FinWX Foorumi

Sääasemalaitteet => Kysymykset ja vapaa keskustelu sääasemalaitteista => Aiheen aloitti: wangel436 - torstai, 29.12.2011, 09:10

Otsikko: Sääaseman osto
Kirjoitti: wangel436 - torstai, 29.12.2011, 09:10
Moi!

Olen uusi täällä foorumilla ja näitäkin topikkeja on aika monta kun sivustoja selasin,mutta tuo sääaseman uusinta on tullut ajankohtaiseksi,kun vanhasta tuli myrskyssä tuulimittarin osia pihamaalle. Nyt vaan on valinnan vaikeus.
Tietokone liitäntä siinä sais olla,kun vanhassa asemasa sitä ei ole.
Vaihtoehtoja ei kauheasti ole,jos niitä vaan suomesta etsii ja ulkomailta tuskin sitä alan hommaamaan(kun tuo lontoo ei oikein taivu,toki tietenkin jos joku jelppaa niin mikäs siinä).

Onkos kenelläkään kokemusta tästä mallista http://www.paratronic.fi/ (http://www.paratronic.fi/) ja malli WS2801 sääasema vai oliskohan järkevämpi tuo malli
WS2350 / WS2355 / WS2357 
Ainakin tuossa ekassa mallissa langatonta tiedonsiirtoa jonkin verran enemmän ja ehkä myöskin harmia.... ;D

Tai sitten yksi vaihtoehto olis tuo 1080 malli mitä classolsonilta ainakin löytyis.
Vai löytyykö vielä joitain muita? hinta alle 300euroa

Otsikko: Vs: Sääaseman osto
Kirjoitti: systeemi - torstai, 29.12.2011, 13:29
Itsellä on tuosta "vanhempi" WS-3600. On sekin pelaillut. mutta kun tietää että parempaakin on niin jossain vaiheessa pitää päivittää tuohon davikseen. Kysymys kuuluu enemmän että kuinka tosissaan  meinaa harrastaa. Jos ei niin tosissaan niin minun mielestä halvin mahdollinen mitä löytyy. Ja jos pidempään meinaa harrastaa niin tuo davis maksaa n. 450€+150€ dataloggeri. Joskus aikoinaan taisi WS-3600 löytyä tarjouksessa 199,-
Otsikko: Vs: Sääaseman osto
Kirjoitti: weatherc - torstai, 29.12.2011, 14:37
LainaaKysymys kuuluu enemmän että kuinka tosissaan  meinaa harrastaa.
Osuu mielestäni naulan kantaan.
Ja myös sitä että haluaako ostella uutta x vuoden välein vaiko satsaako pikkasen enemmän kerralla ja on toimiva laitos vuosia.
Hyviä esimerkkejä Daviksen kestävyydestä löytyy esim. Lohjan vaskin asema sekä Nauvon Arin asema jotka molemmat ovat olleet kehissä vuosia. Jollen ihan väärin muista niin taitaa vaskin asema olla jopa VP1-mallia.

Ei se Daviskaan tietenkään ole hajoamaton mutta, omalla kokemuksella voin sanoa että loppus ongelmat (ja harmaiden hiuksen kasvaminen siltä osin) kun seinään aikoinas kun vaihdoin Oregonista Davikseen.
Otsikko: Vs: Sääaseman osto
Kirjoitti: teutari - torstai, 29.12.2011, 16:01
Kolleekojen kanssa samaa mieltä että kannattaa kyllä miettiä hyvin tarkkaan mitä on hankkimassa. ;)
Se on sääntö kuin poikkeus että ensimmäinen "halpa" sääasema menee jossakin vaiheessa vaihtoon joten kannattaa satsata kunnon sääasemaan heti alkuun koska se tulee kuitenkin pitkässä juoksussa edullisemmaksi.
Valitsee minkä sääaseman sitten tahansa niin ehkä tärkein pointti valinnassa on se että sitä pystyy päivittämään joskus myöhäisemmässä vaiheessa edes joillakin uusilla antureilla ( UV, Solar jne.) vaikka niistä joutuu yleensä jälkikäteen aina maksamaan maltaita. :(
Otsikko: Vs: Sääaseman osto
Kirjoitti: Jussa - torstai, 29.12.2011, 20:16
Niin, onko 300 euroa vähän vai ei, siinäpä kysymys ;) Itse hommasin nyt syksyllä ensimmäiseksi PC-liitäntäiseksi asemakseni juurikin tuon WS 2801 aseman, ja toistaiseksi tyytyväinen olen ollut. Helppo asentaa ja langattomuutta jos arvostaa niin tuo on hyvä valinta.
Otsikko: Vs: Sääaseman osto
Kirjoitti: weatherc - torstai, 29.12.2011, 20:43
LainaaNiin, onko 300 euroa vähän vai ei, siinäpä kysymys
Se on totta. Tosin sen Daviksen(kin) saa huomattavasti huokeammalla hinnalla Euroopasta kun täältä Pohjolasta missä "Itämeri-lisää" hinnoissa.

Toinen on myös asennuspaikka, ei se Daviskaan joka paikkaan sovi.
Jo sen sadeämpärin koko estää esim. "pienet ja näkymättömät" "kerrostaloasennusket" sillä, noin esimerkkinä.
Unohtamatta sitä että sen "langattomuus" on langattoman perussetissä vain ISS -> konsoli.
Otsikko: Vs: Sääaseman osto
Kirjoitti: Jussa - perjantai, 30.12.2011, 18:42
Niin, nythän oma asema temppuilee, juuri kun pääsin kehumaan ::) Mystinen yhteysongelma päällä, asema ei löydä ulkoantureita. Langattomuuden varjopuolia tämmöinen.
Otsikko: Vs: Sääaseman osto
Kirjoitti: Snowi - perjantai, 30.12.2011, 19:43
Davisin langattoman aseman kanssa kannattaa aina varmistaa signaalin voimakkuus. Itse olen näin aina tehnyt sääasemia asennellessa, jotta ei tulisi katkoksia johtuen signaalin heikkoudesta. Daviksen konsolista pääsee kätevästi katsomaan signaalin voimakkuuden sääaseman pääyksikköön. Eli ensin painat konsolista TEMP+HUM nappeja, sitten 2nd+WIND nappeja. Nyt ruudun oikealla yläkulmassa on numero 15-60 väliltä ja juuri tuo kertoo signaalin voimakkuuden. Lukema olisi hyvä olla vähintään 25, jotta katkoilta vältyttäisiin.

Klaukkalan asemalla ongelmana oli monet eteen tulevat seinät ja sen takia signaali oli 15-22 vaikka etäisyyttä ei ollut kuin 80 metriä. Tämä teki sen, että signaali saattoi katketa sateiden aikana tai välillä ilman mitään kummempaa syytä. Kun hankin lisälähettimen tähän väliin, niin lukema pomppasi sinne 45 tuntumaan, joka on jo niin tukeva lukema, että tuota ei ole pystynyt hetkauttamaan vielä mikään.

Helsingin aseman kohdalla oli tilanne se, että itse konsoli ja sääaseman PC piti saada lämmitettyyn tilaan noin 200 metrin päähän sääaseman pääyksiköstä. Vähän jännitti kuinka hyvä kuuluvuus on, mutta kun esteitä ei juuri ollut, pois lukien muutamia puita, niin lukema oli yllättävän hyvä, noin 30. Tuo riittää oikein hyvin siihen, että kuuluvuuden pitäisi säilyä kaikenlaisissa tilanteissa. Iso plussa menee Davisin langattomien asemien toimivuuteen. Todella hyvä kuuluvuus jopa 200 metrin matkalla on erinomainen tulos. Todennäköisesti signaali riittää tuon mainitun 300 metrin matkalle(ilman esteitä), mutta signaalin voimakkuus saattaa olla vähän siinä rajoilla.

Itsellä oli alkuun muistaakseni LC:n WS2850 mallinen asema ja se toimi oikeen hyvin reilun vuoden ajan, mutta sen jälkeen langattoman ulkoyksikön paristokoteloon muodostui sen verran paha hapettuma, että kuuluvuus konsoliin menetettiin täysin. Tämä voi olla yksittäistapaus, mutta näin ei kuitenkaan saisi käydä. Toistaiseksi saama ei ole käynyt Davisin asemien osalta, mutta onhan se varmasti mahdollista. Nyt koputetaan puuta, kop kop.

Itse yleensä aloitan harrastukset vähän normaalia laadukkaimmilla laitteilla, mutta harvoin ostan suoraan huippulaitetta kuten tämän sääharrastuksenkaan osalta. Jos ei ole aivan varma jatkaako harrastusta, niin silloin vähän halvemmat asemat ovat oikein näppäriä, mutta pitää varautua siihen, että ne eivät välttämättä kestä paria vuotta pidempään. Toisaalta jos ostaa esim. Davisin laitteen heti alkuun, niin onhan siitä iloa pitkäksi ajaksi, vaikka muuten itse sääharrastus vähän lopahtaisi. Aina voi kaikenlaista sattua, mutta kuten tässäkin viestiketjussa on mainittu, niin hyvin kestäviä laitteita Davisit ovat toistaiseksi olleet.

Ihan mielenkiinnosta kysyn, jos siis haluat vastata, että missä päin asustelet? Ajattelin vain sitä, että jos paikkakunta on vähän tunnetumpi ja asukasluvultaan isompi, niin silloin voisin myös harkita Davisin VP2 Plus aseman pystyttämistä maillesi. Tosin tämä tosiaan melkein vaatii sen, että paikkakunta on vähän tunnetumpi, koska tunnetummat paikkakunnat keräävät luonnollisesti enemmän kävijöitä :)
Otsikko: Vs: Sääaseman osto
Kirjoitti: weatherc - perjantai, 30.12.2011, 20:44
Mainittakoon vielä Daviksesta se mitä on jo aikasimmissa ketjuissakin tullut mainittua että ei kannata pelästyä sitä että kuvissa on sadeämpäri ja lämpötila-anturi samassa nipussa, ne saa irti toisistaan, tosin vaatii pientä näpertelyä johtojen jatkamisen kanssa koska ovat autamattoman lyhyet nuo vakiot mutta täälläkin ovat kaikkien anturien johdot paitsi tuulianturin jatkettu ja hyvin toimineet.

Ja ehdoton plussa Davikselle vs esim. oregonit on sadeämpäri, vaikka iso onkin, mutta sinne mahtuu hyvin rakentamaan lämmityksen sekä eristyksenkin ;)
Varsinkin pohjoisempana suosittelisin sadeämpärin/lämpötilan erottamista toisistaan tai ainakin väliä kasvattamaan jos on lämmitys ettei pääse kerääntymään jäätä joka hajoitaa ne. Ainakin viime/toissa vuonna mulla oli aika jääkökkö siinä välissä ennenkun erotin ne toisistaan.
Otsikko: Vs: Sääaseman osto
Kirjoitti: Skyliner68 - perjantai, 30.12.2011, 21:25
Moi vain kaikille,Rekisteröin itseni tänään tänne foorumille ja kovasti olen selannut laitetietoja helpottamaan sääaseman ostoa.onko tuo usein mainittu Weather Shop "luotettava"kauppa ja millaisia maksutapoja kyseinen kauppa tukee.
ajattelin hommata sääaseman nykyisen meteori kuvaus systeemin rinnalle eli tietokone olisi 24/7 päällä valmiina ottamaan dataa vastaan.
mitä jos naapurilla on vastaava langaton sääasema niin häiriintyykö laitteen toiminta toisen aseman läheisyydessä.
voi tätä valinnan vaikeutta  >:(

Mika
Otsikko: Vs: Sääaseman osto
Kirjoitti: teutari - perjantai, 30.12.2011, 21:34
Lainaus käyttäjältä: weatherc - perjantai, 30.12.2011, 20:44
sadeämpäri ja lämpötila-anturi samassa nipussa, ne saa irti toisistaan, tosin vaatii pientä näpertelyä johtojen jatkamisen kanssa koska ovat autamattoman lyhyet nuo vakiot mutta täälläkin ovat kaikkien anturien johdot paitsi tuulianturin jatkettu ja hyvin toimineet.

Varsinkin pohjoisempana suosittelisin sadeämpärin/lämpötilan erottamista toisistaan tai ainakin väliä kasvattamaan jos on lämmitys ettei pääse kerääntymään jäätä joka hajoitaa ne.

Minä menin noissa kaapelihommissa oikotietä onneen. ;)
Irroitin säteilysuojan sadeämpäristä ja tein sille vain uuden kannatuksen, orginellikaapelissa on sen verran mittaa että pystyy kääntämään sadeämpärin ja säteilysuojan erilleen toisistaan n.45 astetta jolloin vesi ei tipu suoraan säteilysuojan päälle.
Otsikko: Vs: Sääaseman osto
Kirjoitti: Snowi - perjantai, 30.12.2011, 21:38
Itsellä ei ole kokemusta Weather Shopista, mutta tuli sitä selailtua aikoinaan aika tarkasti. Silloin huomasin Skyviewin olevan selvästi edullisempi, varsinkin ukkostutkien osalta. Itseasiassa kysyin Weather Shopilta mailin kautta Boltekin ukkostutkia, mutta sanoivat niiden olevan loppu varastosta, eikä lisää välttämättä enää tule. Ja kuulemma jos tulee, niin hinta nousee selvästi.

Jos naapurilla on samanlaisen langaton sääasema ja käyttää siten samaa taajuutta, niin silloinhan ne saattavat mennä ja varmasti menevätkin sekaisin jos ovat molemmat toistensa kuuluvuusalueidensa sisällä. Esimerkiksi Davisin osalta naapuri voisi hyvinkin "kaapata" dataa konsolin avulla sinun asemasta  :)
Otsikko: Vs: Sääaseman osto
Kirjoitti: weatherc - perjantai, 30.12.2011, 22:17
LainaaEsimerkiksi Davisin osalta naapuri voisi hyvinkin "kaapata" dataa konsolin avulla sinun asemasta
Eikö Daviksessa voi valita minkä aseman dataa kuuntelee konsolilla kun siihen konsoliinhan saa monta asemaa ymmärtääkseni (normi/lämpötila/maa-asemia)?
Mutta noin yleisesti ottaen se on totta että jos naapurillakin (sanotaanko 200 m säteellä) on samanlainen tai edes saman merkkinen asema pihalla niin voi tulla ongelmia että signaalit menee ristiin.

WeatherShop UK on ihan asiallinen putiikki, tosin kuten Snowi mainitsi pikkasen kallis.
SkyView UK on ihan OK UK-putiikeista sekä jos "osaa" Saksaa niin Echtshop (http://www.echtshop.de/davis-vantage-pro-2-6152eu-wireless-6152-eu-p-539.html). Tai noh, ei siihen saksaa tarvi osata, riittää kun tietää miten normi verkkokauppa toimii. :)
Echtshop haluaa maksun tilisiirtona ja paketti tulee muistaakseni DHL:llä/postissa.
Taitaa Echtshop olla kaikista halvin näistä EU-putiikeista)

Molemmista on tullut tilattua matkan varrella eikä kummastakaan mitään valittamista :)

Ja vielä kerran varoituksen sana, langatonta Davista ei kannata tilata jenkeistä, koska se on laiton EU:ssa vaikka kuinka polttais sen edullisempi hinta. Syy: Jenkki-versio käyttää eri taajuutta mitä EU-versio tekee. Tai no aina voi tilata mutta omalla vastuulla jos jää kiinni/ei toimi.
Mitä olen ymmärtänyt niin langallisen voi taas huoletta tilata, kunhan hommaa adapterin.
Otsikko: Vs: Sääaseman osto
Kirjoitti: Rambe - perjantai, 30.12.2011, 22:50
Lainaasekä jos "osaa" Saksaa niin Echtshop. Tai noh, ei siihen saksaa tarvi osata, riittää kun tietää miten normi verkkokauppa toimi

Osaan saksaa juuri niinpaljon kuin aikoinaan korkeajännitys-lehdistä tuli omaksuttua. Tilasin ECHT:lta eikä ongelmia. tilaus sisään toimitustavaksi DHL, sähköpostiin tuli lasku maksoin pois. Muutaman päivän jälkeen tuli s-postiin ilmoitus lähteneestä paketista sekä DHL:n seuranta koodi. muutama päivä lisää posti tytteli toi ovelle paketin , kuittasin ja kiitin.
Tämän yhden tilauksen perusteella teen kauppaa vielä kyseisen liikkeen kanssa.
Otsikko: Vs: Sääaseman osto
Kirjoitti: weatherc - perjantai, 30.12.2011, 23:29
LainaaTilasin ECHT:lta eikä ongelmia. tilaus sisään toimitustavaksi DHL, sähköpostiin tuli lasku maksoin pois. Muutaman päivän jälkeen tuli s-postiin ilmoitus lähteneestä paketista sekä DHL:n seuranta koodi. muutama päivä lisää posti tytteli toi ovelle paketin , kuittasin ja kiitin.
Noinhan se täälläkin meni, sillä erotuksella ettei ollut tytteli joka sen paketin toi ovelle vaan karvainen äijä >:(  ;D

(Kuva "lainattiin" wx-foorumilta ;D)
Otsikko: Vs: Sääaseman osto
Kirjoitti: finilves - perjantai, 30.12.2011, 23:42
Mikä tämä laitos on
http://www.dhgate.com/wireless-weather-station/r-ff8080812d25b93b012d25dd6d10486b.html#
Otsikko: Vs: Sääaseman osto
Kirjoitti: weatherc - lauantai, 31.12.2011, 00:21
Lainaus käyttäjältä: finilves - perjantai, 30.12.2011, 23:42
Mikä tämä laitos on
http://www.dhgate.com/wireless-weather-station/r-ff8080812d25b93b012d25dd6d10486b.html#

Näyttää epäilyttävästi oregonin (vanhalta) 96X WMR-sarjalaiselta, jonka saa Echt:stä 250 €urodollarilla eli huomattavsti halvemmalla kun tuosta puljusta...
Otsikko: Vs: Sääaseman osto
Kirjoitti: Snowi - lauantai, 31.12.2011, 00:50
Lainaus käyttäjältä: weatherc - perjantai, 30.12.2011, 22:17
Eikö Daviksessa voi valita minkä aseman dataa kuuntelee konsolilla kun siihen konsoliinhan saa monta asemaa ymmärtääkseni (normi/lämpötila/maa-asemia)?

Juu niin saa, yhteensä 8. Toi onkin ainoa tapa estää se, että ei mene signaalit sekaisin, mutta se ei estä sitä, että naapuri pöllii sun datan, sillä konsoliin tulee näkyviin kaikki id:t mitä se vain kuulee  :)
Otsikko: Vs: Sääaseman osto
Kirjoitti: Leka - sunnuntai, 08.01.2012, 19:55
Lainaus käyttäjältä: wangel436 - torstai, 29.12.2011, 09:10
Moi!

Olen uusi täällä foorumilla ja näitäkin topikkeja on aika monta kun sivustoja selasin,mutta tuo sääaseman uusinta on tullut ajankohtaiseksi,kun vanhasta tuli myrskyssä tuulimittarin osia pihamaalle. Nyt vaan on valinnan vaikeus.
Tietokone liitäntä siinä sais olla,kun vanhassa asemasa sitä ei ole.
Vaihtoehtoja ei kauheasti ole,jos niitä vaan suomesta etsii ja ulkomailta tuskin sitä alan hommaamaan(kun tuo lontoo ei oikein taivu,toki tietenkin jos joku jelppaa niin mikäs siinä).

Onkos kenelläkään kokemusta tästä mallista http://www.paratronic.fi/ (http://www.paratronic.fi/) ja malli WS2801 sääasema vai oliskohan järkevämpi tuo malli
WS2350 / WS2355 / WS2357 
Ainakin tuossa ekassa mallissa langatonta tiedonsiirtoa jonkin verran enemmän ja ehkä myöskin harmia.... ;D

Tai sitten yksi vaihtoehto olis tuo 1080 malli mitä classolsonilta ainakin löytyis.
Vai löytyykö vielä joitain muita? hinta alle 300euroa


Uusi käyttäjä itsekin, mutta nimimerkkisi vaikuttaa jotenkin tutulta erään automerkin foorumilta  ;D

Itsellä on ollut ensin Meteoscan W160 ja sen jälkeen OS WMR86 (viikon), mutta jo ennen WMR86:sta oli selvää että laadukkaamman sääaseman osto on edessä ennemmin tai myöhemmin ja nyt se oli sitten ennemmin. Laitteeksi tuli Davisin VP2 6152 näin aluksi, mutta tuohonkin lisäosien hankinta on edessä jossain vaiheessa.

Edellä pidemmän linjan harrastajat jo ovat mainineet sen ettei tuosta 300€:sta ole enää suuri kustannus investoida esim. VP2:een jota saa Suomea järkevimmillä hinnoilla eurooppalaisista verkkokaupoista. Itsellä on tulossa Echtshopista VP2:n dataloggeri ja jos homma hoituu niin kuin monet ovat täällä kehuneet, niin tuskin jää viimeiseksi tilaukseksi ko. paikasta.

Ainoa huono puoli tässä sää/sääasemaharrastuksessa on että siihen jää koukkuun, pahasti...

Otsikko: Vs: Sääaseman osto
Kirjoitti: J.Jäntti - maanantai, 09.01.2012, 19:09
Lainaus käyttäjältä: Leka - sunnuntai, 08.01.2012, 19:55
Itsellä on ollut ensin Meteoscan W160 ja sen jälkeen OS WMR86 (viikon), mutta jo ennen WMR86:sta oli selvää että laadukkaamman sääaseman osto on edessä ennemmin tai myöhemmin ja nyt se oli sitten ennemmin. Laitteeksi tuli Davisin VP2 6152 näin aluksi, mutta tuohonkin lisäosien hankinta on edessä jossain vaiheessa.

Edellä pidemmän linjan harrastajat jo ovat mainineet sen ettei tuosta 300€:sta ole enää suuri kustannus investoida esim. VP2:een jota saa Suomea järkevimmillä hinnoilla eurooppalaisista verkkokaupoista. Itsellä on tulossa Echtshopista VP2:n dataloggeri ja jos homma hoituu niin kuin monet ovat täällä kehuneet, niin tuskin jää viimeiseksi tilaukseksi ko. paikasta.

Ainoa huono puoli tässä sää/sääasemaharrastuksessa on että siihen jää koukkuun, pahasti...

Tervetuloa mukaan foorumille, Leka!
Erittäin hyvän ja monipuolisen merkin olet ainakin tässä vaiheessa hankkinut ja koska täällä on useampi Davis-sääaseman omistaja käyttäjänä, uskon vakaasti, että täältä saat hyvin vastauksia kysymyksiisi sääasemaasi koskien, jos jokin mieltä askarruttaa.

Se on totta, että jos on mahdollisuus satsata hieman yli 300€, saa sellaisen sääaseman itselleen, että sen tarjoama tarkkuus pyyhkii halvemmilla sääasemilla pöytää ja laitteen elinkaari on jotain aivan toista maata.
Tuosta koukkuun jäännistä on varmasti kaikella kokemusta. Itselläni se lopulta manifestoi itsensä sääaiheisen sivuston ja foorumin perustamiselle ja loppu onkin historiaa. ;D

Olen myös huomannut, että siinä, missä harrastukseen voi jäädä koukkuun, voi käydä myös niin, että astetta suurempi elämänvaiheen siirtymä voi aiheuttaa sen, että harrastus joutuu tappelemaan ajasta ja huomiosta. Omakohtainen kokemus tästä on itselläni siinä, että kun olin saanut sääaseman tilaan, jossa se toimi itsenäisesti, siihen ei tarvinnut yhtä paljon kiinnittää huomiota, mutta sitten tulikin elämän tilaisuus hankkia liki valmiiksi remontoitu oma koti ja lähtö vanhasta paikasta tuli ajankohtaiseksi. Sääasema ja salamatutka purettiin ja pakattiin laatikkoon sellaisella vannotuksella, että se sieltä laatikosta puretaan ensimmäisten joukossa ja asennetaan uuteen osoitteeseen mittaamaan uuden paikan sääsuureita.

Uusi paikka aiheuttikin rakenteellisia muutoksia ja koko sääaseman rakennusprojekti joutui suunnittelupöydälle. Kun se oli valmista, oltiin jo ukkoskauden päätteessä, mutta samalla talon yläkerran remontti ja työt puskivat päälle. Samalla tuli tilattua Saksasta saakka teleskooppimastoa sun muuta sääasemaa varten. Kun remontti oli ohi, talon muut ominaisuudet vaativat huomiota ja sääaseman rakennusprojektin aloitusta piti siirtää lisää. Lopulta kelit vetivät itsensä kylmäksi ja sateiseksi ja lopulta maakin jäätyi. Tässä vaiheessa oli selvää, että hommiin päästäisiin vasta sitten, kun lehdet ovat taas puissa. Samalla huomio siirtyi sääasemakaluston pitopaikkaan. Yksi huone talon kellarissa sopi loistavasti tähän tarkoitukseen, koska kaapelit voitiin vetää hienosti ilmastointiaukosta sisään, mutta tila vaatii vielä mm. sähköremonttia ja vanhojen romujen tyhjentämistä, reikien poraamista väliseinään tietoliikennekaapeleita varten, sekä tilan valmistamista talon tietoliikennejakamoksi. Remontti talossa yleisesti söi ison kakun olemassa olevista rahavarannoista ja ajasta ja sen vuoksi asioiden eteenpäin vienti on hidastunut sen vuoksi todella paljon. Se, jos jokin, ottaa kupoliin melkoisen armeliaasti. Rakkaus tähän harrastukseen ei kuitenkaan ole heikentynyt. Pitää vain olla kärsivällinen - sääasema saadaan kuitenkin ylös jossain vaiheessa. Aikaa on.
Otsikko: Vs: Sääaseman osto
Kirjoitti: Skyliner68 - maanantai, 09.01.2012, 20:05
heips itse tässä myös kahden vaiheilla.eli ilmeisesti en osta halpamerkkiä.nyt on tähtäimessä parista paikasta suomenmaalta Vantage vue 369€ sisALV tai (Davis classic malli käytetty"tuuli.sade.vesi.ilmanpaine"antureilla ja dataloggerilla 300€ mutta tuon loggerin toiminta windows 7 32bit:ssä epäilyttää)onko mahdollista saada toimimaan?.onko muita Vuen omistajia täällä foorumilla kertokee kokemuksia.Vue:hen voi ilmeisesti itse rakentaa suhteellisen helposti dataloggerin itsekin kun eihän siinä varmaan muuta kulje kuin RxTx ja virta.

Vastauksista kiitos ja kumarrus  ;D

Mika
Otsikko: Vs: Sääaseman osto
Kirjoitti: Snowi - maanantai, 09.01.2012, 22:02
Lainaus käyttäjältä: Skyliner68 - maanantai, 09.01.2012, 20:05
mutta tuon loggerin toiminta windows 7 32bit:ssä epäilyttää)onko mahdollista saada toimimaan?

Tarkoitat ilmeisesti Classis version eli VP1:n loggeria? Siitä en kyllä osaa sanoa yhtään mitään, mutta saattaa se hyvinkin toimia, tai sitten ei.

Lainaa.onko muita Vuen omistajia täällä foorumilla kertokee kokemuksia.

Nyt en muista onko foorumilla Vue:n käyttäjiä, sillä monet ovat epäröineet sen hankkimista siitä syystä, että kaikki anturit sijaitsevat samassa paketissa. Mutta kyseessä on varmasti laadukas asema, mutta asennuksessa joutuu väkisin tekemään kompromissin.

Lainaa
Vue:hen voi ilmeisesti itse rakentaa suhteellisen helposti dataloggerin itsekin kun eihän siinä varmaan muuta kulje kuin RxTx ja virta.

Tähänkään en osaa sanoa juuta tai jaata, mutta vähän kyllä epäilen oman loggerin toimivuutta. Se joka on tutustunut Davisin loggereiden sielunelämään tarkemmin osannee ehkä vastata, mutta itse epäilen tuota toimivuutta.
Otsikko: Vs: Sääaseman osto
Kirjoitti: Leka - keskiviikko, 11.01.2012, 20:53
Lainaus käyttäjältä: J.Laiho - maanantai, 09.01.2012, 19:09

Tervetuloa mukaan foorumille, Leka!
Erittäin hyvän ja monipuolisen merkin olet ainakin tässä vaiheessa hankkinut ja koska täällä on useampi Davis-sääaseman omistaja käyttäjänä, uskon vakaasti, että täältä saat hyvin vastauksia kysymyksiisi sääasemaasi koskien, jos jokin mieltä askarruttaa.

Se on totta, että jos on mahdollisuus satsata hieman yli 300€, saa sellaisen sääaseman itselleen, että sen tarjoama tarkkuus pyyhkii halvemmilla sääasemilla pöytää ja laitteen elinkaari on jotain aivan toista maata.
Tuosta koukkuun jäännistä on varmasti kaikella kokemusta. Itselläni se lopulta manifestoi itsensä sääaiheisen sivuston ja foorumin perustamiselle ja loppu onkin historiaa. ;D

Olen myös huomannut, että siinä, missä harrastukseen voi jäädä koukkuun, voi käydä myös niin, että astetta suurempi elämänvaiheen siirtymä voi aiheuttaa sen, että harrastus joutuu tappelemaan ajasta ja huomiosta. Omakohtainen kokemus tästä on itselläni siinä, että kun olin saanut sääaseman tilaan, jossa se toimi itsenäisesti, siihen ei tarvinnut yhtä paljon kiinnittää huomiota, mutta sitten tulikin elämän tilaisuus hankkia liki valmiiksi remontoitu oma koti ja lähtö vanhasta paikasta tuli ajankohtaiseksi. Sääasema ja salamatutka purettiin ja pakattiin laatikkoon sellaisella vannotuksella, että se sieltä laatikosta puretaan ensimmäisten joukossa ja asennetaan uuteen osoitteeseen mittaamaan uuden paikan sääsuureita.

Uusi paikka aiheuttikin rakenteellisia muutoksia ja koko sääaseman rakennusprojekti joutui suunnittelupöydälle. Kun se oli valmista, oltiin jo ukkoskauden päätteessä, mutta samalla talon yläkerran remontti ja työt puskivat päälle. Samalla tuli tilattua Saksasta saakka teleskooppimastoa sun muuta sääasemaa varten. Kun remontti oli ohi, talon muut ominaisuudet vaativat huomiota ja sääaseman rakennusprojektin aloitusta piti siirtää lisää. Lopulta kelit vetivät itsensä kylmäksi ja sateiseksi ja lopulta maakin jäätyi. Tässä vaiheessa oli selvää, että hommiin päästäisiin vasta sitten, kun lehdet ovat taas puissa. Samalla huomio siirtyi sääasemakaluston pitopaikkaan. Yksi huone talon kellarissa sopi loistavasti tähän tarkoitukseen, koska kaapelit voitiin vetää hienosti ilmastointiaukosta sisään, mutta tila vaatii vielä mm. sähköremonttia ja vanhojen romujen tyhjentämistä, reikien poraamista väliseinään tietoliikennekaapeleita varten, sekä tilan valmistamista talon tietoliikennejakamoksi. Remontti talossa yleisesti söi ison kakun olemassa olevista rahavarannoista ja ajasta ja sen vuoksi asioiden eteenpäin vienti on hidastunut sen vuoksi todella paljon. Se, jos jokin, ottaa kupoliin melkoisen armeliaasti. Rakkaus tähän harrastukseen ei kuitenkaan ole heikentynyt. Pitää vain olla kärsivällinen - sääasema saadaan kuitenkin ylös jossain vaiheessa. Aikaa on.
Kiitokset.

Talon remottiprojektit on ainakin oman kokemuksen mukaan tyyliin "ei koskaan valmis":D 4 vuotta ollaan nyt asuttu tätä taloa ja tuohon aikaan mahtuu jos jonkinlaista remonttia mm. tämän vanhan lämpimän varaston muutos tietokonehuone/toimistoksi jossa hyrrää mm.kotiverkon "palvelinkone". Mahdolliset lisäkaapeloinnit ulkoa ja teknisestä tilasta kotiautomaatiota varten on jo remontin aikana otettu huomioon, joten se ei tuota enää ongelmia.

Davisin kanssa puuhasteluun on täältä tullut paljon hyviä vinkkejä ja modaukset alkavat sitten kunhan ilmat lämpenevät keväämmäällä, esim. ISS on asennettu tyyliin "tolppaan kiinni ja aurinkokenno osapuilleen etelään" tuulimittari sentään osoittaa pohjoiseen...

Ehctshopissa toiminta on loistavaa. Tilaus lauantaina, samoin lasku tuli mailiin heti. Maksu saman tien ja rahat siirtyivät maanantaina ja tänään keskiviikkona mailiin tuli ilmoitus toimitetusta tavarasta ja DHL:n seurantakoodi. Saas nyt nähdä tuoko paketin karvainen äijä vai tuommoinen tytsy  ;D
Otsikko: Vs: Sääaseman osto
Kirjoitti: Snowi - keskiviikko, 11.01.2012, 21:55
Lainaus käyttäjältä: Leka - keskiviikko, 11.01.2012, 20:53
Ehctshopissa toiminta on loistavaa. Tilaus lauantaina, samoin lasku tuli mailiin heti. Maksu saman tien ja rahat siirtyivät maanantaina ja tänään keskiviikkona mailiin tuli ilmoitus toimitetusta tavarasta ja DHL:n seurantakoodi. Saas nyt nähdä tuoko paketin karvainen äijä vai tuommoinen tytsy  ;D

Hieno kuulla, sillä voisi itsekin vaihtaa tavarantoimittajaa :). Itse olen vain luotettavuuden kanssa erittäin tarkka ja silloin saatan maksaa lisähintaa siitä, että olen 100% varma, että kaikki toimii niin kuin pitääkin. Mutta jos usealla on jo hyviä kokemuksia kyseisestä paikasta, niin voisi silloin itsekin kokeilla. Tosin toivottavasti osaavat englantia, sillä isompia eriin kysyn aina tarjoukset erikseen ja harvoin ostan suoraan listahinnoilla  ;)
Otsikko: Vs: Sääaseman osto
Kirjoitti: Rikuli84 - torstai, 12.01.2012, 18:32
Itse kanssa tilasin tuolta Ehctshopista tavaraa 09.01 oli rahat siirtynyt ja 12.01 on paketti lähtenyt tulemaan saa nähdä kuinka homma pelaa. Alkuun oli vaikeuksia ja kierimuuri saksalaisten kanssa mutta kyllä ne tuntuivat sielä englantia osaavan.. Jännä sinänsä että kirjoitin englanniksi niin vastasivat saksaksi mutta oli ymmärretty mitä olin kirjoittanut :D

Lisäys: Niihän se paketti tuli tänään 19.01. Aika kauan meni loppujen lopuksi tuo toimitus mutta pääasia että tuli samassa kuussa perille.
Otsikko: Vs: Sääaseman osto
Kirjoitti: djmake - torstai, 12.01.2012, 21:29
Lainaus käyttäjältä: Snowi - maanantai, 09.01.2012, 22:02
Lainaus käyttäjältä: Skyliner68 - maanantai, 09.01.2012, 20:05
Vue:hen voi ilmeisesti itse rakentaa suhteellisen helposti dataloggerin itsekin kun eihän siinä varmaan muuta kulje kuin RxTx ja virta.

Tähänkään en osaa sanoa juuta tai jaata, mutta vähän kyllä epäilen oman loggerin toimivuutta. Se joka on tutustunut Davisin loggereiden sielunelämään tarkemmin osannee ehkä vastata, mutta itse epäilen tuota toimivuutta.

Joskus aikaisemmin muistelen kaivanneeni parempaa dataa noista loggereista, mutta ilmeisesti kukaan ei ole sen paremmin malttanut omaa kappalettaan paloitella. Voisi kyllä olettaa maailmala niin tehdyn, joten linkkiä tänne jonnekkin, kun vastaan tulee.
Ja itse taas en lähtisi epäilemään tuota itsetekemistä. Jollei konsolin ja loggerin välistä dataa ole jotenkin salattu, niin protokolla on kyllä selvitettävissä jonkinlaisella vaivannäöllä ja mahdollisesti hyvinkin pienellä suoraan koneelle saatavilla. Osa ratkaisuista voi hyvinkin olla vanhempien laitteiden aikaista koodia/suunnittelua/ratkaisuja. Onko silloin edes ollut mitään tarvetta tedä mitään erikoisia ratkaisuja suojauksien vuoksi? Eli saattaa hyvinkin olla tuota mainittua sarjadataa tai joku muu yleisesti käytössäoleva väylä.
Enemmän teettää toki töitä, jos haluaa muistinkin siihen omaan rakennelmaan, mutta mikäli AVR tai kumppanit pysyvät hanskassa ja muistinkäsittely on tuttua, niin ei mikään ihmeellinen projekti. Toisaalta olemassaolevat ohjelmat toki käsittelevät loggeria tietyllä tavalla ja sekin pitää koodata, ellei sitten hae dataa jollakin omalla tavallaan.
Ja asian tiimoilta joskus vastaantulleena ainakin tuollainen: http://madscientistlabs.blogspot.com/2011/01/davis-weatherlink-software-not-required.html
Pikaisella googletuksella tuo linkki löytyi tuolta: http://www.wxforum.net/index.php?topic=10721.0 En jaksanut kahlata läpi, mutta joku innokas voisi sen tehdä :) Sieltä luulisi löytyvän jotain dataa Vuen osalta.
Samalla otti tuollainenkin silmään: http://www.wxforum.net/index.php?topic=10315.0
Jossain on pari linkkiä saman asian tiimoilta, kun joskus vähän piti aiheeseen tutustua. Pitäisi katsoa, jos ne vielä jostain löytää. On meinaten ihan vakiotilanne "en ehdi nyt lukea, laitan linkin talteen" ja koskaan enää löydä joko linkkiä tai muista ko sivulle palata.

En tiedä, millaisia patentteja tms tuon loggerin taustalla (toisaalta niistä kukaan kiinnostunut ole kopiota tehdessään) on, mutta epäilen pienet markkinat suurimmaksi syyksi sille, ettei jokin Kiinalainen tms firma tee halpaversiota. Toisaalta markkinat kasvavat koko ajan, joten en ihmettelisi, vaikka tekisivätkin. Niin erikoiseksi en todellakaan tuota usko, etteikö sopivilla välineillä ja ko aseman+loggerin kanssa saisi näppärästi tarvittavaa tietoa oman tuotannon aloittamiseksi.
Otsikko: Vs: Sääaseman osto
Kirjoitti: djmake - torstai, 12.01.2012, 23:06
Lainaus käyttäjältä: djmake - torstai, 12.01.2012, 21:29
Pikaisella googletuksella tuo linkki löytyi tuolta: http://www.wxforum.net/index.php?topic=10721.0 En jaksanut kahlata läpi, mutta joku innokas voisi sen tehdä :) Sieltä luulisi löytyvän jotain dataa Vuen osalta.

Katselin nopsaan itse tuota. Ja kyllähän siellä on langatontakin systeemiä rakennettu koneen ja Vuen välille. Eli selkeästi onnistuu ihan kivuttomasti. Ja jos kerran siinä, niin miksei isonveljenkin osalta onnistuisi. Pitäisi varmaan vähän taas etsiskellä, jollei joku sitä jo tehnytkin.
Otsikko: Vs: Sääaseman osto
Kirjoitti: weatherc - perjantai, 13.01.2012, 18:45
Jos en ihan väärin muista Daviksen dataan liittyvää infoa löytyy Daviksen sivuilta.
Jep, löytyi: http://www.davisnet.com/support/weather/downloads/software_dllsdk.asp
Otsikko: Vs: Sääaseman osto
Kirjoitti: Snowi - sunnuntai, 15.01.2012, 19:11
Jälkiasennetussa ja valmiissa 24h-tuulettimissa on pienet erot, mutta tarkempia eroja en osaa sanoa. Kuvissa vain aurinkokenno näyttää erilaiselta, mutta toiminnaltaan ovat varmaankin samanlaiset.

Täälläkin foorumilla on ahkerasti tehty omia tuuletinsysteemejä ja niistä voit lukea lisää vaikka tästä http://www.finwx.net/forum/index.php/topic,804.0.html

Ero tuuletetun ja ei-tuuletetun aseman välillä on varmasti selvä silloin kun aurinko pääsee paistamaan suoraan asemaan, mutta ei eroa kuitenkaan välttämättä useita asteita ole ja saattaa näkyä vain selvänä lämpöpiikkinä sääaseman lämpötilan mittauksessa. Mutta kyllä tuuletettu versio on poikaa kuumilla kesäkeleillä  :)
Otsikko: Vs: Sääaseman osto
Kirjoitti: weatherc - sunnuntai, 15.01.2012, 19:32
Täällä on itserakennettu tuuletin perus-daviksessa :)
Travikkeet jota piti etsiä (joko romulaatikosta tai kaupasta) oli
- valkoinen kukkalautanen
- tietokonetuuletin
- kierretankoa niihin kolmeen pitkään pulttiin
Hinta alle 10€.
12V sähköt oli jo valmiina ISS:in luona sadeämpärin lämmitystä varten

Sen jälkeen testaillut erilaisilla ratkaiuilla laittaa putki pystyyn sinne sisälle niin että se imee suoraan ylöspäin anturin "läpi".

;D
Otsikko: Vs: Sääaseman osto
Kirjoitti: khyron - sunnuntai, 15.01.2012, 22:02
Onko kukaan testannu tarkemmin mimmosia eroja noilla eri säteilysuojilla on?
Otsikko: Vs: Sääaseman osto
Kirjoitti: Snowi - sunnuntai, 15.01.2012, 23:04
Lainaus käyttäjältä: wangel436 - sunnuntai, 15.01.2012, 22:27
Tuossa jälkiasennus tuuletinsarjassa ei ole akkua ollenkaan joten se ei pyöri pimeänaikaan ollenkaan,jos nyt asian oikein ymmärsin.

Se voi tosiaan olla näin. Tosin hirmuista hyötyä ei sillä yötuuletuksella varmaankaan ole, paitsi ehkä heikkotuulisina "trooppisina öinä".
Otsikko: Vs: Sääaseman osto
Kirjoitti: weatherc - sunnuntai, 15.01.2012, 23:18
LainaaOnko kukaan testannu tarkemmin mimmosia eroja noilla eri säteilysuojilla on?
Ei sen tarkemmin mutta mutu mikä jäänyt on että kyllä se tuuletin on poikaa kesällä näinkin pohjoisessa mitä mekin ollaan varsinkin jos aurinko pääsee paistamaan siihen.
Otsikko: Vs: Sääaseman osto
Kirjoitti: h2o - keskiviikko, 02.05.2012, 19:29
Heips vaan kaikille, toivotan itseni tervetulleeksi foorumille  :P

Sääasema se on itellänikin mielessä ja olen yrittänyt speksata itselleni sopivaa, kustannuksiltaan kohtuullista laitetta jolla aloittaa harrastus. Kustannuksiltaan kohtuullinen voi tarkoittaa tietenkin toiselle toista kun toiselle, mutta itse toivoisin pääseväni alkuun ~200€ setillä. Jotenkin ajatus on pinttynyt siihen, että haluaisin käyttää Cumulus ohjelmistoa, koska se vaikuttaa varsin näppärältä ja selkeältä ainakin screenshottien suhteen. Ohjelman käyttö rajoittaa sääaseman valikoimaa, mutta äkkiseltään katsottuna listalta löytyy myös matalemman budjetin tuettuja asemia. Ensimmäisenä listalta otti silmään noin 160€ laite, Oregon Scientific WMR-88, mutta osaisiko joku kokeneempi kertoa (sillä itse en löytänyt selkeää vastausta edes spekseistä) miten paljon dataa itse loggeri tallentaa, ennen kun alkaa pyyhkimään vanhaa dataa pois? Itselleni olisi aika tärkeää, että itse rauta keräisi muistiinsa mittaustuloksia, eikä PC:tä tarvitsisi pitää koko ajan päällä sillä varjolla, että data ei häviä. Tämä varmaankin riippuu mittaustiheydestä, mutta onko esim. ko laitteella se säädettävissä ja laskettavissa montako päivää dataa muistiin tallentuu?

jos jollain on ehdottaa parempaa rautaa, huomioiden juurikin tuon loggausmuisti vaatimuksen, ehdottakaa toki. Monet kiitokset jo etukäteen!

edit: Mites Fine Offset WH3080? Tuohan osuu hienosti omiin tarpeisiin, näyttää keräävän 4080 mittaus-settiä 5-240 minuutin intervallilla.
http://www.signatrol.com/product/185_weather-station-with-solar-power.html


Otsikko: Vs: Sääaseman osto
Kirjoitti: veko - torstai, 03.05.2012, 08:18
Lainaus käyttäjältä: h2o - keskiviikko, 02.05.2012, 19:29
Heips vaan kaikille, toivotan itseni tervetulleeksi foorumille  :P

Sääasema se on itellänikin mielessä ja olen yrittänyt speksata itselleni sopivaa, kustannuksiltaan kohtuullista laitetta jolla aloittaa harrastus. Kustannuksiltaan kohtuullinen voi tarkoittaa tietenkin toiselle toista kun toiselle, mutta itse toivoisin pääseväni alkuun ~200€ setillä. Jotenkin ajatus on pinttynyt siihen, että haluaisin käyttää Cumulus ohjelmistoa, koska se vaikuttaa varsin näppärältä ja selkeältä ainakin screenshottien suhteen. Ohjelman käyttö rajoittaa sääaseman valikoimaa, mutta äkkiseltään katsottuna listalta löytyy myös matalemman budjetin tuettuja asemia. Ensimmäisenä listalta otti silmään noin 160€ laite, Oregon Scientific WMR-88, mutta osaisiko joku kokeneempi kertoa (sillä itse en löytänyt selkeää vastausta edes spekseistä) miten paljon dataa itse loggeri tallentaa, ennen kun alkaa pyyhkimään vanhaa dataa pois? Itselleni olisi aika tärkeää, että itse rauta keräisi muistiinsa mittaustuloksia, eikä PC:tä tarvitsisi pitää koko ajan päällä sillä varjolla, että data ei häviä. Tämä varmaankin riippuu mittaustiheydestä, mutta onko esim. ko laitteella se säädettävissä ja laskettavissa montako päivää dataa muistiin tallentuu?


Ei WMR88:ssa ole mun mielestä dataloggeria ollenkaan. WMR200 laitteessa on ja se tallettaa 19 päivää kun tallennusvälinä on yksi minuutti.