FinWX Foorumi

Sääasemalaitteet => Davis Instruments => Vantage Pro-sarjan asemat => Aiheen aloitti: systeemi - Sunnuntai, 25.06.2017, 10:42

Otsikko: Davis vantage pro2 ei löydä antureita
Kirjoitti: systeemi - Sunnuntai, 25.06.2017, 10:42
Moro

Viime yönä oli WD lopettanut tietojen lähetyksen. Aloin katsomaan että mitä on sattunut. Sääasemakone oli jumissa ja se käynnistyi uudelleen starttauksella. Seuraavaksi WD oli hukannut taas kerran "tiedostot" no sen sai backupeista palautettua. Sitten jäin hämmästelemään että miksi WD ei lähde lukemaan Davista. Lukemat näkyi paneelissa, mutta ajattelin uudelleen käynnistää paneelin kun siihen en ole koskenut pitkään aikaan (vuosi). No nyt sitten paneeli ei enää lue antureita. Käytin antureiden johdot irti yksitellen pihayksiköstä. Yhteyspaneeliin ei palautunut. Eli antureissa ei ole välttämättä vikaa. Receiving from: jää ainoastaan vilkkumaan ja mitään muuta ei tapahdu.

Mitäs arvelette mikä on sipannut?

Mistä tällä hetkellä saa kohtuu hintaan koko uuden paketin (vantage pro2) vai mitä muita vaihtoehtoja on? (ajattelin jos uusisi kaikki on kuitenkin ollut useamman vuoden jo käytössä)
Otsikko: Vs: Davis vantage pro2 ei löydä antureita
Kirjoitti: systeemi - Sunnuntai, 25.06.2017, 12:39
No niin asema heräsi henkiin huh! Kilo eurot paistoi jo silmissä :D
Otsikko: Vs: Davis vantage pro2 ei löydä antureita
Kirjoitti: systeemi - Perjantai, 22.06.2018, 09:53
Vanha tredi ylös.

Ulkoyksikkö kuoli :( oli pudonnut telineestä ja satoi vedet sisälle. Todennäköisesti itse pudotin kun kävin leikkaamassa nurmikkoa. Oli aika lohduton näky kun aukaisin kannen ja koko koppa täynnä vettä.

Löytyisikö apuja mistä kannattaa lähteä hommaamaan uusi ulkoyksikkö?

(http://www.diystyleblog.com/iss.jpg)
Otsikko: Vs: Davis vantage pro2 ei löydä antureita
Kirjoitti: einari - Perjantai, 22.06.2018, 10:12
Ehkäpä tuo käy... ainakin mitä tiedoissa löytyi  :)
https://www.ebay.ie/itm/Davis-Vantage-Pro2-Wireless-ISS-PCB-OV-7345-952-for-all-models-see-listing-/192153714580?hash=item2cbd40ff94
Otsikko: Vs: Davis vantage pro2 ei löydä antureita
Kirjoitti: systeemi - Perjantai, 22.06.2018, 10:14
Ehkäpä tuo käy... ainakin mitä tiedoissa löytyi  :)
https://www.ebay.ie/itm/Davis-Vantage-Pro2-Wireless-ISS-PCB-OV-7345-952-for-all-models-see-listing-/192153714580?hash=item2cbd40ff94


Langaton malli kyseessä ja minulla on langallinen.
Otsikko: Vs: Davis vantage pro2 ei löydä antureita
Kirjoitti: teutari - Perjantai, 22.06.2018, 11:08
Tuolta ainakin löytyy: https://davis-wetterstationen.de/7345950-davis-transmitterbox-iss-kabelgebunden-p-917.html
Otsikko: Vs: Davis vantage pro2 ei löydä antureita
Kirjoitti: systeemi - Lauantai, 23.06.2018, 00:01
Tuolta ainakin löytyy: https://davis-wetterstationen.de/7345950-davis-transmitterbox-iss-kabelgebunden-p-917.html

Onko tuo yhteensopiva? kun yritän tuosta kuvasta katsoa niin onko tuo 6142? Minulla on 6162Ceu
Otsikko: Vs: Davis vantage pro2 ei löydä antureita
Kirjoitti: einari - Lauantai, 23.06.2018, 09:41
Langaton malli kyseessä ja minulla on langallinen.
Käsittääkseni tuohon käy sekä langattomat ja langalliset anturit.. sitä en tiedä miten siihen näyttöösi käy??

Ehkäpä jussa osaisi sanoa... kun laittoi wireless- mallin
Otsikko: Vs: Davis vantage pro2 ei löydä antureita
Kirjoitti: Leka - Lauantai, 23.06.2018, 10:35
Tuolta ainakin löytyy: https://davis-wetterstationen.de/7345950-davis-transmitterbox-iss-kabelgebunden-p-917.html

Onko tuo yhteensopiva? kun yritän tuosta kuvasta katsoa niin onko tuo 6142? Minulla on 6162Ceu

Sun ISS:n valmistusvuosi 2011, jos oiken tuon mfg coden tulkitsin, joten oikea ISS on -> https://davis-wetterstationen.de/7345977-transmitterbox-iss-kabelgebunden-p-956.html (Ennen tammikuuta 2016 valmistetuille)
teutarin linkkaama on tammikuun 2016 jälkeen valmistetuille.
Otsikko: Vs: Davis vantage pro2 ei löydä antureita
Kirjoitti: weatherc - Lauantai, 23.06.2018, 11:47
Käsittääkseni tuohon käy sekä langattomat ja langalliset anturit.. sitä en tiedä miten siihen näyttöösi käy??

Einarille tiedoksi että Daviksessa ei ole nuo anturit se ongelma (molemissa samat) vaan yhetys ISS <> konsoli joka joko langallinen tai langaton. Ja yhteys konsoliin (tai Envoy:hin) on välttämätön jos haluaa siitä mitään ulos.
Otsikko: Vs: Davis vantage pro2 ei löydä antureita
Kirjoitti: systeemi - Lauantai, 23.06.2018, 11:53
Tuolta ainakin löytyy: https://davis-wetterstationen.de/7345950-davis-transmitterbox-iss-kabelgebunden-p-917.html

Onko tuo yhteensopiva? kun yritän tuosta kuvasta katsoa niin onko tuo 6142? Minulla on 6162Ceu

Sun ISS:n valmistusvuosi 2011, jos oiken tuon mfg coden tulkitsin, joten oikea ISS on -> https://davis-wetterstationen.de/7345977-transmitterbox-iss-kabelgebunden-p-956.html (Ennen tammikuuta 2016 valmistetuille)
teutarin linkkaama on tammikuun 2016 jälkeen valmistetuille.

Joo kiitos oikein paljon tuota tietoa etsin mutta ei vaan sattunut mistään silmiin. Laitetaanpa tilaukseen!
Otsikko: Vs: Davis vantage pro2 ei löydä antureita
Kirjoitti: weatherc - Lauantai, 23.06.2018, 11:57
Joo kiitos oikein paljon tuota tietoa etsin mutta ei vaan sattunut mistään silmiin. Laitetaanpa tilaukseen!

Laita tuo mfg code sinne tilauksen lisätietoihin ja että tuolle pitäisi saada korvaaja niin osaavat ainakin lähettää oikean palikan ;)
Otsikko: Vs: Davis vantage pro2 ei löydä antureita
Kirjoitti: systeemi - Lauantai, 23.06.2018, 12:01
Joo kiitos oikein paljon tuota tietoa etsin mutta ei vaan sattunut mistään silmiin. Laitetaanpa tilaukseen!

Laita tuo mfg code sinne tilauksen lisätietoihin ja että tuolle pitäisi saada korvaaja niin osaavat ainakin lähettää oikean palikan ;)


Ehdin jo laittaa tilauksen :D

edit: lähetin niille sähköpostia, mutta tuo saksalaisten kanssa englanniksi asiointi on viime vuosina tuottanut haasteita :D
Otsikko: Vs: Davis vantage pro2 ei löydä antureita
Kirjoitti: einari - Lauantai, 23.06.2018, 12:26
Einarille tiedoksi että Daviksessa ei ole nuo anturit se ongelma (molemissa samat) vaan yhetys ISS <> konsoli joka joko langallinen tai langaton. Ja yhteys konsoliin (tai Envoy:hin) on välttämätön jos haluaa siitä mitään ulos.

weatherc:lle tiedoksi..
 käy molemmat.. ainakin jos manuaaliin on uskomista.. ja jos katsoo on siin
ä laittamani linkin kuvassa selkeästi kaapeliliitäntä ja dip-kytkin jolla ilmeisesti valitaan tapa..

7.  Follow the instructions that best apply to your ISS and console:
•   See “Cabled ISS Assembly” on page 8 for assembling Vantage Pro2 weather sta-
tions that contain a cabled connection between the ISS and the console.
•   See “Wireless ISS Assembly” on page 11 for assembling Vantage Pro2 weather
stations that use a wireless connection to transmit and receive data
Ja manuaali..
https://www.davisnet.com/product_documents/weather/manuals/07395-249_IM_06152.pdf
Otsikko: Vs: Davis vantage pro2 ei löydä antureita
Kirjoitti: weatherc - Lauantai, 23.06.2018, 13:07
weatherc:lle tiedoksi..
 käy molemmat..

Älä yirtä opettaa isää panemaan  ;D
Ei käy. Jos langallinen konsoli niin siihen käy vain langallinen ISS, ja vastaavasti sama langattomalla.
Eli jos vaihdat langallisen ISS:in langattomaan, joudut vaihtamaan myös konsolin.
Antureita voit laittaa kumpaan vaan mutta tässä ei ollut kyse niistä vaan "palikasta" antureiden ja konsolin välissä.
Otsikko: Vs: Davis vantage pro2 ei löydä antureita
Kirjoitti: einari - Lauantai, 23.06.2018, 14:54
Älä yirtä opettaa isää panemaan  ;D
Ei käy. Jos langallinen konsoli niin siihen käy vain langallinen ISS, ja vastaavasti sama langattomalla.

Se on silkka mahdottomuus kun taidat olla nuorempi...

Datahan on ihan samaa mitä se pukkaa ulos... se on eri asia jos kaapeliliitäntä ei sovi... ja se jos siinä on eri cpu ja eri firmware..
mainitsin kyllä senkin aikaisemmin systeemille etten tiedä käykö tämä yksiin sen konsolin kanssa  ;D

Mutta kaikkia väittämiä en niele...  ;D
ainakin toisinpäin pitäisi toimia.....
An in-depth guide to all the features and functions of the Vantage Pro2 console for cabled and wireless stations. This manual is for the following product numbers: 6312, 6312C, 6152, 6152C, 6153, 6162, 6162C, 6163.
https://www.davisnet.com/product_documents/weather/manuals/07395-234_IM_06312.pdf

Otsikko: Vs: Davis vantage pro2 ei löydä antureita
Kirjoitti: weatherc - Lauantai, 23.06.2018, 15:01
Mutta kaikkia väittämiä en niele...  ;D
ainakin toisinpäin pitäisi toimia.....
An in-depth guide to all the features and functions of the Vantage Pro2 console for cabled and wireless stations. This manual is for the following product numbers: 6312, 6312C, 6152, 6152C, 6153, 6162, 6162C, 6163.
https://www.davisnet.com/product_documents/weather/manuals/07395-234_IM_06312.pdf

Kerro mullekkin jos saat langallisen ISS:in toimimaan langattoman konsolin kanssa tai päinvastoin ;D
Kas kun jenkit menee "raha edellä" ja "osta auto mutta pyörät ostettava erikseen-tyylillä" niin on poistettu palikat niin että noita vois kytkeä ristiin.
Ja edelleenkin, antureilla ei ole mitään tekemistä tämän kanssa koska ne ovat molemille samat samoilla liitännöillä.
Otsikko: Vs: Davis vantage pro2 ei löydä antureita
Kirjoitti: einari - Lauantai, 23.06.2018, 15:36
tuossa laittamassani manuaalissahan se kerrotaan osiossa 3..
11
Chapter 3
Using Your Weather Station
The console LCD screen and keyboard provide easy access to your weather
information. The large LCD display shows current and past environmental
conditions as well as a forecast of future conditions. The keyboard controls
console functions for viewing current and historical weather information, setting
and clearing alarms, changing stations types, viewing and/or changing station
settings, setting up and viewing graphs, selecting sensors, getting the forecast,
and so on.
Console Modes
The Vantage Pro2 console operates in five different modes:
Setup Mode
Setup Mode provides access to the station configuration settings that control how
the station operates. Setup Mode consists of a series of screens for selecting
console and weather station options. The screens that display in Setup Mode vary
depending on the weather station type (cabled or wireless), or if the console has a
WeatherLink connection already established. (See the
WeatherLink Getting

Started Guide
 for more information on connecting your console to your
computer.
Otsikko: Vs: Davis vantage pro2 ei löydä antureita
Kirjoitti: Leka - Lauantai, 23.06.2018, 16:19
weatherc:lle tiedoksi..
 käy molemmat.. ainakin jos manuaaliin on uskomista.. ja jos katsoo on siinä
laittamani linkin kuvassa selkeästi kaapeliliitäntä ja dip-kytkin jolla ilmeisesti valitaan tapa..

Otappa nyt asioista ihan vaikka käytännön kautta selkoa ennen kuin alat latoa tuomoista tuubaa >:(
Otsikko: Vs: Davis vantage pro2 ei löydä antureita
Kirjoitti: einari - Lauantai, 23.06.2018, 16:27
Otappa nyt asioista ihan vaikka käytännön kautta selkoa ennen kuin alat latoa tuomoista tuubaa >:(

Toiset taas saisi lukea manuaaleja huolellisemmin..  kyllä sen saa toimimaan kaapelillakin.. ei siinä muuten olisi kaapelille paikkaa...
ja lueppas tuo viimeksilaittamani manuaali.. siinä selvästi sanotaan että kaapeli tai langaton ISS käy ja perusteelliset ohjeet jos langaton.. niin setupissa hypätään pari kohtaa yli jotka on langattomalle moodille...  ::)
Otsikko: Vs: Davis vantage pro2 ei löydä antureita
Kirjoitti: weatherc - Lauantai, 23.06.2018, 17:48
Toiset taas saisi lukea manuaaleja huolellisemmin..  kyllä sen saa toimimaan kaapelillakin.. ei siinä muuten olisi kaapelille paikkaa...
ja lueppas tuo viimeksilaittamani manuaali.. siinä selvästi sanotaan että kaapeli tai langaton ISS käy ja perusteelliset ohjeet jos langaton.. niin setupissa hypätään pari kohtaa yli jotka on langattomalle moodille...  ::)

Ota nyt Einari asiasta selvää ihan käytännössä ennenkuin alat latelemaan manuaaleja. Nuo manuaalit ovat käytännössä samat kaikille malleille. Ja kyllä, siellä voi olla paikka johdolle, mutta sisuskalut on jättetty pois jos on langaton. Ihan samoin kuten langallisessa konsolissa on paikka antennille mutta plugi antennin tilalla.

Meillä on usealla ollut Davikset 10+ vuotta, sulla tietääkseni ei yhtään, joten eiköhän nämä on tullut tutkittua matkan varrella useaankin kertaan.
Otsikko: Vs: Davis vantage pro2 ei löydä antureita
Kirjoitti: einari - Lauantai, 23.06.2018, 18:01
NIIN, mutta langaton konsoli voi lukea langallista iss.. ja toisaalta jos davis näin kirjoittaa niin miksei se olisi niin... ;D

Voi olla että on ollut vuosia.. mutta ei olisi ensimmäinen eikä viimeinen kerta kun ei osata hhyödyntää laitteen kaikkia ominaisuuksia..
Toisaalta, eipä sitä itsekkään tule luettua manuaaleja ennenkuin kuin jos jokin seikka vaivaa...  jos davisin manuaali valehtelee.. osoittakaa syytökset sinne, itse en viitsi noin kallista härpäkettä ostaa testimielessä .. uskotaan nyt jos niin sanotte.. jään näiltä osin hiljaisuuteen oman eriävän käsitykseni kanssa kyseisesä asiasta..... 8)
Otsikko: Vs: Davis vantage pro2 ei löydä antureita
Kirjoitti: teutari - Lauantai, 23.06.2018, 20:51
NIIN, mutta langaton konsoli voi lukea langallista iss.. ja toisaalta jos davis näin kirjoittaa niin miksei se olisi niin... ;D

Missä noin on präntättynä?

Mulla on noi molemmat härvelit langallinen että langaton kahdella konsolilla. Ei ne ristiin toimi.

Tolla DIP-kytkimellä muutetaan asematunnusta joka on defaultina 1 elikkä jos lähinaapurilla on myös langaton VP2 ja se käyttää tuota 1:stä niin DIP-kytkimellä voidaan vaihtaa asematunnus muuksi 2-8 jolloin ei kuunnella naapurin asemaa ja sitten konsolista valitaan se tunnus mikä asetettiin.

Langattomissa konsoleissa ei ole piuhalle liitintä piirikortissa.

Langattomissa konsoleissa on semmoinen ominaisuus että sillä millä otat tiedot ISS:tä voit käyttää sitä toistimena jolloin sen toisen langattoman konsolin voi viedä vaikka olkkariin kun ne keskustelevat keskenään.
Otsikko: Vs: Davis vantage pro2 ei löydä antureita
Kirjoitti: einari - Lauantai, 23.06.2018, 21:58
Meinasin jo lopettaa... mutta... ihmettelinkin jo Ukallekkin että missä teutari luuraa :)

tuo linkki jonka laitoin pitää sisällään sellaiseen piirilevyn jossa on iss päässä molemmat vaihtoehdot... ja jos dippi on 0000 niin ehkäpä silloin toimii kaapelilla.
eikä laita paristoa...

sitten siihen davisin manuaaliin..
https://www.davisnet.com/product_documents/weather/manuals/07395-234_IM_06312.pdf

ja kertaukseksi se alkuperäinen linkki jossa näkyy se dippi antenni ja kaapeliliitin jonka  yläpuol. lukee Co... jotain

https://www.ebay.com/itm/Davis-Vantage-Pro2-Wireless-ISS-PCB-OV-7345-952-January-2016-onward-models/192153714580?_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIM.MBE%26ao%3D2%26asc%3D44039%26meid%3Da5fda83909734f44a121a74c2a67ba57%26pid%3D100623%26rk%3D2%26rkt%3D6%26sd%3D201696059646&_trksid=p2047675.c100623.m-1
Otsikko: Vs: Davis vantage pro2 ei löydä antureita
Kirjoitti: teutari - Lauantai, 23.06.2018, 23:48
Meinasin jo lopettaa... mutta... ihmettelinkin jo Ukallekkin että missä teutari luuraa :)

tuo linkki jonka laitoin pitää sisällään sellaiseen piirilevyn jossa on iss päässä molemmat vaihtoehdot... ja jos dippi on 0000 niin ehkäpä silloin toimii kaapelilla.
eikä laita paristoa...

Täällähän minä. ;D

Ja höpö höpö sulla on nyt mielessä aivan omat kytkennät millä saadaan vaan lähetintunnus #1 (default). ;)

Jos kytkimet on 1=off 2=off 3=off niin silloin on lähetintunnus #1 (default) ja silloin konsolin asetuksissa RECEIVING FROM valitaan STATION NO. 1 jne.
DIP-kytkintä #4 käytetään lähetystestaukseen, ei lähetintunnukseen.
Otsikko: Vs: Davis vantage pro2 ei löydä antureita
Kirjoitti: einari - Sunnuntai, 24.06.2018, 06:01

Täällähän minä. ;D
Ja höpö höpö sulla on nyt mielessä aivan omat kytkennät

Juu, pakostakin tulee mieleen omia kytkentöjä kun kolmasosa työelämästä on mennyt Elektroniikan ja Atk:n parissa...

mutta olet aivan oikeassa tuossa asiassa.. tuon manuaalin mukaan se valinta tehdään siellä konsolissa, onko kaapeli, vai langaton ISS.  ;D
On jotenkin kornia puhua integroidusta asemasta.. kun on kuitenkin kaapelien varassa..

Otsikko: Vs: Davis vantage pro2 ei löydä antureita
Kirjoitti: weatherc - Sunnuntai, 24.06.2018, 12:52
https://www.ebay.com/itm/Davis-Vantage-Pro2-Wireless-ISS-PCB-OV-7345-952-January-2016-onward-models/......

Ebayhän on se oikea paikka ostaa aitoa tavaraa, varsinkin joltain ei-niin-viralliselta nimimerkiltä  ;D ;D ;D
Tuossahan näkee jo T/H-liittimen väristä että sitä on sorkittu. Ja selostuksessa ei ole mitään mainintaa että toimisi wired-version kanssa, ainoastaan wireless...

Koita nyt hyvä mies ymmärtää että se olisi "bad for business" jos langalliset/langattomat toimisi ristiin. Kun eivät toimi niin saadaan myytyä enemmän jos asiakas haluaa vaihtaa  ;D
Otsikko: Vs: Davis vantage pro2 ei löydä antureita
Kirjoitti: einari - Sunnuntai, 24.06.2018, 14:25
Niinpä, eikä mitään piirilevyjen lauoyttia.. kyllä minä tiedän sen niiden "bisneksen".. tiedän myös sen on mahdollista esittämäni vaihtoehto.. ei siihen muuta estettä ole kuin rahankiilto silmissä  ;D
minä vetäydyn keskustelusta miettimään Rf-asioita, elikkä signaalivahvistimia ja toistimia ;)

Odotin amerikan markkinoille davisille kilpailijaa... tuosta teutarin mainitsemasta weatherfow-sääsysteemistä. Ei tuolla vauhdilla tule.. eikä varsinkaan netatmolle kun hinta-arvio näkyi olevan yli 600 usdollaria..  tuotetta ei ole edes myynnissä missään ja oli sivuilla kuvan mukainen lmoitus..

Otsikko: Vs: Davis vantage pro2 ei löydä antureita
Kirjoitti: teutari - Sunnuntai, 24.06.2018, 15:05
Tuossa vielä faktaa tietoa ettei jää asia kaivelemaan. ;)

https://www.weatherstations.co.uk/vp_main.htm