FinWX Foorumi

FinWX-asemien tiedotteet => Itä-Suomen lääni => Mäntyharju-89 => Aiheen aloitti: Argonex - Perjantai, 01.08.2014, 00:33

Otsikko: WD asetukset katosi
Kirjoitti: Argonex - Perjantai, 01.08.2014, 00:33
Mielenkiintosta, käynnistin sääkoneen ukkosen jäliltä, wd alkoi ekana kysymään käyttökieltä ja käynnistymisen jälkeen kaikki asetukset on kadonneet. Sama homma on tuon autolearn:in kanssa.. se kävi antamaan ohjeita ensimmäisestä käyttökerrasta et mitä pitää tehä :O  Mitä ihmettä winukan käynnistyksessä on mennyt pieleen kun tuommosia tulee?
Otsikko: Vs: WD asetukset katosi
Kirjoitti: Argonex - Perjantai, 01.08.2014, 09:31
Näköjään kaikki tiedot noitten noaa raporttien tekemiseen on kans kadonnut. Mitähän ihmettä on oikeen tapahtunu, ja millä kummalla nuo saa takasin näkyviin :o
Otsikko: Vs: WD asetukset katosi
Kirjoitti: iccb - Perjantai, 01.08.2014, 11:43
Ei varmuuskopsusta palauttaminen auta?
Yks mitä voisi koittaa, niin kopsaa koko wd:n hakemisto talteen ja käynnistä windows viimeksi toimivaan tilaan.
Miistaakseni f8 nappia koneen käynnistyksessä rämpyttäessä, saa sen valikon esiin mistä valita toi bootti.
Otsikko: Vs: WD asetukset katosi
Kirjoitti: Zalama - Perjantai, 01.08.2014, 11:45
Eikös tuo kirjoita asetukset ini tiedostoon ? Löytyykö koneelta wdisplay.ini ?
Otsikko: Vs: WD asetukset katosi
Kirjoitti: weatherc - Perjantai, 01.08.2014, 13:28
Oliko WD:n oma päivitäinen backup käytössä (pitäisi ehdottomasti olla)?
Jos oli, sammuta WD, kopioi viimesestä backupista kaikki tiedostot niihin kuuluviin kansioihin, käynnistä WD ja se on tilassa milloin se backup on tehty ja hakee exmex. Davikselta kaikki sen jälkeiset tiedot. Tuota on käytetty täällä monta kertaa...
Otsikko: Vs: WD asetukset katosi
Kirjoitti: systeemi - Perjantai, 01.08.2014, 19:02
Mulla teki samat. Edelliset backupit löytyi kesäkuulta. Jotakin tuossa on mätää, edellenkin samaa mieltä.
Otsikko: Vs: WD asetukset katosi
Kirjoitti: weatherc - Perjantai, 01.08.2014, 20:25
Mullä käytössä 10.37R build 57 versio joka on jo reilusti yli vuoden vanha, se on toiminut ihan hyvin ;)
Mulla on jo pitkään ollut systeemi se ettei sitä päivitetä muutoin kun jos joku oikeasti tarvittava funktio on lisätty/korjattu jos käytössä oleva versio toimii OK.
Otsikko: Vs: WD asetukset katosi
Kirjoitti: iccb - Lauantai, 02.08.2014, 10:26
Itsellekkin kävi joskus näin, enkä saanut wd:tä sen jälkeen enää kunnolla palautettua, joten meni uudelleen asennukseksi ja kaikkien asetusten uudelleen asettamiseksi. Sinänsä harmi, että WD on niin "herkkä" hajoamaan, muutenhan ohjelmasta löytyy kaikki mitä voi kuvitella tarvitsemansa. WD:n raspberry pi:lle tehty versio, on itseasiassa hyvin toimiva ja vakaa, sitäkin kannattaa harkita. Toki mahdollisuuksia sen kanssa ei niin paljon ole.
Otsikko: Vs: WD asetukset katosi
Kirjoitti: Argonex - Lauantai, 02.08.2014, 11:07
Oliko WD:n oma päivitäinen backup käytössä (pitäisi ehdottomasti olla)?

En ole edes tiennyt että siinä on tommonenkin ominaisuus. Käsin tein backupin joskus kevättalvella, sain siitä palautettua asetukset takasin ja logeista sain nuo käyrät yms takaisin toimintaan.

Tälläkertaa tuo  wd:n hajoaminen ei oikeastaan ole tavallaan sen oma vika, vaan johtuu jollaintapaa win7:sta. Sillä samalla hajosi myös tuo Wxsim:in automaattinen kalibrointi. Se ilmottaa käynnistyksen yhteydessä ensimmäisestä käyttökerrasta, ja ilmeisesti se on kadottanut mm lisenssitunnuksenkin (en ole kerennyt sitä tutkimaan).

Jotenkin tulee mieleen että tuo win7 tekee samaa sekoilua kun ennenaikaan W2k teki. Eli jossain tietyssä tilanteessa käynnistyksen yhteydessä se teki uuden käyttäjätilin joka sitten konetta tutkimalla löytyi esim: defaultuser, defaultuser1, defaultuser2 jne. Muistan kun työpaikalla käynnistämällä koneen komentokehotteeseen kävin aina noita poistamassa ja nimeämässä uusiksi.   Win7 en tuommosia kansioita ole vielä toistaiseksi löytänyt.

Sinänsä tuo on pirun ärsyttävää kun tommosia temppuja tekee. Tuokin aiheutui siitä kun upsi on hajalla ja sähköt pätkäs niin tipahti kone sammuksiin lennosta.
Otsikko: Vs: WD asetukset katosi
Kirjoitti: J.Jäntti - Maanantai, 04.08.2014, 12:18
Tämä saattaa olla kaukaa haettua syyn hakua, mutta mahtoiko WD olla asennettu \Program Files\-hakemistoon?

Windows 7 on siitä hauska käyttöjärjestelmä, että sillä on tuo hakemisto alihakemistoineen erääntyyppisessä erityissuojeluksessa. Jos ohjelmaa ajetaan muilla, kuin Administrator-tason tunnuksilla, on olemassa riski, että käyttöjärjestelmä pakottaa WD:n kirjoittamaan kaikki datansa \Users\<Käyttäjätunnus>\AppData\LocalLow\<Ohjelma>\-hakemistoon. Tuo hakemisto on verrattavissa RAM-levyyn ja ne tiedot ovatkin sitten bootin yhteydessä sama kuin hävitetty, jos ohjelma ei syystä tai toisesta saanut niitä kirjoitettua, esim. backupin yhteydessä, sieltä muualle. Siitä, minne profiilin hakemistoon se kirjoittaa, ei tietenkään käyttäjälle kerrota mitään. Ohjelma toimii normaalisti, koska Windows 7 virtualisoi sille ympäristön, jonne se voi kirjoittaa tiedostoja. Tällä systeemillä esim. pyritään minimoimaan haittaohjelmien tekemiä, käyttöjärjestelmään kohdistuvia muutoksia.

Vanhemman ajan ohjelmat tuppaavat olemaan isommassa riskissä tuolle, koska ovat rakennettu olemaan lähtökohtaisesti ns. täydessä kontrollissa kaikkiin haluamiinsa koneen toimintoihin.
Jos ohjelman asentaa vaikkapa C:- tai D:-aseman juureen suoraan (vaikka C:\WD\), niin sillä on "vapaammat kädet" työskennellä tuolloin.
Otsikko: Vs: WD asetukset katosi
Kirjoitti: systeemi - Maanantai, 04.08.2014, 23:12
Ainakin itselläni on asennettu C:/ juureen.
Otsikko: Vs: WD asetukset katosi
Kirjoitti: weatherc - Maanantai, 04.08.2014, 23:52
Täällä on W7:lla D:-juuressa ja kaikki WD:n .exet admin-oikeuksin.

"Resepti" joka aiankin mulla on toiminut aika hyvin on
- D-osio wx-softille - näin ne tallentavat datansa sinne eikä johonkin C-osion syövereihin
- Ottaa ainakin kerran wxsoftien rekisteritiedoista backupin, sitä ei välttämättä tarvi päivittää kovin usein koska WD:n oma backup osaa tehdä sen WD:n osalta eikä muiden softien (kuten Boltekin) rekisterit päivity kovin usein jos ollenkaan.
- WD:ssä ehdottomasti sen päivittäinen backup päällä
- Kopio/backup D-osiosta niin usein kun muistaa (tosin aivan liian harvoin)

Kun WD sekoaa esim. sähkökatkon takia niin sen saa palautettua edellisen backupin tilaan joka ei (toivottavasti) ole 24h vanhempi ja uudemmat datat latautuu Daviksen loggerista kun käynnistää WD:n.
Vaikka muuten tulee hakuttua aina välillä tuota Hamiltonin tekelettä alimpaan suohon niin tuo backup on yksi niistä harvoista toiminnnoista WD:ssä joka oikeasti toimii ja onkin yksi vahva syy siihen miksi WD edelleen on käytössä täällä.

Kovalevyn uudelleenasennuksen yhteydessä saa wx-softien datat kopiosta ja asetukset ajamalla rekisterin backupit.