FinWX Foorumi

Sääasemalaitteet => Kysymykset ja vapaa keskustelu sääasemalaitteista => Aiheen aloitti: Jasu - tiistai, 11.12.2012, 22:11

Otsikko: Sadeämpärin toimintaa?
Kirjoitti: Jasu - tiistai, 11.12.2012, 22:11
Aloittelija taas "spammaa" foorumia..  ;D
Osaisiko joku havainnollistaa aloittelijalle että miten tuo sadekippo toimii?
Otsikko: Vs: Sadeämpärin toimintaa?
Kirjoitti: weatherc - tiistai, 11.12.2012, 22:48
http://www.srh.noaa.gov/media/epz/mesonet/CWOP-PWSintro.pdf

Sivu 4 :)
Otsikko: Vs: Sadeämpärin toimintaa?
Kirjoitti: Jasu - keskiviikko, 12.12.2012, 14:28
Lainaus käyttäjältä: weatherc - tiistai, 11.12.2012, 22:48
http://www.srh.noaa.gov/media/epz/mesonet/CWOP-PWSintro.pdf

Sivu 4 :)
Kiitos ja kumarrus  :)
Otsikko: Vs: Sadeämpärin toimintaa?
Kirjoitti: J.Jäntti - keskiviikko, 26.12.2012, 12:11
NOAA:n dokumentissa esitetään tyypillinen mallin tuosta sademittarista, mutta siitä uupuu toinen, vähemmän käytetty malli tuosta sademittarista, nimittäin elektroninen pisaralaskenta.
Esimerkiksi Peet Brosin Pro-sademittari käyttää sademäärän laskennassa keinuvivun sijaan antureita. Kun sadepisaroita osuu suppiloon, ne valuvat mittarin aukkoon, jossa on ritilä. Tämä ritilä tasaa kaikki läpi tulevat pisarat saman kokoisiksi. Kun pisara on riittävän kookas, se putoaa suppilon aukosta neljässä ilmansuunnassa olevien anturipiikkien läpi. Piikit rekisteröivät pisaran ja ilmoittavat sen laskurille. Peet Brosilla Pro-sademittarin tarkkuudeksi on ilmoitettu 0.025mm, joskin sademittarin laskuri liipaisee pulssin konsolille vasta 10 pisaran osuttua anturiin (eli 0.25mm tarkkuus näkyy). Jos tiettyyn hetkeen ei pisaroita tule, se ilmoittaa loput alle kymmenen pulssit konsoliin, joka laskee ne sateeseen mukaan. Koska mittarissa ei ole liikkuvia osia, sen mittaus on herkempi, mutta kuten kaikki elektroniset laitteet, ei sekään erehtymätön ole, mikä on tullut todistettua FinWX Karjalohja-12A:lla, jossa jokin aiheutti sademittariin haamusateita.

Toinen on puolestaan Vaisalan sääasemakokonaisuus, jossa sääaseman yläosa pystyy mittaamaan sademäärän vieläkin tarkemmin pohjautuen pisaroiden osumiin siten, että pisaroiden koko pystytään määrittelemään.
Tällainen kapistus tosin maksaa niin paljon, että silmät päästä putoavat...