Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Sää ja ympäristö / Vs: Kesä 2020
« Uusin viesti kirjoittanut weatherc eilen kello 10:33 »
Mielenkiintoinen kesä :)
Ensin on rutikuivaa viikkokaupalla ja sitten tupsahtaakin 78 mm viikon aikana. Tuo on enemmän mitä normisti kuukaudessa. Ei oo kuivaa enää ei :P
2
Parainen-66 / YouTube-videoita sääkamerasta
« Uusin viesti kirjoittanut ARosti Sunnuntai, 05.07.2020, 20:36 »
Automatisoin päivittäisen 2 minuutin timelapse-videon tuotannon sääaseman kamerakuvista. Latailen sitten YouTubeen valittuja videoita ja niistä on galleria sääaseman sivuilla.
3
Lapua-10 / Vs: Sademittari ei tomintakunnossa.
« Uusin viesti kirjoittanut SääSami Sunnuntai, 05.07.2020, 13:21 »
Muistaakseni sademittarin antenni on yhdessä purkin "kulmassa" siellä sisällä. Koita kääntää purkki niinpäin että antenni osoittaa kohti konsolia. Voihan se olla että on juuri niin päin että signaali joutuu ensin läpäisemään koko purkin matkallaan konsolille.
Sitten on se konsolin antenni. Se on joskus tarkka siitä missä kulmassa se on että saa kaikki anturit vastaanotettua. Senkin paikkaa voi koittaa muuttaa.
4
EWN - European Weather Network / Fixauksia...
« Uusin viesti kirjoittanut weatherc Sunnuntai, 05.07.2020, 12:21 »
Vihdoin saatu vähän fixailtua sadepäivän ratoksi...

Uusi paikkahaku korjattu jota mm uusi versio YR-ennusteesta käyttää. Jotain sitä ahdisti mutta oli hyvinkin helppo importeerata datat uudelleen ja homma rullaa taas. Samalla tuli päivitetyt datat joskin tskin kovin suuria muutokia tullut 2 kk aikana.

Mm EB:ssä olevat hillshade-tiilet korjattu. Niinkuin aina kun käyttää kolmannen osapuolen dataa niin pukkaa homma hajota jossain vaiheessa. Ja nytten ovat nuo ilmaiset karttatiilet sellaiset. Niin Here kuin Maptiler ovat lyönet lapun luukulle niitten kanssa, ainakin näillä käyttömäärillä (nordicilla 2 M sivulatausta kesäkuussa  :)).
Tällä hetkellä tekee nuo hillshade-kyselyt kyllä turhan mutkan a.maps.nordicweatherin kautta koska kysely ohjaantuu takaisin dedille a.nordicweatheriin mutta tällä tavalla ne toimii eikä puske 404:sta ilman että tarvis heti olla muuttamassa karttafiluja. Noihin WebGL kartta-filuihin on jossain vaiheessa tulossa korjaus ilman turhia mutkia sekä selkeennystä että olisi vain yksi datalähde (dedi) varsinaiselle karttadatalle.

Jonossa olleet 70 asemaa (joista iso nippu duplikaatioita) käyty läpi ja lisätty  :)
 
5
Lapua-10 / Vs: Sademittari ei tomintakunnossa.
« Uusin viesti kirjoittanut arikalli23 Sunnuntai, 05.07.2020, 10:21 »
Kyllä, nyt rupeaa varmistumaa, että langaton yhteys pätkii välillä, kun nyt taas sademittari lähettää ihan asiallisia lukemia. Mitähän asialle voisi tehdä muutakuin yrittää siirtää se lähemmäs tuolta n.25m päästä?
6
Sää ja ympäristö / Vs: Kesä 2020
« Uusin viesti kirjoittanut Jussa Lauantai, 04.07.2020, 12:30 »
Lämpimän kesäkuun, joka sinällään harvinainen, jälkeen kyllä tuntuu syksyltä ;) Kyllä heinäkuun ensimmäisellä viikolla tosiaan useasti täällä jopa pakkastakin mittaillaan, että sen suhteen normaalia tuo pakkanen.

27 astetta oli täällä kesäkuun korkein noteeraus. Neljä hellepäivää oli kaiken kaikkiaan. Lämmöt oli tasaisesti päälle 20-asteen, hellepäiviä ei mitenkään paljon kuitenkaan ollut eikä oikein tosi kuumaa.
7
Sää ja ympäristö / Vs: Kesä 2020
« Uusin viesti kirjoittanut arikalli23 Lauantai, 04.07.2020, 10:58 »
No eipäs nyt puhuta "aina" näistä kylmimmistä ilmoista vaan kysäisenpä mitä teillä oli lämpöisimmät päivät, kun se kesä oli kuumimmillaan. Täällä pohojanmaan lakeuksilla oli meillä muista en tiedä 30.8 astetta celsiusta. ;D
8
Lapua-10 / Vs: Sademittari ei tomintakunnossa.
« Uusin viesti kirjoittanut arikalli23 Lauantai, 04.07.2020, 10:46 »
Voi olla, että muut langattomat vermeet sotkee, kun niitä itselläkin on tarpeeksi mutta, kun on jo vuoden toiminut eikä ole tullut lisää mitään langattomia vermeitä itselle niin vähän ihmetyttää ellei joku naapureista ole laittanut lisää laitteita. ::)
9
EWN - European Weather Network / Vs: Aurinkolämmitteiset Netatmot...
« Uusin viesti kirjoittanut weatherc Perjantai, 03.07.2020, 22:59 »
Lainaus
Ihan vertailun vuoksi vein 2-aseman samasta paikasta kuin ykkösasema toiselle puolelle taloa, eli luoteesta kaakkoon..
ensimmäisesssä kuvassa on samassa paikassa tämän kesän lämpimimpänä päivänä säteilysuojassa, siirron jälkeen ilman suojaa räystään alla.. tosin varjoisassa paikassa koko vuorokauden..

Jos tarkkoja halutaan olla niin vika tuossa 2-asemassa on se "räystään alla", ei tule vertailukelpoista koska talo vaikuttaa, ja varsinkin jos räystään alla niin lämpö ei pääse vapaasti nousemaan ylöspäin...Mitä kylmenpään yölämpöön tulee niin "umpinainen muovikotelo" kylmenee enemmän kuin ympäristö helpostikkin. Nähty jo aikoinas Oregonin kanssa.
Kokeile saada se sellaiseen paikkaan jossa käytät talon antamaa varjoa hyödyksi mutta silti mahdollisimman kauas talosta (tai muista rakennelmista).
10
Parainen-66 / Vedenkorkeuskamera taas online
« Uusin viesti kirjoittanut ARosti Perjantai, 03.07.2020, 22:45 »
Pitkään pois käytössä ollut Käldön lauttarannan vedenkorkeuskamera on taas online. Vanha kamera oli kokonaan irtisanoutunut ja tänään asennettiin korvaava laite. Uuden kameran zoomi ei sijoituspaikastaan riitä näyttämään mittaritolppaa yhtä suurena kuin vanha (eikä ole helppoa viedä kameraa lähemmäksi), mutta sitä kompensoimaan kuvaan on lisätty ohjelmallisesti "digitaalizoomi".
Sivuja: [1] 2 3 ... 10