FinWX Foorumi

Koodaus- ja rakentelunurkka => Sivustojen koodaaminen (HTML, PHP, MySQL, jne.) => Aiheen aloitti: weatherc - keskiviikko, 29.07.2015, 23:16

Otsikko: Windows 10
Kirjoitti: weatherc - keskiviikko, 29.07.2015, 23:16
Joku ei voinut pitää näppejä erossa eli Win 10 on asennettuna Acerin läppäriin ;D
Osittain mielenkiinnosta että miten websivut toimisi uudessa Windows Edge selaimessa.

Hmmm....
Firefox ja Chrome: @font-face fontit lakkasi toimimasta, myös jotain muuta koska Bootstrap-valikon dropdown-kolmiot jää näkyviin
Edge: Yllämainitut toimii OK mutta...svg-ikoneja uupuu siellä sun täältä sekä Steelseries-mittarissa outoja haamuja ajax-päivityksen yhteydessä...

Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: weatherc - keskiviikko, 29.07.2015, 23:53
@font-face-ongelmaan löytyi syypää. Win10:ssä luokittelee Modernizr js-häkkyrä läppärin touch-vekottimeksi WTF??

btw..Eipä mennyt kun puoli tuntia ja johan puski 200 MB päivitystä pakko-rebootilla...Win10:ssä kun ei saa Windowsin updatea pois päältä vaan päivitykset pakkosyötetään. Ainut valinnanvara on että joko se reboottaa itse tai käskee sinut reboottamaan..Jep, jep...
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: systeemi - torstai, 30.07.2015, 10:17
Tämän vuoksi ei ole vielä uskaltanut asentaa...  :P
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: weatherc - torstai, 30.07.2015, 11:08
Touch-ongelma näyttää kadonneen itsestään..Edge kadottelee edelleen svg-ikoneita sekä joitain kuva-ikoneita..

Yleisesti:
Rullaa ihan OK, 2.2 GHz CPU:n se näyttää skaalavan alas 0.79 GHz:iin kun ei ole kuormaa ja RAM:ia reilut 1 GB käytössä.
Tilaa tuo päivitys vie, omalla SSD:llä ei ole kun 7 GB tyhjää enää C:\:llä kun siellä on 3 x 5 GB päivityskansiot. Ainakin yksi noista taitaa olla se johon se latas win10:ä taustalla tuon "varaa win 10"-jutskan avulla.

Start-valikko pyörivine tiileineen on aika piece of junk jossa mainoksia peleistä kuten Minecraft jota M$ koittaa tyrkyttää. Sääappsissa ei saa edes tuulen nopeuden vaihdettua vaan se on ja pysyy mph:ssa.
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: Leka - perjantai, 31.07.2015, 22:58
Tulipa tuo W10 asennettua Acerin 8530G läppäriin, jossa käyttis on edennyt Vista->W7->W10 ja näyttää tuo kymppi tuossa jotenkuten toimivan. Onpahan muuten melkoinen vakoilukäyttis, paras kommentti tähän mennessä joka on tullut luettua totesi Winkoneiden olevan NSA:n bottiverkko ;D
Asetuksia ja hieman muutakin saa muokata hetken aikaa jotta edes hieman yksityisyyttä saa lisättyä, ohjeita tähän alkaa olla jo netissä varsin kiitettävästi, toisin kaikki "ominaisuudet" eivät taida olla vielä tulleet julki...

Edge ei kyllä loistanut mitenkään erityisemmin ja W10 oletusselaimen vaihtokin on tehty pykälää hankalammaksi kuin aiemmin. Päivän W10:n kanssa tuttavuutta tehneenä saattaa todennäköisesti käydä niin että tuo Acer jää ensimmäiseksi ja viimeiseksi koneeksi johon W10 tuli asennettua.

Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: weatherc - perjantai, 31.07.2015, 23:58
LainaaOnpahan muuten melkoinen vakoilukäyttis, paras kommentti tähän mennessä joka on tullut luettua totesi Winkoneiden olevan NSA:n bottiverkko

Juu, niin on. Ei voinut kun kauhistella kun pläräsi asetuksia läpi (siis niitä muutamia mitä se näyttää sulle ellet osaa etsiä control-panelia) jossa kaikki mahdolliset systeemit ja datanlähtetys-namiskat ovat oletuksena päällä. Ja jos noita vakoilusysteemejä ei saa mitenkään kokonaan pois päältä niin lentää kyllä tekele roskiin.
Unohtamatta sitä pakotettua päivitystä.
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: weatherc - lauantai, 01.08.2015, 10:21
Muuten, IE 11 löytyy myös Win 10:stä. Se on vaan ovelasti piilotettuna.

Lisää kivaa bongattua:

Lainaa"Microsoft has renewed its Privacy Policy and Service Agreement. The new services agreement goes into effect on 1 August 2015, after the launch of the Windows 10.

The new "privacy dashboard" is presented to give the users a possibility to control their data related to various products in a centralised manner.

Microsoft's deputy general counsel, Horacio Gutierrez, wrote in a blog post that Microsoft believes "that real transparency starts with straightforward terms and policies that people can clearly understand". We copied and pasted the Microsoft Privacy Statement and the Services Agreement into a document editor and found that these "straightforward" terms are 22 and 23 pages long respectively.

Summing up these 45 pages, one can say that Microsoft basically grants itself very broad rights to collect everything you do, say and write with and on your devices in order to sell more targeted advertising or to sell your data to third parties. The company appears to be granting itself the right to share your data either with your consent "or as necessary".

Numerama analysed the new privacy policy and found a number of conditions users should be aware of:
By default, when signing into Windows with a Microsoft account, Windows syncs some of your settings and data with Microsoft servers, for example "web browser history, favorites, and websites you have open" as well as "saved app, website, mobile hotspot, and Wi-Fi network names and passwords"."
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: J.Jäntti - sunnuntai, 02.08.2015, 09:42
Tässä kohtaa voikin olla tyytyväinen, että Windows 7-koneistani kaikki, yhtä lukuunottamatta, ei ole kyennyt onnistuneesti asentamaan Windows 10:n päivitykseen mahdollistavaa KB2952664-laastaria.
Jotenkin olen karsastanut tuota Windows 10:ä muutenkin hieman, mikä osiltaan johtuu Windows 8:sta ja 8.1:stä, mutta se suurin "punainen lippu", joka tuosta nousi oli se, että Microsoft jakelee tuota käyttöjärjestelmäpäivitystä ilmaiseksi. Minun oma näkemykseni on se, että jotain taka-ajatusta on pakko olla takana, jos Windows 10:ä jaetaan ilmaiseksi vaikka Windows 7:n tuki päättyy vasta vajaan viiden vuoden päästä, 14.01.2020. Win7:n Mainstream-tuki päättyi tämän vuoden Tammikuussa, mutta Mainstream-tuen päättyminen ei vaikuta juuri mihinkään.

Se kone, johon päivitys on puolestaan saatavilla, aion pysyttäytyä Windows 7:ssa vaikka piruillakseni. Vain laitteistotuen katoaminen Windows 7:lta pakottaa vaihtoon.
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: weatherc - sunnuntai, 02.08.2015, 11:24
Se on totta ettei ilmaista lounasta ole.

Voisi varmaan olettaa että Mircosoft löytää itsenä EU-tuomioistuimessa vielä tuon Win 10 kanssa jolleivät korjaa sitä siten että kaikki "Big Brother"-systeemit ole offina oletuksena, sekä korjaavat noita 45 sivun kokoisia ehtoja.
Tuon rinnalla tuntuu EU:n vaatimat cookie-hyväksymiset websivuille lähinnä räpeltämiseltä.

Eniten tuossahan huolestuttaa ne jotka eivät osaa tai halua etsiä ohjeet miten nuo BB-jutut saisi mahdollisimman paljon pois päältä vaan käyttävät konettaan suurin piirtein oletus-asetuksilla ja oletus-selaimella.

Linux, here we come :)
Koska mulla oli joka tapauksessa edessä tän läppärin kovalevyn tyhjennys kun Windooza oli onnistunut käyttämään 50 GB sen 60 GB:n C:\-osion tilasta (olin kerran jokunen viikko sitten tilannteessa jossa 200 MB tyhjää tilaa jäljellä) niin laitoin Linux Mintin lataukseen sen jälkeen kun olin ensin saanut muutamat asetukset tallennettua (Filezilla, PuTTY sekä Firefox) sekä löydettyä ohje miten saa PuTTY:n asetukset siirrettyä Linux-PuTTY:lle. Täytyy sanoa että ihan hyvältä näyttää :)


Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: khyron - sunnuntai, 02.08.2015, 12:36
Ilmeisesti myös wifitunnukset jaetaan kaikille kavereille.
http://reviews.gizmodo.com/why-the-hell-is-windows-10-sharing-my-wi-fi-passwords-1719900675?utm_campaign=socialflow_gizmodo_facebook&utm_source=gizmodo_facebook&utm_medium=socialflow (http://reviews.gizmodo.com/why-the-hell-is-windows-10-sharing-my-wi-fi-passwords-1719900675?utm_campaign=socialflow_gizmodo_facebook&utm_source=gizmodo_facebook&utm_medium=socialflow)

Pitääköhän tässä ruveta miettimään ettei omaan verkkoon päästetä windowseja.
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: weatherc - sunnuntai, 02.08.2015, 13:15
Jostain luin että se myös jakaisi päivityksiä toisille Win 10:lle p2p-tyylillä. Toisin sanoin se käyttää kaistaasi ilman lupaa koska olettaa että on rajaton kaista käytössä ja toimii M$:än peilinä niiden jaossa...
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: weatherc - sunnuntai, 02.08.2015, 13:33
Pari kohtaa:

LainaaMicrosoft collects and uses various types of data, such as your device location, data from your calendar, the apps you use, data from your emails and text messages, who you call, your contacts and how often you interact with them on your device.

Cortana also learns about you by collecting data about how you use your device and other Microsoft services, such as your music, alarm settings, whether the lock screen is on, what you view and purchase, your browse and Bing search history, and more."

Mitähän sisältää tuo "and more"?

LainaaWe will access, disclose and preserve personal data, including your content (such as the content of your emails, other private communications or files in private folders), when we have a good faith belief that doing so is necessary to protect our customers or enforce the terms governing the use of the services.
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: systeemi - sunnuntai, 02.08.2015, 14:55
Jos osaisi olla ilman Windowsia olisin varmaan jo vaihtanut johonkin muuhun. Laiskuuttaan ei vain millään jaksa alkaa opettelemaan uutta järjestelmää.

Paska menee paskemmaksi kokoajan XP:n jälkeen ei ole mitään "parannuksia" tullut tai no seiska on ihan ok.
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: weatherc - sunnuntai, 02.08.2015, 16:05
Tämä Mint näyttää toimivan aika lailla kuten Windowskin, kometoriviä ei tarvinnut laisinkaan asennukseen muuta kuin kun piti muokata PuTTY:n .reg.filu Linukalle sopivaksi ja siihenkin löytys valmis perl-skripti. Tarvittavat softatkin löytys suoraan listasta.

Ainuat parit huomiot koskien websivuja
- muistaa asentaa ms-corefonts paketti josta löytyy kasa Windowsissa löytyviä fontteja kuten Verdana
- Ainakin Firefoxissa tuuppaa esim foorumien fontit olemaan pienenkokoisia => FF:n asetuksista minimi fonttikoko vaikkapa 12:aan niin ei tarvi suurennuslasia foorumeja plärätessä :P
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: systeemi - sunnuntai, 02.08.2015, 19:44
Mikäs se tuo putty on?
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: weatherc - sunnuntai, 02.08.2015, 22:04
Lainaus käyttäjältä: systeemi - sunnuntai, 02.08.2015, 19:44
Mikäs se tuo putty on?

Se on SSH-klientti, eli esim dedin hallintaan :)
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: Leka - maanantai, 03.08.2015, 20:40
Tuossa joitain ohjeita W10 yksityisyyden parantamiseksi: https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/3f38ed/guide_how_to_disable_data_logging_in_w10
Group Policy Editorin muokkaus noiden ohjeiden mukaan ei toimi Home versiossa.

Alkaa Mint/Ubuntulinja tuntumaan selviöltä kun näistä W7 koneista aika jättää...
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: weatherc - tiistai, 04.08.2015, 10:58
Lienee tietenkin makuasia mutta muutama asia ärsyttää noissa Linukoissa.
Kuten että jotkut fontit websivuilla näyttävät erilaiselta. Tämä vaihtelee jopa eri Linukoiden välillä vaikka käytössä olisi sama selainversio. Tämä ei ole välttämättä hyvä asia websivu-koodarin näkökulmasta varsinkin kun suurin osa sivujen kävijöitä on Windowseja.

Win 10 koneeseen tuli eilen ekat päivitykset.Asetus oli että se ilmoittaa että voin ajastaa rebootin. Niin pitkälle se toimis ihan ok, latasi ja asensi päivitykset taustalla ja ilmoitus tuli että pitäisi ajastaa rebootti. Mutta se piru onkin asettanut oletukseksi että se reboottaa seuraavana yönä klo 03:30 jollet muuta sitä ennen sitä.

Eikun hakkeroimaan service:jä sitten :P
Löysin jostain että tuon Diagnoosidatan lähtetyken Redmondiin saisi offille sammuttamalla kyseinen palvelu :P
DiagnosticTrackingService => disabled
Samoin WindowsUpdate => disabled
Katsotaanpa pysyvätkö pois päältä vai käykö Redmond laittamassa ne uudelleen päälle :P
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: systeemi - keskiviikko, 05.08.2015, 10:34
No niin sieltä löytyy jo ratkaisuja noihin ongelmiin. Pitäiskö kokeilla tuohon rouvan koneeseen tuota kymppiä :)
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: SääSami - keskiviikko, 05.08.2015, 11:50
Yksityisyystyökalu  :)
http://www.digitoday.fi/tietoturva/2015/08/05/siina-ei-kauaa-kestanyt-windows-10lle-seurannan-estava-sovellus/20159864/66?rss=6 (http://www.digitoday.fi/tietoturva/2015/08/05/siina-ei-kauaa-kestanyt-windows-10lle-seurannan-estava-sovellus/20159864/66?rss=6)
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: weatherc - keskiviikko, 05.08.2015, 12:18
Hyvä löytö. Näyttää mm. disabloivan juuri tuon DiagnosticTrackingServicen.
Aivan saletisti joku kyhää kasaan palikan joka sammuttaa tyyliin yhdellä napin painalluksella kaiken oletuksena päällä olevan junkin sekä päivitykset tuosta Redmondin vakoilusoftasta :P
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: SääSami - keskiviikko, 05.08.2015, 12:34
LainaaAivan saletisti joku kyhää kasaan palikan joka sammuttaa tyyliin yhdellä napin painalluksella kaiken oletuksena päällä olevan junkin sekä päivitykset tuosta Redmondin vakoilusoftasta
Niin, ehkä se on juuri tämä palikka joka kehittyy koko ajan? Tallensin tuon GitHubin osoitteen suosikkeihin jotta voin seurata kehitystä ja ladata tarvittaessa uusimman version.
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: Pes - keskiviikko, 05.08.2015, 15:28
Laitanpa, jos joku ei oo lukassu vielä. http://yle.fi/uutiset/windows_10_uudistaa_kayttoehdot_kasvi_suomalaiset_naiiveja_tietosuojan_suhteen/8195454
http://yle.fi/uutiset/microsoft_tietoja_kerataan_vain_suostumuksella/8200434
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: weatherc - keskiviikko, 05.08.2015, 16:48
Tuo "kerätään vain suostumuksella" on aikamoista shaibaa koska suostut siihen kun hyväksyt ehdot asennusvaiheessa.
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: weatherc - keskiviikko, 05.08.2015, 17:32
Poista OneDrive:

http://www.reddit.com/r/Windows10/comments/3f45ix/easy_way_to_uninstall_onedrive_if_you_arent_using/

Poista Xbox:

http://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/34qzni/how_to_remove_xbox_integration_in_latest_windows/

Lista power-shell kometoja, lähde reddit ;)

LainaaGet-AppxPackage -name "Microsoft.ZuneMusic" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.Music.Preview" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.Windows.Cortana" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.XboxGameCallableUI" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.XboxIdentityProvider" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.BingTravel" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.BingHealthAndFitness" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.BingFoodAndDrink" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.People" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.BingFinance" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.3DBuilder" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.WindowsCalculator" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.BingNews" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.XboxApp" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.BingSports" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.WindowsCamera" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.Getstarted" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.Office.OneNote" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.WindowsMaps" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.MicrosoftSolitaireCollection" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.MicrosoftOfficeHub" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.BingWeather" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.ZuneVideo" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.SkypeApp" | Remove-AppxPackage

# Get-AppxPackage -name "Microsoft.Windows.CloudExperienceHost" | Remove-AppxPackage
# Get-AppxPackage -name "Microsoft.BioEnrollment" | Remove-AppxPackage
# Get-AppxPackage -name "Microsoft.WindowsStore" | Remove-AppxPackage
# Get-AppxPackage -name "Microsoft.Windows.Photos" | Remove-AppxPackage
# Get-AppxPackage -name "Microsoft.WindowsPhone" | Remove-AppxPackage

Kaikki Bing-roska yhdellä komennolla  ;D

LainaaGet-AppxPackage -name "*Bing*" | % { Remove-AppxPackage $_ }
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: weatherc - sunnuntai, 09.08.2015, 10:29
Nyt kun on viikon verran käyttänyt tuota Win10 on pakko sanoa että "I like it", ihan stylen näköinen ja näyttää toimivan ihan nätisti.

- Update näyttää pysyvän pois päältä kun sammuttaa WindowsUpdate servicen
- Tähän Acerin läppäriin tulee nytten mm. Intelin graffiikka-ajurit Windows Updaten kautta.
- Touchpadin automaaginen disabloiminen kun lankahiiri kytketty mikä ei toiminut Win7:ssa toimii nätisti Win10:ssä
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: Naruskan Ukka Matinpoika - sunnuntai, 09.08.2015, 21:04
Valtuutan Henkan laatimaan Windows kympistä sääkonetta varten tumpelo-ohjeen sitten, kun järjestelmän kaikki sudenkuopat on tutkittu. Ukallakin on reservissä nykyisen HP:n hyvin toimivan sääkoneen särkymävarana XP:llä varustettu Lenovo, johon voisi, jos se mahdollista on, survoa tilalle tuon kympin.

Kiireitä ei ole, eli Henkalla on asiantuntijana aikaa tutkia tavara ennen sen käyttöönottoa Perttelin ulkopuolella... ;)
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: systeemi - maanantai, 10.08.2015, 12:32
Jos tuohon tyttären koneeseen kokeilisi ensimmäisenä kun siinä on tuo  win7 starter.

mistä olette ladanneet tuon kympin?
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: weatherc - maanantai, 10.08.2015, 15:15
Lainaus käyttäjältä: systeemi - maanantai, 10.08.2015, 12:32
mistä olette ladanneet tuon kympin?

https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10
Tuolta latasin ISO:n josta tein USB-tikun.
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: weatherc - maanantai, 10.08.2015, 18:02
Reilut viikko mennyt joten katsotaanpa että joko Win 10 komeilee kuninkaana Google Analayysin tilastoissa. Tässä vaiheessa kannattaa laskea alas se kahvikuppi pöydälle koska nyt tulee viikon piristävät naurut  ;D

Aikahaarukka on 3-10.8, noin 56K kävijää nordicin sivulla.
Win 10 osuus noista ollut hiukeat 0.001%, vanha kunnon Symbiankin menee ohi että heilahtaa
Uusi selain Edge pitää vielä paremmaksi, sen osuus ollut 0.0003%.

Well done Redmond  ;D ;D ;D
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: Zalama - maanantai, 10.08.2015, 20:04
Lainaus käyttäjältä: weatherc - maanantai, 10.08.2015, 18:02
Reilut viikko mennyt joten katsotaanpa että joko Win 10 komeilee kuninkaana Google Analayysin tilastoissa. Tässä vaiheessa kannattaa laskea alas se kahvikuppi pöydälle koska nyt tulee viikon piristävät naurut  ;D

Aikahaarukka on 3-10.8, noin 56K kävijää nordicin sivulla.
Win 10 osuus noista ollut hiukeat 0.001%, vanha kunnon Symbiankin menee ohi että heilahtaa
Uusi selain Edge pitää vielä paremmaksi, sen osuus ollut 0.0003%.

Well done Redmond  ;D ;D ;D

Sama aikahaarukka, n 12k kävijää: 6 vierailua Win 10:llä
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: weatherc - maanantai, 10.08.2015, 21:51
Tais löytyä syy noihin pieniin lukuihin, vika on siinä settä GAnalyysi ei tunnista Win10/Edgeä, vaan puskee ne NT:nä ja Chromena:
http://www.geekwire.com/2015/the-challenge-of-tracking-microsofts-new-edge-browser-in-google-analytics/

Stackeroverflowsta bongasin että Edgen ja Chromen selain-tunnisteet olisivat liki identtiset. Erona lähinnä että egden käyttämää Chrome versionumeroa ei ole olemassakaan.

Totta puhuen niin tuo mun 77 kävijää 56K:sta kuullosti kyllä "hivenen matalalta"....
Mulla nuo Win10/Edge-kävijät ovat kaikki tulleet 5:s päivä jonka jälkeen ei olisi GA:n mukaan käynyt ketään Win10:läistä...Tosin, sekä Chrome-määrä että varsinkin NT-määrä ovat kylläkin yllättävän suuret...
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: systeemi - keskiviikko, 12.08.2015, 10:10
Lainaus käyttäjältä: weatherc - maanantai, 10.08.2015, 15:15
Lainaus käyttäjältä: systeemi - maanantai, 10.08.2015, 12:32
mistä olette ladanneet tuon kympin?

https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10
Tuolta latasin ISO:n josta tein USB-tikun.

Kiitos

Aloitin tänään kokeilemaan tytön koneeseen tuota 10 home versiota. Voiko noista valita minkä tahansa vai liittyykö se edelliseen lisenssiin??

Edit: windows startteria ei saa päivitettyä 10:ksi. Product key ei kelpaa :(

Sitten vielä toinenkin kysymys. Olen aikonut laittaa toisen verkko kovalevyn. Nykyinen on buffalon 1Tb mutta haluaisin sen siten että on kaksi kovalevyä joista toinen tekee kopiota toisesta(vissiin raidZ tms..) http://www.verkkokauppa.com/fi/product/52077/fckfm/ZyXEL-NAS540-verkkolevypalvelin (http://www.verkkokauppa.com/fi/product/52077/fckfm/ZyXEL-NAS540-verkkolevypalvelin)Vai kannattaako tehdä kokonaan erillinen tietokone ja siitä verkkopalvelin? Mulla olisi yksi htpc runko ja vanhoja osia joista melkein saisi koneen aikaiseksi. Toisaalta pienet passiivi koneet millainen minulla on sääasema Mellakoskella on todella vähä virtaisia. Mielipiteitä?

Edit: windows startteria ei saa päivitettyä. Productkey ei kelpaa :(
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: weatherc - keskiviikko, 12.08.2015, 18:40
Myös Win 7 ja 8 lähettää tietoja Redmondiin:
http://www.digitoday.fi/tietoturva/2015/08/12/kymppi-ei-ole-ainoa-windows-joka-keraa-kayttajatietoja/201510233/66
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: teutari - keskiviikko, 12.08.2015, 21:08
Kovalla kouralla kun tuota kymppiä käsittelee niin taitaa siitä aivan kelpo käyttiksen saada.

http://www.redmondpie.com/disable-windows-10-data-tracking-features-from-one-place-with-this-free-app/

http://www.redmondpie.com/how-to-enable-godmode-in-windows-10/
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: weatherc - keskiviikko, 12.08.2015, 22:58
Lainaus käyttäjältä: teutari - keskiviikko, 12.08.2015, 21:08
Kovalla kouralla kun tuota kymppiä käsittelee niin taitaa siitä aivan kelpo käyttiksen saada.

http://www.redmondpie.com/disable-windows-10-data-tracking-features-from-one-place-with-this-free-app/

Avast nappasi tuon softan heti...

E: Kunhan sammutti Avast:in niin asentui ihan ok. Pikku huom, kannattaa asentaa "custom install" molemmista kohtaa jossa se tulee muutoin menee adwarea sisään...
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: systeemi - torstai, 13.08.2015, 08:31
Rouvan koneeseen asensin eilen tuon 10. Hyvin upposi ja totta tosiaan ulkoasu ja käyttäminen todellakin miellytti.

Onedrive poistin ja sillä poisto ohjelmalla ajoin läpi mikä oli tuolla aikaisemmissa linkeissä. Oliko tässä viimeisessä jotain parempaa?
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: weatherc - torstai, 13.08.2015, 10:58
Lainaus käyttäjältä: systeemi - torstai, 13.08.2015, 08:31
Onedrive poistin ja sillä poisto ohjelmalla ajoin läpi mikä oli tuolla aikaisemmissa linkeissä. Oliko tässä viimeisessä jotain parempaa?

Tämän viimeisen lista oli paljon pidempi.
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: ahpe - maanantai, 24.08.2015, 20:46
Lainaafix windows 10
By default, Windows sends a lot of your information to their servers sometimes without asking you to opt-in. Follow this guide to fix Windows 10 and restore your privacy.


https://fix10.isleaked.com/ (https://fix10.isleaked.com/)
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: Leka - perjantai, 16.10.2015, 19:37
Nythän tuo W10:n päivitys alkaa saada jo hieman kyseenalaisia piirteitä  >:( >:( ???

http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/etko-halua-asentaa-windows-10-ta-enaa-et-voi-edes-kieltaytya-6058350
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: jpaasov - sunnuntai, 25.10.2015, 12:20
Päivitys alkaa, eli katkos tiedossa!
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: jpaasov - sunnuntai, 25.10.2015, 12:31
Jaaha, ei tämä mennykkään niinkuin ajattelin.
Täytyy odottaa jotain varaus/jono tilannetta sähköpostiin.
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: systeemi - sunnuntai, 25.10.2015, 13:00
Ainakin aikaisemmin sen pystyi lataamaan suoraan mikkisen sivulta. Windows 10 tredistä löytyy linkki.
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: jpaasov - maanantai, 26.10.2015, 13:34
Kiitos infosta, löysin linkin.  :)
Valitettavasti asennus into meni ohi, joten odottelen seuraavaa sadepäivää!
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: J.Jäntti - torstai, 12.11.2015, 08:38
Lainaus käyttäjältä: Leka - perjantai, 16.10.2015, 19:37
Nythän tuo W10:n päivitys alkaa saada jo hieman kyseenalaisia piirteitä  >:( >:( ???

http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/etko-halua-asentaa-windows-10-ta-enaa-et-voi-edes-kieltaytya-6058350

En ole katsellut tuota päivityksen kieltäytymismahdollisuutta hetkeen mutta tasaisin välein tuo Windows 7:n kellonajan vieressä oleva pikkuikoni rähisee että täällä olisi uusi ylväs Windows-versio saatavilla. Osalla kavereista, joilla on aika tiukoille vedetty tuo C:-aseman kokoluokka, ovat valittaneet minulle kun levytila paukkuu tapissa. Ilmeisesti kyseessä on tämä "varmuuden vuoksi" sisään jyrätty Win10 joka odottelee vain asennusta. Osa porukasta on asentanut itse tai pyytänyt minua asentamaan Win10:n jo kannettaviinsa. Olen toki myöntynyt pyynnölle, vaikka vähän pitkin hampain tuosta saamastaan vähemmän mairittelevasta uutisoinnista ja siitä, että Microsoftin tuki Windows 7:n osalta päättyy 14.1.2020, Windows 8 ja 8.1:n kohdalta 10.1.2023. Jotenkin kuulostaa hölmöläisten hommalta, kuin Windows 10:llä tuen päättymispäivä on 14.10.2025, joka ei ole siten kuin vähän yli 2.5 vuotta 8:n perässä. Tekisi mieli kysyä Microsoftilta, että mitähän hittoa ne nyt luulevat taas tekevänsä?

Olen onneksi oman työasemakoneeni kanssa ollut onnekkaassa asemassa sikäli, että se on visusti kieltäytynyt onnistuneesti asentamasta yhtä 4.6Mt:n laastaria ja kyseinen laastari olisi se, joka aloittaisi tuon Win10:n pakottamisen. Valitettavasti joka kerta, kun Microsoft laastarin julkaisee, tuo epäonnistumisen tae ilmestyy listalle yhä uudelleen ja uudelleen vaikka olen sen piilottanut. Itse ainakin olen valmis asentamaan Win10:n vasta sitten kun näen että siitä on minulle jotain selvää hyötyä. Juuri nyt se ei ole kuin hätäisesti kyhätty, ylensyönyt päivitys.
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: uskela - torstai, 12.11.2015, 11:01
ton "hanki Windows 10" kuvakkeen saa pois poistamalla KB3035583 päivitys ja sitten ottaa vaan automaattiset päivitykset pois, myös päivitykset KB3068708, KB3022345, KB3075249 sekä KB3080149 kannattaa poistaa jos ei tykkää "ylimääräisestä valvonnasta".
Itse pysyn Windows 7 niin kauan kun ohjelmat siinä pyörii.
   
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: weatherc - torstai, 12.11.2015, 13:42
Mulla ollut nyt Win10 tässä läppärissä siitä lähtien kun se tuli ulos. Täytyy sanoa että että ihan OK se on ollut, kunhan sitä puukotti ensin riittävästi. Se myös korjasi pari asiaa jota ei suostunut toimimaan Win7:ssa, kuten touchpadin automaaginen disabloiminen kun häntähiiri on kytkettynä. Se ei ole myöskään asentanut ensimmäistäkään laastaria, eli disabloitu winupdate on pitänyt.
Entä vakaus? Ihan ok, viikkoja menty pelkällä sleepillä ilman reboottia.
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: SääSami - torstai, 12.11.2015, 13:48
Minä olen myös tyytyväinen puukotettuun kymppiin. Kaikki toimii hienosti ja nopeasti ja vakaasti  :) Suosittelen mutta puukotettuna. Sopivia disablointiohjelmia on paljon tarjolla joilla saa vakoilu ym ominaisuuksia pois.
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: J.Jäntti - torstai, 12.11.2015, 14:18
Lainaus käyttäjältä: uskela - torstai, 12.11.2015, 11:01
ton "hanki Windows 10" kuvakkeen saa pois poistamalla KB3035583 päivitys ja sitten ottaa vaan automaattiset päivitykset pois, myös päivitykset KB3068708, KB3022345, KB3075249 sekä KB3080149 kannattaa poistaa jos ei tykkää "ylimääräisestä valvonnasta".
Itse pysyn Windows 7 niin kauan kun ohjelmat siinä pyörii.

Kaikki olisikin hyvin tuossa, jos päivityksiä ei tarvitsisi ottaa pois käytöstä. Vaikka automatiikan irtiotto tekee päivityksien ajon manuaalihommaksi, syö se vähän uskoa Microsoftin suuntaan, että käyttäjän täytyy pitää kirjaa kaikenmaailman poisjätettävistä laastareista erikseen, ettei niitä sitten tule asennettua - Windows Update kuitenkin pitää huolen siitä, että nuo listaamasi päivitykset ilmestyvät takaisin asennettavien listalle väkisin vaikka komentaisit ne listalla piiloon (yksi juttu joka mielestäni on muuttunut Win7:ssa: Aiemmin laastarien piilotus piti ne myös piilossa kunnes ne erikseen otit takaisin).

Veikkaan että muutos on Win10:n suuntaan edessä itsellä viimeistään siinä vaiheessa, kun joko koneen sisuskalut lähtevät vaihtoon tai onnistun vääntämään käyttöjärjestelmän niin totaaliseen umpisolmuun etten sitä ammattiosaamisellanikaan enää saa takaisin ruotuun. Tarjolla Windows 10:ssä on DirectX 12, joka on varsin lupaava ainakin henkilölle joka koneellaan myös pelaa.
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: J.Jäntti - torstai, 12.11.2015, 14:33
Lainaus käyttäjältä: SääSami - torstai, 12.11.2015, 13:48
Minä olen myös tyytyväinen puukotettuun kymppiin. Kaikki toimii hienosti ja nopeasti ja vakaasti  :) Suosittelen mutta puukotettuna. Sopivia disablointiohjelmia on paljon tarjolla joilla saa vakoilu ym ominaisuuksia pois.

Windows 10 toimii kyllä erittäin hyvin, siitä ei ole toista sanottavaa ja jos data on turvassa, voi räjäyttää koko Win10-asennuksen nollille jolloin kaikki ylimääräiset Win7-jäänteet lähtevät bittiavaruuteen.
Joku Kympin kanssa näprännyt voisi laittaa erilliseen postaukseen listan noista puukotusohjelmista linkkeineen, niin sen voisi naulata kärkeen kaikille hyödyksi. Totuus on kuitenkin se, että ennemmin tai myöhemmin siihen siirrytään.

Jos kaikki nämä disablointiohjelmien tekijät yhdistäisivät voimansa, meillä olisi käsissämme erittäin tehokas Privacy Restoration-ohjelma. :)
Onko muuten kukaan testannut miten useamman disablointiohjelman käyttö onnistuu? Onko ollut murheita tai jotain erityistä huomioitavaa niiden käytössä?
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: SääSami - perjantai, 13.11.2015, 20:00
Sinne menee Cumulus ja muut sääasemasoftat  :o ;)
http://www.mbnet.fi/artikkeli/tietokoneet/windows_10_threshold_2_paivitys_poistaa_tietokoneelta_kayttajan_asentamia_sovelluksia (http://www.mbnet.fi/artikkeli/tietokoneet/windows_10_threshold_2_paivitys_poistaa_tietokoneelta_kayttajan_asentamia_sovelluksia)
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: systeemi - lauantai, 14.11.2015, 14:52
Lainaus käyttäjältä: SääSami - perjantai, 13.11.2015, 20:00
Sinne menee Cumulus ja muut sääasemasoftat  :o ;)
http://www.mbnet.fi/artikkeli/tietokoneet/windows_10_threshold_2_paivitys_poistaa_tietokoneelta_kayttajan_asentamia_sovelluksia (http://www.mbnet.fi/artikkeli/tietokoneet/windows_10_threshold_2_paivitys_poistaa_tietokoneelta_kayttajan_asentamia_sovelluksia)

Minulla 10 meni ihan mukisematta koneelle. Aivan kaikki sovellukset jäi ja kaikki toimii niinkuin pitää. Niin ja latasin suoraan 7:n päälle.
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: SääSami - lauantai, 14.11.2015, 15:10
Sitä vain ajoin takaa että kuka sen määrittelee mikä on Windows 10 yhteensopiva ohjelma? Jos niinkin yleinen ohjelma kuin CPU-Z on poistettu Windowssin toimesta niin tuskinpa joku Cumulus on kovin vahvoilla. Onhan se tehty seiskan tai jopa XP:n aikakaudella ja kymppi "yhteensopivaa" versiota ei ole tulossa kun on tuo uusi maksullinen versio työnalla. Sinänsä minulla ei ole ollut mitään ongelmia pyörittää vanhojakaan ohjelmia kympissä että toimivuus ei ole syynä noihin banneihin. Lienee kyse tulevasta rahastuksesta? Provikat softantekiöiltä pois tms jos haluat ohjelmasi pysyvän winkkarissa?  >:( No ootetaan mitä tuo päivitys tuo tullessaan. Minulla Cumulusta pyörittää vanha XP-kone joten lienen turvassa  ;D
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: J.Jäntti - lauantai, 14.11.2015, 23:32
Ainakin Windows XP ja Windows 7 ymmärsivät aikoinaan Compatibility Moden (Yhteensopivuustilan) päälle jotain, joskaan sekään ei aina ollut tae sille, että vanhempi ohjelma toimii niillä(kään) asetuksilla. Ilmeisesti tässä mennään nyt vähän taas miten Microsoft asian katsoo, eikä siten mikä voisi olla maksavien asiakkaiden näkökanta. Win10 saa nopeasti lähtöpassit koneelta ja Win7 palaa takaisin, jos tilanne kääntyy epäsuotuisaksi vanhempien ohjelmien suhteen.

Eniten tuossa koko jutussa kummastuttaa se, että mikä instanssi Windowsissa määrittelee sen että ohjelma ei istu Windows 10:lle? Jos softa toimii Windows 7:ssa mukisematta, mikä Windows 10:ssä on muka niin spesiaalia että viskoo ne eristyksiin ja syrjään? Jotainhan sen luulisi kertovan yhteensopivuudesta, että Windows 7:n ajurit istuvat 10:n sisuksiin ihan kiltisti, muutamaa todella vähäistä poikkeusta lukuunottamatta. Sana "Threshold" (kynnys) nostattaa minulla jostain syystä karvoja pystyyn.

Tuo \Windows.old\-hakemisto on jo olemassa Windows 10:ssä, kun asennat sen päivityksenä 7:n päälle. Se jopa roikkuu siellä vaikka vetäisit perään Recoveryllä täysresetin koko höskälle.  ::)
Siellä on kasa tiedostoja, joista Windows 10 pitää kuitenkin kiinni kynsin ja hampain, joten sitä, eikä sen sisältöä ainakaan perus-deletellä poistettua saa.

Itselläni on yhä suuremmat ja suuremmat syyt pysyä Win7-käyttäjänä edelleen. Win10 kyllä kiinnostaa, mutta varovaisuus ylittää vielä kuriositeetin.
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: systeemi - sunnuntai, 15.11.2015, 10:41
Lainaus käyttäjältä: J.Jäntti - lauantai, 14.11.2015, 23:32
Win10 saa nopeasti lähtöpassit koneelta ja Win7 palaa takaisin, jos tilanne kääntyy epäsuotuisaksi vanhempien ohjelmien suhteen.

Eniten tuossa koko jutussa kummastuttaa se, että mikä instanssi Windowsissa määrittelee sen että ohjelma ei istu Windows 10:lle? Jos softa toimii Windows 7:ssa mukisematta, mikä Windows 10:ssä on muka niin spesiaalia että viskoo ne eristyksiin ja syrjään?

Itselläni on yhä suuremmat ja suuremmat syyt pysyä Win7-käyttäjänä edelleen. Win10 kyllä kiinnostaa, mutta varovaisuus ylittää vielä kuriositeetin.

Kyllä se on juuri näin että vanhaan palataan jos alkaa tulemaan jotain "kummallisuuksia" vastaan kympin kanssa. Tykkään todella paljon enemmän 10 käyttöliittymästä ja oikeastaan kaikista muistakin uudistuksista. 7 tuntuu niin vanhalta tuon jälkeen että paluuta ei enää ole.

10 tuntuu huolivan 7 & 8 ajurit sisään ilman isompia ongelmia. Ja samaa olen hämmästellyt että miten joillakin se poistasi ohjelmia? En kyllä keksi mitään syytä siihen(toki en mikään asiantutija ole)

Ainut missä on vielä seiska käytössä on tuon HPTuners läppäri millä auton tietokonetta säädellään. Sen päivitän sitten joskus jos sille tuntuu. Sen kanssa pitää olla varma ettei tuu yllätyksiä kun rommia kirjoittellaan, muutoin saa alkaa vaihtamaan uuden PCM.
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: SääSami - maanantai, 16.11.2015, 11:30
LainaaTuo \Windows.old\-hakemisto on jo olemassa Windows 10:ssä, kun asennat sen päivityksenä 7:n päälle. Se jopa roikkuu siellä vaikka vetäisit perään Recoveryllä täysresetin koko höskälle.
Ostin pari kuukautta sitten ssd-aseman tähän W10 koneeseeni ja tein siihen täydellisen puhtaan asennuksen. Sen jäljiltä tässä koneessa ei ole tuota old-kansiota koska ei ole vanhaa windowssiakaan.
Mitä noihin disablointityökaluihin tulee niin tykkään itse tästä yksinkertaisesta edelleen kehittyvästä ohjelmasta. Ei tarvitse asennusta voi suorittaa vaikka tikulta. Toimii  :)
https://github.com/10se1ucgo/DisableWinTracking (https://github.com/10se1ucgo/DisableWinTracking)
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: jpaasov - lauantai, 21.11.2015, 19:51
No niin. Uusi yritys!
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: jpaasov - lauantai, 21.11.2015, 23:26
Kymppi käynnissä!
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: Naruskan Ukka Matinpoika - sunnuntai, 22.11.2015, 14:21
Jokos joku on tänne kympin asennuksista laatinu tumpelo-ohjeet säätietokonheen pysymisestä nuisa kuosissaan, mitä se toimii nyt? Eipä ole tarttennu muutamaan kuukauteen muuta tehhä kuin päivitellä manuaalisti sitten, kun ittelle soppii. Ja ei ole pitempään aikaan tullu mitään pakkopäivityksiä.

Seiskan muuttamisesta ainakin Ukalla kyse ja ohjeesta pula... :o ???
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: jpaasov - sunnuntai, 22.11.2015, 16:40
Itse yllätyin kuinka kivuttomasti itse asennus meni. Kylläkin, meni yli parikymmentä päivää siitä, kun oikea alakulman Windows häirikön painamisen jälkeen oli mahdollista asentaa itse Windows 10.

Valmistelut olivat ainoastaan varmistuskopiointi sää-datasta ja asennuksen ajaksi Cumulus pois päältä.
Asennuksen tein oletusasennuksella - se laiskuus. Asennuksen ja televisio katselun aikana kävin aina välillä tarkistamassa, täytyykö hyväksyä joku hyväksyntä tai painaa joku ok painike. Asennuksen jälkeen Cumulus käynnistyi automaattisesti, niinkuin aina ennenkin. Se mitä pelkäsin, että joudun rakentamaan bat ja scp scriptit uudestaan. Mutta nekin lähti toimimaan automaattisesti.

Tämän päivän olen sitten poistellut käyttiksen seuranta-asetuksia.
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: ahpe - lauantai, 28.11.2015, 18:23
Olen nyt päivittänyt työni vuoksi n. 30 konetta Win XX - Win10, ei ole tullut mitään negatiivistä palautettta.

Minun mielestäni näissä päivitys hommissa pelataan enemmän tunteella kun järjellä.

Itselläni sääasema ( Cumulus ) on nyt toiminut kaksikuukautta Win10, eikä ole ole ollut mitään ongelmia.

Päivityspaketin asennuksessa menee yleensä 2-4 h.



Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: Naruskan Ukka Matinpoika - maanantai, 30.11.2015, 20:58
Ukka rohkeni kans. Eilen ehtoolla otin käsittelyyn asiakaspöytäkoneen R-majan salissa. Siinä on W7, mikä lie version perässä. Laitoin tsydeemin rallattamaan ja kaikki näytti ihan hyvältä tunnin. Sitten pimeni Benq -merkkinen näyttö, kun asennusprosentti oli jotain 30-40. Ajattelin, että Bill varmaankin rukkailee konetta siellä sisällä, eikä eteneminen näy näytöllä. Sama tilanne oli vielä kolmenkin tunnin jälkeen, jolloin jätin koneen pyörimään näyttö pimiänä ja panin maate.

Aamulla menin koneen luokse. Näyttö oli pimiänä, mutta kone oli käynnissä. Aattelin tietenkin, että joku jumitilanne siellä koneessa on päällä, ja kun en muuta keksinyt, niin katkaisin koneesta virrat. Laitoin uudelleen päälle, mutta tilanne ei muuttunut, mitään ei näkynyt näytöllä, paitsi mustaa. Räpelsin sitten rollermousen hiirikoneella, jolloin huomasin hiiren vilahtavan pimeällä näytöllä. Sain jostain avaruudesta signaalin, että täällähän on elämää. Ja jos hiiri liikkuu, niin jossainhan sen täytyy pesässään olla. Ja sitten muistin, että ennen päivityshömppään alkamista olin katsonut tietokoneen kautta formuloita. Ja olin katellut sitä lähetystä tietenkin sonytelkkarin kautta, eli lähetys näkyi kummassakin "näytössä".

Haa, ajattelin. Pitää avata tuo telkkari ja katsoa, mitä siellä näkyy...Ja näkyihän siellä. Hieno uusi kuva semmosesta luolasta. Ja jossain luki vielä Ukka. Aikani kun räpelsin, niin sonyn kautta sain avattua uuden Win10:n laitehallintapalikan, vai mikä se on, jota kautta huomasin oletusnäyttönä olevan illan päivityksen aikana television puolella olleen sonyn. Ja hokkuspokkus, sain oletusnäytöksi vaihdettua Benq-näytön.

Varmaan alan friikkejä naurattaa. Ukkakin jos riuskemmassa kunnossa olisi, niin olisin jo heittänyt pöytäkoneen ikkunan läpi räntälumihankeen epäonnistuneen päivityksen jälkeen, kun kone näytti olevan lopullisesti pimiänä. Mutta ei ollukkaan, joten loppu hyvin, kaikki hyvin.... :o ;)
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: Naruskan Ukka Matinpoika - tiistai, 01.12.2015, 16:32
Nyt alkaa Ukalla olemaan naurussa pitelemistä... :-[ ::)
Eilisestä rohkaistuneena aloitin oman pääkoneeni päivittämisen kympiksi eilen ehtoolla. Arvelinkin jo, että ei mene ninko strömsöössä nämä hommat. Pääkone nimittäin latasi sellaisella pikavauhdilla alkutiedostot vai millä nimikkeellä ne nyt olikaan, että ei ollut totta. Oletan, että kone oli ne alkusoitot lataillut yhden noin viikko sitten tapahtuneen Win10 tarjouksen ikkunaan tehdyllä virhepainalluksella, kun olisi varmaankin pitänyt laittaa tarjousikkuna kiinni yläkulmasta, mutta pöljyyttäni näppäsin ruutua, jossa muistaakseni luki päivitä myöhemmin. Siitä kun klikkasin, niin kone selkeästi alkoi jotain latailemaan, mutta löin lataukset kesken. Tai ainakin luulin niin.

Jostain, eli oletukseni mukaisesti, kone teki päivityksensä siis tosi vikkelään. Ja kaikki näytti pelaavan kuin junan vessa. Paitsi sitten tänään. Aamulla kone vielä aukeni normaalisti, mutta sitten jätettyäni koneen käyttämättömäksi, ei se suostunutkaan lähtemään käyntiin, kuten ennen, eli mitä tahansa näppisnappulaa hipaisemalla. Ei millään ilveellä. Noh, ei taaskaan muuta mahdollisuutta kuin buutata kone virrat poikkikomennolla virtakytkimestä.

Kone aukesi, mutta jossain helevetin puolivikasietotilassa ja jotain muutakin herjaa oli, eikä työpöydällä ollut kuin kymmenkunta kuvaketta, kun niitä normisti on muutama kymmenen. Ja vaikka suljin ja avasin konetta muutamankin kerran, niin aina samat laulut.

Sitten muistin taas yhden vanhan tempun. Palauttaminen. Kirjoitin sen hakulokeroon, niin winkymppi tarjoili vaihtoehtoa, että haluatko palata winseiskaan. Haluan niin perkeleesti, sanoin koneelle ja billille, joten eikun peruuttelemaan. Ja aikansa kun kone rallatteli, se meni kiinni. Painoin avausnäppylää, jolloin kuvaruudulla vilahti sininen kenttä teksteineen niin sukkelaan, että ei ehtinyt lukemaan, mitä billy kirjoitti. Tai joku muu. Oli jo paha aavistus siitä sinisestä. Eikä lähde käyntiin. Joku helevetin korjausikkuna siinä kävi ja käy, mutta ei lähde käyntiin ja piste. Loppukaneettina jossain akkunassa luki, että ota yhteys järjestelmävalvojaan tai tietokoneen valmistajaan. Joo perkele.

Onneksi on näitä muita koneita, joilla vielä pystyy purkamaan edes tuntojaan. Anteeksi rouvi kielenkäyttöni. Mitähän tekisin seuraavaksi... ??? ??? ??? ??? :o :o :o

Kaikista vaiheista on kännykässä valokuvia ja sinisestä kentästä on videopätkäkin, josta sen teksti saattaa löytyä. Nyt ei kuitenkaan aikaa ole muuhun kuin odotella, jos joku forumin eksperteistä neuvoisi, mistä ikunasta heitän koneen hankeen...Hohhhhoijjjjaaa.
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: systeemi - tiistai, 01.12.2015, 20:12
Saatko laitettua hieman lisää tietoa ongelmasta.

Mitä se kone tekee nyt kun starttaat sen uudestaan. Tuleeko sinistä ruutua. Jos tulee niin lukeeko siinä jotain vai onko tämmöistä?

(https://blog.malwarebytes.org/wp-content/uploads/2015/07/banner-965x395.png)
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: Naruskan Ukka Matinpoika - tiistai, 01.12.2015, 20:50
Sininen ruutu vilahtaa kerran ja ohi niin nopeasti, että siitä on minulla vain video, kun en saanut pysähtymään, eikä kameralla ehtinyt.

Soitin poijjalleni Rovaniemelle. Päädyimme siihen, että vien koneen hänelle huomenna ja mukaan otan seiskan levykkeen. Katotaan saadaanko jotain talteen ja joka tapauksessa ajettua seiska toistaiseksi takas. Tätä mieltä oli koneen aikanaan kasannut poikani, jolle kerroin ylimalkaan tapahtuneen. On mulla parikymmentä valokuvaa herjaryöpystä, joten jotain saattaa selvitä niistä, kun näytän ne.

Epäilen itse näytön ja koneen välistä kommunikointia, koska lepotilasta rakkine ei lähtenyt käynnistymään...

Vähäksi aikaa ovat Ukan tietokoneharrastukset tässä... >:(  Sääkoneen kanssa en toistaiseksi kiirettä pitele.
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: J.Jäntti - maanantai, 07.12.2015, 13:39
Lainaus käyttäjältä: systeemi - sunnuntai, 15.11.2015, 10:41
Lainaus käyttäjältä: J.Jäntti - lauantai, 14.11.2015, 23:32
Win10 saa nopeasti lähtöpassit koneelta ja Win7 palaa takaisin, jos tilanne kääntyy epäsuotuisaksi vanhempien ohjelmien suhteen.

Kyllä se on juuri näin että vanhaan palataan jos alkaa tulemaan jotain "kummallisuuksia" vastaan kympin kanssa. Tykkään todella paljon enemmän 10 käyttöliittymästä ja oikeastaan kaikista muistakin uudistuksista. 7 tuntuu niin vanhalta tuon jälkeen että paluuta ei enää ole.

Tiettävästi jos olet päivittänyt Windows 7/8/8.1 => Win10, pystyt palaamaan takaisin vanhaan käyttöjärjestelmään niin pitkään kuin tuota ilmaisen päivityksen tarjousta on jäljellä (taisi olla 29.07.2016 saakka).
Homma menee pähkinänkuoressa näin:

Mihinkäs sitten Windows 7:n eri versiot päivittyvät Win10-maailmassa?
Näihin:

Windows 8:t päivittyvät tähän tyyliin:

Lainaus käyttäjältä: systeemi - sunnuntai, 15.11.2015, 10:41
10 tuntuu huolivan 7 & 8 ajurit sisään ilman isompia ongelmia. Ja samaa olen hämmästellyt että miten joillakin se poistasi ohjelmia? En kyllä keksi mitään syytä siihen(toki en mikään asiantutija ole)

Pitää paikkansa. Jos valmistajalla ei ole suoraan Win10-ajuria tarjolla, mutta 8/8.1-ajuri löytyy, sitä kannattaa käyttää. Win7:aan saakka voi mennä.
Joillakin Intel HD Graphics-näytönohjainajureilla on tuossa siirrossa päänsärky ja ne kärsivät pysähtymis/palautumis-ilmiöstä. Myös joillakin on ollu Bluetooth-sovittimiensa kanssa murheita, jotka ovat menneet tuttuun loputtomaan ristiriitaan, jossa Microsoft sanoo vian korjaamisen olevan valmistajan vastuulla ja valmistaja Microsoftin. Pari tapausta on ollut, jossa Bluetooth on toiminut ilman murheita 7/8/8.1-koneessa, mutta 10-päivityksen jälkeen ovat alkaneet ongelmat. Oman kokemukseni mukaisesti olen valmistajien puolella tässä kohtaa, sillä mikään ajuripäivitys ei vikoja korjaa.

Olen kuullut vinkin, että ennen kuin lähtee päivittämään Win10:n suuntaan, kannattaa varmuudeksi ottaa talteen C:\Users\-kansio, jotta mahdollisesti vikuroivat ohjelmat saadaan ruotuun takaisin. Win10-päivitys väitetysti hävittää C:\Users\<käyttäjä>\Roaming\-hakemiston täysin jolloin siihen tukeutuvat ohjelmat ovat sitten täysin äimänkäkenä kun niiden hakemat tiedot uusissa raameissa ei olekaan siellä missä ne olettivat niiden olevan.

Omalta osaltani päivitykset tulevat varmaankin harkintaan vasta muutama päivä ennen päivitysten takarajaa. Luulisi siihen mennessä Microsoftin saaneen tuon käyttiksen pahimmat lastentaudit poistettua.
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: Naruskan Ukka Matinpoika - maanantai, 07.12.2015, 18:27
http://www.finwx.net/forum/index.php/topic,4519.10.html

Tuossa viestiketjussa on Ukan ikiomia Win10 -kokemuksia. Niitä Päällikkö voisi EHKÄ siirtää tähän ketjuun?

Nuiden tapahtumien jälkeen Ukalla on tullut lisää harmaita hiuksia ja hiustuppojakin on saattanut päästä irtoilla. Sekin kone, jonka tuossa viestiketjussa kerroin päivittäneeni ONNISTUNEESTI, tilttasi kokojumiin, kun päivänä muutamana liitin siihen pienen digikamerani, josta piti siirtämäni muutama kuva ja lähetellä eteenpäin asiakaskoneelta, kun omani on vieläkin Rovaniemellä varikolla. Asiakaskone ei avaa wintoosaa ollenkaan, eikä sille näillä tietokonetaidoilla ole taaskaan ole tehtävissä muuta kuin hankeen heittäminen... :o ???
Otsikko: Vs: Windows 10
Kirjoitti: J.Jäntti - maanantai, 07.12.2015, 20:21
Lainaus käyttäjältä: Naruskan Ukka - maanantai, 07.12.2015, 18:27
Tuossa viestiketjussa on Ukan ikiomia Win10 -kokemuksia. Niitä Päällikkö voisi EHKÄ siirtää tähän ketjuun?

MERGE:
...ja näin myöskin tapahtukoon. ;)