FinWX Foorumi

Yleiset keskustelualueet => Rajuilmat ja ukkonen => Aiheen aloitti: J.Jäntti - Sunnuntai, 12.08.2018, 13:30

Otsikko: 12.08.2018
Kirjoitti: J.Jäntti - Sunnuntai, 12.08.2018, 13:30
Sieltä se saapui aamun tunteina. Sadealue, jonka ennusteiden mukaan olisi pitänyt jo 09 aikaan alkaa metelöimään.
Kello 09 aikaan tutka ei sanonut yhtään mitään ja koiria vietiin kesäisessä vesisateessa. Ukkosta on nyt puolenpäivän jälkeen esiintymään kuuropilvissä, joita on muodostunut ja niiden suunta on pohjoiseen.

Päivän ennuste ESTOFEX:lta loistaa poissaolollaan, joten ennusteapua ei sieltä ole saatavilla. Yleistasoinen ennuste tälle päivälle on, että ukkoskuuroja tulee esiintymään Etelä-Suomen läänin alueella hajanaisesti ja näiden kuurojen välissä on poutaista, hetkittäin jopa aurinkoistakin.

Merkittävää ukkosta on esiintynyt tätä kirjoittaessa Kemiönsaaren eteläpuolella, Tenhola/Fiskars/Kiskon kirkonkylä-sektorilla sekä Porista länteen, merellä.
Pääkaupunkiseudun osalta en itse odota mitään ukkosten osalta tapahtuvaksi, sillä sadealueet nousevat mereltä ja yleisilme niillä on heikkenemään päin. Odotettavissa on varmaankin vähäisiä sadekuuroja sinne tänne aluetta.

Katsotaan miten tämä päivä kehittyy tästä. Pessimisti ei pety. ;D
Otsikko: Vs: 12.08.2018
Kirjoitti: weatherc - Sunnuntai, 12.08.2018, 14:13
Pikkasen innostunut räpsyilemään Hanko-Lohja-linjan ja Salon välimaastossa sekä Kemiönsaarella (vihertävät ovat klo 13 jälkeen).
Kyseinen alue lähti itse asiassa kasvamaan vasta kun pääsi mantereelle ja suuntana palttirallaa pohjoinen.
Kemiönsaarelle alue dumppasi 49.8 mm sadetta ihan lyhyessä ajassa, ja lämpötilakin tippunut 12 asteeseen  :o
Otsikko: Vs: 12.08.2018
Kirjoitti: J.Jäntti - Sunnuntai, 12.08.2018, 14:59
Yllärihän se sieltä pukkasi. ;D
Harmajan majakan päällä muodostui räväkkä ukkoskuuro joka vyöryi Helsingin keskustan yli itäosaan jossa se kävi kurittamassa maasalamoilla Kalasatamaa, Kulosaarta, Latokartanoa, Herttoniemeä ja Roihuvuorta. Parin pilvisalaman lisäksi tämä oli ainoa tarjonta tuolta pilveltä.
Pohjoiseen jatkaessaan se heikkeni ja lakkasi salamoimasta. Alue menee parhaillaan Vantaalla kohti Keravaa, sataen kohtuullisen kovaa.

Kuurosaderypäitä on muodostunut laajalti rannikolta sisämaahan. Salamointia on parhaillaan Lohjan keskustasta Vihdin Nummelaan, sekä Nummi-Pusula/Saukkola-linjalta Pusulanjärvelle ulottuvalla alueella ja vähän idempänä Sipoon suunnalla, rantaviivalla.
Lännempänä on hajanaista salamointia Piikkiön kaakkoispuolella, Somerolta länsilounaaseen ja Forssassa.

Latokartanoa kurittanut salama tallentui actionkameraani hidastuksessa, 240 kuvaa sekunnissa. Vielä en ole sitä päässyt purkamaan ulos, mutta väittäisin että siitä tulee kyllä kaunista katsottavaa HD-laadulla (1280x720).