FinWX Foorumi

Sääasemalaitteet => Kysymykset ja vapaa keskustelu sääasemalaitteista => Aiheen aloitti: Jape - lauantai, 07.08.2010, 23:49

Otsikko: Web sivujen tekeminen
Kirjoitti: Jape - lauantai, 07.08.2010, 23:49
Voisinko saada "kädestä" pitäen apua miten saisin sääasemani (La Crosse WS2355) tiedot välitettyä kotisivuilleni. Sivuja ei vielä ole olemassakaan mutta jakaisin mielelläni sääasemani tiedot muiden iloksi ; ) Olen tähän asti välittänyt sääaseman tietoja Wuhun välityksellä ilmaisille sääsivuille mm Awekas ja Underground mutta omat sivut kiinnostaisi nostaa verkkoon. Ilmaisen Wuhun lisäksi voisin olla valmis kokeilemaan Weather Display ohjelmaa minkä nyt parhaaksi näette tällaisen noviisin kanssa ;)
Otsikko: Vs: Web sivujen tekeminen
Kirjoitti: J.Jäntti - sunnuntai, 08.08.2010, 12:55
Ensimmäinen askel on kotisivutilan määritteleminen. Vaihtoehtoina on joko oman koneen käyttö siihen tarkoitukseen, oman kotisivutilan käyttö internet-palveluntarjoajalta tai oman kotisivutilan hankinta esim. webhotellista.

Oman koneen käyttö kotisivujen ylläpitoon on kaikista teknisintä touhua.
Nämä kaikki pitäisi olla tarjolla:
Teknisyys mahdollistaa juuri sellaisten sivujen rakentamisen, kuin haluaa ja päivitys on helpompaa kun kone on käytännössä samassa paikassa, mutta vastuu sivujen päivittymisestä, laitteiston tietoturvasta ja toiminnasta sekä tietoliikenteen toimivuudesta (lyhyesti: kaikesta) makaa silloin täysin sinun harteillasi. Opastaminen tällaisen järjestelmän luomisessa on hyvin hankalaa, koska lähtökohdat ovat aina hieman erilaiset.

Toinen vaihtoehto on Internet-palveluntarjoajasi, liittymän kylkiäisenä tarjoama vaatimaton kotisivutila, jonne voit sivustosi luoda. Tyypillisemmillään tarjottu kotisivutila on myös toiminnoiltansa hyvin vaatimaton (esim. kotisivutila on muutama kymmenen Megatavua, dynaamisten sivujen (PHP) tukea ei ole lainkaan, päivitysten määrää vuorokaudessa saatetaan rajoittaa), jolloin sivusto voi jäädä hyvinkin askeettiseksi. Toinen ongelma on myös sivuston osoite, joka voi olla muotoa www.palveluntarjoajan.tarjoama.kotisivutila.fi/~käyttäjätunnus/, jolloin osoite on harmittavan pitkä kirjoitettavaksi ja yksilöllisyyttäkään ei paljoa ole. Tähän tosin on olemassa internet-palveluita, jotka tarjoavat pienempiä osoitteita ja siirtävät osoitteen kirjoittajan sivuillesi.
Tällaisessa tilanteessa sinun vastuullesi jää

Kolmas vaihtoehto on kotisivutilan hankinta webhotellista.
FinWX:n kuvapankkina toimii Saunalahden Iso G-levypalvelu, josta mm. FinWX Helsinki-42:n salamatutkan kuva tarjotaan ulospäin. Viidellä Eurolla kuussa saa sieltä itselleen kotisivutilan, jota ei ainakaan ole rajoitettu päivitysten määrällä ja kaista on riittävä. Esimerkki on hieman ontuva, koska webhotellista ei Iso G:ssä suoranaisesti ole kyse.
Webhotelliasioista osaavat varmaankin vastata parhaiten täällä ne käyttäjät, jotka ovat olleet sellaisten kanssa tekemisissä. Vastuualue on sama, kuin palveluntarjoajan kotisivutilan tilanteessa.

Jos HTML-kieli ei ole kovin tuttua sinulle, tarjoaa esim. ilmainen Cumulus-sääasemaohjelma valmiin kotisivupohjan. Se tukee ainakin Weather Underground-sääsivuja.
Cumuluksen valmiin kotisivupohjan julkaisuun kotisivutilassa voit tutustua tarkemmin tässä viestiketjussa (http://www.finwx.net/forum/index.php/topic,751.0.html).

Kun olet päättänyt, minkälaiselle alustalle sää-kotisivusi olet laittamassa ja olet sellaisen hankkinut, voimme jatkaa eteenpäin.
Jos tämä selostus herätti kysymyksiä, heitä surutta tänne päin. Tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassa. :)