FinWX Foorumi

Yleiset keskustelualueet => Yleistä keskustelua => Aiheen aloitti: einari - Perjantai, 03.04.2020, 07:55

Otsikko: parannuksia tietoliikennenopeuksiin luvasssa?
Kirjoitti: einari - Perjantai, 03.04.2020, 07:55
Saas nähdä että toteutuuko tällaiset suunnitelmat..... siinä lupaillaan nopeuksien nostoa näin yleisellä tasolla myös..  ::)
https://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2020/04/02/valokuitunen-oy-valokuituverkko-300-miljoonan-euron-investointi
Otsikko: Vs: parannuksia tietoliikennenopeuksiin luvasssa?
Kirjoitti: J.Jäntti - Sunnuntai, 05.04.2020, 16:10
Kovat ovat lupaukset.
Täällä päin tuli todettua että nyt oltiin pihistelty oikein huolellisesti. Taloyhtiömme kertoi vuonna 2019 syksyllä että kilpailutuksessa on operaattori, joka tulisi tarjoamaan taloyhtiön alueella vuokraan sisällytetyn internet-liittymän. Tässähän ei itsessään ole täällä pääkaupunkiseudulla mikään erityisen uusi konsepti, mutta hämmästykseni oli suhteellisen suuri kun tuossa viime viikon aikana oli katua revitty auki kolmesta eri paikasta ja Kuitutähti-niminen firma siinä hääri rinteeseen ylöspäin kulkevassa kaapelikaivossa valokuitua.

Ei siinäkään varsinaisesti ihmeellisyyksiä ollut että valokuitua pukkaava firma työskenteli alueella, mutta kun kohteeksi paljastui meidän kerrostalomme, joka kasautui valmiiksi vuonna 2014 ja talossa on jokaiseen asuntoon nouseva kuitupari ja kaksi kupariliitäntää. Oletukseni oli että valokuituverkko olisi yltänyt jakokeskuksesta ulos, mutta väärässäpä ilmeisesti olin, sillä siinä ne olivat vetäneet putken auki meidän taloomme päin. Tietoa ei ole kuidun tyypistä eli siitä onko se ns. avoin kuitu johon sitten voi liittyä operaattori jos toinenkin vai onko se jonkun tietyn operaattorin kuitu pelkästään.

Naurua tämä heitto ainakin minulla aiheutti:
Lainaus
Liikenne- ja viestintäministeriön digitaalisen infrastruktuurin strategiassa linjataan, että Suomen tavoitteena on nousta tietoliikenneverkkojen kärkimaaksi.

Ei niin tapahdu ikinä jos nytkin väläyteltiin 10Mbit/s vuokraan sisällytetyksi perusnopeudeksi.
Mahtavatko nuo 300 miljoonaa Euroa edes riittää kärkikolmikon tilojen hätyyttelyyn, jos ollaan jo niin takapajulaa, että kiinteiden yhteyksien liittymänopeudet ovat huonommat, kuin iänikuisten ADSL-linjojen?
Otsikko: Vs: parannuksia tietoliikennenopeuksiin luvasssa?
Kirjoitti: weatherc - Sunnuntai, 05.04.2020, 18:04
Lainaus
Liikenne- ja viestintäministeriön digitaalisen infrastruktuurin strategiassa linjataan, että Suomen tavoitteena on nousta tietoliikenneverkkojen kärkimaaksi.

Tulossa olevan corolla-konkurssin jälkeen saataneen odottaa tuota vuoteen 2100 asti ainakin...
Vois nuo LVM:än virkamiehet palata maan pinnalle ja katsoa ulos ikkunasta tai vaikkapa Speedtestin tilastoista että minkä banaanitasavallan tasolla tän maan yhteydet oikeasti ovat (ei nyt ihan, mutta 3x vaatii nopeutta lisää jos paalupaikan haluaa langallisessa, ja 2x mobiilissa...)...
Otsikko: Vs: parannuksia tietoliikennenopeuksiin luvasssa?
Kirjoitti: einari - Maanantai, 06.04.2020, 13:51
Kannattaa hitaammilla verkoilla vielä toimia ettei käy niinkuin englannissa ;D
https://tekniikanmaailma.fi/tahan-on-tultu-5g-torneja-poltettiin-britanniassa-taustalla-kahelit-salaliittoteoriat-yhteydesta-koronavirukseen/?shared=1058788-d2f1679c-500
Otsikko: Vs: parannuksia tietoliikennenopeuksiin luvasssa?
Kirjoitti: J.Jäntti - Maanantai, 06.04.2020, 22:58
Eipä ole vielä kukaan kiivennyt tuonne minua lähellä olevaan Elisan 5G-tukiasemaan ja pistänyt sitä palamaan, joten uskallan väittää että suomalaisen ajattelukyky on paremmalla tolalla Brexit-maan vastaaviin verrattuna.
Uskallan toki väittää, että tämänhetkinen LTE-verkkokin olisi suorastaan pirun hyvällä mallilla jos noita keilapalikoita asenneltaisiin siten että niiden tarjoamista nopeuksista pääsisi oikeasti nauttimaan, eikä siten että ne karjuvat jonnekin sivulle siten että keila on pääosin poispäin käyttäjästä ja nopeudet sitä kautta sen mukaisia.