FinWX Foorumi

Sääasemalaitteet => Kysymykset ja vapaa keskustelu sääasemalaitteista => Aiheen aloitti: angle - Tiistai, 08.03.2011, 09:17

Otsikko: Watson Ultimeter 2100
Kirjoitti: angle - Tiistai, 08.03.2011, 09:17
Tämmöinen tuli vastaan surffaillessa internetin syövereissä. Sen paremminen tuntematta näitä Ultimeter asemia, eikös tämä ole sama kuin tuo Peetbros asema.

http://www.radioworld.co.uk/catalog/ultimeter2100-weather-station-wind-pressure-sensors-with-p-6366.html (http://www.radioworld.co.uk/catalog/ultimeter2100-weather-station-wind-pressure-sensors-with-p-6366.html)

Lainaus
WATSON ULTIMETER-2100 Weather Station Wind & Pressure sensors with in/o
£254.95
ULTIMETER-2100 Weather Station Wind & Pressure sensors with in/out temperature & humidity option

* 16-button keyboard/display unit * Platinum/blue with illuminated keypad * Barometric pressure sensor * Indoor temperature sensor * Two serial data ports * Wind sensor * Outdoor temperature sensor * Junction box with static electricity protection * 220V AC adapter * Desk stand * Wall mount bracket * Installation and operating manual * Cables & cable ties
The ULTIMETER-2100 is the best in its class! It features a platinum-tone housing with brilliant blue display backlighting. To improve the user interface still further, an illuminated keypad provides exceptional visibility in darkness or low-light conditions. It includes barometric pressure and numeric pressure change over a 3-hour period (which is the U.S. Weather Service standard interval) plus a preset barometric Storm Alert, Wind Speed, Wind Direction, Outdoor Temperature, Indoor Temperature, Wind Chill, Time & Date. With optional sensors can measure Indoor Humidity, Dew Point and Rainfall.
The ULTIMETER-2100 features two versatile 4-mode serial ports that can accept remote commands, making it easy to communicate with external devices to transmit the data or collect it remotely by phone, modem, or radio link. The 5-minute packet mode is perfect for radio 'beacon' transmission. It comes 'APRS-ready' requiring only a direct cable connection to a TNC.

Hinta ei vaikuta pahalta näin pikaisesti vilkaistuna.
Otsikko: Vs: Watson Ultimeter 2100
Kirjoitti: Naruskan Ukka Matinpoika - Tiistai, 08.03.2011, 15:11
Ainakin Ukan pöydällä tietoja taltioiva loota on täsmälleen samanlainen. Noista ulkomaankielisistä ominaisuuksista en vertailua tehnyt, mutta ominaisuusluettelo on vaaksamitalla mitattuna saman mittainen.

PeetBrosin nimeä näissä sisällä olevissa vermeissä lukee vain taltiointilootan pimeällä puolella olevassa tarrassa. Voihan se olla, että jossain kaukaisen idän maassa näitä työnnetään hihnalta ulos ja sitten myydään sillä nimellä, mikä menevältä kuulostaa, sehän on näissä leikillisesti sanottuna vinokiikareiden maissa tapanansa... ;)

Henkka se varmaankin tietää tämän päivän hinnat, Ukka ei tarkkaan muista edes ostohintaa, mutta kaupastahan onkin jo aikaa pari vuotta. Muistaakseni se kirpaisi hiukka, mutta onneksi vain kerran. Hintansa väärtiksi on ainakin toimintavarmuutensa perusteella osoittautunut.

Punta on semmoinen valuutta, että sitä ei toistaiseksi Naruskalla ole maksuvälineenä tarjottu, eli hintavertailua en pysty tekemään. Eikös joku Watson ole tehnyt maailmassa jotain merkittävää, pitää Mummulta kysäistä. Ainakin Ford teki semmoisen nelipyöräisen, jollaisen Ukkakin osti kolmisen viikkoa sitten marjankeruupirssiksi. Watson, watson, jotain muutakin se on tehnyt... :o
Otsikko: Vs: Watson Ultimeter 2100
Kirjoitti: J.Jäntti - Torstai, 10.03.2011, 22:43
Johan on merkillinen löytö.  ???
Laite on täysin identtinen Peet Bros-asemani kanssa, ominaisuuslistaa myöten.

Kuten Naruskan Ukka asian totesikin, Laitteen tunnistaa Peet Bros:n laitteeksi vain konsolin takaa löytyvästä tarrasta, edessä ei ole minkäänmoisia merkintöjä laitteen mallitietoa lukuunottamatta.
Kuvaa paketista ei sivulla näy, joten on paha lähteä päättelemään onko kyseessä uudelleenbrandays, aasialainen halpiskopio vai mikä.

Oman sääasemani alkuperäisessä laatikossa kyllä lukee Peet Bros:n nimi ja osoitetiedot, mutta sekin on suhteellisen pienellä kirjoitettu, joten aika paljon asioita jää auki tuosta. Aasialainen kopiopaikka tuskin kokee kummoisia tuskia tuon tiedon muuttamisessa tai poistamisessa, jos kyse on sellaisesta toiminnasta.

Sen halvempi tuo laite ei ole Peet Bros:n vastaavaan laitteeseen verrattuna.
Euromääräinen hinta näyttäisi olevan tuolla paketilla suunnilleen 300 Euron luokkaa (295 kun tarkistin nopeasti). Tuo hinta on likimain sama, kuin mitä saksalainen WiMo (http://www.wimo.com/framesetp_e.html) tuota Peet Bros:n laitetta myy.