Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Tuoreimmat viestit

#1
Kysymykset ja vapaa keskustelu sääasemalaitteista / Vs: 3G siirtyy historiaan
Viimeisin viesti käyttäjältä weatherc - eilen kello 22:37
Lainaus käyttäjältä: SääSami - eilen kello 15:11Onko se purettu? Kesällä 2019 otetuissa Google Maps katunäkymäkuvissa se näkyy.
Lemmenpolku 21

Onhan noita suunta-antenniratkaisujakin olemassa. Pitäisi onnistua kaukaakin.


Niin toi. En oo varma, kun tuonne somerolleppäin päin on niin harvoin asiaa. Aattelin että tarkoitit jotan haamumastoa mitä välillä näkyy noissa cellmappereissa tuossa pikkasen saloon päin 52/2403:sen risteyksestä.
Kattelin sen maston keiloja, Elisalla on yks 1800 keila jonka raja on melkeen just tässä, DNA:lla taas yks ainut 850 keila osuu tänne asti.

Se mikä noissa aina ollut mielenkiintoista on se että se näyttää olevan se hähkänän masto mikä tänne "kuuluu" (huonosti), ei noi pohjoiskantilla olevat. Lienee osin maastomuodoista kiinni.
#2
Kysymykset ja vapaa keskustelu sääasemalaitteista / Vs: 3G siirtyy historiaan
Viimeisin viesti käyttäjältä SääSami - eilen kello 15:11
Lainaus käyttäjältä: weatherc - eilen kello 12:46Kyseistä mastoa ei ole todellisuudessa edes olemassa, vaan nuo 2, tattulassa ja hähkänällä.
Onko se purettu? Kesällä 2019 otetuissa Google Maps katunäkymäkuvissa se näkyy.
Lemmenpolku 21

Onhan noita suunta-antenniratkaisujakin olemassa. Pitäisi onnistua kaukaakin.
#3
Kysymykset ja vapaa keskustelu sääasemalaitteista / Vs: 3G siirtyy historiaan
Viimeisin viesti käyttäjältä weatherc - eilen kello 12:46
Lainaus käyttäjältä: SääSami - eilen kello 10:59DNA:lla ja Elisalla näkyy olevan yhteinen masto pohjoispuolella. Se on kaikkein lähin masto. Telian mastot on kauempana. Prepaidilla testiä kehiin.

Kyseistä mastoa ei ole todellisuudessa edes olemassa, vaan nuo 2, tattulassa ja hähkänällä.
DNA:lla on vielä surkeampi nopeus mitä Telialla (työliittymällä DNA) eikä Elisakaan vakuuttanut, kokeiltu on.
#4
Kysymykset ja vapaa keskustelu sääasemalaitteista / Vs: 3G siirtyy historiaan
Viimeisin viesti käyttäjältä SääSami - eilen kello 10:59
DNA:lla ja Elisalla näkyy olevan yhteinen masto pohjoispuolella. Se on kaikkein lähin masto. Telian mastot on kauempana. Prepaidilla testiä kehiin.
#5
Kysymykset ja vapaa keskustelu sääasemalaitteista / Vs: 3G siirtyy historiaan
Viimeisin viesti käyttäjältä weatherc - eilen kello 00:05
Einari osus ongelman kantaan tuossa kuvassa. Teoriassa on 2 mastoa suht lähellä, käytännössä ei. Ja koska tuon KT52 toisella puolella ei ole kuin metsää ja peltoa ja tää kylä sen verran pieni niin mitään operaattoria ei asia kiinnosta.

Cellmapper nappaa kyllä tuon hähkänän 1800:n kuin myös 850:n, mutta ne pätkivät ja ainut vakaa on 900:nen.

Ongelman juurihan on se että taloyhtiön kellariin tulee kyllä kuitu ktv:n takia mutta pölö taloyhtiö ei ole tehnyt sopparia kuidusta puhelinmafian kanssa (koska se maksaa ja yhtiö on pa koska ne polttaa rahansa savuna ilmaan öljyllä ja nää kämpät omistaa pihit eläkeläiset).

Tuossa parinsadan metrin päässä olisi juuri rempattu rivarikaksio reilulla 500:lla kuussa vuokrattavana. On vaan niin surkea keittiö että kiinnostus loppus siihen :P
#6
Sää ja ympäristö / Vs: Säähavaintopallojen kuunte...
Viimeisin viesti käyttäjältä SääSami - torstai, 02.02.2023, 14:58
Vihdoinkin sain toimimaan tämän uuden ilmaisen säähavaintopallo-ohjelman RS41 Trackerin. Ratkaiseva nappula SDRuno ohjelmassa oli FM Deem jonka pois-oton jälkeen softa hyväksyi audiosignaalin.
Ohjelma löytyy tuolta:
RS41 Tracker
Vastaanottimena toimii RTL-tikku tai muu vastaanotin joka vastaanottaa FM-modulaatiota taajuudella 403MHz (Jokioinen).Miten tänne saa kuvan nykyään lisättyä? Ei edes add.pics näy.
#7
Kysymykset ja vapaa keskustelu sääasemalaitteista / Vs: 3G siirtyy historiaan
Viimeisin viesti käyttäjältä einari - keskiviikko, 01.02.2023, 22:28
Onhan tuo tuttu, mutta keilat eivät ole kohdillaan..

Taitaa olla weatherc vähän katvealueella.. katsoin vähän telian kuuluvuuskartan avulla mihin on saatavilla tuo 1800 mhz.. toisaalta kerran tunnistaa 4g+:n joka käyttää 800 mhz tai 1800 mhz taajuuksia.. kai ne suomessa sanoo niitä dual carrieriksi, muttamutta se voi olla myös 3g HSPA jota vähän virheelliseksi on nimetty 4g:si>

"Dual Carrier    3G-verkon sektori eli yleisimmin yksi antennisuunta, jossa on 2 tai useampi carrier. Asiakas voi käyttää vain yhtä carrieria kerrallaan. Toisen carrierin lisääminen kaksinkertaistaa sektrorin kapasiteetin, mutta asiakkaan datanopeus säilyy samana kuin yhden carrierin sektorissa.

Dual Carrier HSPA
   HSPA-teknologian evoluutio, jossa normaalin yhden carrierin sijaan HSPA-datayhteyttä käyttävä asiakas voi käyttää samanaikaisesti kahta carrieria, mikä parhaimmillaan tuplaa datanopeuden kapasiteetin ollessa sama kuin yhdellä carrierilla."

Niin tai näin.. otin telia karttaan suurinpiirtein rajat 4 ja 5g:n osalta.. suurin osa perttelistä
jää tuon 1800 Mhz:n ulkopuolelle..  telialla max. 800 mhzllä on 50Mbs ja 1800  mhz 225Mbs.. tuo tattulan suunta kuvaa vain perttelin suuntaan kuuluvuutta..
#8
Kysymykset ja vapaa keskustelu sääasemalaitteista / Vs: 3G siirtyy historiaan
Viimeisin viesti käyttäjältä SääSami - keskiviikko, 01.02.2023, 19:01
Onko Cellmapper tuttu? Cellmapperilla voi katsoa mastojen suuntaukset kaikilla operaattoreilla. Pistän tuohon suoran linkin Pertteliin. Mastoa klikkaamalla aukeaa suuntaukset ja lista taajuuksista. Menusta voi vaihtaa operaattoria ja käytettävää verkkotekniikkaa. 4G:ssä kannattaa katsoa 1800MHz kaistan taajuuksia. Niistä saa tuplanopeuden (teoriassa) verrattuna 800MHz taajuuksiin. Modeemin asetuksista kannattaa laittaa taajuuslukitus 1800MHz taajuudelle jotta nopeus pysyy.

Telia, Pertteli.
#9
Kysymykset ja vapaa keskustelu sääasemalaitteista / Vs: 3G siirtyy historiaan
Viimeisin viesti käyttäjältä einari - keskiviikko, 01.02.2023, 10:53
Huonolta näyttää...

Miksi muuten on tuo bluethoot-kuvake noissa luurikuvissa, en ole koskaan törmännyt omissa puhelimissa nopeustestejä tehdessä, vai onko se jokin iphone ja sen ominaisuus?

Katsoin nPerfin mittaustietoja ja ainakin tuo 4G+ siinä koilliseen menevällä tiellä oli ok..

Kaiken saatavilla olevan tiedon mukaan parempi pitäisi olla... kokeile signal-testiä tai tuota nperf:iä
itsellä luurilla sai sisällä 80% maksimista kun on 50 Mb mahdollista nyt..
#10
Vantage Pro-sarjan asemat / Vs: Uusi WeatherLink-konsolin
Viimeisin viesti käyttäjältä einari - keskiviikko, 01.02.2023, 10:41
Ompa tyyris.. siihen nähden mitä saa, kai se halpenee ajan myötä.

Nuo langattomat konsolit saa manuaalin mukaan kytkettyä tähän uuteen..
kaapelivermeet jää kait paitsioon siltä osin.. 

Ilmeisesti tuo pilvijuttu hiertää edelleen, syytä en tiedä , onhan se tätä päivää ja periaatteessa kyseessä on sama asia kuin esim. pankin, kelan tai verohallinnon yms. palvelimilla on meidän tietomme.. siis pilvessä.

Sieltä pilvestä saa ne tiedot daviksen osaltakin omalle koneelle ja ehkä helpommin omille sivuille ainakin aikaa myöten, tosin jotain aikajuttuja oli mainittu tuossa >> https://support.davisinstruments.com/article/vey2gonz7j-can-i-download-my-data-from-weather-link-cloud

Ainakin Netatomolla data on haettavissa ajantasaisesti tai vuosien päästä, siihen en ole tutustunut että kauanko weatherlinkissä pysyy..

Olispahan mapissa sitten muitakin kuin Pes:n asema... suomi on tyhjää täynnä :-)