Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kohtaa taas linjoilla :)

Aloittaja weatherc, perjantai, 09.10.2009, 22:41

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

No niin...Sekalaisten kokeilujen ja sähellysten (varsinkin jälkimmäisten) jälkeen ollaan kohtaas linjoilla pikkasen paremmin kun ajoittain ja hetkittäin silloin tällöin ;D

Suurin syy tähän sählinkiin on se että lista "miksi pitäisi olla Linux" on kasvanut koko ajan, mikä ei sinänsä liene yllätys.
Esim. ww-foorumilla oli jonkin aikaa sitten käppyräohjelma joka vaatii Linuxin, tuo GFS kartta-ohjelma on alunperin Linuxiin tehty, jne.
Ja, kun katselee esim. Ubuntuun saatavilla olevia (ilmaisia) ohjelmia niin M$ voi mennä vetämään jotain pakusa ylitseen saman tien  ;D

Tuotos on toistaiseksi todella vaisu, kaksi myllyä, Ubuntu & XP ja ohjattuna KVM:llä  :)
Suurinta osaa asemaa porskuttaa edelleen XP (yllätys) mutta WD:tä olisi tarkoitus ajaa Ubuntulla, ainut toistaiseksi joka on tehty UNIX:lle. Syynä on myös se että olisi tarkoitus kokeilla saada tuo mainitsemani käppyräohjelma toimimaan ja se lukee clientraw:ta. Voisinhan tuon tehdä myös VPS:llä mutta sen tehot tarvitaan muuhun ;)
Ja onhan siinä myös taustalla kokeilunhalu :)

Suurin ongelma kokonaiseen siirtoon osoittautui Boltekin ajuri joka ei tahdo asentua vaikka pitäisi (kyllä, Boltekin PCI:hen löytyy Linuxin ajuri) muutenhan noita muita ohjemia voisi ajaa vaikka virtuaaliboxissa mutta kun se vaatii että isäntäkone (eli Linux) löytää tarvittavat raduat ensin. Esim. 1-wire:thän löytyy suoraan.

Myös WD:n siirto on todella helppo, WD:n kaikki lokitiedothan ovat yhteensopivat niin Windowsin, Linuxin kuin Macin kesken, myös WDISPLAY.INI näköjääs oli, sen kun kopoi Windowsista niin tuli suurin osa asetuksista ja ennätykset mukaan, eli ei muuta kun kopioi tiedostot ja antaa palaa.

Viime hetken pääsärkyä tuotti KVM-switchi joka sekoitti Ubuntun siinä mielessä ettei se saa näytöltä oikeata resoluuttiota vaan puskee sen 800x600-kokoon eikä sitä voinut muuttaa. Mutta monen kokeilun ja etsinnän jälkeen sain sen pakotettua siihen resoon jota halusin (1440x900).