FinWX Foorumi

Sääasemalaitteet => Kysymykset ja vapaa keskustelu sääasemalaitteista => Aiheen aloitti: Naruskan Ukka Matinpoika - keskiviikko, 13.01.2016, 15:25

Otsikko: Autoon tarkka ja toimiva ulkolämpömittari.
Kirjoitti: Naruskan Ukka Matinpoika - keskiviikko, 13.01.2016, 15:25
Talossa on kaksi japanilaislähtöistä autoa, Lexus ja Subaru. Kummassakin on Naruskan oloihin täysin lapselliset ulkolämpötilaa mittaavat mittarit, joiden mittausalue miinuspuolella torppaa -30:een asteeseen.

Katselin nettiä, mutta en oikein tullut vakuuttuneeksi tarjonnasta. Jollain sääharrastajalla on varmasti tiedossaan autoon kytkettävissä oleva mieluummin laturilla tupakansytyttimen kautta toimiva ulkolämpötilamittari, jonka miinuslukema saisi ylttyä vähintään -50 asteeseen. Sen alapuolella olevat lämpötilalukemat eivät ihan välttämättömiä ole nähdä, mutta ei haittaakaan.

Linkkejä kiitos, joka tietää. Kaksi mittaria on ostoslistalla... ;)
Otsikko: Vs: Autoon tarkka ja toimiva ulkolämpömittari.
Kirjoitti: weatherc - torstai, 14.01.2016, 14:16
Kyllähän nuo halpismittarit mitä saa Motonetistä,Biltemasta,tarvikkeet.fi:stä yms. näyttää suurin osa menevän -50:iin. Toinen asia on tietty kuinka tarkkoja ovat...Toisaalta nörttimäisempi versio olis joku näppärä lämpötila-asema jossa olisi näyttö + langaton anturi (eiks ainakin Oregonilla ole sellaisia?)...
Otsikko: Vs: Autoon tarkka ja toimiva ulkolämpömittari.
Kirjoitti: Naruskan Ukka Matinpoika - torstai, 14.01.2016, 20:13
Tilasin lopulta tällaiset pari kipaletta. KärSään Heikki avusteli privaattisähköpostilla. Mittarivalikoimaa on paljonlaisesti, mutta digipuolen mittareissa suurimmassa osassa eivät riitä miinusasteet, kun satutaan asumaan täällä Naruskalla... ;) Kolmenkymmenen asteen automittareihin ehdittiin suivaantumaan. Hieman tarkempia lukuja kiinnostaa mittailla lähialueilla silloin, kun omassa mittarissa liikutaan vaikkapa lähellä -40 asteen lukemissa.

http://lampomittari.fi/tuotteet/digitaalinen-lampomittari-tarkistettu/