Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Yleistä keskustelua / Vs: Operaattorien mobiililaajakaistaverkot
« Uusin viesti kirjoittanut einari tänään kello 19:31 »
Se on hankalaa luurin kanssa kun ei voi lukita vain 4G:hen, etkös hommannut uuden reitittimen, se varmaan antaa hieman paremmat lukemat... se on kumma kun 2g:hen heittää.. niissä mastoissahan on sekä tuo mainitsemasi taajuus sekä 800 Mhz 4G juurikin perttelin suuntaan, pitäisi siltä osin kyllä riittää kantama.  Siinä on yksi masto näköjään lähempänä, mutta se on dna:n....  ::)

Osasyyllinen omaan päiväaikaiseen heikkoon kuuluvuuteen lienee emännän etätyöyhteys kokkolaan, VPN syö kuitenkin 10% resusseista.. mitenkähän paljon kun  sillä on yhteys samalla kertaa useampaan tietokantaohjelmaan jotka ovat eri servereillä ilmeisesti.. en ole tutustunut pelastuslaitoksen palvelinhierarkiaan sen kummemmin.. tuskin saisinkaan 8)

Ukka on sinänsä oikeassa antennien tarpeellisuudest.. tosin ei niilläkään välttämättä saa heikkoa yhteyttä paremmaksi, mutta ainahan sitä voi yrittää kaikin keinoin.. vaikkapa jalostajan hernekeittopurkista tehdyllä suunta-antennilla... oli kuva jossain internetin ihmeellisessä maaimassa ???
2
Sää ja ympäristö / Vs: Kevät 2020
« Uusin viesti kirjoittanut Jussa tänään kello 17:16 »
Täällä on satanut 289cm tänä talvena ja tämän hetken syvyys 108cm. Kaukana ollaan Norjan lukemista ;D Ennätystalvena 2014-15 täällä satoi 365cm. Tosin tuolloin sateet alkoi jo syyskuulla ja syksyn lumisateista vielä marraskuulla suli kaikki pois.
3
Yleistä keskustelua / Vs: Operaattorien mobiililaajakaistaverkot
« Uusin viesti kirjoittanut weatherc tänään kello 14:43 »
Ei oo hääviä Telian verkko täälläpäin ainakaan, välillä katoaa LTE kokonaan ja mennään HSPA:lle. Tätä se on 2 tolpan puolessavälissä  :o
RSSNR kun kertaa 10:llä niin tulee sama lukema mikä cellmapperin SINR eli 3 (tämä sisällä) :D ulkona, sillä seinustalla joka tolppaa päin, sentään 13. RSRQ kiikkuu visusti siinä -10 ja -15 välimaastossa :D Verkkona 1800mhz.
4
Yleistä keskustelua / Vs: Operaattorien mobiililaajakaistaverkot
« Uusin viesti kirjoittanut einari tänään kello 14:24 »
Noissa kahdessa muussa kuin cellmapperissa näyttäisi olevan ne arvot ihan desibeleinä.. ei millivoltteina(dBm)
network cell info litessä RSSNR nimisenä ja g-net trackissa SNR:nä... ne pitäisi muuttaa desibelimilliwateiksi logaritmisesti..
mutta kun kertoo 10  niin on aika lähellä ja laittaa miinusmerkkin eteen.. olettaisin..   8)
5
Yleistä keskustelua / Vs: Operaattorien mobiililaajakaistaverkot
« Uusin viesti kirjoittanut einari tänään kello 12:44 »
Cellmapperin saa näyttäään yös SNR-arvon kun ottaa asetukset/lisäasetukset/käytä uutta android 4.2 cell id... raksin pois..
ainakin minulla ;D
voi olla totuudenmkaisempi kuin siinä g-nettrackissa

niinkus uvasta näkyy niin tippuu näin iltapäivällä arvot.. mukana snr-arvo
6
Sää ja ympäristö / Vs: Re: Kevät 2020
« Uusin viesti kirjoittanut weatherc tänään kello 12:17 »
Lumeaurausta norjan malliin  8)

Pohjois-Norjan malliin  8) :o

https://twitter.com/VtsNord/status/1247114687399047168

Tromsøssä tullut talven aikana 653 cm lunta, tämän hetkinen syvyys on 169 cm   :o
Suurin tämän hetkinen lumensyvyys on 280 cm Ystnesissä, mikä on suurin matalalla maalla mitattu syvyys ikinä Pohjois-Norjassa

https://www.nrk.no/tromsogfinnmark/det-har-ikke-snodd-mer-i-tromso-pa-20-ar-1.14974688
7
Yleistä keskustelua / Vs: Operaattorien mobiililaajakaistaverkot
« Uusin viesti kirjoittanut Naruskan Ukka Matinpoika tänään kello 11:15 »
Ulkoantennista oli aikanaan ennen valokuitua tosi iso merkitys nettiyhteydelle Naruskallakin. Retkeilymajalle sain tarpeettomaksi jääneen antennin muutamalta silloisen Soneran työmieheltä. Kymmenen kilometrin linnuntiematkalla antenni sunnattuna suoraan tolppaan anteli silloin 10-15 Mbit ja lähtevälle 5-7 Mbit. Ja mokkulahan oli operaattorivapaa hankinta erikseen.

Nyt samainen antenni toimittaa virkaa tuolla vuokramökillämme. Sen etäisyys Karhutunturin tolpalle on poronkuseman verran eli noin 12 kilometriä. Maastollisesti se on Retkeilymajaa hankalampi paikka, kun väliin sattuu muutama vaara. Kuitenkin antennin kompassisuunnalla suunnattuani alkoi modeemille tulle keskimäärin 10 Mbit ja lähtevälle puolelle puolenkymmentä. Ihan kelvollisia lukemia niille toimille, mitä modeemi pyörittää. Netatmoa tietenkin ja nykyään myös etäohjauksella lämmityspattereita wifiyhteyden ja puhelinsovelluksen kautta.

Antennin spekseistä en tiedä mitään, mutta Soneran silloinen mies tiesi niistä jotain, enkä epäile tietämystään yhtään.

Itse jos muualla Lapissa tai huonolla kuuluvuusalueella missä vaan asuisin, niin antennilla yhteyttä kokeilisin ilman muuta. Sen kun saa suunnattua kunnolla ja telakoitua asemiinsa sen jälkeen, niin tavallisen hyvin saa yhteydet pelaamaan. Sitähän voi usean operaattorin alueella kokeilla rauhassa simmeillä ja valita niistä parhaan hintalaatuyhteyden.

Karhutunturi lähettää aina ja iankaikkisesti 3G verkkoa Putinista johtuen. Elisa omistaa 2G tolpan, jota täällä eivät käytä kuin vihaiset ulkopaikkakuntalaiset, joille joskus tulee tekniikkatietoja Elisasta mainittua. Hyvä asia Elisan huonossa tolpassa on se, että pääsen sujuvasti liittymäkauppiaasta eroon, kun kerron heidän tolppansa karut tiedot. Ei niin huonoa, etteikö jotain hyvääkin.  ;)
8
Yleistä keskustelua / Vs: Operaattorien mobiililaajakaistaverkot
« Uusin viesti kirjoittanut einari tänään kello 11:11 »
Modeemin järjestelmä/tiedot... Tuo edellisen jutun liitteeessä mainittu g-net track lite näyttää myös.. Olen polttopuuhommissa joten virheitä ollaa enemmän.

edit.. olihan niitä ja nyt korjattu
ps. mobile partnerista en tiedä, saako suoraan...
9
Yleistä keskustelua / Vs: Operaattorien mobiililaajakaistaverkot
« Uusin viesti kirjoittanut weatherc tänään kello 10:35 »
Millä sä sait tuon SINR-lukeman?
Network Cell Info Lite ei ainakaan anna sitä.

Perttelissä Telia antaa ulkona
RSRP noin -100dBm
RSRQ -10dB
10
Yleistä keskustelua / Vs: Operaattorien mobiililaajakaistaverkot
« Uusin viesti kirjoittanut einari tänään kello 08:20 »
Einarikin voisi harkita ulkoantennia.. tai sitten kokeilla Elisan liittymää.. Telialla  signaalitehot ovat tänne suuntaan -77dBm ja kahteen muuhun -70 jaa -72 dBm.. Elisalla suurinpiirten tännepäin -62 dBm, samassa mastossa ovat..
Tietenkin voisi kertoa Telialle, jos lähetystehot eivät parane niin 30 vuoden asiakkuus voi olla katkolla :D

pikkuisen taas testiä.. nuo iltapäivän "huonot" lukemat kylläkin erittäin todennäköisesti voi laittaa koronaruuhkan piikkiin..
koska aiemmin nekin ovat olleet parempia.. oletettavasti maston ja verkon ruuhkat vaikuttavat jotain kautta myös signaalitehoihin, menneekö sitten jonkinmoinen rajoitus päälle.... mene ja tiedä.

iltapäivällä      
RSRQ:   -9dB          Jonkin verran häiriötä
RSRP:   -92dBm      Kohtalainen
RSSI:   -65dBm
SINR:   6dB            alle 10dBm -- alle 30Mbps  Tuolla 6 dB jää niukasti yli 10 Mbps..

aamulla  06.10
RSRQ:   -7dB          Vähän häiriötä
RSRP:   -91dBm      Kohtalainen
RSSI:   -67dBm   
SINR:   14dB          10-15dB --   30-50Mbps

aamulla 06.30
RSRQ:   -7dB          Vähän häiriötä
RSRP:   -90dBm      Kohtalainen
RSSI:   -65dBm
SINR:   13dB         10-15dB --   30-50Mbps   

syventävää tietoa asiasta 8)
https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/93485/Mobiiliverkkojen+testaaminen.pdf;jsessionid=C7CE0CD064285094011252F8B2589C03?sequence=1
Sivuja: [1] 2 3 ... 10