FinWX Foorumi

Sääasemalaitteet => Kysymykset ja vapaa keskustelu sääasemalaitteista => Aiheen aloitti: miihkali - Torstai, 27.12.2012, 10:42

Otsikko: Saitko sinä hyvin tehdyn ws1080 aseman?
Kirjoitti: miihkali - Torstai, 27.12.2012, 10:42
Tappelen tässä Vikingin kanssa, sillä onnistuin saamaan uuden anturin, joka on valmiiksi syvältä. Ei pääse itse valitsemaan, joten saattaa tulla linkin kaltaista tavaraa.

uusinta:

http://www.timetec.freeserve.co.uk/DCF/dcf.htm
Otsikko: Vs: Saitko sinä hyvin tehdyn ws1080 aseman?
Kirjoitti: angle - Torstai, 27.12.2012, 12:47
Jep, Velleman ws1080. Yhden kerran olen joutunut suihkasemaan röppöä töpseleihin tähän mennessä reilun kahden käyttö vuoden aikana. Ja tietty patterit olen kahdesti vaihtanut.
Otsikko: Vs: Saitko sinä hyvin tehdyn ws1080 aseman?
Kirjoitti: miihkali - Perjantai, 28.12.2012, 09:26
Clasu-klooneja myydään varmaan valtavasti, mutta törmäsinpä jälleen anturia etsiskellessä tuttuun seikkaan. Varaosien myynti ws1080:een taitaa Suomessa olla tosiaan vain Clasun varassa. Antureita sinnekin tulee vasta 21.1 ja tarjouksessa olevaa sääasemaa ei saa kuin myöhemmin keväällä. Ulkomailta osille tulee niin paljon hintaa, jotta kannattaa miettiä koko paketin ostoa vaikkapa Clasulta, mikäli haluaa välttämättä tavaran ulkomailta. Viking tuli aikoinaan TeknikMagasinetiltä Ruotsista, mutta sieltäkään ei anturia löydy varaosana. Lopulta sain yhden käsiini, tosin käytettynä ja varoituksin. Tuntuu kuitenkin toimivan jotenkuten. Konsoliin on ilmestynyt komerossaoloaikana ilmanpainepuolelle vika. Paine on ajoittain absoluuttisena tarkka, mutta kymmenykset loikkivat ikävästi suuntaan ja toiseen lukemin 0.1-0.5. Tätä tapahtuu koko ajan. Olisikohan toimettomana olo kuitenkaan hyväksi ko. vimpaimelle? On muuten pitkästä aikaa vimpain, joka ainakin toistaiseksi pysyy kosteuksissa mukana. Ei varmaankaan pitkään, mutta vaihtelu virkistää. En ennättänyt aivan pakkasille anturia laittaa, joten voihan olla lievää taantumista tulossa, kunhan mittarit menevät parillekymmenelle miinusasteelle. Hauska peli kuitenkin muiden huonojen rinnalla!  ;D
Otsikko: Vs: Saitko sinä hyvin tehdyn ws1080 aseman?
Kirjoitti: miihkali - Sunnuntai, 30.12.2012, 12:00
Nyt ollaan taas menty hieman etiäpäin Vikingin kanssa. Lahjoituksena saatu anturi on nähtävästi sökö, kuten lahjoja kertoili. Oireina on vuorokauden ulko-oleskelun jälkeen ilmenevä päivityksen kiihtyminen eli valo vilkkaa 15 sekunnin välein ja konsoliin ilmestyy kosteuslukemina 99% lämpöjen jäädessä siihen missä anturi sekosi. Muutaman tunnin kuivattelun jälkeen anturi tekee taas hommaa moitteettomasti, kunnes tietyn ajan kuluttua alkaa sekoamaan. Mikäli kyseessä ei olisi niinkin sympaattinen vehje tavallaan, siis Viking ws1080, niin olisipa roskissa tapahtunut vaikka mitä. Koitan nyt sitten kytätä jostain uuden anturin.

Vellemanin sivuston löysin, mutta en sellaista, josta voi ostaa tavaraa. Kertoilisiko Vellemanin omistaja, mistä hän laitteensa hankki. Varaosiakin siihen taitaa saada, jos vain löytää myyjän.
Otsikko: Vs: Saitko sinä hyvin tehdyn ws1080 aseman?
Kirjoitti: angle - Sunnuntai, 30.12.2012, 21:09
Vellemanin sivuston löysin, mutta en sellaista, josta voi ostaa tavaraa. Kertoilisiko Vellemanin omistaja, mistä hän laitteensa hankki. Varaosiakin siihen taitaa saada, jos vain löytää myyjän.
En nyt ihan varmasti muista, mutta muistaakseni omani tuli hankittua joko kouluelektroniikka.fi tai elektrolinna.fi putiikista. Hinta oli silloinkin reilusti enemmän kuin Clasulla. Silloin vaan Clasulla ei ollut nettikauppaa ja tuli tehtyä yksi turha reissukin Clasulle.
Otsikko: Vs: Saitko sinä hyvin tehdyn ws1080 aseman?
Kirjoitti: miihkali - Tiistai, 01.01.2013, 12:52
Hiukan aiemmin mainitsin lahjoitusanturin ws1080:een olevan sökö. Ei taidakaan pitää paikkaansa, sillä hätähousuna en jaksanut tarpeeksi odottaa todetakseni anturin olevan sittenkin kunnossa. Kosteusprosenttien yllättävä hyppääminen maksimiinsa ei näköjään tarkoita tässä anturissa muuta kuin oikeaa lukemaa, sillä tällä hetkellä suhteellinen kosteus on 100% konsolin ilmoittaessa 99%! Se, että anturin päivitysvalo vilkahtelee noin viidentoista sekunnin välein, ei tunnu jarruttavan hommaa millään lailla. Aiemmin kylläkin tässä anturimallissa valon vilkkuminen on ollut huomattavasti harvemmin tapahtuvaa.  Ohjekirja ilmoittaa päivitysvälin olevan 48 sec sisäyksikössä lämpötilan ja ilmanpaineen osalta. Ulkoa tulevan tiedon päivitysväliä ei sinänsä ilmoiteta, mutta epäilen sen olevan saman. Vilkkuvalo anturissa taitaa elää omaa elämäänsä. Hauska laite kuitenkin ja pitää mielenkiintoa yllä!