FinWX Foorumi

Yleiset keskustelualueet => Yleistä keskustelua => Aiheen aloitti: Naruskan Ukka Matinpoika - Maanantai, 11.12.2017, 08:03

Otsikko: Suomen Posti toimii...
Kirjoitti: Naruskan Ukka Matinpoika - Maanantai, 11.12.2017, 08:03
 >:( :o
Ei pitäisi luottaa, että postilähetys löytää oikeaan osoitteeseen. PeetBros sihtasi lähetyksen kohtuullisessa ajassa Amerikanmaasta Suomen Helsinkiin tullipostiin. Sieltä oma postilaitoksemme valitsi tietenkin taas hitaimman mahdollisen tavan ilmoittaa asiakkaalle, että tullattava lähetys on sinne saapunut, eli laittoivat manuaalikirjeen tulemaan Ukan postilaatikkoon. Tämäkin vielä menettelee, kun kuson kulkemiseen menee vain kolme päivää.

Tullausrituaalit kotikoneelta itse tehtynä kestivät viitisen minuuttia. Ja Tullin päätös tuli sähköpostiin parissa minuutissa maksujen suorittamisesta verkkopankin kautta. Sujuvaa. Ja tuli ilmoitus myös, että lähetys vapautetaan Postin kuljetettavaksi määränpäähän.

Kuukauden vaihde sattui viikonloppuun, joten posti vatuloi paketin kanssa Helsingissä kolmisen päivää. Piruuttaan tietenkin, kun en maksanut heille tullausta, vaan tein sen itse..

Ouluun paketti löysi tiensä 4.12.2017. Yleensä voi jo luottaa, että jos paketti löytää Ouluun, niin sieltä se löytää eteenpäin jatkojakeluun kohti pohjoista. Ja näimmä löysikin, mutta 300 kilometriä liikaa länteen. Vasta tänä aamuna arvelin, että seurataanpas, missä tuulimittari mittailee tuulia pahvilaatikossa. Kittilässä. :o

Täytyy kokeilla soittaa sikäläiseen S-Markettiin, jossa lähetys näyttää olevan noudettavissa. Hakemaan en viitti lähteä...

Postilla on näissä hommissa petraamisen varaa ja paljonlaisesti. Kaikki sälytetään tavaran vastaanottajalle, eli vaiheista postin kulussa ei kuso kulje. Ei edes niin, että Kittilän posti olisi ilmoittanut lähetyksen olevan viellä noudettavissa. Ja turha väittää, etteikö lähetyksestä olisi löydettävissä kaikki tiedot puhelinnumerosta sähköpostisoitteeseen.

Olisin tuplasti enempi hiilloksissa asiasta, jos rikkoontunut tuulimittarini ei olisi alkanut toimimaan ja lähettämään tietoa, vaikka se onkin rampautunut putoiluissa. Olenkin jo ihmetellyt, että näillä talvimyrskyillä isot tuulikupit eivät saa aikaan nostetta niin, että viirit ja kupit lentelisivät tuiskuun ja tuuleen... ;) Lukitusta ylöspäin ei mittarissa nimittäin tällä hetkellä ole.
Otsikko: Vs: Suomen Posti toimii...
Kirjoitti: Naruskan Ukka Matinpoika - Perjantai, 15.12.2017, 21:53
Sain tuulimittarin tänään Sallan kirkonkylän postista. Sieltä ei kuitenkaan tullut ilmoitusta saapumisesta, vaan huomasin saapumisen vilkaisemalla lähetystä lähetystunnuksella.

Ennen Sallaan saapumista ehdin välissä saamaan manuaalipostin välityksellä saapumisilmoituslapun mistäpä muualtakaan kuin Kittilän postista. Lappu oli käsin kirjoitettu, joten Kittilän postihenkilöllä EHKÄ olisi pitänyt raksuttaa, mitä hän on saapumisilmoitukseen kirjoittamassa, kun osoitteeksi on tulossa 98960 postinumeron Naruska. Mutta kun ei raksuttanut, niin sitten ei, eli tavara jäi odottamaan Kittilän postin hyllyyn hakijaansa.

Postin asiakaspalveluun soittamisen jälkeen lupasi puheluun vastannut täti, että paketti ohjataan välittömästi oikeaan osoitteeseen. Netistä näin, että paketti merkittiin lähteneeksi virheilmoituksella jo tunnin kuluttua soitosta. Se kohta toimi siis auttavasti, ellei peräti postin tekemäksi erinomaisesti.... :o

Tietenkin paluulenkki paketilla meni Oulun kautta, eli ei suorinta reittiä. Noh, perille tuli, eikä aikaa kulunut kuin kolmisen viikkoa ja rapiat.

Liimailin illan ratoksi uuteen mittariin tuulikupit paikoilleen ja huomenna taitaa olla vuorossa vermeen siirtäminen töihinsä rikkoontuneen tilalle tuonne viiteentoista metriin... ;)
Otsikko: Vs: Suomen Posti toimii...
Kirjoitti: einari - Perjantai, 15.12.2017, 22:01
Parempi myöhään kuin ei milloinkaan :)

Yhtä asiaa ihmettelen tuossa tuulimittarissa.. ollaan sentään vuodessa 2017, eikö liimaamisen sijasta pitäisi olla niin että painaa ja kun kuuluu naksahdus on ok.. no ei siellä amerikoissa ole tiskiharjaa leivinpaperista puhumattakaan.. niin ja ei kuivauskaappia astioille.. taitaa olla 80-luvun varastoa.. ;D
Otsikko: Vs: Suomen Posti toimii...
Kirjoitti: Naruskan Ukka Matinpoika - Lauantai, 16.12.2017, 11:10
Enpäs tunne PeetBrosin historiaa kuin omalta kohalta kymmenen vuojen hiukka vajaan ajalta. Samanlaisena on säilynny, kun olen joutunnu pari kertaa aikasemminkin vaihtamaan. Onhan se tavallaan valjastettu vaikka minkälaisen myrskytuulen g-voimille, kun tuulikuppi työnnetään komponenttiliiman kanssa ensin runko-osan hahloon ja sen jäläkiin napsautetaan vielä varmuuslukitus metallisella teräsneliöllä, joka se lukittuu muovisen liimaliitospaikan ympäri.

Huonoa tuossa laitteessa on se Teutarin aikanaan jo vuosia sitten mainitsema rakennevirhe, että tuuliviirin ja pyörivien kuppien väliin olisi saanut jättää insinööri lisää tilaa nykyisen sentin sijaan vaikkapa pari-kolme, niin ei kuura pääsisi niin herkästi pyörimistä estämään.

Aion suunnitella kuumailmapuhaltimesta tuonne katolle sulatusjärjestelmän, mutta asia on vielä mietintämyssyn alla... :D ;)
Otsikko: Vs: Suomen Posti toimii...
Kirjoitti: SääSami - Lauantai, 16.12.2017, 12:02
Lainaus
Aion suunnitella kuumailmapuhaltimesta tuonne katolle sulatusjärjestelmän, mutta asia on vielä mietintämyssyn alla...

Laita sinne sopivalle etäisyydelle vanhan ajan halogeeniheijari. Se hohkaa lämmintä melko kauas. Aina tarvittaessa kohdevalaistus päälle ja saattaisihan se muutoinkin olla komeannäköinen tuo valaistu tuulimittari ;D

http://www.motonet.fi/fi/tuote/384181/Halogeenivalaisin-400W-suorakaide-johdolla-musta (http://www.motonet.fi/fi/tuote/384181/Halogeenivalaisin-400W-suorakaide-johdolla-musta)
Otsikko: Vs: Suomen Posti toimii...
Kirjoitti: Naruskan Ukka Matinpoika - Lauantai, 16.12.2017, 14:34
Ajatuksena oli pelata vanhalla kuumailmapuhaltimella niin, että liittäisin sen puhalluspäähän metalliputkea sen verran, että puhallus ei ylikuumenisi. Kun tuonne vinttiosastolle menee sähköroikka jo kameralle, niin meinasin haaroitella siitä oman virransyötön, johon liitokseen laitan tuommoisen etäkaukosäätimellä toimivan palikan, jolla nykään toimivat pihavalot kätevästi sisältä. Arvioni on, että kuuratilanteessa ei pitkiä puhallusaikoja kuuran poistamiselle tarvita, mutta arvoitus on vielä, sulattaako antenniputken paksuisen putken puhallusteho mittaria, kun tuo PeetBros ei ole pienimmästä päästä kokonaiskooltaan.

On tuolla käyttämättömänä 500W halogeenikin, jolla lähietäisyydeltä kyllä kuurat poistuvat ja samalla musta mittarikin saattaisi näkyä pimeässäkin, jota näinä aikoina täällä piisaa suurin osa ajasta...

Tämä ei ole pahimmasta päästä kuuratalvi toistaiseksi, mutta talvea on vielä edessä päin, joten ongelmia riittää ehkä poistettavaksi... ;)
Otsikko: Vs: Suomen Posti toimii...
Kirjoitti: Jussa - Lauantai, 16.12.2017, 14:39
 Saiskohan tuollaisesta halogeenista sademittarille lämmittimen? Kytkis aina päälle kun sataa lunta.
Otsikko: Vs: Suomen Posti toimii...
Kirjoitti: einari - Maanantai, 18.12.2017, 18:42
Huonoa tuossa laitteessa on se Teutarin aikanaan jo vuosia sitten mainitsema rakennevirhe, että tuuliviirin ja pyörivien kuppien väliin olisi saanut jättää insinööri lisää tilaa nykyisen sentin sijaan vaikkapa pari-kolme, niin ei kuura pääsisi niin herkästi pyörimistä estämään.

Luulen että tuossa on kyseessä rakennevirheen sijasta  inhimillinen suunnitteluvirhe.. Jo Simo ja Spede sivuaa tätä aihetta Beatles-versiossaan keltaisesta sukellusveneestä ja Jukka-poikakin siitä ongelman aiheuttajasta laulelee..  kappaleessa kylmästä lämpimään..

Se on palmupuiden huojunta..  Jos Peet Bros olisi pistänyt fabriikkinsa pystyyn Floridan St.Cloud:n sijaan toiseen samannimiseen paikkaan, eli Minnesotan St Cloudiin niin luultavasti talviset olosuhteet olisi otettu paremmin huomioon ja väli olisi paljon isompi.. Ihminen se insinöörikin on, liekö mielessä pyörinyt Palm Beach ;D

Ukka voisi perustaa sinne Naruskalle sääasemien testiympäristön.. onhan siellä lapissa jo monenmoista muutakin testausta meneillään, isoimpina kai näiden auto- ja rengasvalmistajien testipaikat Inarissa ja Muoniossa..  8)

Se on melkein aina noissa suunnittelujutuissa ongelmana ettei asioita mietitä, testata ja muuteta tarpeeksi.... ei edes käyttäjien parannusehdotusten perusteella... käyttäjän vain pitää itse parannella..

Mitenhän lienee Davisin suhteen, kun en laitetta tunne ja pääpaikka on Atlantassa.. melkein yhtä etelässä ?


Otsikko: Vs: Suomen Posti toimii...
Kirjoitti: weatherc - Maanantai, 18.12.2017, 20:21
Peet Brosilla on ainakin ollut lämmitetty tuulimittari (löytyy heidän vanhojen sivujen hinnastosta: http://www.peetbros.com/HTML_Pages/pricelist.htm), "marine grade" eli suolavettä paremmin kestävä versio niillä on ainakin.
Otsikko: Vs: Suomen Posti toimii...
Kirjoitti: einari - Maanantai, 18.12.2017, 21:00
Samasta hinnastosta löytyi tällaista tietoa.. mihinkähän 0.8 wattia riittää.. ilmeisesti on jäätämistä estetty vain niissä laskureissa?

HEATED WIND SENSOR
ECONOMICAL HEATED ANEMOMETER / WIND VANE

Every now and then, in certain winter climate conditions, a wind sensor can "freeze up" because of freezing drizzle causing ice build-up on the outside, or dew point condensation at freezing temperatures inside the sensor. Usually the condition clears up in less than a day, but it can be disappointing.

Commercial weather stations costing thousands of dollars have long used heated wind sensors to avoid "freeze ups", but until now the problem has been common among moderately priced systems.

Now, in yet another exciting innovation, Peet Bros. has developed the first heated wind sensor for home weather stations. Its heater is thermostatically controlled and draws a maximum of only 0.8 watt. It is powered directly from the standard junction box of ULTIMETER Models 2100, 2000, 800 and 100, using a six conductor cable for both heater power and wind speed and direction signals.

Otsikko: Vs: Suomen Posti toimii...
Kirjoitti: einari - Maanantai, 18.12.2017, 21:19
Tässä anemometreihin lämmitysratkaisu..  vain powerkiss ja vastuskalvoa..näppärä harrastelija tekee itse :)

https://www.tekniikkatalous.fi/tiede/sahkoa-ilmaa-pitkin-naapuriin-langattoman-sahkonsiirron-etaisyys-kasvaa-huoneen-ja-rakennusten-mittoihin-6248378
Otsikko: Vs: Suomen Posti toimii...
Kirjoitti: teutari - Maanantai, 18.12.2017, 21:19

Se on melkein aina noissa suunnittelujutuissa ongelmana ettei asioita mietitä, testata ja muuteta tarpeeksi....

Mitenhän lienee Davisin suhteen, kun en laitetta tunne ja pääpaikka on Atlantassa.. melkein yhtä etelässä ?


Kyllähän ne Davisin inssit mietiskelee.... ;D

https://www.davisnet.com/enews/e_news_archive/2011-10.php#techtips_a

https://www.youtube.com/watch?v=alfMPxYJyHI

https://www.youtube.com/watch?v=4EU5Ec_IFc4
Otsikko: Vs: Suomen Posti toimii...
Kirjoitti: einari - Maanantai, 18.12.2017, 21:33
Aika jäässä oli.. ei propellit oikein pyörineet.. oikeassa olet.. testaavat ;D

Tuohon netatmon systeemiin saa helposti tarvittaessa lämmityksen huurteenpoistoon..  :) :)


Tässä on yksi versio tuulimittareista, toimiikin kuulemma!
täällä pohjanmaalla kaikki on suurta.... tätä ei ehkä postikaan hevin hukkaisi ???

http://ymparistotaide.fi/taidepankki/teokset/ilmanhaltija
Otsikko: Vs: Suomen Posti toimii...
Kirjoitti: teutari - Maanantai, 18.12.2017, 22:05

Aion suunnitella kuumailmapuhaltimesta tuonne katolle sulatusjärjestelmän, mutta asia on vielä mietintämyssyn alla... :D ;)

Ookkos Ukka mietiskelly kun tuota rikkinäistä tavaraa on sulle kertyny jos liimais kaks noita tuuliviiriä päällekkäin...
Kaivais siitä ylimmästä ne sisuskalut pois, tulis tuota ilmavuutta lisää.

Otsikko: Vs: Suomen Posti toimii...
Kirjoitti: weatherc - Tiistai, 19.12.2017, 00:45
Ongelman ydinhän on ne liikkuvat osat, tuulihärpäkkeiden pitäisi olla Ultrasonic-tyyliset joissa ei liikkuvia osia ole jolloin lämmityksen järjestäminen olisi helpompaa.
Davikseen sellainen on saatavilla, mutta silloin köyhtyy USD 770 verran pelkästä tuulimittarista + alvit, tullit ja postit....klick (https://www.scientificsales.com/UltraSonic-Upgrade-Kit-for-Davis-Vantage-Pro2-p/6400.htm)
Otsikko: Vs: Suomen Posti toimii...
Kirjoitti: Naruskan Ukka Matinpoika - Tiistai, 19.12.2017, 12:22

Aion suunnitella kuumailmapuhaltimesta tuonne katolle sulatusjärjestelmän, mutta asia on vielä mietintämyssyn alla... :D ;)

Ookkos Ukka mietiskelly kun tuota rikkinäistä tavaraa on sulle kertyny jos liimais kaks noita tuuliviiriä päällekkäin...
Kaivais siitä ylimmästä ne sisuskalut pois, tulis tuota ilmavuutta lisää.Eipä ole Teutarin ajatus omassa päässä pyörähtänyt. Nyt saattoi alkaa pyörimään... :o  Osia minulla viritelmään kyllä nyt on, mutta aika lailla askartelua kahden runko-osan liittämiseksi päällekkäin näyttäisi olevan. Se vaatii aika tarkkaa sovittamista, joka vuorostaan vaatii dremelin käyttämistä, että syntyisi kiinnityspintaa kahden osan välille. Harjoittelukappale löytyy nyt myös, kun on tullut nakeltua miljoonalaatikkoon entisistä särkyneistä mittareista kaikki ehjän näköinen.

Asiaa ymmärtämättä ajattelen vain, että tuleeko pystysuuntaan haittaavaa vääntöä, kun tuulet kovenevat. Toisaalta, siellä tuuliviirin kartion yläosassa on jämerän oloinen laakeri, jonka herkkä pyöriminen takaa ehkä vääntämisen vähenemistä. Ja tuplasuuruinen rako tuuliviirin ja kuppien välissä houkuttelee kyllä, koska kuura ei silloin pyörimistä estäisi.

Joku hienomekaniikkaa harrastava pyörittelisi palikat toisiinsa aika nopiaan tahtiin, oletan. Meikäläinen on vuorostaan karkean työn tekijä, mutta eihän sitä passaa unohtaa, että ihmisethän kaikkea tekevät. Jos yläosan saa sovitettua tarkasti, niin epoksilla liimaamalla ne menevät kyllä naimisiin pysyvämmin kuin immeiset näinä aikoina...

Työkalut Teutarin ajatuksen toteuttamiselle löytyvät kyllä. Ja kaamosta sisäharrastuksien touhuamiseksi  riittää myös. Tuli tuossa aamun askareiksi putsattua Tukikohdan puukattila, joka on sitä karkeampaa hommaa. Jospa vastapainoksi yrittäisi nikkaroida tuulimittarinaimakauppaa... ;)
Otsikko: Vs: Suomen Posti toimii...
Kirjoitti: einari - Tiistai, 19.12.2017, 15:46
On se kallis tuo Daviksen ultraäänimittari.. samoin niiden myymä Vaisalan samanmoinen.. Netatmon maksaa noin 80 - 100 € ostopaikasta riippuen, yli 10-20 kertaiset hintaerot. Sinänsä komponentit eivät paljoa maksa, näin yksityisellekkin karkeasti arvioiden noin 30 - 40 -50 €, huomattavasti halvempia ovat sitten tukuttain, olisiko 4 tai 5-osa korkeintaan..  tietenkin on vielä päälle kotelo ja kasaus.. mutta silti.. osaavat näköjään hinnoitella...

Otsikko: Vs: Suomen Posti toimii...
Kirjoitti: Naruskan Ukka Matinpoika - Tiistai, 19.12.2017, 19:10
Lajissaan ensimmäinen PeetBros "Teutari" tuulimittari siirtyy huomenissa koekäyttöön tuonne lopulliseen sijoituspaikkaansa Retkeilymajan katolle. Olihan siinä hiukka muotoilemista, mutta Parkside -merkkisellä Lidlin heräteostoksella pystyi muovia kohtuullisen tarkasti muotoilemaan. Kunhan epoxi lopullisesti kuivahtaa, niin pitää tehdä vielä ylimääräliiman poisto liitospaikasta, joskaan eipä se tuolta viidestätoista metristä ketään haitanne, kun ei näy.

Täytynee, jos laite alkaa originaalia paremmin toimia, laittaa pieni vihje PeetBrosin valmistuslinjalle. Ei ole nimittäin kerta, eikä kaksi, kun Ukka on joutunut katolle kiipeilemään nimenomaan poistamaan lunta tai kuuraa, joka on jumittanut tuulikupit ja tuuliviirin toisiinsa niiden välisen raon pienuuden vuoksi.

Kiitoksia Teutarille vihjeestä!
Otsikko: Vs: Suomen Posti toimii...
Kirjoitti: Naruskan Ukka Matinpoika - Keskiviikko, 20.12.2017, 19:09
Malli Teutarin kanssa taitaa olla ongelma. Sähköhommista kun en juurikaan ymmärrä mitään, niin nyt vain arvelen. Korotin PeetBrosin tuulimittarin tuuliviirin vaakaosan ja tuulikuppien väliä siten, että laitoin kaksi tuuliviirin runko-osaa päällekkäin liimaamalla. Kuitenkaan en ymmärtänyt poistaa yläosasta siinä tehdasasennettuna olevaa pari milliä halkaisijaltaan ja parikymmentä milliä pitkää magneettipötköä, joka originaalimallissa määrittänee mittarin runko-osan kautta heikkovirtajohtoa pitkin tuulen suunnan konsolille ja edelleen maailmalle.

Kun tuo magneettipötkylä jäi poistamatta, niin nyt tuossa rakenteessa on kaksi magneettipötkylää päittäin ja kohdakkain. Voisiko tapahtua niin, että tämä "ylimääräinen" yläpuolella oleva magneettipötkylä sotkee nyt koko systeemin, eikä tuulimittari suostu näyttämään mitään arvoja, kun kokeeksi sen kytkin konsolin persiiseen testatakseni, toimiiko rakenteeni. Ei siis toimi.

Yläosan magneetti on tietenkin poistettavissa, mutta joudun purkamaan hyvin onnistuneen liimaussovituksen. Epoxiliima on nimittäin sen verran jämäyttänyt palikat toisiinsa, että eihän ne irtoile toisistaan kuin räjäyttämällä tai rautasahalla... :o ;)

Voisiko joku heikkovirtapuolen tuntija miettiä, onko vikadiagnoosini oikeaan päinkään vai mistä alan vikaa muualta etsimään. Ukka kuuntelee toiveikkaana. Hätää ei varsinaisesti ole niin kauaa, kun vanha tuulimittarini lähettää oikeaa tietoa tuolta katolta rampanakin.

Mitäpä arvelevat esimerkiksi Pelle Teutari Peloton ja einari, eikäpä tässä voi kuin kohteliaasti kumarrella kaikkien suuntaan...

Periaatteessa pystyn vanhoilla varaosillani rakentamaan koko jutun uudelleen, mutta se edellyttäisi yhden palikan hakua tuolta rammasta mittarista, joka taas lopettaa datan lähettämisen ja määräämättömäksi ajaksi, eli viisaampi minun olisi saada uusi mittari pelaamaan täällä alakerrassa koekäytössä vaikka tuota tekelettäni purkamalla ja uudelleen kasaamalla... :o
Otsikko: Vs: Suomen Posti toimii...
Kirjoitti: einari - Keskiviikko, 20.12.2017, 20:11
Jaa,a..  olettaisin että kun on kaksi magneettia päällekkäin samoin päin.. niin vetävät toisiaan puoleensa ja magneettikenttä muuttuu , eikä toimi tarkoituksenmukaisella tavalla.. ei ilmeisesti induktio toimi niinkuin pitäisi.. jos tiedät missä kohtaa se ylimääräinen magneetti on niin saisiko siihen reiän sillä demmelillä, vai mikä vehje se oli ja sillälailla pötkyn pois? jollet tiedä niin saahan sen selville.. pienellä jääkaappimagneetilla vaikka.. missä nappaa..  :)

Ajattelin että olet tippunut katolta kun täällä lumet tulee vauhdilla alas..
mietin myös että sellainen ratkaisu että purkaisi koko naimakaupan ja laittaisi toiselle oman oksan siihen tankoon voisi toimia paremmin :) :)
tässä kuva magneettikenttien muutoksesta
Otsikko: Vs: Suomen Posti toimii...
Kirjoitti: einari - Keskiviikko, 20.12.2017, 20:30
tuli muuten englannista se lämpötilaerotermostaati-- vai sanoisiko elektroninen kytkin.. oliko se torstaina kun tilasin, nopeaa palvelua postiltakin :)
Otsikko: Vs: Suomen Posti toimii...
Kirjoitti: Naruskan Ukka Matinpoika - Keskiviikko, 20.12.2017, 21:17
Nämä kaksi pötköä vetelevät toisiaan puoleensa, oletan. Vai voikos se yhden pystymagneetin kanssa olla niin, että se voidaan tehtaalla asentaa kummin päin vaan. Silloinhan se on sattumaa, kumpaako ne kaksi toisilleen siellä tekevät. Magneetin olemus on mulle hepreaa.

Se asia on nyt joka tapauksessa testattu, että noin kasattuna tuplapötkö ei tee sellaisia kenttiä, jotka aiheuttaisivat jotain lähetystoimintaa mittarilta konsolille. Testaus on helppo tehdä, kun näyttökonsoli näyttää lukuja tuulen suunnasta ja voimakkuudesta livenä tuulimittariasennossa ollessaan.

Tein tuossa sellaisenkin huomion, että uuden tuulimittarin 15 metriä pitkän johdon ollessa tiukahkolla kiepillä, niin pyörimisen aiheuttama signaali konsolille oli epämääräinen. Kun johto vedettiin suoraksi, niin mittari alkoi käyttäytymään siihen suuntaan kuin sen pitääkin. Onkos tämä luonteva havainto?

Ylempää magneettipötköä ei pystyne irroittamaan kiinnityksestään muoviosien pysyessä ehjinä kuin niin, että liimasauma avataan. Pötkön paikka on kyllä millilleen tiedossa, mutta helpoin se on poistaa niin, että se on irroittajansa näkösillä siellä sisäkaarella. Näyttäisi olevan niin, että amerikkalainen on liimannut magneetin hahloonsa, ettei se sieltä tuuleen irtoa...Otsikko: Vs: Suomen Posti toimii...
Kirjoitti: einari - Keskiviikko, 20.12.2017, 21:38
Se on sama kumminpäin ne siellä on, kummassakin tapauksessa magneettikenttä muuttaa muotoaan ja heikkenee tai laajenee, eikä ole siinä kohdassa kuin pitäisi..

sama induktio siellä piuhoissa jyllää, eli tavallaan piuhat kerällä ollessaan magneettikenttänsä vaikutuksesta häiritsee toisiaan, joskus on tullut eteen sellainenkin tilanne että jos on eri jännitteisiä kaapeleita niin ne sotkevat toisiaan, siksipä esim. atk- yms heikkovirtakaapeleita ei kannata laittaa samaan putkeen tai kaapelikouruun.  yksi esimerkki on esim. jatkojohto, jos se on kerällä niin kuumenee...

jos on haittaa tuosta ilmiöstä, on siitä hyötyäkin.. ilman magneettikenttää ei maapallola olisi elämää..

Harmi, jos joudut rikkomaan hyvin tehdyn työn.. mutta elämä on... :(
Otsikko: Vs: Suomen Posti toimii...
Kirjoitti: teutari - Torstai, 21.12.2017, 17:34
Sorry, oli pikkusen ylimalkaiset ohjeet mutta tarkoitin että se mangneetti pitää kaivaa myös pois.

Siinä keskiakselin sisällä ylhäällä on se reedrele (kuvassa numero 26) ja nyt ilmeisesti ylempi mangneetti pitää sitä kiinni kokoajan jonka vuoksi se ei toimi oikein, näin ainakin minä uskoisin.

Enemmän tietoa löytyy tuosta Peer Brossin anemometrin toiminnasta jos ne eivät ole sitä fiksanneet niin patentti hakemuksesta: https://www.google.com/patents/US5231876

Sitä vois tehdä ensin testin ja niputtais ne teipillä yhteen, sitten laittais ne siihen akselille ja veivais tuuliviiriä eri ilmansuunnissa edestakas niin siellä pitäis kuulua hiljainen naksuna kun reedrele vetää kiinni ja päästää irti.

Oli se harmittavaa kun se mangneettipötkö jäi sinne sisälle niin ois heti nähnyt toimiiko tuo pyramiidi. :(
Otsikko: Vs: Suomen Posti toimii...
Kirjoitti: SääSami - Torstai, 21.12.2017, 18:30
Eikös tuon saisi pois jos kaivertaisi kylkeen uran sille jollain dremelillä tai pienellä poranterällä ja sitten täyttäisi kolon epoksilla?
Otsikko: Vs: Suomen Posti toimii...
Kirjoitti: einari - Torstai, 21.12.2017, 18:52
Sitähän samaa sanoin jo aiemmin, kestomagneetti on helposti tavoitettavissa ulkopuolelta (nro 30 kuvassa) kun on vain sopiva työkalu, semmoinen pieni sirkkeliterä olisi poikaa tässä.. joissakin dremeleissä sellainen on.. tietenkin voi sulattaa muovia pois vaikka kolvilla.. tarvittavan kokoinen ura vain.
Otsikko: Vs: Suomen Posti toimii...
Kirjoitti: Naruskan Ukka Matinpoika - Torstai, 21.12.2017, 19:25
Eikös tuon saisi pois jos kaivertaisi kylkeen uran sille jollain dremelillä tai pienellä poranterällä ja sitten täyttäisi kolon epoksilla?

Juuri esittämälläsi tavalla sen tänä aamuna tein. Tuossa lidlin Parksidekoneessa on semmoisia vajaan millin paksuisia pari senttiä halkaisiljaltaan olevia laikkoja, joista yhdellä suoritin avausoperaation. Leikkaus onnistui kohtuudella, kun paikka ja magneettipötkön sijainti oli selvä. Laitoin syntyneestä aukosta tyhjään tilaan hiukan täytettä ja sen jälkeen pariin otteeseen epoksia aukon tasaamiseksi.

Vielä en ole päässyt kokeilemaan antaako viritelmä nyt lukemia vai ei. Jos ei anna, niin sitten on Ukka taas seittemän syllen vesillä asian kanssa. Tuo magneetin poistaminen olisi pitänyt tietenkin raksuttaa itselläkin, mutta ajatusleikki asian ympärillä tapahtui vasta ensimmäisen liimauksen jälkeen. Kerrottuun poistoleikkaukseen ryhdyin siksi, että palikoiden välinen vaakasauma olisi ollut hankala avattava siististi ja muovia sulattamatta.

Saatan illan päälle testata laitosta, kun sen toiminnan näkee konsolilta heti. Eihän sitä toimimattomana kannata tuonne katolle lähteä riskeeraamaan... ;)
Otsikko: Vs: Suomen Posti toimii...
Kirjoitti: teutari - Torstai, 21.12.2017, 20:16
Tuolta peer brossin sivulta kun tutkaili niin tuuliviiri nappaakin suuntatiedot kahdelta eri kytkimeltä kun minä luulin että se ottaa vain yhdeltä.  ::)
On nää sielunelämän tutkimiset hauskoja juttuja.  :)


" Wind direction is determined by measuring the relative timing between pulses from the two switches.
North is indicated when the two sets of pulses exactly coincide.
South is indicated when pulses from one switch occur exactly midway between consecutive pulses from the other switch.

" The vane reed switch opens briefly, then closes again as the magnetic shield passes between it and the vane magnet, absorbing the magnetic field.
The timing of the vane reed switch is determined by the angular position of the vane magnet, which is in turn determined by wind direction.

Wind direction is calculated (with a resolution of 1.4 degrees) by comparing the relative timing between operation of the two reed switches. "
Otsikko: Vs: Suomen Posti toimii...
Kirjoitti: Naruskan Ukka Matinpoika - Torstai, 21.12.2017, 20:36
Nyt se on todettu. PeetBros Teutari tuulimittari näyttäisi toimivan!

Kokeilin asiaa vain lyhyesti kytkemällä uutukaisen tuonne jakokonsoliin, mistä tiedot välittyvät näyttökonsolille ja sieltä muuntuvat tietokoneelle WUHU:n järjestelmään. Lukemia alkoi tulla sekä tuulikuppipuolelta että viirin puolelta.

Jätän laitteiston vielä kuivumaan joulunpyhiksi, kun huomenissa siirrymme Rovaniemelle. Epoksia on leikkaushaavassa paksunlaisesti, joten en kiirehdi sen viemisellä pakkaseen ennen lopullista kuivumistaan.

Tästähän tulee oikea säähemmon joululahja. Kiitokset alkuideasta Teutarille. Ja einarille muusta avusta. Ja muille kommentoinnista myös. Mielenkiintoista nähdä, reagoidaanko PeetBrosin valmistuspuolella parannukseen, jota pidän ainakin itse varmana. Asia on selitetty olosuhteista lähtien valmistajalle sähköpostilla ja varmemmaksi vakuudeksi laitettu sinne myös kuva tekeleestä. Magneettiongelmasta ei ole mainintaa, kun kirje kirjoitettiin ennen niitä ongelmia, jotka nyt kuitenkin näyttävät ratkaistuilta.... :o ;D
Otsikko: Vs: Suomen Posti toimii...
Kirjoitti: einari - Torstai, 21.12.2017, 21:21
ok.. :)
Otsikko: Vs: Suomen Posti toimii...
Kirjoitti: einari - Perjantai, 23.02.2018, 15:02
Saipahan taas aihetta valittaa postin toiminnasta, aloin kyselemään erään lähetyksen perään kun ei tullut tullin ilmoituksesta huolimatta..

Olen odotellut 29.1 tullattua lähetustä saapuvaksi, sain siitä saapumisilmoituksen; LM988385585US joka on päivätty 24.01.2018. liitän oheen tullauspäätöksen. Lisäksi tulli ilmoitti tavaran luovutuksesta oheisella viestillä jonka liitän tähän tekstinä >>
"Subject: Tiedote Tullin Nettituonti-palvelusta
Tulli on lähettänyt Tuonti-ilmoituspalvelussa tiedon tavaran luovutuksesta. Posti / Åland Post toimittaa tavaran saapumisilmoituksessa ilmoitettuun osoitteeseen tai lähipostiin.
http://asiointi.tulli.fi/nettituonti   1 00000 18029 0344 00"

olisi mukavaa tietää missä kyseinen lähetys on viettänyt tämän kuluneen ajan ja missä se on nyt?Hei
Kiitos yhteydenotostasi, koskien odottamaasi lähetystä. Ikävä kuulla, että et ole saanut sitä.
Näyttää siltä että lähetys on lähtenyt palautumaan takaisin lähettäjälle, eikä se ole enää Suomessa.
Lähetys on lähtenyt tullipostista tulemaan eteenpäin 29.1 , mutta sitten se onkin lähtenyt seuraavana päivänä Suomesta.
Nyt en valitettavasti näe mitkä ovat tarkat vastaanottajatiedot lähetyksen pällä, järjestelmässä lähetyksen toimitus kohteena näkyy NIAGARA FALLS.

Valitettavasti en pysty tekemään mitän ettää saisin järjestettyä lähetyksen sinulle. Suosittelenkin olemaan lähettäjään yhteydessä ja kertomaan että et ole lähetystä saanut. Kun lähetys palautuu takaisin lähettäjälle voitte sitten tarkistaa itse lähetyksestä vastaanottajatiedot.
Jos vastaanottaja tiedot ovat oikein on lähettäjällä oikeus hakea tapahtuneesta, vahingonkorvaus haetaan aina lähtämaasta siltä yritykseltä kenen palvelua käyttäen lähetys on lähetetty. Riippumatta siitä onko virhe tai vahinko käynyt lähetys tai vastaanottomaassa.

Voit olla myös Tulliin yhteydessä ja kertoa ettäet saanut lähetystä jotta maksamasi tullausmaksut hyvitetän sinulle takaisin.
Pahoitteluni että tässä on käynyt näin ja että en pysty sinua tässä tämän enempää auttamaan. Toivon, että asia selviää ja saat lähetyksen pikaisesti itsellesi.

Mukavaa viikonloppua

Jaana Jokelainen
Asiakaspalvelu | Posti Oy
PL 6, 00011 POSTI
www.posti.fi

On se vaan niin ihmeellistä, että saapumisilmoituksen osaavat lähettää, muttei itse lähetystä oikeaan osoitteeseen.. liekö sillä, joka on lähetystä käsitellyt ollut Niagaran putoukset mielessä ja lähettänyt sinne takaisin.. saisi laittaa tuollaiset tynnyriin ja siihen "pieneen koskentapaiseen"  ;D
(saapumisilmoituksessa mainittuun osoitteeseen.. lupasi tulliposti)
Otsikko: Vs: Suomen Posti toimii...
Kirjoitti: einari - Perjantai, 23.02.2018, 17:38
Olin yhteydessä lähettäjään, kertoi että yleensä palautetusta lähetyksestä saa palautuksen syyn selville, tässä ei ollut mitään tietoa.. edes tullileimoja.
Toimitusosoite oli aivan oikein.. ilmeisesti Postissa ei enää osata muuta kuin leikata nurmikkoa.. jos sitäkään ::)

ihmetteli kovin, lähettää tänään uudelleen sen ja tällä kertaa seurantakoodilla.. saa nähdä yrittävätkö periä alvia uudelleen..
ei muuta kun odottelemaan ja ihmettelemään..
Otsikko: Vs: Suomen Posti toimii...
Kirjoitti: einari - Torstai, 19.07.2018, 19:19
Ukka  sai sentään paketin "lähipostiin" .. tämä ei ole löytänyt minnekkään..
https://www.verkkouutiset.fi/il-posti-kuljettanut-kyparaa-5000-kilometria-ympari-suomea/
Otsikko: Vs: Suomen Posti toimii...
Kirjoitti: weatherc - Torstai, 19.07.2018, 20:08
Ukka  sai sentään paketin "lähipostiin" .. tämä ei ole löytänyt minnekkään..
https://www.verkkouutiset.fi/il-posti-kuljettanut-kyparaa-5000-kilometria-ympari-suomea/

Luin jossain kohtaa että noihin on yleensä ihan simppeli syy, ylimmäräinen viivakoodi jossain. Jos on tullut Saksasta jonkun kuriirifirman kyydissä joka Suomeen saapuessa on tuupannut puketin Postiin loppumatkaksi (mikä on aika yleistä) niin en ylläty ollenkaan.
Mutta se ettei Posti saa sitä napattua "virrasta ulos" ja korjattua/kuskattua manuaalisesti en ymmärrä.
Otsikko: Vs: Suomen Posti toimii...
Kirjoitti: Zalama - Torstai, 19.07.2018, 21:22
Ukka  sai sentään paketin "lähipostiin" .. tämä ei ole löytänyt minnekkään..
https://www.verkkouutiset.fi/il-posti-kuljettanut-kyparaa-5000-kilometria-ympari-suomea/

Luin jossain kohtaa että noihin on yleensä ihan simppeli syy, ylimmäräinen viivakoodi jossain. Jos on tullut Saksasta jonkun kuriirifirman kyydissä joka Suomeen saapuessa on tuupannut puketin Postiin loppumatkaksi (mikä on aika yleistä) niin en ylläty ollenkaan.
Mutta se ettei Posti saa sitä napattua "virrasta ulos" ja korjattua/kuskattua manuaalisesti en ymmärrä.
Jos paketissa on ylimääräinen viivakoodi, niin kuinkahan posti onnistuu jatkuvasti lukemaan sen ylimääräisen eikä sitä oikeaa ? Itse pyrin välttelemään suomen postia jos mahdollista.
Otsikko: Vs: Suomen Posti toimii...
Kirjoitti: weatherc - Torstai, 19.07.2018, 23:47
Jos paketissa on ylimääräinen viivakoodi, niin kuinkahan posti onnistuu jatkuvasti lukemaan sen ylimääräisen eikä sitä oikeaa ? Itse pyrin välttelemään suomen postia jos mahdollista.

Se on hyvä kysymys. Kai einarin linkkamaasa esimerkissä se on välillä onnistunut lukemaan sen oikeankin kun tullut kerran Lietoon asti (eli Turun lajittelukeskukseen).
Toinen kysymys on tietty se, että jos laitetaan kuriiripalvelusta Postiin niin miksei teipata/maalata umpeen nuo ylimääräiset koodit. Muutama tuolla tyylillä tännekkin tullut paketti ovat olleet aika täynnä erilaisia viivakoodeja joista päällimmäisenä se Postin osoitelappu. Eli syy olisi siinä vaiheessa lähinnä kuriiripalvelun, ei Postin.

Täällä on kyllä Posti toiminut ihan OK ja paketitkin tulee ajallas, jos aamupäivällä tuolla Liedossa niin yleensä iltapäivästä löytyvät tuosta lähipostista. Se, mikä taas ei toimi on kirjeposti. Salosta Pertteliin (10 km) kestää viikon kun taas paketit tulee lähes toiselta puolelta maata parhaassa lysytyssä alta vuorokaudessa..