Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
EWN - European Weather Network / Vs: Netatmot EWN:ään
« Uusin viesti kirjoittanut einari tänään kello 06:41 »
hiljaista on kartalla... runsaasti tilaa kun ei näy kuin omat ja suosikit...
Mitähän ranskalaiset oikein duunaa... ottivatko raskaasti eilisen matsin....

Edit// klo. 10.00 alkoivat palautumaan asemat weathermappiin ja myös ewn:n sivuille.. aluksi suomen itäpuolelle ja 2 asemaa suomesta  sitten aasia, oseaania, eteläamerikka,  englanti, islanti, espanja ja ranskan länsiosa.. alue kerrallaan tuossa järjestyksessä.. lisää tullee kun ehtii
Olisivatkohan jakaneet vähän getpublicdatan ja weathermapin cachea... mistä pari kertaa heille olen viestinyt weatherc n kanssa käytyjen keskustelujen puhjalta.. ainakin tuo alueittain kartalletulo viittaisi ehkä sellaiseen..
3
EWN - European Weather Network / Vs: Netatmot EWN:ään
« Uusin viesti kirjoittanut einari eilen kello 18:20 »
siitä hausta vielä, jos filtterin  jättää tyhjäksi =>  true
Toinen hakuehto on false.. kuvista näkee tuloksen... siinä on yksi lappajärven "lämmin" asema mukana
kaksi muuta on omia.. vaikkei näy kartalla filtteröitynä.. niin näkyy  not fitered.. samoin falsella getpublicdatassa... löytyy siis  sellaiset jotka on ns. kateissa nyt.. 
voisiko kokeilla? ;D
4
EWN - European Weather Network / Vs: Netatmot EWN:ään
« Uusin viesti kirjoittanut weatherc Lauantai, 18.05.2019, 12:20 »
Kysymys weatherc
Onko siellä haussa netatmolta se niiden filtteröinti päällä.. ja sitten vielä oma toisena? ajattelin vain että jos vaika suomen osalta hakisi ilman filtteriä.. siis jos sellainen on käytössä?? ::)

Mitä todennäköisemmin ei. Haku on sama mitä ennenkin.
EWN:än kartassa on samantyylinen hässäkkä käytössä. Faktahan on se että jos tuuppaa kaikki asemat kartalle kaikissa tasoissa niin tulos on sekamelska palleroita josta kukaan ei saa mitään selvää, on ne pallerot minkänäköiset tahansa (vrt. koita löytää yksittäinen salama ukkostutkan kartasta kun ukkostaa kunnolla). Tämä korostuu ulemissa tasoissa jossa lääniä on paljon pienessä ruudussa.
Noihin kartta-softiin, niin Gmapsiin, Leaflettiin kuin kuin muihin saa palikan joka tavallaan niputtaa (tässä tilanteessa) asemat ja näyttää vain yhden aseman säädetyn ruudun sisältä, ja kun zoomaa lähemmäs niin tulee enemmän asemia näkösälle. Useimmiten pystyy kartan ylläpitäjä säätämään että minkä zoomitason yläpuolella näytetään kaikki (tai että näytetäänkö niitä millään tasolla).Eli kaikki asemat lötyvät kartalle syötettävästä datasta mutta kartta "valikoi" näytettävät. Se mikä asema pääsee näkösälle riippunee ihan siitä että missä järjestyksessä niitä luteaan datasta, eli ensimmäiset "varaa ruudun" aseman ympäriltä ja loput samaan ruutuun osuvat piilotetaan.
5
Netatmo / Vs: Netatmon asetukset, kalibrointi, datan hyödyntäminen, yms
« Uusin viesti kirjoittanut einari Perjantai, 17.05.2019, 17:53 »
Kun edellinen taulukko meni värään osioon, niin laitan uuden jossa mukana 2018, päivitän sitten pikkuhiljaa sitä vuoden edetessä,

Koska 2018 on mukana toukokuun loppuun merkittynä, niin saattaa olla että jo ensi viikolla mennään yhteissummassa edelle viime vuotta... "kylmästä" alkukuusta huoliatta
6
EWN - European Weather Network / Vs: Netatmot EWN:ään
« Uusin viesti kirjoittanut einari Perjantai, 17.05.2019, 17:47 »
Kovin hitaasti tapahtuu tuolla Netatmon päässä nyt.. lupasivat kyllä ilmoittaa kun saavat ongelman ratkaistua...

Muuta ne kyllä on rustailleet.. evästeetkin tulivat ensimmäistä kertaa weathermapissa esiin... ehkä huomasivat että voisi vähän vähentää kuormitusta...

Sitten ne ovat  siirtyneet jonkinmoiseen nelliömatriisiajatteluun asemien sijoitteluun kartalle... tai peräti käänteissellaiseen.. ainakin googlen kartalla asia näkyy selvästi.. joka näkyy kuvassa..

Liekö tuo sotkenut niiden algoritmin.... filtteröinnin suhteen...

Kysymys weatherc
Onko siellä haussa netatmolta se niiden filtteröinti päällä.. ja sitten vielä oma toisena? ajattelin vain että jos vaika suomen osalta hakisi ilman filtteriä.. siis jos sellainen on käytössä?? ::)

7
EWN - European Weather Network / Vs: Weatherlink. com
« Uusin viesti kirjoittanut arikalli23 Sunnuntai, 12.05.2019, 10:38 »
Herätetäänpä vähän keskustelua. Mitäs vikaa wd:ssä hyvä ja erittäin monipuolinen ohjelma vaikka en ole vielä käyttänyt sitä, kuin muutaman viikon. Vaatii kyllä opettelua ja muistamista ja myönettäköön, että on turhan monessa paikassa samoja asioita vois vähän tiivistää mutta, kun tämän oppii niin hyvin tulee toimeen. Tämä on tietenkin vain minun mielipiteeni, mutta keskustellaan. :) 
8
EWN - European Weather Network / Vs: Weatherlink. com
« Uusin viesti kirjoittanut Zalama Sunnuntai, 12.05.2019, 10:16 »
En löytänyt vaihtoehtoa tälle tiedostomuodolle eu weatherin member asetuksista:

 http://weather.zalama.net/get-weather/wl:1d:0a:e0:5d:d3/stickertags/

Vaihdoin tuon osoitteen, henkka varmaan säätää loput, jos on säätämistä.
9
Rajuilmat ja ukkonen / Vs: 11.05.2019
« Uusin viesti kirjoittanut weatherc Lauantai, 11.05.2019, 22:46 »
Aikas vaiskuksi jäi eiliseen verrattuna. Mutta Venäjän puolella onkin sitten räpsinyt ihan olan takaa...
10
Rajuilmat ja ukkonen / 11.05.2019
« Uusin viesti kirjoittanut J.Jäntti Lauantai, 11.05.2019, 21:32 »
Itä-Suomea hellittiin taas lisää ukkosilla, eilisen tapaisesti.
Laatokan päällä iltapäivän aikana rähistellyt ukkonen innostui ukkostamaan Suomen rajojen sisäpuolella mm. Parikkalassa, Savonlinnassa, Varkaudessa ja Ilomantsissa, unohtamatta metsäistä aluetta Kuopiosta länteen päin.
Epävakaita alueita ulottui jopa niinkin pitkälle pohjoiseen, kuin Pyhäntään saakka.

Tästä ei juuri ilmoituksia esim. ESTOFEX:n osalta tullut ja itse havahduin tarkistamaa asiaa kun kuuntelin tutkan olevan "poikkeuksellisen" aktiivisella tuulella ja olihan tuo saanut jopa solun lukittua mutta satoja kilometrejä liikaa länteen sen oikeasta olinpaikasta. Radiokeli oli jokseenkin heikko salamoiden vastaanottoon sillä vaikka ukkoset olivat suoraan idässä ja tutkalla on siihen suuntaan täysin avoin alue kuunneltavana, yllättävän vähäisiin lukuihin päädyttiin tästä huolimatta.

Sinällään ukkosten esiintyminen ei ollut poikkeuksellista, sillä itäosassa maata käytiin rikkomassa hellerajakin ja siellä lämpötila on yhä lähes tuplat Helsingin vastaavista. Täällä ollaan saatu nauttia pelkästä vesisateesta jota onkin kertynyt vuorokauden aikana jo kohta 5mm verran, ainakin Viikinmäessä ja sade jatkunee näillä näkymin ainakin myöhäisiltaan saakka.

Huomiseksi lupaillaan ukkosia Lapin pohjoisosiin.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10