FinWX Foorumi

Yleiset keskustelualueet => EWN - European Weather Network => Aiheen aloitti: weatherc - Sunnuntai, 27.12.2020, 17:13

Otsikko: FMI-asemat...
Kirjoitti: weatherc - Sunnuntai, 27.12.2020, 17:13
Tuossa kun uutisissa oli että Utsjoella 40 astetta pakkasta ja nuo omat avoimen datan datat kertoili jotain 36 astetta niin rupes käymään mielessä että joku pissii nyt linssiin ja raskaasti  ;D
Pienen tutkinnan jälkeen kävi ilmi se että
- tuo mun haku kattaa viimeset 10 min - tämä jottei ole niin nöpönuukaa että mille minuutille aseman data on kirjattu :)
- varmaan silloin taannoin noita datoja tulikin sen kerran 10 minuutissa tuonne avoimeen filuun (eli 1 data per arvo), kuten edelleenkin tekee suurimmalle osalle asemia
- mutta joillakin asemilla tuota dataa tulee nykyään n kerran minuutissa (eli x dataa per arvo) ja tällöin listaa tuo häkkyrä ne arrayksi eli alkuperäinen ei osanut niitä lukea.

Tämä jälkimmäinen pätee myös tuohon Kevonjärveen jossa noita alle -40 lukemia oli. Media puhui Kevosta, ja siellähän on toinen FMI:n pömpeli joka hämäs pikkasen. Media - tarkkaavaisuutta perkele.
Nyt osaa tuo häkkyrä lukea molempia, joten listoissa olevien asemien lukumäärä lisääntyi muutamalla :)
Otsikko: Vs: FMI-asemat...
Kirjoitti: einari - Keskiviikko, 30.12.2020, 10:59
No ei se kauaa kestänyt... en kylläkään muista (ilmeisesti kuitenkin kauan sitten) milloin mainitsin noista jostain Fmi:n asemista.. kuten Kruunupyy ja Sodankylä...  ???

Muavaa kun ovat taas mukana niin voi suoraan verrata eikä erikseen hakea tietoja ;)