FinWX Foorumi
lauantai, 24.03.2018, 15:50 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset:

Ei uusia uutisia.
 
   Etusivu   Ohjeet Haku Kalenteri Kirjaudu Rekisteröidy  
Sivuja: [1] 2 3 ... 10
 1 
 : tänään kello 15:17 
Aloittaja weatherc - Uusin viesti kirjoittanut weatherc
on aivan eri asia toimia muutamassa maassa/noin 170 maassa, ei siinä ainakaan kukan käsivaraista tarkistusta pysty tekemään..
mutta yritetään parannusta asiaan Virnistää

Ei toimi manuaalitarkistus edes yhdessä maassa enää muuta kun yksittäis-tapauksissa. Norjalaisia on EWN napsinut kasaan rapiat 1400 pws-asemaa (yhteensä on norskeja n 2100) ja suomalaisiakin pws-härpäkkeitä on listassa reilut 300, ja tämä Netatmo-ehdolla "tuulianturi". Virnistää Eli automaattiikalla se tarkistus täytyy toimia.

 2 
 : tänään kello 13:19 
Aloittaja einari - Uusin viesti kirjoittanut Jussa
Kovin talvisia on lukemat, aamulämmöt ollu -27 - -29 viimepäivinä, vuorokauden keskilämpötilat jopa -16. Viimepäivinä on ollut jopa kylmempää mitä huippukylmänä maaliskuuna 2013. Tuolloin vain alkukuu oli niin kylmä, että ei päästä nyt koko maaliskuun keskilämpötilassa kilpailemaan kylmyydessä. Toisaalta tästä kuukaudesta tulee Koilismaalla mahdolisesti ensimmäinen maaliskuu tilastoihin ettei mitata plussaa. Taivalkosken FMI:n tilastoissa on yksi maaliskuu jolloin ei ole suojalla käynyt, vuonna 1962. Kuusamossa ei yhtäkään.

 3 
 : tänään kello 13:04 
Aloittaja weatherc - Uusin viesti kirjoittanut einari
Kyllä siellä on leikkuri ja yleensä poimiikin pois virhetiedot lämpötiloissa..
Tokihan ne näkyy oli lpt sitten vaikka saunalukemissa aseman omistajalle puhelimen ja tabletin sovelluksessa, tietsikan weathermapissa näkyy vain kun kirjautuu sisälle omaan osioonsa.. eli heillä oletusarvona on tarkoitus poimia virheelliset asemat.
Heidän sivuillaan on sellainen toteamus, jollet näe asemaasi weathermapissa niin tarkista asennuksesi ettei ole liian lämpimässä, eli auringonpaisteessa.. tokihan jotkut käyttävät sitä ulkoanturia muuhunkin kuin säähommiin..

on aivan eri asia toimia muutamassa maassa/noin 170 maassa, ei siinä ainakaan kukan käsivaraista tarkistusta pysty tekemään..
mutta yritetään parannusta asiaan Virnistää

 4 
 : tänään kello 12:46 
Aloittaja weatherc - Uusin viesti kirjoittanut teutari
Kovasti tuntuu nyt asia teutaria vaivaavan.. jollei peräti ahista Virnistää

"Mutta niin muuttuu mailma; silloin kuin nyljetty orava, nyt mahdut hädintuskin tähän samaan hännystakkiin; niin muuttuu mailma, Eskoni."
Kirjoitti jo 1864 Aleksis Kivi..

"Maailma ja ihmiset sen mukana ovat kiihtyvän muutoksen kourissa olleet ilmeisesti jo siitä alkaen.. kehityshän on väistämätöntä ja väistämätöntä kai on sen mukana oleminen.."

Koitan yrittää vanhana ukkona hypätä tähän muutoksen kouriin mikä näyttää nyt olevan käynnissä. Iskee silmää
Räikeät väärinkäytökset on tuotava esille ovat ne mitä tahansa ja niiden arvostelu on kestettävä kun se näyttäisi olevan tätä nykyaikaa mitä olen tuossa sivussa maailman menoa seuraillut. Virnistää

Onhan se selvä asia kun ostat netatmon niin siinä ohessa maksetaan pilvipalvelusta/sen käytöstä ja onhan ne tiedot oltava siellä näkyvillä ovat ne kuinka pielessä vain eli aika kädettömiä ranskalaiset ovat leikkuria laittamaan koska muutenhan nuo härvelit joutaa romukoppaan ja kauhea älämölyhän siitä syntyisi.
En ole asiaan sen paremmin perehtynyt mutta ilmeisesti tiedot pystyy itse katselemaan mutta tuonne mapsiin meneviin tietoihin on tehty kait joku leikkuri?

Hyvä esim.on tuo AWEKAS Automatic Weather Map System minne PWS-asemat lähettää omasta tahdostaan dataa on tiukka yhteisö jos lähiasemiin verrattuna tiedot poikkee liikaa heidän tarkistuksessa niin tulee kiukkusta sähköpostia ja tietojen vastaanotto stopataan, tietojen uudelleen lähetys onnistuu vasta kun olet lähettänyt heille sähköpostia sekä kertonut että korjattavat toimenpiteet on suoritettu ja kaikki toimii taas OK.

 5 
 : tänään kello 12:45 
Aloittaja einari - Uusin viesti kirjoittanut einari
saas nähdä.. tuleeko kesää.....

 6 
 : tänään kello 11:22 
Aloittaja weatherc - Uusin viesti kirjoittanut einari
Pidetään peukkuja Hymyilee leveästi

Onko tosiaan niin että niiden filtteri rajoittuu vain no ja true vaihtoehtoihin.. tosin oletuksena kai false..

Laitan varmaan viikonlopun aikana neatmolle sen viestin, kun kuitenkin vasta arkena on tämä lead customer paikalla..
se sitten heittää asiaankuuluville tiimeille kysymyksen.. niin voisin kysyä tuosta vähän myös ja näistä jämähtäneistä sadelukemista kun heitin apista tulee  Virnistää
olisin kärjessä, jollei varkaus, luttila olisi päivästä toiseen 4.3 mm lukemallaan, valkeakoski ja lohja jäi jo taakse Näyttää kieltä

 7 
 : tänään kello 11:14 
Aloittaja weatherc - Uusin viesti kirjoittanut weatherc
Juu ei mennyt ihan putkeen ensiyrittämisellä  Hymyilee leveästi

 8 
 : tänään kello 10:17 
Aloittaja weatherc - Uusin viesti kirjoittanut weatherc
Lainaus
On YR paneutunut asiaan, ihan hyvät ohjeet.. kunhan ne saisi perille asemien omistajille..
periaatteessahan voisi johonkin palvelimelle tyrkätä sopivilla hakusanoilla....

Unohtivat vaan asennuskorkeuden listasta. Mutta muuten kyllä simppeli ja selkee lista. Propsit siitä.

Lainaus
Mutta,onhan se niinkin, että parempi sekin että on hiukan sitä ihteään mukana, kuin ei mitään informaatiota.. ei taida periaatteessa olla muita valmistajia joilla olisi itsellään kyseistä palvelua ja vielä kohtuullisenn hyvin toimivalla kartalla..josta saa nopeastivkuvan mitä on missäkin, poislukien tietenkin EWN

Netatmon kartta-idea on hyvä, mutta uskottavuus kärsii tuosta sonta-datasta. Valitettavasti myös muiden pws-asemien uskottavuss voi kärsiä tuollaisen takia jos asiaa katsoo "fellow user" näkökannalta eli asian laita on laajempi kun pelkästään tuo kartta.

Lainaus
Miten olisi.. olisiko EWN:llä sellaista dataa tarjota.. tulis nuo Daviksetkin.. sun muut mukaan, vois vähetä arvostelu.. siinä voisi olla toinenkin pointti että
yhteistyö voisi kantaa hedelmää.. tuskimpa kenelläkään sitä vastaan mitään olisi?

Se että virallinen laitos hyväksyy pws-asemat dataansa on todella hieno juttu. Ja YR on todennäköisesti keksinyt keinot suodattaa pois väärät lukemat. Muutenhan se olisi kuopan kaivamista omalle uskottavuudelle ja paremmuudelle. Ja tuskin YR lähtis tuohon jollei heillä olisi toimivaa systeemiä tuohon.
Tottakai aina voisi kysyä YR:ltä mitä mieltä ovat EWN:än pws-datasta. Jollei muuta siitä saisi kivan piikin Kumpulanmäen (FMI) suuntaan jos YR hyväksyisi datan Virnistää Virnistää

MUOKS: Kyssäri lähti YR:lle.

 9 
 : tänään kello 10:03 
Aloittaja weatherc - Uusin viesti kirjoittanut systeemi
Aika pahoja kysymyksiä osittain Hymyilee leveästi

 10 
 : tänään kello 09:20 
Aloittaja weatherc - Uusin viesti kirjoittanut einari
Tämä ei kuulu tänne mutta voihan sen sitten siirtää... netatmoa raspien rakentajille Hymyilee
https://labs.eleks.com/2015/10/raspberry-pi-2-ms-windows-10-iot-netatmo-api-smart-house-controller.html

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!