FinWX Foorumi

Sääasemalaitteet => Davis Instruments => Vantage Pro-sarjan asemat => Aiheen aloitti: weatherc - keskiviikko, 03.12.2014, 18:22

Otsikko: Daviksen hinnat nousee
Kirjoitti: weatherc - keskiviikko, 03.12.2014, 18:22
Bongattua wx-foorumilta...

Daviksen hinnat nousee vuodenvaihteessa.
Esimerkkinä cabled VP2:n listahinta on sen jälkeen 595 USD (480€) suoraan Davikselta (ALV 0).
Echt myy sitä tällä hetkellä 449€:llä (sis 19% ALV).

https://www.scaledinstruments.com/discount-price-list/
https://www.scaledinstruments.com/wp-content/uploads/2014/11/PR70_Weather_PriceList_2015.pdf
Otsikko: Vs: Daviksen hinnat nousee
Kirjoitti: iccb - keskiviikko, 03.12.2014, 21:02
Hyvä bongaus.
Juuri katsonut josko tilaisi tuon UV anturin, taitaa tämä tieto varmistaa tilauksen vielä tämän vuoden puolella...  :-\
Otsikko: Vs: Daviksen hinnat nousee
Kirjoitti: djmake - torstai, 04.12.2014, 01:05
Lainaus käyttäjältä: weatherc - keskiviikko, 03.12.2014, 18:22
Daviksen hinnat nousee vuodenvaihteessa.
Esimerkkinä cabled VP2:n listahinta on sen jälkeen 595 USD (480€) suoraan Davikselta (ALV 0).
Echt myy sitä tällä hetkellä 449€:llä (sis 19% ALV).

"Oho! Ei me olla enää ainoa sääasemien valmistaja. Tuskin tässä silti kannattaa mitään uutta mallia miettiä, mutta rahastetaanpa tällä meidän ikuisuuden vanhalla nyt äkkiä kaikki mahdollinen irti saatava ennenkuin markkinoilla on monta nykyaikaisempaa ja yhtä laadukasta laitetta..."

Pyörinyt mielessä, että ensi keväänä / kesänä voisi hieman viritellä uusia juttuja, jos sopiva paikka vaan on silloin tarjolla. Mutta jos oikeasti siirtävät nuo nousut suoraan hintoihin, niin taitaa olla vaihtoehtoina joku muu tai ei mitään. Olkoonkin miten hyvä ja laadukas tuote tahansa, niin vanhahan tuo Davisin tekele on ja tuolla hintalistassa oli varsin reilujakin korotuksia. Vaikea niellä sitä, että ainoa uudistus on hintojen nostaminen. Varsinkin, kun tuotekehitys ja muu on varmuudella maksettu jo aikaa sitten ja jokainen asema tuottaa varmasti rahaa kassaan. Samoin valmistuskulut on varmasti saatu painettua varsin alas.

Että herätys siellä Davisin konttorilla! Nostamisen sijaan laskette hintoja, niin volyymi kasvaa varmasti ja kassaan kilahtaa nykyistä enemmän valuuttaa.
Otsikko: Vs: Daviksen hinnat nousee
Kirjoitti: weatherc - torstai, 04.12.2014, 21:35
LainaaVaikea niellä sitä, että ainoa uudistus on hintojen nostaminen.

Onhan VP2:kin saanut "uudistuksia".
Tuuliviiri saanut uuden suuntaviirin, sadeämpäri uuden kuoren + lintupiikit ja ainakin tuossa 2015 brosyyrissä UV-anturiin ilmestynyt pienet piikit :P
Mutta juu, varsinkin tuo Weatherlink softa sekä konsoli ovat kuin Commodore 64 ajoilta...  ;)
Otsikko: Vs: Daviksen hinnat nousee
Kirjoitti: J.Jäntti - lauantai, 06.12.2014, 13:28
Vaikken Davisin sääasemaa ole koskaan omistanut, niin on minunkin hankala keksiä mitään järjellistä syytä hintojen hilaamiselle ylöspäin.
Kuten weatherc totesikin, on sitä tuotekehitystä tapahtunut aseman ympärillä, mutta kun katsoo noita esimerkkejä ja asettaa viereen hinnankorotuksen, niin ensimmäinen ajatus joka nousee mieleen on "en usko". En nimittäin usko tippaakaan siihen että nuo kehitelmät olisivat missään osassa kun hintoja aletaan muuttelemaan.

Suuntaviiri, lintupiikit ja uudet kuoret eivät ole innovaatioita, ne ovat parannuksia. Jos Davis yhtään innovoisi, se toisi markkinoille joko Vantage-sarjan asemille selvästi sen toiminnallisuuksia parantavia vaikutuksia kuten vaikkapa viiri/kuppiyhdistelmä korvaavan tuulimittarin mallia Vaisala tai kokonaan uusiksi kasatun Vantage Pro-aseman. Vaan kun ei.

Tosin kuka minä olen kritisoimaan Davisin tuotteita: Ei se Peet Bros:n Ultimeter-asemakaan suoranaisesti innovaatioilla juhli. :P ;D
Otsikko: Vs: Daviksen hinnat nousee
Kirjoitti: weatherc - lauantai, 06.12.2014, 15:15
Sekä halpiksia että Davista omistaneena niin eihän siitä pääse ohi eikä ympäri että Davis on hyvä ja kestävä kapistus. Säästyy monet harmaat hiukset ja €urot satsaamalla siihen. Toisaalta esmex sadeämpäri on sen verran iso kooltaan niin hyvässä että pahassa ettei se ihan joka paikkaan välttämättä sovi. Mutta selväähän on että Daviksen businessidea on rahastus. Sehän onkun ostais auton ilman pyöriä kun dataloggerin pitää ostaa erikseen eikä siitä saa mitään dataa ulos ilman sitä.

Samoin kun totuushan on että se "wireless"-versio on vain semi-langaton, anturien ja ISS:in välillä on edelleen johdot. Ja erikseen myydään sitten (kalliilla) se kapistus jolla saa esmex tuulianturin keskustelemaan langattomasti ISS:in kanssa. 

Samoin veikkaan että tämäkin hinnankorotus menee suoraan rahastuksen piikkiin, kun talous menee hitusen paremmin Jenkeissä nähdään rako nostaa hintoja. Tuplakärsijänä ovat Euroopan asiakkaat koska rahtikustannukset ja verot pukkaa nousemaan myös. Toisaalta se haiskahtaa vahvasti Nokia-ilmiöltä, ei nähdä puskaa pidemmälle että uusiutuakin tarvis koska VP2 myy edelleen "liian hyvin".

Se mitä mua ihmetyttää on juuri tuo Jäntin ehdottama Vaisalatyypisen tuulianturin puutos. Miksei olla tehty sellaista jossa ei ole liikkuvia osia edes vaihtoehdoksi tuolle vispelille. Tai sadeanturia ilman liikkuvia osia. Tai muita antureita (sateen olomuoto sun muita).

Otsikko: Vs: Daviksen hinnat nousee
Kirjoitti: iccb - lauantai, 06.12.2014, 16:31
Davis on kyllä hyvä ja toimiva kapistus. Toivattavasti myös kestävä, hintaa siinä kaikkineen on kuitenkin sen verran, että talovelallista perheenisää hirvittää!  ;D
Itse laitoin tilaukseen uv-anturin, sekä asennustelineen, hintaa oli 310 euroa nyt kun vanhoilla hinnoilla vielä osat sai. Sadeämpärin lämmitin olisi kanssa suunnitelmissa hankkia, mutta se on vasta sitten joskus vuoden päästä. :)

Otsikko: Vs: Daviksen hinnat nousee
Kirjoitti: Leka - sunnuntai, 07.12.2014, 19:12
Lainaus käyttäjältä: weatherc
Samoin kun totuushan on että se "wireless"-versio on vain semi-langaton, anturien ja ISS:in välillä on edelleen johdot. Ja erikseen myydään sitten (kalliilla) se kapistus jolla saa esmex tuulianturin keskustelemaan langattomasti ISS:in kanssa.
Anemometer Transmitter Kit keskustelee konsolin kanssa ;) Tuulianturin ja lähettimen välillähän on tietty kaapeli...

Lainaus käyttäjältä: iccbDavis on kyllä hyvä ja toimiva kapistus. Toivattavasti myös kestävä, hintaa siinä kaikkineen on kuitenkin sen verran, että talovelallista perheenisää hirvittää!  ;D
Samat sävelet, kaikkineen Davisin alttarilla on uhrattu tähän mennessä +1,2k€ ja keväämmällä täytyisi vielä tehdä muutama lisähankinta...

Minkään innovaation piikkiin tuota hinnankorotusta ei voi tosiaan laitta, selvää rahastustahan tuo on >:( Toki uusien muottien valmistus uusille muoviosille ei ole halpa kustannuserä, mutta tuon investoinnin jälkeen osia tuleekin sitten yhtenä kyr.. eikun kyynärpäänä ;)