FinWX Foorumi
keskiviikko, 23.05.2018, 00:26 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset:

Ei uusia uutisia.
 
   Etusivu   Ohjeet Haku Kalenteri Kirjaudu Rekisteröidy  
Sivuja: [1] 2 3 ... 10
 1 
 : eilen kello 20:13 
Aloittaja weatherc - Uusin viesti kirjoittanut weatherc
Nyt se isoin pääkipu tässä on noiden mittauksien saanti sivuille... Juoksin välittömästi tiiliseinään parserin rakentamisessa, joten pitänee ottaa pari askelta taaksepäin ja tarkistaa että miten pirussa rakennan tuosta sensorilaitteelta tarjolle tulevan JSONin sellaiseksi että se on PHP:lle ymmärrettävää ja sivuille implementoitavissa.

Koodia:
$aq=file_get_contents('airq.json');
$aq = json_decode($aq,true);
foreach ($aq['sensordatavalues'] as $key => $value) {
  if($value['value_type']=="SDS_P1"){
    $pm10=$value['value'];
  }
  if($value['value_type']=="SDS_P2"){
    $pm25=$value['value'];
  }
}

 Virnistää

 2 
 : eilen kello 20:09 
Aloittaja Pirtti - Uusin viesti kirjoittanut weatherc
FinWX on rullannut http-puolella iät ja ajat.
https:n käyttöönotto on sellainen juttu, joka tulee sitten vaatimaan asioita toteutettavaksi ihan oikein reippaanlaisesti, ikään kuin tässä ei olisi juuri nyt niin monta rautaa tulessa, että tulisijassa on kohta enemmän rautaa, kuin puuta. Näyttää kieltä

Ainakin nordicweatherissä tuo https-siirto oli teknisesti katsoen hyvinkin helppoa:
1. Ilmainen Let's Encrypt certti ja kertos Nginx:lle että se on olemassa.
2. Kaikki, siis ihan kaikki, sivun lataamat tiedostot tultava https-alkuisesta osoitteessa. Eli niiden urlien muuttaminen. Tein sen komentoriviltä bulkkina, yks komento joka kävi läpi kaikki tiedostot muuttaen http:// => https://. Tämän jälkeen hienosäädöt tarvittaessa.

 3 
 : eilen kello 20:04 
Aloittaja einari - Uusin viesti kirjoittanut weatherc
Mulla tuo härpäke imee ilmaa alimman isomman lautasen alta. Sen alla on sitten vielä yksi hitusen pienempi lautanen (orginal Davis) joka käytännössä on varjossa koko ajan. Keskellä olevan putken ulkopinnan olen vuorannut folioteipillä.

 4 
 : eilen kello 19:58 
Aloittaja weatherc - Uusin viesti kirjoittanut weatherc
onko sille antaa jotain esimerkkiä..  vai etsiikö vastausta itse, koska tuskin se tuollaista 10 inuutin päivitysaikaa sanoisi jollei se pidä paikkaansa?
eli sieltä siis pitäisi saada max. 10 min vanhaa dataa 10 min. haulla...


{"body":[{"_id":"70:ee:50:1b:32:8c","place":{"location":[-51.7154254,64.1877018],"altitude":31,"timezone":"America\/Godthab"},"measures":{"70:ee:50:1b:32:8c":{"res":{"1527005572":[991.8]},"type":["pressure"]}},"modules":["02:00:00:1b:2d:f6","06:00:00:00:79:16"],"module_types":{"02:00:00:1b:2d:f6":"NAModule1","06:00:00:00:79:16":"NAModule2"}},{"_id":"70:ee:50:2b:4b:4a","place":{"location":[-53.6628753,66.9312921],"altitude":36,"timezone":"America\/Godthab"},"measures":{"02:00:00:2a:ea:58":{"res":{"1527005948":[7,49]},"type":["temperature","humidity"]},"06:00:00:01:cb:e2":{"wind_strength":8,"wind_angle":41,"gust_strength":19,"gust_angle":35,"wind_timeutc":1527005954},"70:ee:50:2b:4b:4a":{"res":{"1527005957":[997.6]},"type":["pressure"]}},"modules":["02:00:00:2a:ea:58","06:00:00:01:cb:e2"],"module_types":{"02:00:00:2a:ea:58":"NAModule1","06:00:00:01:cb:e2":"NAModule2"}}],"status":"ok","time_exec":0.05040717124939,"time_server":1527007863}


Tuossa lämpötilan aika on 19:19:08 ja time_server 19:51:03

 5 
 : eilen kello 19:51 
Aloittaja Pirtti - Uusin viesti kirjoittanut J.Jäntti
Lienee seuraava askel kohti sitä etteivät tue http-osoitteita enää laisinkaan vaan kaikki pitää olla https.
Kukaanhan ei ole tuota sanonut ääneen mutta kun on seurannut noita niin siihenhän se ennemmin tai myöhemmin johtaa....

FinWX on rullannut http-puolella iät ja ajat.
https:n käyttöönotto on sellainen juttu, joka tulee sitten vaatimaan asioita toteutettavaksi ihan oikein reippaanlaisesti, ikään kuin tässä ei olisi juuri nyt niin monta rautaa tulessa, että tulisijassa on kohta enemmän rautaa, kuin puuta. Näyttää kieltä
Pelkän Chromen asettaman http-syrjinnän vuoksi en vielä ala suorittamaan isoja manööveerejä saadakseni tuon s:n tuohon osoitteeseen. En usko siihen että tuki pelkälle http-osoitteille lakkaa niin ettei sivut aukea lainkaan, koska jotkut sivuista ovat sellaisia ettei niihin saa teknisesti https-puolta toteutettua.

Suojatun yhteyden nostaminen myös tällä sivustolla on tehtävälistalla, mutta sen edessä on riippuvaisuuksia, joiden pitää toteutua ensin ja niitä ei nyt ihan sekunnissa ylös nostellakaan. Näyttää kieltä

 6 
 : eilen kello 19:32 
Aloittaja weatherc - Uusin viesti kirjoittanut J.Jäntti
Rujon näköisiä olivat pilvet Helsingin suunnalta pohjoiseen katsoessa ja CB-pilvistä kertoili Helsinki-Vantaan VOLMETikin, kun sitä kuuntelin.
Testbed:n sadetutka oli kyllä varsin hämmentävän näköinen kun liikkeet sadealueilla olivat kuin hidastetusta Dressman-mainoksesta: Liikettä oli etelän suuntaan jonkin verran mutta niin tolkuttoman hitaasti ja ne näyttivät ikään kuin hengittävän liikkuessaan. Eivät päässeet Pääkaupunkiseutua kurittamaan oikeastaan lainkaan, kun auringon laskettua sadealueilta loppui kiinnostus kesken. Virnistää

Toistaiseksi pääkaupungissa mennään edelleen nollalinjalla. Siinä missä tutka nakutti tasaiseen tahtiin ja SDR:n ELF-puolelta pystyi kuuntelemaan salamoiden jatkuvaa rasahtelua tutkan havaintojen kanssa, loistivat havainnot poissaolollaan. Näyttää kieltä

 7 
 : eilen kello 19:25 
Aloittaja Mr - Uusin viesti kirjoittanut J.Jäntti
Näyttävät olevan tuossa 80% korvilla aika yhtä mieltä lukemasta, mutta sitten alkaa hajautuminen.
Vaisalan laitteilla on heidän spekseissä tällaisia heittoja:

Temperature range
0 ... +40 °C

0 ... 90 %RH: ±3 %RH
90 ... 100 %RH: ±5 %RH

Temperature range
-40 ... 0 °C, +40 ... +60 °C

0 ... 90 %RH: ±5 %RH
90 ... 100 %RH: ±7 %RH

Kun tuota sinun postaamaasi käyrää katsoo ja vertailee noita antureita noin yleisesti niin tuosta on äkkiä hankala löytää sitä "parasta" anturia.
Vaisalaan toki luottaisin enemmän noin pikaisesti, koska ne voidaan kalibroidakin heidän toimestaan (jos sitä rahaa sattuu olemaan). Muiden anturien kohdalla se onkin sitten vähän toinen tarina.

 8 
 : eilen kello 19:00 
Aloittaja weatherc - Uusin viesti kirjoittanut J.Jäntti
Helsingissäkin on nyt anturi asennettu ja toiminnassa, mutta se ei vielä lähetä tietoja luftdaten.info:n suuntaan.
Tällä hetkellä se näkyy madavi.de:n anturilistalla ja on lähettänyt dataa nyt pari vuorokautta. Toistaiseksi mitään poikkeavaa ei ole asennuksen jälkeen tapahtunut. Itse anturi on Biltemasta hommatun 100x100x55 kokoisen kytkentärasian sisällä ja putki tulee läpiviennistä ulos ja vastapäästä löytyy avattu läpivienti melko harvalla filtteriverkolla, joka estää kaikenlaisten ötököiden kömpimisen sisälle.

Alussa oli asiat vähän kysymysmerkillä, kun kannettavan koneeni langaton verkkokortti ei saanut pidettyä yllä stabiilia WLAN-yhteyttä NodeMCU:n luoman tukiaseman kanssa vaan yhteys naksui nurin jatkuvasti randomina eikä konfiguroinnista tullut mitään. Asia korjaantui vasta, kun otin Android-luurillani siihen yhteyden. Ilmeisesti tämä NodeMCU oli allerginen Centrino-verkkokortille.

Tuossa kasatessani tuota laitetta tuohon kytkentärasiaan, iski ykskaks Heureka. Syy siihen miksi sen imuriosan putken tulisi olla mieluusti läpinäkymätön, on valo. Kuten tiedämme, laite mittaa hiukkasia laserilla. Nämä hiukkaset heijastavat valon takaisin. Jos putki on läpinäkyvä, oikeassa kulmassa tuleva valo tai valo ylipäänsä häiriköi sensorin kykyä laskea hiukkasia, kun heijastuksia ei voi yhtä optimaalisesti laskea.

Mutta tämä on siis vain minun teoriani.

Nyt se isoin pääkipu tässä on noiden mittauksien saanti sivuille... Juoksin välittömästi tiiliseinään parserin rakentamisessa, joten pitänee ottaa pari askelta taaksepäin ja tarkistaa että miten pirussa rakennan tuosta sensorilaitteelta tarjolle tulevan JSONin sellaiseksi että se on PHP:lle ymmärrettävää ja sivuille implementoitavissa.

 9 
 : eilen kello 18:13 
Aloittaja einari - Uusin viesti kirjoittanut teutari
Niinpä, huomasin sen itsekkin... siksipä sen putkijutun alaosa on taas valkoinen. ilmeisesti asiaa auttaisi se että suihkuttaisi lakkakerroksen päälle niin toimisi vähän niinkuin peili. nyt mietityttää että pitääkö siihen tuuletinpömpeliin laittaa myös maalikerros.. vai onko se tuuletin liian tehoton ja ikäänkuin tuukkeena siellä yläpäässä.. polyuretaania kun kuitenkin on viisinkertainen kerros välissä... otan toviksi pois sen tuullettimen ja katson miten ijän käy...

Kyllä siinä tuulettimessa tehot riittää ei sen mikään fööni tartte olla että kun laittaa pään sinne yläpään ulospuhallukseen niin tukka hulmuaa, riittää kun ilma vaihtuu putkessa eikä jää niitä ilmapusseja.  Iskee silmää  Virnistää

Minä en kyllä lähtis mittään lakkoja töhertämään... ainut minkä vois tehdä lautasille on värjätä ne alapuolelta jollain mattamustalla (ei aivan reunaan asti) joka tappaisi säteiden kimpoilemisen sinne sisälle.
Pysyisin vaan noissa himmeissä valkoisissa väreissä niin aina vähemmän sitä kimpoilua tapahtuu eikä ne ime lämpöä niin kovasti itseensä.

Kyllähän sinä nämä jutut kyllä tiedätkin että ennen vanhaan lasiset kasvihuoneet sotkettiin kalkkimaalilla sittemmin taidettiin käyttää latexia ja vanhojen täysmuurattujen tiilitalojen väliin jätettiin ilmarako eristeeksi jolloin pytinki oli kesällä viileä ja talvella lämmin.

Toista se on nykyisin kun kasvihuoneissa (koti) käytetään kennolevyjä jotka on UV suojattuja mutta ilmahan sielläkin on eristeenä. Emäntä aikoinaan osti tuommoisen kennokasvihuoneen mutta muutaman vuoden jälkeen se oli kuin haulikolla ammuttu... oli vissiin kiinan pojilta jäänyt jokin sörsseli kennolevyistä pois, kasvihuonemuovilla kun sen päällysti uudelleen niin se on ihan kelpo vieläkin.

Tuossa uudessa sääsuojassa laitoin sen ulomman putken ylös asti ja sisemmän jätin aika reilusti alemmaksi että "jos vaikka" se tuuletin imis ilmaa myös sieltä putkien välistä. (kuva)
Ois pitänyt tehdä savu testi niin sillä sen ois nähnyt mut kun on aina niin kiire saada valmiiksi ja ajatukset kulkee aina silloin vasta kun on jo sängyssä selällään.  Virnistää

Testasin ajankulukseni tuota 9 vuotta vanhaa aurinkokennotuuletinta niin moottori siinä oli ihan pirteässä kunnossa mutta aurinkokenno oli kaput kun olin ottanut siitä silloin sen lasikuvun pois niin vaihtelevat sääolot oli tehny tehtävänsä, noissa Davisin aurinkokennoissa on pikkusen sama ongelma alkavat ajan myötä hapertumaan.


 10 
 : eilen kello 15:00 
Aloittaja einari - Uusin viesti kirjoittanut einari
Jo eilen mietin.. että kirjoittaisiko havainnosta ettei aivan hulluna pidettäisi.. vaikka .. Hymyilee

Sitä en ole viitsinyt kaivaa esiin.. kenen koneita lentää ja miltä kentältä, ehkä tikkakoskelta.. kuitenkin kruunupyyn lentokentän ja kauhavan välillä kurvailevat.. äänestä päätellen voivat olla ruottalaisiakin.. tai sitten ajavat koko ajan jälkipoltto päällä...

eilen jo vanoja jättivät.. yleensä sen merkki että parin päivän sisään sataa.. mutta olivatko yläilmakehässä.. ei näkynyt koneita.. vain vanat.

aamulla ajelin kotiinpäin noin 40 km matkan ja nämä kiemurat oli sen puoli tuntia taivaalla (kuva) yleensä sateen ennakkomerkki nuo suihkuvanat.. ja nämä pysyivät kauan..

hetken oli kevyttä yläpilveä.. ja vähän alempaakin pilvimuodostelmaa.. taisivat viedä sateen mukanaan keski-suomeen... tutkakuvan mukaan siellä pieni sadealue..

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!