FinWX Foorumi

Yleiset keskustelualueet => Yleistä keskustelua => Aiheen aloitti: Naruskan Ukka Matinpoika - Tiistai, 26.06.2018, 20:31

Otsikko: Joku osaa neuvoa, vaan kuka?
Kirjoitti: Naruskan Ukka Matinpoika - Tiistai, 26.06.2018, 20:31
Ostin kulukiessani Verkkokaupan kivijalasta Oulusta Ubiquiti Unifi G3 AF -valvontakameran nimikkeellä olevan pesäpallon kokoisen kameran. Kerroin myyjäpoijjalle kameran käyttötarkoituksen, joka lyhyesti on se, että kameran pitäisi vaikkapa kymmenen minuutin välein lähettämän pihamaisemakuvaa tuolta meitin vuokramökin rannalta. Asiakaspalvelualtis myyjäpoju oli sillä mielin, että tällä pesäpallolla homma saadaan hoitumaan. Uskoin tietenkin. Ja sijoitin 153,90 €uroa pesäpalloon.

Kerroin ennen kauppaan päätymistä, että kameran pitäisi olla sellaista sorttia, että se saisi virtasensa PoE kaapelilla, koska nykyinen kamera ei jaksa totella usb-yhteydellään. Siten päädyttiin yllä olevaan kameramalliin ja sen PoE virransyöttöön minulla asiantuntevasti ostatettiin Zyxelin PoE -injektori, jonka kustannus oli nelisenkymmentä €uroa. Ulkokäyttöön soveltuva 40 metriä pitkä ethernetkaapeli minulla on tarkoitukseen jo ostettuna kolmasosahinnalla siitä, mitä Verkkokauppa oli vastaavasta vailla.

Juhannussateet ohittuivat rattoisasti vävypoijjan kanssa, joka asenteli kameran näkyviin sen läppärin kautta, jonka piti tuleman siksi tietokoneeksi, joka kuvaa rantamaisemasta lähettää. Asennus tapahtui täällä Tukikohassa. Siinä oli ongelmansa, jotka kuitenkin ratkesivat, kun kameran ethernet kytkettiin ei ethernet -jakotukkiin modeemin perässä, vaan suoraan modeemiin.

Kameran kuva välittyy kännykkääni sovelluksella. Ongelma on nyt se, että kyseiseen kameraan ei päästä siten kiinni, että se saataisiin lähettämään toivottua kuvaa. Heitimmä jo pyyhkeen kehiin, kun minulla oli kotipesässä streamkuvan tarve yhden lämpötilamittarin näkymiselle keskuslämmitysjärjestelmässäni. Se toimii nyt, ja on plussaa kameran hankkimiselle.

Ja jaarittelun jälkeen kysymys: Mikä on se kamera merkiltään ja malliltaan, jonka saisin kytkettyä sinne vuokramökin rantaan. Siellä nettiyhteys hoituu langattomasti Huawein modeemin kautta ja läppäri on kytketty modeemiin. PoE -virransyöttölootan joutunen hankkimaan sinne, koska tämän alussa mainitun kameran yhteyteen ostettu Zyxel jää virroittamaan lämpötilakameraksi muuttunutta pesäpalloa.

Tästä Ubiquitipesäpallosta olen liki varma, että sen tiedot menevät valmistajan pilvipalveluun, jota kautta kuva saadaan kännykkään. Oletuksemme vävyn kanssa oli ja on, että sitä ei ole tarkoitettukaan muualle mitään lähettämään kuin valmistusmaahansa, joka on joku Kiina. Sieltä kuvan saa palaamaan näkösälle. Onko oletuksemme oikea, että kameraan ei pääse kotikonstein kiinni?

Lopuksi laitan toivomuslistalle sen, että kamera saisi sopia hintaluokkaan vaikkapa alle 250-300 €uroa. Tärkein ominaisuus siis olisi kuvan lähettäminen haluttuun paikkaan, kuten tapahtuu Ukankin järjestelmässä Vivotekin sääkameralla täältä Tukikohasta Naruskalta. Jos toiminnoiltaan yhtä varma löytyy kuin tuo Vivotek, mutta edullisempi, niin olen ylen iloinen vinkistä... ;D

Kuuntelen.  :o
Otsikko: Vs: Joku osaa neuvoa, vaan kuka?
Kirjoitti: weatherc - Tiistai, 26.06.2018, 21:45
Tuolta ainakin löytyy iso kasa kameroita jokaiselle kukkarolle, ja vielä ihan EU:n sisältä:
https://www.ipcam-shop.nl
Otsikko: Vs: Joku osaa neuvoa, vaan kuka?
Kirjoitti: teutari - Keskiviikko, 27.06.2018, 15:20
Pikkusen jäänyt noi kamera jutut taka-alalle mut jos jotain suosittelee niin noi Hikvisionin kamerat on aika hyviä.

Ehkä tossa olisi yks vaihtoehto ja on niitä muitakin edullisempia/kalliimpia Hikvision Bullet Outdoor kameroita:

DS-2CD2620F-IZ Hikvision 2MP moot. zoom bulletkamera

http://www.cmt-tekniikka.fi/product_details.php?p=1708

https://youtu.be/C7kFZJQqRVA

Mulla on käytössä samanlainen mutta manuaali zoomilla ja oon ollu siihen aivan tyytyväinen.
http://www.teutari.net/cam2.php

Tuoltakin löytyy: https://www.data-systems.fi/tuotteet/kategoria/videovalvonta-kamerat-ip-laajennettu-valikoima-bullet-yo-ja-paiva-2060/?tx_dsshop%5Bmanufacturer%5D=Hikvision
Otsikko: Vs: Joku osaa neuvoa, vaan kuka?
Kirjoitti: Naruskan Ukka Matinpoika - Lauantai, 07.07.2018, 19:56
Teutarin vihjeeseen tartuin ja tilasin Hikvisionin 4 Mpixin kameran jollain moottorizoomilla. Kamera kun tuli, niin kaivelin semmosen ohjainohjelmiston isomman version, jonka kautta sain kameran kuvan näkymään, mutta FTP -asennuksen kanssa on tietenkin  :o ilmennyt ongelmia, eikä kuva vielä ole välittynyt nettisivustolleni.

Firmasta kaveri laittoikin sähköpostiohjeen, että kameraa ei tarvitse ohjelmistoa, vaan se saadaan ohjelmoitua selaimen kautta. Enpäs ole saanut kameraa auki millään selaimella, eli sinne en ole voinut asetuksiin koskea. Ohjainohjelmistossa on jonkunlainen valikko FTPhen liittyen, mutta siihen tumpelo ei tietenkään ole onnistunut oikeita tulikomentoja kirjoittelemaan.

Onpa tässä muutama päivä aikaa rassata mökkikonetta ja kameraa tässä Retkeilymajalla, kun siellä mökillä on tulevan viikon asukkaat, joita en viitti mennä häiritsemään.

Teutarihan se on minua auttanut menneisyydessäkin. Onko kymmenen pisteen vihjettä, miten kameralle annetaan tulikomennot, jolla se lähettäisi vaikkapa kymmenen minuutin välein kuvan maailmalle jokimaisemasta, jota Hikvisionilla on tarkoitus kiireettömästi kuvata. Sitäkin tässä hiukan ihmettelen, ettei kameraa valikkoineen saa auki selaimella, joksi liikkeen hemmo esitti IExploreria. Sitä ja chromea olen kokeillu, mutta eipä se IP-osoitteella sisuksiin meneminen onnistu... ???

Hikvisionin kamera hiukan yllätti minut koollaan, eli se on aika iso laitos. Kaikkiaan näyttäisi olevan laadukasta työtä, eikä kuvakaan pöllömmältä näytä tuon Hikvisionin ohjelmiston kautta. PoE kytkin tuli ostettua samasta osoitteesta, mistä kamerakin.

Hiljokseen kuuntelen.
Otsikko: Vs: Joku osaa neuvoa, vaan kuka?
Kirjoitti: weatherc - Lauantai, 07.07.2018, 21:00
Silkka arvaus...
Hikivisionin ohjelmistossa todennäköisesti näkyy jossain ip-numero joka kamera on saanut reitittimeltä.
Toinen keino, katso reitittimestä että mikä sen kameran ip-numero on. Riippunee pikkasen reitittimen merkistä mutta ainakin omat Dovadot listaa kaikki liitettyjen laitteiden ip:t taulukkoon.
Kun se löytyy niin seilaimeen http://ip-numero ja pitäisi auveta.
Otsikko: Vs: Joku osaa neuvoa, vaan kuka?
Kirjoitti: einari - Lauantai, 07.07.2018, 22:29
Manuaalin mukaan kameran oletusip-osoite on 192.168.1.64 , jos sinun verkkosi ip on jokin muu kuin 192.168.1.xx niin pitää muuttaa sillä SAPD Sofwarella vastaamaan verkon osoiteavaruutta kohdassa modify network parameter.. myös yhdyskäytävä eli Gateway muutettava vastaamaan verkon vastaavaa..

edit//olisit ostanut sen ympäripyörivän.. etäohjattavan wi-fi kameran.. automaattinen asennus... kauheat litanniat oli manuaalissa, konfikuroi sitä sun tätä... ;D
Otsikko: Vs: Joku osaa neuvoa, vaan kuka?
Kirjoitti: Naruskan Ukka Matinpoika - Sunnuntai, 08.07.2018, 21:01
Kameraan kiini pääseminen selaimella onnistui viimein. Tuli tyrkytettyä sinne ilman mitään etuliitteitä (http) pelkkää IP-numeroa, jolla ei suostunut "tietenkään" aukeamaan. Asetukset on Hikvisionin kamerasovellukseen tehty nyt niin pitkälle kuin tarpeellista on. Ongelmia kuitenkin on nettisivuston vastaanottopäässä.

Kysymysmerkki on lähetettävien kuvien nimeämisessä, kun Hikvision tekaisee jokaiselle kuvalle pitkän numerosarjan, jolla se erottelee lähettämänsä kuvat omia aikojaan. Olen päätellyt tyhmällä päälläni, että se luulee tallentavansa turvakameran kuvia, josta tässä kameran käyttötarkoituksessa ei kyse ole. Pitäisi vain saada sinne nettisivustolle vaihtumaan maisemakuva vartin välein niin, että samalla kun uusi kuva sinne menee, niin vanha poistuu. Asetuksissa ei toistaiseksi ole vastaan tullut paikkaa, missä kuvat voisi itse nimetä.

Joku tähänkin ratkaisun tietää. Esimerkiksi Teutari, mutta todennäköisesti moni muukin. Paitsi Ukka... :o ???

Ettei vaan ratkaisu olisi siinä Teutarin aloittamassa koodiviestiketjussa... ???
Otsikko: Vs: Joku osaa neuvoa, vaan kuka?
Kirjoitti: teutari - Sunnuntai, 08.07.2018, 21:08
Ettei vaan ratkaisu olisi siinä Teutarin aloittamassa koodiviestiketjussa... ???

Joo pikkusen ennakoin. ;D

On eri ip osoite sisään menoon kun mulla et on ilmeisesti erinlaiset manuaalit/"konffaus ikkunat". Ei tiedä kun ei tiedä kameran mallia et näkis manuaalista ja pääsis tarkemmin tutkimaan.

Otsikko: Vs: Joku osaa neuvoa, vaan kuka?
Kirjoitti: Naruskan Ukka Matinpoika - Sunnuntai, 08.07.2018, 21:12
Tuommonenhan se on: http://www.cmt-tekniikka.fi/product_details.php?p=1798

Otsikko: Vs: Joku osaa neuvoa, vaan kuka?
Kirjoitti: teutari - Sunnuntai, 08.07.2018, 21:21
Täytyy koittaa syventyä sen kameran sielun elämään.

Se on hyvä kun menee kantapään kautta voittoon..... tekee hyvää harmaille aivosoluille. ;D

Otsikko: Vs: Joku osaa neuvoa, vaan kuka?
Kirjoitti: teutari - Tiistai, 10.07.2018, 08:03
Kun menet kameraan sisälle selaimella niin onko siellä samannäköistä kuin noissa kuvissa? Jos on niin eikun säätämään.

-Ensinmäiseksi tee web-palvelimelle uusikansio ja nimeä se hikvision

Mene kameran sisälle web-selaimella tekemään asetuksia:

-Verkko: laita siihen palvelimen asetukset ja hakemistorakenne samalla lailla kun kuvassa--->lopuksi Tallenna

-Tee testi onko kaikki OK.

-Tallennus: tee siihen asetukset sitä Tapahtumaliipaisua ei tarvita täppi pois

-Muokkaa: nappulasta laita ajastus koko ajan päälle(ruudukko sininen)--->lopuksi Tallenna
 

Noi kun on onnistuneesti tehty vaihe 2.


Vaihe 2

-Kopioi alla oleva koodi muistioon ja tallenna se nimellä hikvision.php  Sitten vie se sinne web-palvelimella olevaan hikvision kansioon

<?php
$fileList = glob('*.jpg');
var_dump($fileList);
foreach (glob("*.jpg") as $filename) {
  echo "Renaming " . $filename . " now.</br>";
  if(file_exists($filename)) {
    rename($filename, "webcam2" . ".jpg");
    echo $filename . " is now webcam2" . ".jpg</br>";
  }
}
?>


Toi muuttaa sen kameran lähettämän kuvan webcam2.jpg jota haetaan kotisivulle.


-Mene sitten cPanel --> Cron-tehtävät (cron Jobs) tee Kuva 4 mukaiset asetukset. Sitä Minuutti: aika ajastusta voi muuttaa mieleiseksi koska se päivittää kuvan nyt siinä on 15 minuuttia.

-Kopio alla oleva litania Komento: laatikkoon ja muuta litaniassa oleva username omaksi palvelimen käyttäjänimeksesi, sen jälkeen klikkaa Uuden Cron-tehtävän lisääminen niin se on siinä.

php -q /home/username/public_html/hikvision/hikvision.php > /dev/null 2>&1
Otsikko: Vs: Joku osaa neuvoa, vaan kuka?
Kirjoitti: weatherc - Tiistai, 10.07.2018, 10:28
Voiko sen kuvan hakea kameralta?
Ainakin niissä härpäkkeissä millä mä oon joskus ruuvaillut niin sen on voinut hakea tyyliin ip-numero/cgi-bin/image=jpg tai jotain.
Tällöin sen voisi tehdä myös toisinpäin. Itse hain aikoinas sen kuvan kamerlta WD:llä > joka teki siitä cam.jpg:n ja uppas serverille.
Muistaakseni kyseistä osoitetta ei aina löytynyt ohjekirjasta vaan Googlella haulla tyyliin "kameran malli static image".
Otsikko: Vs: Joku osaa neuvoa, vaan kuka?
Kirjoitti: einari - Tiistai, 10.07.2018, 12:27
Luultavasti viimeisten tietojen mukaan Ukan ongelma on ratkaistu helpommalla tavalla, "hakkeroimalla" toisella ohjelmalla kuva.. testit ainakin ovat olleet ok. Ukka kertonee varmaan tarkemmin (ainakin lupasi) ja osoittaa kiitokset asiaankuuluvalle taholle, joka en ole minä, vaan yksi foorumin jäsenistä, kunnes kamera on siellä missä pitääkin ;D
Otsikko: Vs: Joku osaa neuvoa, vaan kuka?
Kirjoitti: weatherc - Tiistai, 10.07.2018, 12:47
Luultavasti viimeisten tietojen mukaan Ukan ongelma on ratkaistu helpommalla tavalla, "hakkeroimalla" toisella ohjelmalla kuva..

Kannattaisiko einari pysyä totuudessa ja ottaa (taas kerran) asioista selvää?
Kameroissa on sisäänrakennettu webpalvelin jolta voi hakea tuota kuvaa, sama webpalvelin syöttää ulos sitä konffaussivua selaimellekkin. Se ei ole mitään hakkerointia että kyseisen kuvan hakee toisella ohjelmalla (kuten esim mainitsemallani WD:llä) vaan se on vapaasti saatavilla verkosta johon kamera on kytketty.
Otsikko: Vs: Joku osaa neuvoa, vaan kuka?
Kirjoitti: einari - Tiistai, 10.07.2018, 13:20
Niinpä.. pysy itse totuudessa.. olisit tuon voinut kertoa aiemmin. toisaalta hakkerointi ei ole aivan sitä mitä näyt luulevan.. krakkeri on aivan eri asia..
samaa tarkoitan myös tuolla toisella sivustolla.. vaikka kyllä ne kaappaa ja murtaakin...


Hakkeri (engl. hacker) tarkoittaa innokasta tietokonealan harrastajaa sekä tietojärjestelmiin murtautujaa. Jälkimmäiselle merkitykselle on myös oma terminsä, kräkkeri. [1] Alan harrastajien keskuudessa hakkeri-sanan merkitys on edelleen selvästi positiivinen tai jopa kunnioittava nimitys taitavasta tietokoneharrastajasta, mutta tiedotusvälineissä se usein viittaa tietomurtojen tekijöihin.
Otsikko: Vs: Joku osaa neuvoa, vaan kuka?
Kirjoitti: teutari - Tiistai, 10.07.2018, 13:26
Voiko sen kuvan hakea kameralta?
Joo... kyllä sen pitäis saa sieltä ulos http://omaIP:portti/Streaming/Channels/1/picture

Otsikko: Vs: Joku osaa neuvoa, vaan kuka?
Kirjoitti: einari - Tiistai, 10.07.2018, 14:51
Kannattaisiko einari pysyä totuudessa ja ottaa (taas kerran) asioista selvää?
Kameroissa on sisäänrakennettu webpalvelin jolta voi hakea tuota kuvaa, sama webpalvelin syöttää ulos sitä konffaussivua selaimellekkin. Se ei ole mitään hakkerointia että kyseisen kuvan hakee toisella ohjelmalla (kuten esim mainitsemallani WD:llä) vaan se on vapaasti saatavilla verkosta johon kamera on kytketty.

Kerroppas minulle.. mistä tämä totuus.. tai oikeammin epätotuus- juttu oikein pursuaa... mikä on käynyt niin luonnon päälle että koko ajan pitää asiasta jos toisesta löytää virheellisiä väittämiä.. käsittääkseni mitään sellaista en ole lausunut jossa ei olisi totuus takana..

olen lähestynyt asioita ihan puhtaasti loogisessa mielessä ja pohtinut asiaa myös logiikan ehdoilla.. siis kaiken sen mikä mahdollistaa meidän olemassaolon ja ajattelunkin.. voi olla että virhekytkökset jommassakummassa päässä saavat väärinymmärryksiä aikaan.. elektroniikka perustuu aivan täysin matematiikkaan ja logiikkaan.. samoin kaikki sovellukset ja sun muu ohjelmointi.. eli ollakko vai ei olla... muu on sivuseikkaa... eli loppukädessä tosi tai epätosi... esitäppäs minulle sellainen esittämäni väittämä mikä on tosi/epätosi.  ;D

Otsikko: Vs: Joku osaa neuvoa, vaan kuka?
Kirjoitti: Naruskan Ukka Matinpoika - Tiistai, 10.07.2018, 15:50
En tiijä tosi- enkä epätosista mittään, mutta fysiikan lakien vastaiseksi kerran yksi havukka-ahonajattelija sanoi makuuhuoneen sänkyhommia. Ainut vehe, mikä liikkuu, niin sekin seisoo...

En tiijä, helepottaako kriittisyyttä näissä ketjuissa, mutta tulipa vaan mieleen, kun ohimennen tätä kettinkiä lueskelin... :o
Otsikko: Vs: Joku osaa neuvoa, vaan kuka?
Kirjoitti: Naruskan Ukka Matinpoika - Tiistai, 10.07.2018, 16:18
Ja sitten asiaan. Monien värikkäiden vaiheiden ja kokeilujen jälkeen minua lähestyi sähköpostitse Jussilaweatherin isäntä. Häneltä sain linkin sivustolle, jota en entuudestaan ollut nähnyt, vaikka kaikenkarvaisilla hauilla olen aikain saatossa kamerajuttuja tumpelona ettinyt.

Tuolta http://www.netcamstudio.com/Features lähti ongelma ratkeamaan ennen sitä, kun olin ehtinyt vielä alkaa temuamaan Teutarin ohjeella, joka varmaankin on toimiva sekin. Kätevällä chat-yhteydellä ja Jussilaweatherin ystävällisesti käyttämällä ajalla ohjelma asentui ja Hikvision löytyi ensin täällä kotiverkossa, sekä myöhemmin myös jokirannan mökkimme verkkoympäristössä.

On meikäläisellekin ymmärrettävä ja helpohkokäyttöinen asennus, kun neuvottiin, mitä milläkin kohdalla missäkin piti tehdä. Aikani kun temusin, niin kokeilujen kautta opin käytön hetkellisesti lähes ulkoa. Mökkiasennuskin onnistui, vaikka siellä hiukan enempi haetutti ip-osoitetta, mutta viimein löytyi, kun aikani ethernetkaapeleita ja buuttauksia rassasin.

Nyt on pieniä ongelmia enää kameran tarkkuusasetuksien kohdilleen saamisessa, mutta siihen käytän aikaa sitten, kun tulee asukkaiden vaihtoväli tuolla jokirannassa. Perustoiminnot ovat nyt kunnossa. Päänvaivaa aiheutti punainen viivaherja kuvan päällä, mutta sillekin löytyi viimein kokeilemalla ainakin tilapäisesti ratkaisu. Ilmaislisenssi otti jostain olettaman, että lisenssillä pyörii useampi kuin luvalliset kaksi kameraa. Niin ei asianlaita ole, mutta jos ongelma tuolta kohtaa palaa, niin Jussilanet lähetti korjausohjekirjaa, jota käytetään tilanteen mukaan.

Ukka kiittää kaikkia avusta tasapuolisesti. Tumpelokin saa oikein opastettuna jotain aikaiseksi... :o ;) Kun tilanne vakiintuu, niin saatan kertoilla yksityiskohtia lisää. Nyt olen hikoillut riittävästi Lapin helteessä, kun vedin 40 metriä ethernetulkokaapelia metsän siimekseen joen ja mökin välille. Ja kamerankin asentamiseen rantahaapaan meni aikansa...
Otsikko: Vs: Joku osaa neuvoa, vaan kuka?
Kirjoitti: einari - Tiistai, 10.07.2018, 17:15
Ukka se osasi entisenä virkavallan edustajana hieman hillitä keskustelua.. Myönnetään kaikki hänelle Hakkerin arvonimi.. Sitähän se on, saatavissa olevan tiedon etsimistä ja hyväksikäyttöä positiivisessa merkityksessä!
Otsikko: Vs: Joku osaa neuvoa, vaan kuka?
Kirjoitti: teutari - Tiistai, 10.07.2018, 18:16
Hyvä että Ukka sai härvelin toimimaan... ei nää niin vaikeita hommmia ole kun pääsee niiden kanssa ensin sinuiks. ;)

Tuossa mun ehdotuksessa tulee vaan hyödynnettyä nuo ip-kameran omat ominaisuudet ei mitään softia pyörimässä eikä tarvitse pitää tietokonetta 24/7 päällä ja toimii kuin junan vessa.

esim. mun kamera testi palvelimella Päivitys n.5 min http://jvr.mbnet.fi/hikvision/webcam2.jpg

Mielenkiintoista loppujen lopuks mikä olisi se paras juttu ja millä pääsee kaiken helpoimmalla?
Otsikko: Vs: Joku osaa neuvoa, vaan kuka?
Kirjoitti: Naruskan Ukka Matinpoika - Tiistai, 10.07.2018, 18:30
Hikvision hienoohan se olis, jos tuommosia koodaukseen liittyviä juttuja hallittis. On se tieten niinkin päin, että ihmiset niitä ongelmia ratkoo. Meikäläinen vaan on kaikista tietokonekielisistä asioista ulukona kuin Lumiukka.

Pitäisi perehtyä tuohon Hikvisionin kameramallin tekniikkaan, että saisi sen ottamaan hiukan tarkkuudeltaan parempaa kuvaa nykyisestä kohteestaan. Vielä ei säätöihin oikeen joutanu perehtymään, mutta eikhän tuo selviä, kun perehtyy. Laitan kuvan nykytilanteesta näkösälle.

Jokimaisemasta saa jonkunlaisen käsityksen. Itse ymmärrän rantakivistä aika paljon siitä kalamiehelle tärkeästä asiasta, minkä verran joen vedenkorkeus on ylhäällä tai alhaalla normikesävedestä. Nyt on alhaalla kuin mikä, kun ei Juhannuksen jälkeen ole satanut. Ja silloinkin kertynyt 33 milliä meni johonkin muualle kuin tulvavedeksi... ;)

Kaikkia muita arvonimiä voisin omaksua, mutta einarin esitys ei ole suhteessa tietotaitoon... :o
Otsikko: Vs: Joku osaa neuvoa, vaan kuka?
Kirjoitti: einari - Tiistai, 10.07.2018, 18:59

Kaikkia muita arvonimiä voisin omaksua, mutta einarin esitys ei ole suhteessa tietotaitoon... :o

Älä ukka ole turhan vaatimaton, tilanne on aivan eri kuin toissa-aamuna.. Omilla avuilla ja kyselemällä löysit itselle sopivan keinon asian ratkaisuun.. Käsittääkseni sinulla kone raksuttaa muutenkin yötäpäivää ja lapissahan kesällä päivät nukutaan ja yöllä puuhastellaan sitä sun tätä..  ::)
Otsikko: Vs: Joku osaa neuvoa, vaan kuka?
Kirjoitti: Naruskan Ukka Matinpoika - Tiistai, 10.07.2018, 19:15
Vanaha kulunu sanonta Lapista: Kesät nairhaan ja kalastelhan. Talavela kalastettaan sitte vähempi... ;)
Otsikko: Vs: Joku osaa neuvoa, vaan kuka?
Kirjoitti: einari - Tiistai, 10.07.2018, 19:44
Kuka ne hill :)at sitten poimii.. Ukan lisäksi
Otsikko: Vs: Joku osaa neuvoa, vaan kuka?
Kirjoitti: teutari - Tiistai, 10.07.2018, 19:58
Se on sitten eri juttu jos sillä läppärillä on muutakin virallista hommaa siellä vuokramökissä 24/7 kuin pelkästään pyörittää kamera softaa.

Mites se Einari sanoo että vanhaa teknologiaa.... noi kamera softat on juuri sitä.

Ennen kun käytettiin tavallisia web-kameroita taikka analogisia kameroita videokortilla niin silloin kamera softat oli ainoa mahdollisuus saada kuvaa näkyviin/maailmalle mutta kun tuli IP-kamerat nehän mullisti koko jutun on sitä uutta teknologiaa koska IP-kamerassa itsessään on kamera softa/tietokone joka hoitaa koko homman.
Otsikko: Vs: Joku osaa neuvoa, vaan kuka?
Kirjoitti: einari - Tiistai, 10.07.2018, 20:22

Joutui oikein miettimään missä sanoinvahentuutta teknologiaa.. enhän niin sanonut vaan lainasin :-)

Jaa'a.. On se vanhaa teknologiaa... Melkein yhtä vanhaa kuin me.. Sanoin kyllä ukalle että jos ei saa suoraan kuvaa korvaamaan edellistä niin sinun esittämä tapa ehkä toimii paremmin. Se että koen vanhana teklogiana on se.. Ettei kiinan vehkeessä näytä olevan mahdollisuutta tallentaa kuvaa samalla kun käyttää esim. Wi-Fi yhteyttä kameran vielä reaaliaikaiseen ohjaamiseen.. Jos olen väärässä.. Oikaise toki!
... teknologiaa naapurista  ja usasta..  1957..
https://www.youtube.com/watch?v=Iiv4MPsYFv4

Otsikko: Vs: Joku osaa neuvoa, vaan kuka?
Kirjoitti: Naruskan Ukka Matinpoika - Tiistai, 10.07.2018, 20:43
Oikeestaan siellä mökillä ei tuolle läppärille ole muuta käyttöä kuin tämä kuvan lähettely. Ihmisillä on poikkeuksetta tabletteja tai älykännyköitä ja jollain vielä läppärikin omasta takaa. Kun siellä mökillä ollaan hiukka 3Gverkon äärirajoilla, niin asentelin sinne antennin reitittimen avuksi. Sillä siellä pyörii puolenkymmentä Mbit tulevaa ja lähelle saman verran lähtevää, johon yhteyteen pääsee wifin kautta kiinni. Se on tuntunut hyvin riittävän siellä asustaville viikkovuokralaisille. Varsinkin Elisalaiset ovat mökin nettiyhteydestä iloisia, kun Naruskalla on vain 2G tolppa heillä. Ja Teliallekaan ei Putinista johtuen saada kolomegeetä kummempaa kuulemma Karhutunturin tolppaan asennella.

Langatontakin kameraa aattelin, mutta kun olen sen sortin yhteydenpitäjä, että lanka toimii varsinkin talvella paremmin ethernetkaapelin muodossa, eikä tarvitse muuta virtasta rantaan viedä. Ja usb-kaapeli varsinkin liitoksiltaan on epävarma yhteydenpitäjä, kuten olen joutunut toteamaan..

Asiakkaat tykkäävät kattella Naruskajoen eri ilmiöitä, eikäpä tuo itteänikään haittaa, vaikka jokiveden korkeutta näin seuraan. Kun se joki on tästä Tukikohasta hiukka kaukana, eli kolomisenkinsattaa metriä... ;)
Otsikko: Vs: Joku osaa neuvoa, vaan kuka?
Kirjoitti: teutari - Tiistai, 10.07.2018, 22:33
Kun siellä mökillä ollaan hiukka 3Gverkon äärirajoilla, niin asentelin sinne antennin reitittimen avuksi. Sillä siellä pyörii puolenkymmentä Mbit tulevaa ja lähelle saman verran lähtevää, johon yhteyteen pääsee wifin kautta kiinni. Se on tuntunut hyvin riittävän siellä asustaville viikkovuokralaisille. Varsinkin Elisalaiset ovat mökin nettiyhteydestä iloisia, kun Naruskalla on vain 2G tolppa heillä. Ja Teliallekaan ei Putinista johtuen saada kolomegeetä kummempaa kuulemma Karhutunturin tolppaan asennella.

Langatontakin kameraa aattelin, mutta kun olen sen sortin yhteydenpitäjä, että lanka toimii varsinkin talvella paremmin ethernetkaapelin muodossa,

Hemmettisoikoon tuossa me ollaan aivan samalla aaltopituudella kyllä lanka on aina lanka sitä ei langattomat voita.  ;)

Menee vähän offariksi mutta tuossa taannoin luin tuosta uudesta 5G verkosta että siinä pitäis noita tukiasemia olla aika tiuhaan ennenkuin se toimii kunnolla ja ne oli suunnitellu elukoille joitain minitukiasemia kun ne vilistelee mennä sinne tänne. ::)

Eipä tuosta ole enää pitkä matka siihen kun EU määrää et meillä kaikilla pitää olla jokin nappula persposkessa et saa katvealueet peitettyä... on sieltä ennenkin tullut näitä pähkähulluja päätöksiä. :D