FinWX Foorumi

Sääasemalaitteet => Netatmo => Aiheen aloitti: einari - maanantai, 15.01.2018, 07:46

Otsikko: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
Kirjoitti: einari - maanantai, 15.01.2018, 07:46
Muutin vähän tätä
Otsikko: Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
Kirjoitti: einari - maanantai, 15.01.2018, 09:06

Tullattuna tulee, näkyi mouserin laskussa DDP

Shipping NotesMerchandise Total
(EUR)16.96 
INCOTERMS: DDP
Shipping20.00

Pian lätee eteenpäin, reilun vuorokauden seisoi vantaalla
Otsikko: Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
Kirjoitti: einari - tiistai, 16.01.2018, 12:14
Anturit saapuivat, 30 tuntia luvttua nopeammin ;D
Otsikko: Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
Kirjoitti: einari - keskiviikko, 17.01.2018, 20:27
Ei löytynyt tarpeeksi pienirasterista kytkentälevyä enkä viitsi itse alkaa näpertelemään..
Kanadasta löytyi aika hyvän valikoiman omaava piirilevyfirma jolla oli noita DFN-adaptereita (www.proto-advantage.com)
Ne on nuo anturit aika pieniä.. 2 mm kanttiinsa SHT31 ja 3 mm SHT25. ei auta kuin kaivaa esille juotosasema suurennuslasilla ja
kaasujuotin. Toisaalta voisi uunissa paistaa kiinni juotostahnalla, ainakin 150°C kestää..

Tällaiset tilasin.. valitsin tavallisen postin.. kulut 5€ ja aika 5-10 vrk. mutta eihän tässä jäniksen selässä ollla  ;D
1 DFN-6 to DIP-10 SMT Adapter (0.5 mm pitch, 2 x 3 mm body)
- Assembly: Unassembled, Pins Included
- DIP Pin Type: Wire Wrap Pins (0.64 mm square)
IPC0153 0% €4.41 €4.41
1 DFN-10 (0.4 mm pitch, 2 x 2 mm body) PCB and Stencil Kit
- DIP Pin Type: Wire Wrap Pins (0.64 mm square)
Otsikko: Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
Kirjoitti: einari - keskiviikko, 31.01.2018, 15:22
minnehän se hyvästi wd.. en jää kaipaamaan-lainaus katosi.. mutta.. 

Tulin itsee sellaiseen tulokseen, ettei Weather Display palvele minun tarpeitani mitenkään... asia voisi olla tietenkin toinen jos olisi jonkin muun jutskan takia tarvetta pitää omaa konetta 24/7 päällä.. ainut +pointti mitä asiassa löysin että voi omalle kotisivulle pukata säädataa.. mutta ei se taida olla nykypäivää.

Ainakin netatmosta pienellä vaivannäöllä saa jokaisen aseman historian tarpeellisista ulkoyksikön tiedoista halutessaan, samoin WU:n avulla  suurinpiirtein..
mutta nyt kun weatherc:n suosiollisella avustuksella saatiin tämä keskilämpötilakäppyrä EWN:ään niin voi seurata yhdestä paikkaa kaikenlaista.. myös eri paikkojen tehoisaa lämpösummaa..

Toki olisi hienoa.. JOS weatherc voisi rakentaa jokaiselle asemalle sellaisen kertymäjutskan? ;D ei tarvitsisi kuin vilkaista....... millloin menee metsään missäkin, tai jänkhälle....
Otsikko: Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
Kirjoitti: einari - keskiviikko, 31.01.2018, 22:42
Minulla oli jokin asia mielessä.. katosi niinkuin englannin kielikin.. alkaakohan dementia vaivata jo tällä ikää..
Nyt muistui kun oikein kaiveli.. se liittyi niihin vaisalan lautasiin.. eillen kun kävin seinäjoella keskussairaalassa niin ajoin 3 tiesääaseman ohi, enkä saanut niitä lautasia mitenkään muutettua valkoisiksi, lapualla jopa jouduin pysähtymään kohdalle Eltel;in auton vuoksi.. joko olen värisokea ja lumi oli harmaata ja lautaset valkoisia. kallistun kuitenkin sille kannalle että lumi oli valkoista, niinkuin yleensä ja lautaset ei.. :)

Laitoin sinne Netatmolle Prashanthille mailin, vähän niinkuin ruinaustarkoituksessa.. olen huomannut että ymmärrämme toisiamme aika hyvin kun käytän googlen kääntäjää ja en yritäkkään muistella kieliopillisia juttuja.. 2 rallienglantia sönkkäävää pärjää ok  :)Tässä näyte;

Hi Prashanth,

You're probably quite busy, but I'm still approaching you in these weather conditions.
I will also ask one question again!

It would be a pity to sacrifice an already-bought outdoor unit for this test, would it be a netatmo willing to "donate" a pair outroor board to this test?

Here is a link to EWN's pages where I can see both stations. and you can search for station meteo / Comparer Evijarvi and Evijarvi, Vasikka-Aho.
There is also a small bug that will be repaired ..
https://euweather.eu/stations.php?lang=fr&lat=63.4518&lon=23.2996

It also shows the average temperature of the day .. which is a big plus, I have presented also the presentation of the effective temperature sum, which would not be a bad idea Netatmo's graphics.
North area is of great importance to agricultur ..

The second case relates to the air pressure, I am a little puzzled why the need to raise the height of the station in order to receive the correct level? Is it a programming error ??
the right height would be 75 meter

I put the station reference and pressure and altitude

että sellaista.. oli kiinnostunut testistä.. osallistukoon.. eihän ne piirilevyt kalustettuna niille montakaan euroa maksa ;D
Otsikko: Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
Kirjoitti: einari - torstai, 15.02.2018, 18:20
Norjassa on kesäisen lämmintä.. ollut ainakin joskus.. no pianhan se kesä tulee taas tännekkin, vaivaiset 2,5- 3 kk. :-)

Itse on joutunut pysyttelemään viimeiset pari viikkoa sisätiloissa kun signaalit eivät kulkeneet keskusyksiköstä piuhoja pitkin tärkeimpään työkaluun, eli oikeaan käteen. 5 vrk:ta meni keskussairaalassa tutkimuksissa ja seurannassa, suoranaista syytä ei löytynyt vielä miksi estolääkityksestä huolimatta pienen tukoksen pieniin suoniin teki, toisen kerran liikenneonnettomuuden jälkeen, tosin edellisen kerran 2013..

ehkäpä anturien tinaukset kannattaa jättää keväämmälle..
Otsikko: Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
Kirjoitti: einari - tiistai, 13.03.2018, 17:44
Ukka kyseli Weather Undergroundin perään kun netatmot ei taas näy.. ilmeisesti systeemin korjailu on hankalaa.. kun temppuilee.
Laitan tuohon wu:lta vähän tekstiä parin viikon takaa(wunderblog) jossa rauhoitellaan kysyjiä..  että muutaman viikon vie ennenkuin homma pelaa.

https://www.wunderground.com/blog/PWSmet/netatmo-stations-on-weather-underground.html
Otsikko: Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
Kirjoitti: Naruskan Ukka Matinpoika - tiistai, 13.03.2018, 18:24
Ongelma ei koske vain Netatmoa. Oma PeetBrosini on kymmenkunta vuotta lähetellyt dataa WU:lle koko lailla ongelmitta. Vastaanottopää siellä on pelannut, kunhan lähetyspää on ollut tikissä.

Nyt on kuitenkin pitkähkö parin viikon katkos, että data kyllä kulkee WU:n taulukkoon, mutta jättää näyttämättä vuorokautiset min/max -arvot. Se taas poikii sen, että myöskään pidempiä tilastoja ei saa, esimerkiksi kuukausitilastoa, näkösälle.

Laitoin entiselle nimikaimalle Karille sinne postia, mutta aikataulut asioiden korjaamisille ovat tietenkin pitkänlaiset. Näyttää piisaavan ongelmia, kun lueskelin muutamaa kymmentä kyselypostia einarin lähettämän linkin kautta.

Toivotaan WU:lle kaikkea hyvää. Lähetin Karille sähköpostin mukana Sorsatunturin tykkykuvan. Voin sen jakaa tännekin, jos joku asuu tykyttömillä tai kokonaan lumettomilla alueilla... ;)
Otsikko: Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
Kirjoitti: einari - sunnuntai, 25.03.2018, 21:25
Tänään saa Netatmon peruspaketin Clas Ohlssoilta 119,25 € , sisä ja ulkoyksikkö..  ;D
Otsikko: Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
Kirjoitti: einari - maanantai, 26.03.2018, 16:02
kerkisiköhän kukaan ostamaan eilenillalla Netatmoa.... No einari ehti, kolmannen.. joka tulee sitten jos ja kun saan rakennettua  kasvihuoneen,siihen käyttöön, muttei tule koskaan näkymään kartoilla eikä EWN:n sivuilla  :)

Voi olla että tulee neljäs.. jos Netatmo antaa yhden testikäyttöön..... oli vähän aiemmin keskustelua.  ;D
Otsikko: Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
Kirjoitti: jt68 - sunnuntai, 22.04.2018, 08:59
terve.
mikähän tossa datatmon palvelussa mättää, kun on ollut tässä kevään aikaan monta kertaa alhaalla?

asemani teki ensimmäisen katkoksen perjantai aamu yöstä,oli pudonnut pois päältä...olin reissussa . kotiin tullessa painoin sisäyksikköö --ei valoa.
Käytin töpseliä irti ja asema lähti toimimaan-----outoo ? ei sähkö katkoja sinä aikana.
Otsikko: Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
Kirjoitti: einari - sunnuntai, 22.04.2018, 10:49
Itsellä ei ole semmoisia ongelmia ollut, mutta olettaisin että on mennyt jostain syystä jumiin, yksi voi olla tosiaan sähkökatkotkin, sellaiset lyhyet räpsyt, toinen on jos wifi-yhteys on poikki niin voi jossain vaiheessa jumittaa purkin, kerroit olleesi reissussa niin ainut mistä voisi saada jotain informaatiota
on aseman dashboard, sieltähän näkyy historia milloin on katkoksia, tosin se jos asema kerää dataa niin se voi sitä tallentaa muutaman päivän, (noin 7)
ja jos on tuuli- ja sademittari niin aika lyhenee noin 3-4 päivään. Naruskan Ukalla oli joskus samanlainen ongelma, laittoi gsm-pistorasian niin saa etänä
käytettyä alhaalla sekä aseman että reitittimen, ei ole sen jälkeen kertonut että olisi vielä ongelmia.

Itsellä on itseaiheutettu ongelma josta kerroin tuolla toisaalla, unohdin ottaa pois tuulimittarin toisesta asemasta kun lisäsin kolmanteen, nyt sain palautettua 2 aseman kehiin.. mutta 3-asemasta ei saa millään ilveellä pois..

Jos haluat niin voin katsoa löytyykö sieltä datasta kummallisuuksia kunhan kerrot paikan missä asema sijaitsee, tosin näen vain ulkoyksikön ja mahdollisten sade- ja tuulimittarin datat.. jollet halua julkisesti kertoa niin viestissä ehkä?
Otsikko: Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
Kirjoitti: jt68 - sunnuntai, 22.04.2018, 19:05
asemassa ei ollut mielestäni virtoja ollenkaan ,kun tulin kotiin. ei ole lähettänyt mitään dataa pe aamuyöstä alkaen siihen mitä tulin kotiin.
lähdin pois perjantai-ilta päivästä ja omasta mielestä katsoin säätietoja silloin pe päivällä.puhelin mistä katsoin oli samassa kotiverkossa aseman kanssa silloin,mutta reissun päällä en saanut yhteyttä asemaan ulkoa päin. ???
Otsikko: Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
Kirjoitti: einari - sunnuntai, 22.04.2018, 20:24
Periaatteessa asemaan ei olla yhteydessä ulkoapäin, vaan netatmon palvelimeen josta puhelin, tabletti tai tietsikka hakee ne tiedot.
laitan tuohon kuvan josta näkee miten tieto liikkuu, reititin on kyllä keskeisessä asemassa myös kotiverkossa tietokoneen  tai puhelimen kannalta kun internetin välityksellä hakee ne tiedot kotiin maailman turuilta,, siihen kuvaan voisi piirtää vaikka yksi kuva jossa olisi puhelin ja läppäri maapallon oikealle puolelle.. kertoisi systeemin paremmin :)

Olet siis katsonut datatietoja ja mitään ei näy lauantaiaamuyön jälkeen?
Otsikko: Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
Kirjoitti: jt68 - sunnuntai, 22.04.2018, 21:05
pe aamusta 4.30-- la 16.30 on se aika minkä aikaa laite on ollut alhaalla.

näkyy suorana viivana ,nnii ulkona kuin sisällä  .....
Otsikko: Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
Kirjoitti: einari - sunnuntai, 22.04.2018, 21:47
Joku katkos jumittanut, ne kaksi vaihtoehtoa on, itsellä oli edellisenä yönä katkos kun otin tarkoituksella irti kokeillakseni palautuuko 3-asema verkkoon enkä halunnut enää tuulimittarin päällekkäisyyksiä jottei 1-asema mene jumiin.. perjantaina ja lauantaina ei ainakaan minun datassa katkoksia

Jos katkoksia on usein, kannattaa harkita jonkun edullisen ups-ukkossuojan hankinta, suojaa virtapiikiltä ja n. 10 min katkoksilta, siihen voi littaa sekä modeemin ja reitittimen.. tai se gsm-pistorasian joka vaatii muutaman euron liittymän..

Otsikko: Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
Kirjoitti: einari - keskiviikko, 25.04.2018, 15:59
Saas nähdä.. minkähänarvoisen kupongin saisi?
ehkä enemmän kuin pattereita ;D

To Thanks your patience and interest to Netatmo,
I can provide you a coupon, if you intend to buy any other Netatmo products,
Please contact me when needed, I will make sure to keep up my promiss,
wish you a nice sunny day.

Prashanth
Otsikko: Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
Kirjoitti: jt68 - perjantai, 27.04.2018, 21:03
 Mitä mieltä ootte tosta datatmon palvelusta?.
Otsikko: Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
Kirjoitti: einari - lauantai, 09.06.2018, 21:36
Kovasti on Netatmot lisääntyneet, tein näin lauantai-illan kunniaksi neliöhaun jossa Kökar oli etelä-länsipisteenä ja norjan vesisaari pohjois-itäpisteenä, tuloksena oli 1150 asemaa jotka lähettävät netatmon karttaan lämpötila-arvoja, osa niistä karsiutuu pois liian lämpiminä ja osa ei kaikilla karttatasoilla.

Mukana on jonkinverran asemia ruotsin, norjan puolelta ja pietarin seudulta, mutta ei kuitenkaan montaakymmentä ja joitakin jäi ehkä pois suomestakin. Jokatapauksessa yli 1000 niitä on.. osassa tuulimittarit ja niitäkin on aika paljon.. sademittareita kuitenkin enemmän.

muistan kun laskin joskus vajaa vuosi sitten lapin alueen.. oulusta ylöspäin ja nyt kemistä ylöspäin niin viimeksimainitussa oli melkein puolet lisäystä. Haulla sain noin 160 asemaa lappiin mutta kartasta laskemalla noin 80.  joten kaikki ei jaa asemaansa weathermappiin.

Kysyn kerran netatmon customer leafilta määrästä.. ei paljastanut, vastasi vain että paljon enemmän kuin kartalla näkyy ;D
Otsikko: Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
Kirjoitti: einari - keskiviikko, 10.04.2019, 18:30
Siitä on 183 päivää kun tänne olen kirjoittanut... ehdotti että aloita uusi aihe... mutten aloita :)

Päivitän tähän muutamia seikkoja Netatmon hankintaan liittyen..

1. Hinta-laatusuhde ylivertainen muihin asemiin verrattuna, nyt Clas Ohlssonilta saa muistaakseni 139€ hintaan peruspaketin + sademittarin lisälahjana 13.4 saakka. >> eli tuulimittarin kanssa 248€... eli täydellinen peruspaketti...

2. Helppo asennus, seuraamalla paketin ohjeita menee niinkuin strömsössä... vaatii wifi-yhteyden, lisäksi langaton, eli ei kaapeleita pyörimässä jaloissa sisällä, eikä ulkona... Eurooppalainen 868,x vapaa taajuus, yksiköt näyttävä valitsevan parhaimman itselle.. eikä sotke muita ns. parituksen jälkeen...

3. datan saa käyttöönsä monella eri tapaa, netatmo weathermapista, kirjautumalla sisään ja hakemalla cvs tai xls-muodossa (excel, openoffice)... tunti(käytännössä 5 min. välein), päivä, viikko tai vuositasolla.. tai muilla ohjelmilla kuten Netatmon Meteoware plussalla, esperi homella, docomotizillä.. tai smartmixin-ohjelmalla, jonka olen todennut parhaimmaksi ja monipuolisimmaksi tähän saakka.. suurin osa löytyy useimmille älypuhelimille ilmaiseksi.. smartmixin tosin maksaa viitisen euroa vuosivertailumahdollisuudella... kannattaa uhrata se.(myös vaikka weather displayn.. ym. maksulliseten palveluiden kautta)

4. hyvässä lykyssä pääsee EWN:n sivuille.. ainakin jos asema on täydellinen sade- ja tuulimittareineen, sekä antaa luotettavia arvoja...

5. helppi vastaa keskimäärin arkisin vrk:n sisään, pyytää sähköpostitse valtuutusta ja tutkii sekä korjaa ongelmia.. toki minultakin voi kysyä täällä tai viestillä  :)

sitten.. jokainen sääasema vaatii oikean sijoittelun ja ulkolämpötilayksikkö säteilysuojan sekä oikean sijoittelun että suhtkoht oikeaan lämpötilaan päästään... siitä löytyy informaatiota näiltä netatmo-osion sivuilta sekä muualta tässä foorumissa... itsekukin voi arvioida tarkoituksenmukaisen omin tarpeisiinsa tai innovoida jotain uutta ennenkokematonta... niinkuin allekirjoittanut einari joskus pyrkii tekemään 8)

Tämä vain on pelkkä suositus... itse olen systeemin tutkinut.. perehtynyt perusteellisesti ja hyväksi havainnut.... Joku voisi ajatella että pitäisi olla uv tai auringon säteilyn mittaukset... ne kyllä saa Fmi:n sivuilta ja muualtakin... ne kun tuppaa olla aika vakioita isommalla alueella.. suoraansanoen turhaa nippelitietoa joista ei ole käytännön hyötyä kuin ammattimaisessa kasvihuoneviljelyssä.. tai hiuksiahalkovassa tieteellisessä tutkimuksessa, toisaalta nuo säteilytasot saa rakennusalan taulukoistakin.. ::)

Varteenotettavia kilpailijoita tässä  hintaluokassa ole.. eikä ehkä hieman kalliimmissakaan.. (kunhan tuo davis viimeinkin laskisi hintojaan... ja tekisi avoimemman systeemin.. (onhan ne aikansa jo kusettaneet sääharrastajia datan avoimuudella ja hinnoillaan.. :o ;D ;))
ps.. tuleekohan kuittailua :P

Edit// Meinasi unohtua että netatmon saa integroitua aika moneen kotiautomaatiosysteemiin, heidän sivuilla on vain muutamia suoria kumppaneita... mutta netistä löytyy pilvin pimein systeemejä jotka voivat omalla valtuutuksella hakea niinsanotusti kolmannen osapuolen kumppanuudella säätietoja omaan järjesteelmäänsä..

Sitten siirryn johonkin muuhun osioon riepottelmaan perustuksia :o
Otsikko: Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
Kirjoitti: einari - maanantai, 02.12.2019, 16:02
Laitoin pikkuisen mailia Netatmolle.. saa nähdä poikiiko joskus tulevaisuudessa mitään  ;D

Hei,
Taas pitkästä aikaa..

Hieman  yhä ihmetyttää miksi teidän algoritminne weathermapissa ei toimi edelleenkään niinkuin pitäisi.. onko teillä väärät kriteerit?

Toinen asia jossa haluan lähestyä teitä on tuotekehitys.. onko teillä käynyt mielessä sellaista, että monia ihmisiä kiinnostaa perussäätietojen ohella Uv-säteily sekä lämpöteho neliömetrille..

myös pienhikkasten määrä (Particle matters) olisi varmaan hyvä lisä muuten hyvään säätietoon.. sitä monet kaipaavat sillä pelkkä otsonin määrä ei kerro juuri mitään ilmanlaadusta..

Arvelen, että nämä "parannukset" voisi toteuttaa kahdella eri tavalla:
rakentaa uusi ulkoyksikkö jossa olisi mukana nämä mainitsemani anturit.. lisäksi vaikka sensirionin SHT35 anturi :-)  ja ohjelmallisesi muuttaa sisäyksikön firmwarea niin että ymmärtää sen..

tai rakentaa oma yksikkö joka tuottaa nämä kyseiset arvot, samoin tämä tulisi olla liitettävissä vanhaan systeemiin ohjelmallisesti.

Toivon että tuotekehityksenne ottaa toiveeni huomioon
Otsikko: Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
Kirjoitti: einari - keskiviikko, 04.12.2019, 09:10
Vastasivat kysymykseeni, hieman selittää miksi kaikki "paremmat" asemat ei näy weathermapissa ja sitä kautta myös getpublicdatassa.. muuten kuin ottamalla filtteröinnin pois.. ::)

Hyvä asiakas,
Kiitos, että otit yhteyttä Netatmo-tukeen.

Ilmoitamme sinulle, että sääkartta suodattaa asemia laadunvalvonta-algoritmin perusteella.

Joitakin asemia ei voi näyttää, koska ulkomoduulissa on joitain katkoksia. Seurauksena on, että kun algoritmi skannaa käytettävissä olevat asemat, jos data ei ole täydellinen, asema hylätään.

Tämän testin onnistumiseksi on myös varmistettava, että ulkomoduulisi on sijoitettu ulkopuolelle, hyvin ilmastoituun paikkaan, joka on suojattu auringonsäteeltä ja sateelta, ja ilman lämpimiä lähteitä melkein (esimerkiksi tuuletusverkko).

Kun asema läpäisee laadunvalvonnan, sääkartta-algoritmi valitsee enimmäismäärän asemia, jotka näytetään kartan jokaisella alueella.

Yhteenvetona voidaan todeta, että näkyvyys riippuu tiedon laadusta, mutta myös asemien lukumäärästä, jotka ovat samalla kartan alueella.

Arvostan ehdotusta, jonka lähetit meille lähettämiin parannuksiin.
Huomaa, että olen välittänyt sähköpostisi tutkimus- ja kehitysryhmälle.
Otsikko: Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
Kirjoitti: einari - tiistai, 10.12.2019, 18:56
Hyvin pärjää testissä...
https://tekniikanmaailma.fi/lehti/1a-2020/tm-rakennusmaailman-testi-sisailman-laadun-mittarit-80-170-euroa-mittarit-loytavat-sisailmasta-asioita-joita-ihminen-ei-pysty-aistimaan/?shared=1030783-9f820972-500

Miten verkkovirtaan liitettävyys on muka huonoa... sitäpaitsi toimii se powerpankillakin ja sisälisäyksiköt paristoilla 8)
Otsikko: Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
Kirjoitti: einari - perjantai, 20.12.2019, 19:09
Meni maanantai-iltana jääkaapin termostaatti kaput.. kyseessä on noin 10 v. vanha rosenlew vähävirtanen.. niissä oli silloin vielä mekaaninen termostaatti.. tosin on sellainen uusikin jonka vaihdoin eilen..

Täytyy sanoa että Electrolux toimi nopeasti, kun maanantai-iltana tilasi osan niin tiistai-aamuna läksi postin kautta.. ja kiitettävän nopeasti saapui vaikka liedon kautta mutkan tekikin.. eilen tuli osa ja vaihdoin illansuussa...

Laitoin tuon 2-aseman sisäyksikön sinne sisälle seuraamaan lämpötilaa...joka on ok...(powerbankin avulla.. ettei piuhaa tarvinnut) siis mitä voi odottaa mekaaniselta termostaatilta, noin 2,5 astetta on alimmasta lämpötilasta jäähdytyksen käynnistykseen..  oheisessa käppyrässä on dataa 12x/h joen seuranta riittää ja aika sopiva lpt.  Sai olla hetken Wi-Fi jääkaappi  8)
Otsikko: Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
Kirjoitti: RHead - torstai, 25.11.2021, 16:03
Mites onko netatmo käyttäjillä syönyt pattereita  miten useasti. Verkkokauppa.com ostajilla sitä ilmennyt reippasti.
Otsikko: Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
Kirjoitti: einari - torstai, 25.11.2021, 17:13
Eipä ne suuria vie... vaikka itse tokmannin halpispattereita käytän, joko vartan tai energy+n..
ulkoanturi, vaihdettu lähes vuosi sitten > 62% jäljellä
sademittari, vaihdettu kesällä > 92% potkua jäljellä
Tuulimittari, vaihdettu joskus kevättalvella > 52% vielä virtaa...

Tuulimittari syö eniten koska mittauksia on suurempi määrä..
Nuo verkkokaupan kommentit jättäisin omaan arvoonsa.. ainahan ruikuttajia piisaa ::)

Näkyy nyt 5 vuoden takuulla netatmo tuotteitaan myyvän verkkokaupassaan ja puoleen hintaan koko paketin tämän mystan perjantain kunniaksi, vaikka täällä kyllä on maa valkoinen kun 25 cm tuli lunta viimeyönö ja aamulla... ;)
Otsikko: Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
Kirjoitti: RHead - torstai, 25.11.2021, 19:57
Moi

Kiitos kommentista.

Juu olinkin netatmon sivuilta just tuota 5v takuuta katellut ja varmaan tässä joutuu vaihtamaan sää asemaa kun nykyisellä menossa toinen tuulianturi. ja Eka ulkoanturi meni.

Se oli valmistettu 2007 :D
Otsikko: Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
Kirjoitti: huppu - keskiviikko, 01.12.2021, 13:48
Tänään (1.12.2021)  vaihdoin ulkoyksikön paristot. Kestivät 2 vuotta 8 kuukautta.

Otsikko: Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
Kirjoitti: RHead - tiistai, 18.01.2022, 14:21
Mites tuon netatmon data sais ulospäin että sais finfw:lle syötettyä sitä?
Otsikko: Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
Kirjoitti: einari - maanantai, 24.01.2022, 15:21
Onhan noita ohjelmia mitkä tukee netatmoa.. 
mm.
weather display (maksullinen, ilmainen jonkin aikaa)
cumulus
meteoware plus, voi määritellä joitakin tahoja joihin pitää luoda api-avain
WUNDERGROUND
WETTER.COM
PWSWEATHER.COM
MET OFFICE WOW
Sitten on WordPressin lisäosa weather station software, jolla saa stickertags-tiedoston tehtyä joka sisältää tärkeimmät tiedot..
varmaan on muitakin.. domotic, grafana jne...

Olemme hieman miettineet datan hakua suoraan EWN:ään, joko partner.apilla tai käyttäjän omalla apilla, kummassakin tarvitaan käyttäjän panosta asiaan..  tämä siksi että suuren asemamäärän vuoksi könttähaku julkisesta datasta ontuu pahasti tällä hetkellä :(


     
Otsikko: Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
Kirjoitti: einari - tiistai, 25.01.2022, 10:47
Lisään vielä kuvan tuosta wordpressin weather station lisäosan tietokannasta( pieni pätkä noin tunti sitten, ajat utc) ) josta osaava voi hakea muunlaisille sivuille datan...
Otsikko: Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
Kirjoitti: einari - perjantai, 28.01.2022, 19:59
Laitoin tuohon Pes:in juttuun mainintaa tuosta pwsweatherista, helpoin tapa saada data näkyviin  ilman kotisivuja on kirjautua sinne meteoware plus netatmo sovellukseen ja etsiä network- kohta ja jakaa se tuohon pwsweatheriin, toki ensiksi pitää  luoda tunnus viimeksimainittuun-- lisätä asema jotta saa api keyn jonka sitten syöttää sinne meteowareen..   itse laitoin sitä kautta joskus malliksi Ukan kallelan asemalle kun halusi WU:n sivulle netatmonsa.

Tähän minun tunti sitten laittamaani>>>  https://www.pwsweather.com/station/pws/rouvi1 Data menee wordpressin weather station-softan kautta.. eli kotisivultani, tein sinne pws:ään ensin tunnukset, ehkä ei olisi tarvinnut..  (https://www.rouvi.fi/)

menetteleehän tuokin odotellessa parempia aikoja ::)
Otsikko: Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
Kirjoitti: einari - torstai, 24.02.2022, 16:54
Tuli tuossa askarreltua uuden läppärin kanssa, microsoftin kaupasta löytyi Meteostation-sovellus joka toimii windows 10 ja 11 versioissa, sekä xboxissa ainakin sivun mukaan, asensin kokeiluversion ensiksi ja maksoin sitten 2,49 euroa varsinaisesta ohjelmasta, en kylläkään tiedä oliko lisäarvoa sillä mutta ei ainakaan pitäisi jakson päätyttyä tiltata...  rajoitteitahan siinä on kun ei historiaa tallenna.. sellainen senhetkisen tai päivän arvojen seurantaan ok. itse valitsin 24 h vaihtoehdon...  Itseasiassa odottelen tätä win11 päivitystä joka mahdollistaa android-sovellusten ajamisen suoraan windowsissa ilman Apk-emulointia.. kestänee kuitenkin varmaan aikansa ennenkuin sääsovelluksia sinne ilmaantuu....  liekö maailma edes pystyssä silloin 8)

Ohessa olosuhteet ulkona  ja sisällä ::)
Otsikko: Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
Kirjoitti: huppu - tiistai, 05.07.2022, 13:12
Tilasin tuollaisen suojan.

https://shop.netatmo.com/en-eu/weather/accessories/weather-station-shield

Mainoksessa kirjoitettu:

"It's made from UV-resistant materials, allowing you to place your Outdoor Module anywhere — even in the sun. You will therefore observe standard temperatures that are as close as possible to the measurements provided by the meteorological institutes."

Nyt suoja ollut yhden päivän asennettuna. Suorassa auringonpaisteessa Netatmo ulkoyksikkö näytti kuitenkin muutaman asteen lämpimämpää lukemaa kuin varjossa oleva mittari.

Otsikko: Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
Kirjoitti: einari - keskiviikko, 06.07.2022, 19:52
Näin kyllä kyseisen tekeleen aikaa sitten ja sivuutin sen olankohautuksella, se ei mitenkään vakuuttanut minua..  Mietin tuossa miksi ovat edes vaivautuneet moista ottamaan tuotteeksi... ehkä sillä kuitenkin tavoitellaan jonkinmoista leikkausta noihin weathermapin aurinkolämmitteisiin asemiin... 

Toisaalta jos on tuulinen, puolivarjoinen paikka niin jotenkuten voisivat toimiakkin kaikki tuontyyppiset.. tilannehan muuttuisi varmaan parempaan suuntaan jos laittaisi tuulettimen...

Kun en tunne olesuhteitasi näiden 2 aseman välillä niin pitää muistaa että täysin varjossa myös maan, lähistön rakenteiden ja jopa ilman lämpötila jää matalammaksi kuin suorassa paahteessa.. varjossahan on mukavampi istuskella.. jopa pelkkä päivänvarjo muuttaa lämpötilaa...

Mutta kaikenkaikkiaan voisi sanoa että varmaan parempaankin pystyisivät... laittaisiko netatmolle viestiä että tuote on Bullshittia ;D
Otsikko: Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
Kirjoitti: huppu - keskiviikko, 06.07.2022, 23:45
Kyllä tuosta suojasta jotain hyötyä on. Ulkoanturi helpompi kiinnittää tukevammin kiinni ja suojaa sateelta.

Vieressä on ruuvitag-pro, joka auringonpaisteessa näytti +42 kun samaanaikaan tuon suojan kanssa netatmo +24 ja lähellä varjossa oleva mittari näytti jotain +18 ja ei kyseiseen paikkaan aurinko kokoaikaa paista. Aamulla vain kesäaikaan.

Otsikko: Vs: Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä
Kirjoitti: weatherc - perjantai, 08.07.2022, 14:56
Auttaa tuollaiset käytännössä kasa valkoisia muovilautasia jonkin verran - muttei niistä sitä oikeata lämpötilaa saa ulos kun aurinko paistaa. Ne estää sen suoran auringonpaisteen.

Homman juju on ilman liikkuvuus, eli saada ilma liikumaan anturin ympärillä niin ettei ilma pääse lämpeämään ympäristöstä. Tuollaiseen ilman tuuletinta olevaan syntyy tyynellä kelillä helposti "pätsi" sisälle jossa ilma pääsee rauhassa lämpeämään. Vaikkakin ovat valkoiset niin mikään ei takaa etteivät imisi lämpöä itseensä jonkin verran. Toinen on se, että pysyäkseen mahdollisimman valkoisena, niitä pitäisi olla pesemässä jatkuvasti.
Liitteenä kuva miltä voi näyttää pesemättä näin maaseudullakin....