun tuon kirjoituksen kokonaiskuvaa katsoo, herää väistämättä myös kysymys siitä, minkälaiset näkemyserot löytyvät myös laitoksen sisältä: Johdon mielestä mallinnukset ovat pop, kun taas meteorologeista ainakin yksi on hiljattain julkaistun PDF-dokumentin mukaan rohkaissut viskaamaan mallinnukset ja indeksit roskiin niiden puutteellisuuden vuoksi. Johto siis kärsii jo nyt "numerosyövästä", jota meteorologien tulee välttää viimeiseen asti tai ennustukselta uhkaa mennä pohja.

Voisi rumasti sanoa, että tämä syöpä on todistettavasti löydetty FMI:n aivojen päätöksiä tekevästä osasta ja jos sitä ei sieltä pois hoideta, ongelmat kasaantuvat, kunnes henki lähtee. Kukaan ei luonnollisesti voi nousta työntekijöiden massasta johtoa vastaan tai kyseenalaistaa heidän toimiasn koska Yle:n tavoin kyseessä on poliittisen instanssin omistama pulju.

Kannattaa astua hetkeksi FMI:n pääjohtajan lakeerikenkiin: Koko puljuhan näkyy ulospäin vain niin paljon, kuin mitä määritellään näkyväksi ja tietoja annetaan ulos vain ennalta määritellyllä laajuudella.

Homma on sitäpaitsi suorastaan törkyisen helppoa, kun kansanedustajat ja ministerit eivät ole loppupeleissä yhtään sen enempää selvillä FMI:n  asioista kuin rivikansalainenkaan. FMI:n valttina on IPCC, joka on saanut aikaan laajan ilmastonmuutoshysterian. Koska kyseessä on "arvovaltainen" paneeli, jonka sisältöä ei kukaan tahdo suoraan kyseenalaistaa, se mahdollistaa törkeidenkin temppujen teon. FMI:n johto ei ole tyhmä: pelottelulla voidaan mahdollistaa valtionrahoituksen kuppaaminen laitokselle vaikka se tarkoittaisi täyden valheen sepittämistä. Tuloksena on rahaa, vastuuta ja takuuvarma työllistävä vaikutus jolloin pääosalla porukasta pysyy työpaikka vaikka taloustilanne olisi kuinka ahdistava. Jos näkyviä tuloksia halutaan rahoitukselle niin se on helppo piilottaa monimutkaisten sanahelinöiden ja matemaattisten kaavojen taakse, ettei sitä ymmärrä muu, kuin meteorologi. Kukaan ei voi myöskään tuloksia kyseenalaistaa, kun kaikki menevät yksityishenkilöiltä ison hintalapun alle piiloon ja kukaanhan FMI:llä ei omiin muroihinsa lähde kuseksimaan ja asettamaan työpaikkaansa vaaraan. Forecat ja muut pääsisivät kiinni dataan, mutta heidän esittämänsä kritiikki lytättäisiin systemaattisesti kilpailijan mustamaalauksena ja poliitikot viittaisivat asialle kintaalla koska se rinnastettaisiin yksityishenkilön tekemään valitukseen, joka heitä kiinnostaa, kuin se kilo sitä itseään.

Mikä minua eniten ottaa koko ilmastonmuutosasiassa todella paljon päähän on se, että hysterian turvin ollaan saatu aikaan tilanne jossa kuluttaja joutuu jatkuvan kilpailutuskierroksen eteen. Säästö on kuitenkin niin marginaalinen, että se vuodessa jonka saatu nollaantuu tai muuttuu persnetoksi.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

Se mitä mua eniten risoo jos katsoo FMI:tä ja sen sivuja (tai no, koskee se kaikkia lähiseudun met-laitoksia, ei vain FMI:tä, pl Norjan laitoksen) on se että miksi lähes kaikki data on piilotettu hintalapun taakse. Ne avuttomat pari arvoa mitä asemakohtaisilla sivulla näkyy on täysin naurettavia ja se, mitä vissiin ei olla hoksattu, kusee heidän omaan laariin kuutiokaupalla.
Avoimella läpinäkyvällä datapolitiikalla, kuten asemakohtaiset tunti-tunnilta tilastot ja enemmän arvoja näyttämällä, kun olisivat voineet todistaa ilmastohöpötyksen paikkansapitävyyden. Mutta kun ei ole dataa/todistusaineistoa niin tottakai suuri yleisö kyseenalaistaa koko homman. Ja täysin syystä. Se kun ei usko satuihin jollei ole riittävän tarkkaa toditusaineistoa (vapaasti) saatvilla.

Se että näytetään jotain käppyränpoikasta "koko maailmasta" IPCC:ssä kun ei kerro yhtään mitään, varsinkin kun ei lähdedata ole saatavilla, asemakohtaisesti. Sellaisenhan käppyränhän voi ketä tahansa pirtää vaikka Paintillä.

Mutta, tämähän on toisaalta avannut "markkinan" meidän PWS-asemille jotka jakaavat datanasa ilmaseksi ja suurin piirtein kaikilla mahdollisilla arvoilla tilastoineen mitä niistä irti lähtee ;D

systeemi

Kunhan näitä harrastelijoita saadaa oikeasti paljon maailmaan, kyllä totuus ilmastonlämpiämisestä selviää. No toki se vie aikaa ennenkuin homma laajenee, mutta mitä enemmän asemia sitä parempaa vertailu kohtaa on saatavilla. Harmi vain kun laitteet on kuitenkin sen verta kalliita vielä, ettei kaikkien maiden elintasolla niitä ei vielä hankita. Länsimaissa kuitenkin sääasema harrastus on lisääntynyt. N. seitsemän vuotta sitten kun ekaa kertaa sääasemista tietoa etsin niin aika heikosti oli yhtään mitään saatavilla.

Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

weatherc

LainaaKunhan näitä harrastelijoita saadaa oikeasti paljon maailmaan, kyllä totuus ilmastonlämpiämisestä selviää. No toki se vie aikaa ennenkuin homma laajenee, mutta mitä enemmän asemia sitä parempaa vertailu kohtaa on saatavilla. Harmi vain kun laitteet on kuitenkin sen verta kalliita vielä, ettei kaikkien maiden elintasolla niitä ei vielä hankita. Länsimaissa kuitenkin sääasema harrastus on lisääntynyt. N. seitsemän vuotta sitten kun ekaa kertaa sääasemista tietoa etsin niin aika heikosti oli yhtään mitään saatavilla.

Totta. Harmi ettei sääasemat osaa katsella taaksepäin ajassa. :P
Eli vie aikaa ennenkuin harrasteasemilla alkaa olemaan dataa.
Vaikkei meidän data "huolita" viralliseksi" niin kuitenkin suurin osa PWS-asemista tekee parhaansa että data olisi niin kurranttia kun suin mahdollista ja sitä kautta siitä saa ainakin hyvän vertailukohdan ja kuten hyvin tiedetään esim. lämpötilat ovat hyvinkin vertailukelpoisia.

Kun katselee Suomenkin kasvuvauhtia esim FinWX:än osalta niin onhan se aika huimaa kyllä, varsinkin kun ottaa vielä huomioon Suomen asukasluvun. FinWX:ssä alkaa olemaan 1 asema/100K asukasta. Laita samaan suhteeseen esim jenkkilä jossa virallinen data on vapaampaa, eipä ole yhtä paljon PWS:äkään, ainakaan jos foorumieja seuraa.
Tosin yksi syy pohjoismaiden pws-suosioon lienee myös isokokoiset maat jossa maasto vaihtelevaa sekä maaseutua paljon ja vaihteleva ilmasto.

systeemi

Suomessa voi kohta alkaa tekemään vertailua harrastelijaasemat versus viralliset. Pohjoissuomeen tarvitaan vain lisää asemia tarkkuuden parantamiseksi.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

teutari

No niin... alkoihan se Pachaurikin puhumaan totuuksia. :D  Koskas ne hiirulaiset tulee esiin.... ootellaan. 8)
IPCC Railroad engineer Pachauri acknowledges 'No warming for 17 years'

http://wattsupwiththat.com/2013/02/22/ipcc-railroad-engineer-pachauri-acknowledges-no-warming-for-17-years/

Jussa

http://areena.yle.fi/tv/661515?ref=leiki-es

Yleltä "ropakantaa" ::) Vissiin aika vanha kun ei tiedetä suomen nykyistä lämpöennätystäkään...

teutari

Alkaahan se maailma valkenemaan. ;)
Uusia ennustemalleja on lyöty pöytään ja IPCC:kin on joutunut ylivouhotukselta perääntymään sekä näyttää siltä ettei tuolla CO2:lla ole mitään tekemistä koko asian kanssa. 8)

Koko juttu tuolla: http://wattsupwiththat.com/2014/01/01/ipcc-silently-slashes-its-global-warming-predictions-in-the-ar5-final-draft/#more-100268

J.Jäntti

Valitettavasti tämä juttu tuli hieman liian myöhään, kun tuo poliitikkojen harhaanjohto- ja silmäänkusemisrinki piti kokouksensa Varsovassa viime vuoden puolella. :(

Siellä saatiin taas kerran taottua kansan valitsemalle edustustolle uskomus, että ihmiset keittävät maailman kaikki meret kohta kerrasta ja se suuri harhakäsite, että jokaisella maailman valtiolla on oma, privaatti ilmakehäkupla, jossa he elävät ja heidän vastuullaan on tämän "kuplan" sisällä oleva ilman puhdistaminen johonkin tiettyyn arvoon, johonkin tavoitteaikaan mennessä. Ihme on että joku oikasti ajattelee noin naiivisti ja on vielä valtion osalta päättävässä asemassa. Se on merkillistä, ettei se tunnu menevän jakeluun, että me emme elä tällä pallolla "kuplassa" jossa meillä on oma ilma. Vaikka me ajaisimme jokaisen tehtaan täällä alas ja lakattaisiin käyttämästä mitään sellaista kulkupeliä tai laitetta, joka hiilidioksidia hönkää ulos, nyt heti, meidän ilma ei muuttuisi siitä mitenkään kirkkaammaksi tai terveemmäksi, kun taas tehdas Kiinassa päästelee Suomen valtion edestä moskaa ilmakehään kerrasta.

Taisin joskus aiemminkin todeta, että motivaattori tälle kaikelle hypetykselle oli raha ja vain raha ja on selvästikin sitä edelleen. Joku tästä kaikesta hyötyy koko ajan ja raha kilisee tilille, kun valtiot keksivät mitä hienompia ympäristöön liitettäviä veroja tai veromalleja. Yksi näistä värikkäiden selitysten mestareista on kyllä Öljyalan Keskusliitto. Siellä varmaan istuu brainstormauksen mestarit 50-tuntisia työviikkoja keksien toinen toistaan jännempiä selityksiä hinnankorotuksille. Jos kansa ei enää jaksa uskoa "Lähi-idän epävakaaseen tilanteeseen" tai "OPEC-maiden öljybarrelikiintiöiden tiukennukseen", keksitään tällainen:

LainaaHallitusneuvotteluissa vuonna 2011 tehtiin poliittinen päätös siitä, että liikenteen polttonesteiden verotasoa nostetaan kahdessa vaiheessa yhteensä 10 % painottaen energiaveromallin hiilidioksidikomponenttia. Ensimmäinen korotus tehtiin vuoden 2012 alussa. Toinen on tulossa vuoden 2014 alussa.

Ettäpä oikein "energiaveromallin hiilidioksidikomponenttia"... ??? Siinä onkin tavalliselle kansalaiselle ihmettelemistä. Vaikka elämä on opettanut ja on opiskeltu yhtä sun toista, niin esimerkiksi minun jakeluuni tuollainen sana ei mene hyväksyttävänä selityksenä. En näe mitään muuta, kuin jo valmiiksi älyttömän kalliiksi venytettyyn auton omistamiseen ja sillä ajamiseen ujutettua lisäkustannusta. Jos kerran IPCC on joutunut toteamaan, että ihminen ei maapalloa saakaan keitettyä CO2-päästöillä ja mallit ovat olleet odotetusti keksittyjä/väärennettyjä, niin miksi helv***ssä me saamme kohta maksaa bensasta suunnilleen 2-3c/l lisää perustuen "hiilidioksidikomponenttiin", joka ei sanana merkitse mitään, mutta joka silti pitäisi hyväksyä?
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------