FinWX Foorumi

Sääasemaohjelmat => WUHU => Aiheen aloitti: nivaar-6 - Tiistai, 10.08.2010, 16:29

Otsikko: WUHU ei suostu käynnistymään
Kirjoitti: nivaar-6 - Tiistai, 10.08.2010, 16:29
tervehdys kaikille. Vihdoinkin sain aseman pystyyn, ja yritin käynnistellä ohjelmaa. Eli asema olis WS-2355 ja mittaa kaikki hyvin, mutta siitä en saakkaan enään siirrettyä tietoja koneelle (kannettava hp Pavilion käyttis Vista)  :( . Osaisko joku antaa vinkkejä että tumpelokin saisi koneen pelittämään.

Tue Aug 10 16:05:32 2010 > WUHU monitoring started (WUHU21623XXSP).
Tue Aug 10 16:05:32 2010 > Could not open and configure serial port COM1.
Tue Aug 10 16:05:47 2010 > WUHU monitoring started (WUHU21623XXSP).
Tue Aug 10 16:05:47 2010 > Could not open and configure serial port COM1.
Tue Aug 10 16:06:46 2010 > WUHU monitoring started (WUHU21623XXSP).
Tue Aug 10 16:06:46 2010 > Could not open and configure serial port COM1.
Tue Aug 10 16:07:37 2010 > WUHU monitoring started (WUHU21623XXSP).
Tue Aug 10 16:07:37 2010 > Could not open and configure serial port COM1.
Tue Aug 10 16:09:10 2010 > WUHU monitoring started (WUHU21623XXSP).
Tue Aug 10 16:09:10 2010 > Could not open and configure serial port COM1.
Tue Aug 10 16:25:06 2010 > WUHU monitoring started (WUHU21623XXSP).
Tue Aug 10 16:25:06 2010 > Could not open and configure serial port COM1.



Kiitos jo etukäteen
Otsikko: Vs: WUHU ei suostu käynnistymään
Kirjoitti: nivaar-6 - Tiistai, 10.08.2010, 16:48
Niin ja asema on kiinni koneessa USB-portissa, ei taida koneessa olla muita vaihtoehtoja.
Otsikko: Vs: WUHU ei suostu käynnistymään
Kirjoitti: nivaar-6 - Tiistai, 10.08.2010, 17:12
HIP HEI ! ! !
Rupes data siirtyyn, mutta portiksi piti laittaa COM12. Onko tuolla mitään merkitystä?
Otsikko: Vs: WUHU ei suostu käynnistymään
Kirjoitti: nivaar-6 - Tiistai, 10.08.2010, 18:15
No nyt alkoi kysymysten tulva  :-\  Saakohan tuulen asetuksia muutettua m/s nyt se on jotain aivan muuta ? ? ?
Otsikko: Vs: WUHU ei suostu käynnistymään
Kirjoitti: meteorologi - Tiistai, 10.08.2010, 19:39
No nyt alkoi kysymysten tulva  :-\  Saakohan tuulen asetuksia muutettua m/s nyt se on jotain aivan muuta ? ? ?

Terve!

Valitettavasti WUHU:a ei saa mitenkään näyttämään m/s-arvoja ikkunassaan, mutta sen luomassa datatiedostossa ne ovat. Voit valita joko km/h tai mph-yksiköt ikkunaan.

Portillakaan ei ole merkitystä, kunhan dataa vain tulee!  :)
Otsikko: Vs: WUHU ei suostu käynnistymään
Kirjoitti: nivaar-6 - Keskiviikko, 11.08.2010, 00:38
Kiitoksia
Nyt täytyy vaan perehtyä lisää ohjelmaan.
Otsikko: Vs: WUHU ei suostu käynnistymään
Kirjoitti: nivaar-6 - Lauantai, 14.08.2010, 11:57
Tervehdys taas!!

Lisää kysymyksiä viisaammillle ? Mistä saisi noi grafiikkapuolen mitta-asteikkoja muuokattua? Sadepuolella paukkaa käyrät reilusti yli taulukon. Vasemmalla asteikko on 0,05 mm välillä  ???
Otsikko: Vs: WUHU ei suostu käynnistymään
Kirjoitti: J.Jäntti - Lauantai, 14.08.2010, 17:11
Tervehdys taas!!

Lisää kysymyksiä viisaammillle ? Mistä saisi noi grafiikkapuolen mitta-asteikkoja muuokattua? Sadepuolella paukkaa käyrät reilusti yli taulukon. Vasemmalla asteikko on 0,05 mm välillä  ???

WUHU:n käyrien asetuksia ei voi muuttaa mitenkään, vaan WUHU suorittaa asteikon muuton itsekseen.

Varmista, ettet ole vahingossa zoomannut sadetta osoittavaa käyrää klikkaamalla sadekäyrän ruutua hiirellä ja vetämällä laatikon ruudun oikeasta alareunasta vasempaan yläreunaan.

Kun katsot noita WUHU:n piirtämiä käyriä, laita WUHU:n pääikkunan vasemmalla puolella, alareunassa, samalla rivillä sanan "Updates"-kanssa, oleviin kenttiin 0 ja M (tuossa järjestyksessä) nähdäksesi sääasemasi mittaukset keskiyöstä alkaen (M = Midnight).

Tarkista myös, että olet valinnut samalta riviltä löytyvän "Hours"-napin.
Jos kentissä on arvoina 0  ja  24, näyttää WUHU silloin mittaamansa sääarvot viimeiseltä kuluneelta 24 tunnilta.
Otsikko: Vs: WUHU ei suostu käynnistymään
Kirjoitti: nivaar-6 - Lauantai, 14.08.2010, 19:29
Eikö zoomaus poistu kun avataan käppyrät uudelleen? Asteikot tosiaanki on 0,05 - 0,55, näin minäkin ajattelin että ohjelman pitäisi muuttaa automaattisesti asteikkoa arvojen välillä. Mielestäni noi näytti aluksi oikein ja kuvittelin että olisin jostain saanut virheelisiä asetuksia päälle (saattaisi nimittäin hyvinkin onnistua) :-\
On muuten ollut hurjasti apua tästä foorumista WUHU:n opetteluun, eli kiitokset siitä kaikille tietojaan jakaville  :D
Otsikko: Vs: WUHU ei suostu käynnistymään
Kirjoitti: nivaar-6 - Lauantai, 14.08.2010, 19:44
Taikanäppäin löyty (Reset Chart) ja käppyrät palautu ennalleen, en vaan ollut uskaltanut sitä kokeilla.
Otsikko: Vs: WUHU ei suostu käynnistymään
Kirjoitti: meteorologi - Keskiviikko, 24.11.2010, 19:38
No nyt alkoi kysymysten tulva  :-\  Saakohan tuulen asetuksia muutettua m/s nyt se on jotain aivan muuta ? ? ?

Vanha topikki, mutta menköön. Uudessa versiossa on mahdollista asettaa pääikkunaaan yksiköksi m/s.
Otsikko: Vs: WUHU ei suostu käynnistymään
Kirjoitti: nivaar-6 - Keskiviikko, 24.11.2010, 21:24
Mitenköhän ton uuden version uskaltaa asentaa, eli miten se käytännössä menee ettei vanhasta tiedot häviä. Tyhmä kysymys mutta kun en vaan tiedä, eikä kaikkea viitsis aloittaa alustakaan  ::)
Otsikko: Vs: WUHU ei suostu käynnistymään
Kirjoitti: J.Jäntti - Keskiviikko, 24.11.2010, 22:00
Mitenköhän ton uuden version uskaltaa asentaa, eli miten se käytännössä menee ettei vanhasta tiedot häviä. Tyhmä kysymys mutta kun en vaan tiedä, eikä kaikkea viitsis aloittaa alustakaan  ::)

WUHU:n asetukset selviävät ehjin nahoin päivityksestä, sillä ne ovat kirjoitettu WUHU Configuration Data.ini-nimiseen tiedostoon. WUHU:n uudempi versio lukee sen tiedoston sisällön ja suorittaa asetukset normaalisti.

Sen sijaan asemasi säätiedot saattavat olla hetken aikaa FinWX:n sivuilla vähän mitä sattuvat datalukujärjestelmän (ns. parserin) päivitystarpeen vuoksi. Kun päivität WUHU:n kannattaa kertoa, mikä versio tuli ajettua koneeseen (1.0.216.xxx), jossa tuo kolme rastia ovat ohjelman ns. päivitys- (Refresh-)numero. Aloitan silloin työn datan saamiseksi takaisin oikeisiin paikkoihin.
Otsikko: Vs: WUHU ei suostu käynnistymään
Kirjoitti: nivaar-6 - Sunnuntai, 28.11.2010, 17:10
Lainaus
Uudessa versiossa on mahdollista asettaa pääikkunaaan yksiköksi m/s.

Mistä / miten toi käytännössä tapahtuu, en löytänyt mistään valitaa?
Otsikko: Vs: WUHU ei suostu käynnistymään
Kirjoitti: meteorologi - Sunnuntai, 28.11.2010, 17:52
Lainaus
Uudessa versiossa on mahdollista asettaa pääikkunaaan yksiköksi m/s.

Mistä / miten toi käytännössä tapahtuu, en löytänyt mistään valitaa?

Kirjoita WUHU Configuration Data.iniin [General Settings] -osion alle: Display Wind Units=MPS
Otsikko: Vs: WUHU ei suostu käynnistymään
Kirjoitti: nivaar-6 - Sunnuntai, 28.11.2010, 19:55
Eipä onnistunut?  ???
Tiedosto aukesi muistiossa ja ei antanut tallentaa sitä muutettuna.
Otsikko: Vs: WUHU ei suostu käynnistymään
Kirjoitti: meteorologi - Sunnuntai, 28.11.2010, 20:22
Eipä onnistunut?  ???
Tiedosto aukesi muistiossa ja ei antanut tallentaa sitä muutettuna.

Poistuitko WUHU:sta ennen muutosta?
Otsikko: Vs: WUHU ei suostu käynnistymään
Kirjoitti: nivaar-6 - Sunnuntai, 28.11.2010, 23:40
Kyllä, sammutin WUHU:n. No eihän toi iso asia ole, muta tuntuu vaan tutummalta m/s.
Otsikko: Vs: WUHU ei suostu käynnistymään
Kirjoitti: J.Jäntti - Maanantai, 29.11.2010, 10:37
Kyllä, sammutin WUHU:n. No eihän toi iso asia ole, muta tuntuu vaan tutummalta m/s.

Kyllähän tuon muokkauksen pitäisi onnistua WUHU:n ollessa sammutettuna.
Kannattaa tarkistaa, ettei WUHU Configuration Data.ini-tiedosto ole kirjoitussuojattu. Pysäytä WUHU ja sammuta se kokonaan. Klikkaa tiedostoa hiiren 2-napilla ja valitse auenneesta valikosta "Ominaisuudet".
Tarkista auenneesta ruudusta, että "Vain luku"-kohdassa ei ole rastia. Jos siinä on rasti, poista se ja klikkaa OK. Yritä sitten muokata tiedostoa uudelleen.
Otsikko: Vs: WUHU ei suostu käynnistymään
Kirjoitti: nivaar-6 - Lauantai, 05.03.2011, 20:21
Palataanpa aiheeseen  ::) Olen saanut Display Wind Units=MPS tekstin tallennettua mutta silti ei päänäytössä mittayksikkö muutu, olisko viisaita neuvoja mitä teen väärin  ??? . Pitääkö rivi Display Wind Units=0 poistaa vai jättää sekin sinne?
Otsikko: Vs: WUHU ei suostu käynnistymään
Kirjoitti: meteorologi - Lauantai, 05.03.2011, 21:24
Palataanpa aiheeseen  ::) Olen saanut Display Wind Units=MPS tekstin tallennettua mutta silti ei päänäytössä mittayksikkö muutu, olisko viisaita neuvoja mitä teen väärin  ??? . Pitääkö rivi Display Wind Units=0 poistaa vai jättää sekin sinne?

Kyllä. Jätä vain MPS sinne.
Otsikko: Vs: WUHU ei suostu käynnistymään
Kirjoitti: nivaar-6 - Sunnuntai, 06.03.2011, 10:20
Eipä pelitä vieläkään  ::)

[HeavyWeather]
DataFilePath=
RealTimeMode=0
UserName=
Password=
OutputDataFilePath=
HistoryDataFilePath=
Forecast Key=
[General Settings]
History Hours=24
Minimum Period=300
Stats Time Units=0
Stats Hours End=24
Stats Minutes End=60
Weather Station Input File Type=5
Alternate Wind Sensor Type=0
Serial Communications Port=COM1
Write Currentdat=0
Write Extended Currentdat=0
Write Historydat=0
Display Units Type=1
WU Upload Enable=1
CWOP Upload Enable=1
AWEKAS Upload Enable=1
Ham Weather Upload Enable=1
WeatherBug Upload Enable=1
Tweak Relative Pressure Offset=0.0000
Tweak Temperature Offset=0.0000
Tweak Humdity Offset=0.0000
Tweak Wind Direction Offset=0.0000
Tweak Relative To Absolute Offset=0.0000
Tweak Rainfall=1.0000
Tweak Windspeed=1.0000
Tweak Windgust=1.0000
Tweak Temperature=1.0000
Tweak Temperature Origin Enable=0
Tweak Temperature Origin=0.0000
Tweak Humidity=1.0000
Tweak Humidity Origin Enable=0
Tweak Humidity Origin=0.0000
Tweak Solar Heating Enable=0
Tweak Solar Heating Start Time=18:45:49
Tweak Solar Heating End Time=18:45:49
Tweak Solar Heating=0.0000
Tweak Solar 2 Heating Enable=0
Tweak Solar 2 Heating Start Time=18:45:49
Tweak Solar 2 Heating End Time=18:45:49
Tweak Solar 2 Heating=0.0000
Tweak Solar Humidity Enable=0
Tweak Solar Humidity Start Time=18:45:49
Tweak Solar Humidity End Time=18:45:49
Tweak Solar Humidity=0.0000
Tweak Solar 2 Humidity Enable=0
Tweak Solar 2 Humidity Start Time=18:45:49
Tweak Solar 2 Humidity End Time=18:45:49
Tweak Solar 2 Humidity=0.0000
Tweak Use New Windchill=0
Tweak Known Bad Wind Readings=0
Tweak Do Not Log Rejected Wind Readings=0
Tweak Rejected Wind Speed List=57.0, 75.0, 114.1
Tweak Calculate 24HR Rainfall=0
Tweak Disable Rainfall Data=0
Tweak Reject High Winds=0
Tweak Reject High Wind Threshold=0.0
Tweak Reject Average Wind Thresold Enable=0
Tweak Reject Average Wind Threshold=0.0
Tweak Include Zero Wind Speed In Averaging=0
Tweak Calculate Dew Point at Low Humidity=0
Tweak Ignore Bad Indoor Data=0
Tweak Disable Rain Sensor=0
Tweak Disable Wind Sensor=0
Tweak Disable Wind Sensor Not Reporting=0
Tweak Disable Outdoor Humidity Sensor=0
Tweak WU Ave Winds To Rapidfire=0
Tweak CWOP Report Altimeter=0
Tweak CWOP Report Altimeter Elevation=0
Tweak Ignore Gusts Without Wind=0
Tweak Ignore Gusts Without Wind Report=0
No Accounts Warned=1
Alternate Wind Sensor Port=
Display Wind Units=MPS
Write Currentdat Delay=0
Tweak Rain Total Offset=0.0000
[CWOP Settings]
Otsikko: Vs: WUHU ei suostu käynnistymään
Kirjoitti: J.Jäntti - Torstai, 10.03.2011, 22:21
Eipä pelitä vieläkään  ::)

Tarkistithan vielä, että WUHU:n pääruudun vasemmassa reunassa lukemien näyttövalinta on Metric -tilassa?
Otsikko: Vs: WUHU ei suostu käynnistymään
Kirjoitti: nivaar-6 - Perjantai, 11.03.2011, 07:48
Tarkistin myös sen.
Otsikko: Vs: WUHU ei suostu käynnistymään
Kirjoitti: J.Jäntti - Perjantai, 11.03.2011, 11:49
Tarkistin myös sen.

Vahvistin tilanteen myös omalla koneellani: Tuolla rivillä ei ole mitään vaikutusta. Vaikutusta ei myöskään ollut muilla ajamillani testiriveillä. Ilmoitan tuosta tilanteesta WUHU:n ohjelman tekijälle, jotta tuo ominaisuus saadaan ohjelmassa toimivaksi.
Otsikko: Vs: WUHU ei suostu käynnistymään
Kirjoitti: J.Jäntti - Lauantai, 12.03.2011, 22:01
Ohjelman tekijä ei uskonut laakista, että ongelma olisi ohjelmassa, vaan tiedustelee nyt kaikkia kyseisen ongelman kanssa painivia tarkistamaan, että rivi:

Display Wind Units=

ei esiinny WUHU Configuration Data.ini-tiedostossa kahta kertaa.
Ainakaan minun sääasemani WUHU Configuration Data.ini-tiedostossa tuo rivi ei esiinny kahdesti.
Otsikko: Vs: WUHU ei suostu käynnistymään
Kirjoitti: J.Jäntti - Sunnuntai, 13.03.2011, 12:04
Ohjelman tekijä ilmoitti testanneensa ohjelman viimeisimmällä versiolla (1.0.216.182) rivin toimivuutta ja ainakin hänellä lukemat muuttuivat .ini-tiedostossa valitun mukaiseksi.

Näin ollen suosittelen päivittämään WUHU:n viimeisimpään versioonsa (http://www.finwx.net/forum/index.php/topic,2411.0.html).
Otsikko: Vs: WUHU ei suostu käynnistymään
Kirjoitti: nivaar-6 - Sunnuntai, 13.03.2011, 12:25
Mulla on ilmeisesti jääräpäinen kone tai käyttäjä  ;D Ei nimittäin versiopäivityksen jälkeenkään näytä m/s:ssa.

Onhan kuitenkin oikein laitettu tiedostoon?

Tweak Ignore Gusts Without Wind Report=0
No Accounts Warned=1
Alternate Wind Sensor Port=
Display Wind Units=MPS
Write Currentdat Delay=0
Tweak Rain Total Offset=0.0000
[CWOP Settings]
Otsikko: Vs: WUHU ei suostu käynnistymään
Kirjoitti: J.Jäntti - Sunnuntai, 13.03.2011, 15:55
Mulla on ilmeisesti jääräpäinen kone tai käyttäjä  ;D Ei nimittäin versiopäivityksen jälkeenkään näytä m/s:ssa.

Onhan kuitenkin oikein laitettu tiedostoon?

Tweak Ignore Gusts Without Wind Report=0
No Accounts Warned=1
Alternate Wind Sensor Port=
Display Wind Units=MPS
Write Currentdat Delay=0
Tweak Rain Total Offset=0.0000
[CWOP Settings]

Tuopa outo systeemi on, kun se sinulla yhä kieltäytyy yhteistyöstä. Oikeassa paikassa ja kategoriassa se kyllä näyttäisi rivien nimistä päätellen olevan kuitenkin.
Minulla tuo ainakin nyt toimii ja lukemat ovat, kuin ovatkin metreinä sekunnissa, mutta se voi johtua siitä, että järjestelin vähän uusiksi tuota minun tiedoston sisältöä ja siirsin Display Wind Units=MPS -rivin lähelle tuota [General Settings]-osan alkupäätä, seuraavasti:

Koodia: [Valitse]
[General Settings]
Minimum Period=300
Weather Station Input File Type=9
Serial Communications Port=COM1
Display Units Type=1
Display Wind Units=MPS
Write Currentdat=1
Write Extended Currentdat=1
Write Historydat=0
Tweak Windspeed=1.0000
Tweak Temperature=1.0000
Tweak Humidity=1.0000

Kokeile, olisiko tuolla rivin paikalla vaikutusta toimintaan.
Muista vain pysäyttää mittaukset ja poistua WUHU:sta kokonaan ennen kuin teet muutoksia.
Otsikko: Vs: WUHU ei suostu käynnistymään
Kirjoitti: nivaar-6 - Sunnuntai, 13.03.2011, 16:37
Jopas lykästi   ;D vaihdoin rivin paikka ja rupesi toimimaan. Mielenkiintoista oli se, kun olin aikaisemminkin koittanut riviä laittaa alkupäähän ja silloin ei toiminut  ::) versiopäivityksellä saattoi olla osuutta asiaan.

KIITOKSIA TAAS AVUSTA ! ! !
Otsikko: Vs: WUHU ei suostu käynnistymään
Kirjoitti: nivaar-6 - Sunnuntai, 13.03.2011, 16:57
Eipäs muuttunutkaan  >:( oli niin kevyttä tuulta että "hämäs" poikaa.
Otsikko: Vs: WUHU ei suostu käynnistymään
Kirjoitti: J.Jäntti - Sunnuntai, 13.03.2011, 17:01
Eipäs muuttunutkaan  >:( oli niin kevyttä tuulta että "hämäs" poikaa.

Onpas käsittämätöntä.  ???
Laitoin tietoa eteenpäin ohjelman tekijälle tuosta ongelmasta.

Jostain aivan täysin käsittämättömästä syystä se toimii minulla täysin oikein. En sitten tiedä, vaatiiko tuo vuorokauden vaihtumisen vielä, jolloin jotkut WUHU:n sisäiset laskurit nollaantuvat, mutta katsotaan, löytääkö tuo ohjelman tekijä antamistani vinkeistä mitään apua tuon kummallisuuden korjaamisessa.
Otsikko: Vs: WUHU ei suostu käynnistymään
Kirjoitti: J.Jäntti - Sunnuntai, 13.03.2011, 20:24
Ohjelman tekijä on hämillään, sillä hänellä WUHU tottelee tuota riviä ilman nikottelua.

Sieltä päin annettiin ohjeiksi käyttää vaikka Muistion/Notepad:n etsintätoimintoa ja sitä kautta varmistaa, että .ini-tiedostossa ei ole kahta samanlaista riviä ja että tuo rivi löytyy [General Settings]-osion alta ja vain sieltä. Pyysi käyttämään toimintoa ja hakemaan sanaa Display Wind Units= tiedostosta.

Lisäksi hommasta tekee kiintoisan se, että ohjelman tekijän mukaan kyseinen rivi pitäisi käsin lisätä sinne.
Tieto on ristiriidassa minun tietojen kanssa, sillä minulla oli tuossa .ini-tiedostossa yksi rivi, jossa luki Display Wind Units=0. Muokkasin sen muotoon Display Wind Units=MPS ja lopulta siirsin sen aiemman postauksen mukaiseen paikkaan.

Myönsin olevani asiassa nyt totaalisen hukassa.
Kertoilkaa .ini-tiedoston löydöksistänne niin katsotaan, millä ilveellä tuo saadaan toimimaan kaikilla.
Otsikko: Vs: WUHU ei suostu käynnistymään
Kirjoitti: J.Jäntti - Sunnuntai, 13.03.2011, 23:01
Kas niin, löytyihän se vika viimeinkin! ;D
Ohjelman tekijä tajusi viimeisimmän viestini jälkeen, mistä oli kyse.

Kun ohjelmasta poistutaan, WUHU kirjoittaa WUHU Configuration Data.ini-tiedostoon kaikki sen tiedoissa olevat arvot.
Ohjelmassa oli bugi, joka korvasi rivin Display Wind Units=MPS arvon numeerisella arvolla, joka tässä tapauksessa oli 3, muotoillen uudelleen rivin muotoon Display Wind Units=3, kun WUHU sulkeutui. Kun WUHU avattiin uudelleen, tämä muuttunut rivi luettiin, mutta koska ohjelmassa ei ollut numeeriselle arvolle asetettu mitään, hylkäsi WUHU tuon rivin kokonaan ja päänäytöllä olevat lukemat palautuivat kilometreiksi tunnissa.

WUHU:n uusin versio, 1.0.216.183, joka päivitettiin 13.03.2011 kello 21:00 Suomen aikaa toisen kerran, korjaa tämän tuulilukemaa koskevan vian ja on nyt noudettavissa tästä viestiketjusta (http://www.finwx.net/forum/index.php/topic,2413.0.html).

Jotta tiedot saadaan nyt oikein, seuraavaa ohjetta tulee noudattaa:
1. Pysäytä mittaukset ja sulje WUHU.
2. Nouda ja asenna tässä viestiketjussa oleva WUHU-versio, mutta älä käynnistä ohjelmaa vielä. Ota rasti pois ruudusta kohdassa "I would like to launch WUHU" ja poistu asennusohjelmasta.
3. Navigoi kansioon, jonne WUHU on asennettu ja avaa WUHU Configuration Data.ini-tiedosto Muistiolla / Notepadilla.
4. Etsi rivi, joka alkaa Display Wind Units= ja muuta siinä oleva arvo joko muotoon MPH (maileja tunnissa (mph)), KPH (kilometrejä tunnissa (oletusasetus) (km/h)), MPS (metrejä sekunnissa (m/s)) tai FPS (jalkaa sekunnissa (ft/s)).
Esimerkiksi:
Display Wind Units=MPS
5. Tallenna tiedosto.
6. Käynnistä WUHU normaalisti. Pääruudun tuulilukemien asetuksen pitäisi nyt olla asetettu oikein ja pysyä sellaisena.

Otsikko: Vs: WUHU ei suostu käynnistymään
Kirjoitti: nivaar-6 - Maanantai, 14.03.2011, 20:55
On tämä sitkee tapaus, ei taivu tahtoon millään. Kaikki konstit tehty ja muutosta ei vaan ole  :o
Otsikko: Vs: WUHU ei suostu käynnistymään
Kirjoitti: J.Jäntti - Maanantai, 14.03.2011, 22:37
On tämä sitkee tapaus, ei taivu tahtoon millään. Kaikki konstit tehty ja muutosta ei vaan ole  :o

Ensimmäiseksi, kävithän hakemassa tuon viimeisimmän 1.0.216.183 -version?

Tee, kuten tuossa ohjeessa on määritelty, mutta tarkista ennen Notepadilla/Muistiolla tiedoston muokkaamista, ettei WUHU Configuration Data.ini-tiedosto ole "vain luku" (Read Only)-tilassa (näitäkin tapauksia on esiintynyt).

Kun poistut WUHU:sta kokonaan (= sammutat sen kokonaan) ja avaat WUHU Configuration Data.ini-tiedoston, mitä lukee rivillä Display Wind Units= ?
Onko arvona MPS vai joku numero (esim. 3) ?

Jos arvona on MPS, tarkista, ettei tiedostosta löydy vahingossa saman nimistä riviä toiseen kertaan (Display Wind Units= -rivejä ei saa olla kuin yksi).
Jos arvona on joku numero, korvaa se numero MPS:ksi, tallenna tiedosto ja käynnistä WUHU. Lukemien pitäisi olla metrejä sekunnissa pääruudun tuulilukemissa.

Kun olet käynnistänyt WUHU:n ja tarkistanut, että muutama päivitys sääasemalta on tullut, sammuta WUHU ja avaa WUHU Configuration Data.ini-tiedosto toistamiseen, etsi sieltä rivi Display Wind Units= . Jos arvona on MPS:n sijaan taas numero, sinulla on vanhempi 1.0.216.183-versio WUHU:sta. Kannattaa tällöin hakea uusin versio WUHU:n sivustolta.

Ainakin minulla tuo toimii täysin ilman ongelmia, lukemat näkyvät metreinä sekunnissa kuten pitääkin ja WUHU:n sammuttaminen ei muuta Display Wind Units= -rivin arvoa enää numeroksi.
Otsikko: Vs: WUHU ei suostu käynnistymään
Kirjoitti: nivaar-6 - Tiistai, 15.03.2011, 08:58
Uusin versio päivitetty ja ohjetta seurattu pilkulleen. MPS-rivi ei esiinny kuin kerran ja rivi ei muutu missään vaiheessa numeroksi, tiedosto ei ole vain luku tilassa "antaa tehdä muutoksia ja tallentaa ne.
Otsikko: Vs: WUHU ei suostu käynnistymään
Kirjoitti: J.Jäntti - Tiistai, 15.03.2011, 13:30
Uusin versio päivitetty ja ohjetta seurattu pilkulleen. MPS-rivi ei esiinny kuin kerran ja rivi ei muutu missään vaiheessa numeroksi, tiedosto ei ole vain luku tilassa "antaa tehdä muutoksia ja tallentaa ne.

Kaikki täsmää toimivan asennuksen suhteen. Tarkista, että tuulilukemat sääasemasi konsolissa ja WUHU:n pääikkunassa ovat samat. Voit myös verrata puuskatuulen lukemia esim. WUHU:n FinWX:lle ilmoitetun puuskatuulen kanssa. Lukujen pitäisi olla samat.